קרדיט : לחמניות נקניק יומיומיות, מתכון פשוט וטעים
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/DKbFu_4B2gc
הלחמניות האלה הן פינוק לארוחת צהריים במיוחד לילדים
הן משתלבות בצורה מושלמת עם קטשופ, מה שהופך אותם לאהובים בכל הגילאים.
ונשמרות מצוין בהקפאה ולכן שווה להכפיל כמויות ולשלוף מהמקפיא בשעת הצורך
2\1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים חמימים (240 מ"ל)
1 כף שמרים יבשים
3\1 כוס שמן (80 מ"ל)
18 נקניקיות פרווה או בשרי
ביצה
שומשום
לערבב קמח סוכר שמרים
מוסיפים את המים בהדרגה ואח"כ את השמן כל הזמן מערבלים בעוצמה נמוכה
מוספים את המלח אחרי שהבצק מתגבש וממשיכים ללוש עוד 5 דקות
התפחה
מעבירים את הבצק לקערה משומנת
משמנים את הבצק גם מלמעלה ומכסים בניילון נצמד או מגבת
מתפיחים שעה בקיץ או שעה וחצי בחורף עד שהבצק מכפיל את עצמו.
הכנת הלחמניות
מחלקים את הבצק ל 18 כדורים שווים
לוקחים כל כדור ומגלגלים לגליל ארוך פי שלוש מאורך הנקניק
מלפפים את הגליל על הנקניק בצורה סיבובית מהקצה עד לקצה השני
מהדקים קצוות כדי שהבצק לא יפתח באפיה
נותנים ללחמניות לתפוח עוד 10 דקות בתבנית
ציפוי
טורפים ביצה ומברישים את הלחמניות בעדינות
מפזרים שומשום
אפיה
אופים 20 דק' בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב
בתאבון !!
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/DKbFu_4B2gc
הלחמניות האלה הן פינוק לארוחת צהריים במיוחד לילדים
הן משתלבות בצורה מושלמת עם קטשופ, מה שהופך אותם לאהובים בכל הגילאים.
ונשמרות מצוין בהקפאה ולכן שווה להכפיל כמויות ולשלוף מהמקפיא בשעת הצורך
רכיבים
לבצק2\1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים חמימים (240 מ"ל)
1 כף שמרים יבשים
3\1 כוס שמן (80 מ"ל)
18 נקניקיות פרווה או בשרי
ביצה
שומשום
אופן ההכנה
הכנת הבצקלערבב קמח סוכר שמרים
מוסיפים את המים בהדרגה ואח"כ את השמן כל הזמן מערבלים בעוצמה נמוכה
מוספים את המלח אחרי שהבצק מתגבש וממשיכים ללוש עוד 5 דקות
התפחה
מעבירים את הבצק לקערה משומנת
משמנים את הבצק גם מלמעלה ומכסים בניילון נצמד או מגבת
מתפיחים שעה בקיץ או שעה וחצי בחורף עד שהבצק מכפיל את עצמו.
הכנת הלחמניות
מחלקים את הבצק ל 18 כדורים שווים
לוקחים כל כדור ומגלגלים לגליל ארוך פי שלוש מאורך הנקניק
מלפפים את הגליל על הנקניק בצורה סיבובית מהקצה עד לקצה השני
מהדקים קצוות כדי שהבצק לא יפתח באפיה
נותנים ללחמניות לתפוח עוד 10 דקות בתבנית
ציפוי
טורפים ביצה ומברישים את הלחמניות בעדינות
מפזרים שומשום
אפיה
אופים 20 דק' בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב
בתאבון !!