גם אני משתמשת רק בו לפיתות, ויוצא פיתות אמיתיות! יותר טעים מכל חנות,לנו יש טאבון חשמלי פשוט (צרפתי תמונה , יש לקנות בעזרה ואחווה ולא יקר. אפשר גם לקנות בכפר - למי שמעז להגיע לשם...) - יוצאות לנו פיתות מושלמווווות!!!!!!! אווריריות, עם כיס טעימות ישר מהטאבון. .(מתכון רגיל של בצק, כמו של החלות)
צפה בקובץ המצורף 813475
חסום ליממליצה מאד על המתכון הזה:
פיתות
תמונה להמחשה מהמתכון הנ"ל.. התמונה מהבלוג, הכנתי מלא פעמים ויוצא בדיוק כך. מי שאוהבת להכין דברים כאלו יש לה שם מתכונים גם של פיתות אחרות שוות.
צפה בקובץ המצורף 814975
אפשר לשאול איך את הופכת את הפיתה בתוך הסיר? הסיר מאוד עמוק וכמובן לוהט...פיתות ביתיות עם כיס וטריק שמשאיר אותן רכות רכות
yehudit-aviv.co.il/לחמים-ומאפים/פיתות-ביתיות-עם-כיס-וטריק-שמשאיר-אותן-ר/
ההבדל בין הפיתות כיס לפיתות רגילות הוא שאת הפיתות כיס לא מתפיחים אחרי העיצוב לפיתה ולכן היא נשארת עם כיס ולא מתמלאת בבצק. הטריק שלי לקבלת פיתות שנשארות רכות רכות גם אחרי שעות זה להכניס אותן בעודן חמות לשקית ולסגור.
תראו את הכיס…מגניב
אני מכינה אותן בסיר גריל חשמלי והפעם אני אצרף תמונה כי מסתבר שהמון אנשים לא יודעים בכלל שקיים סיר כזה (וחבל!)…….זה סיר שמלווה אותי המון המון שנים….. זקן אבל מתפקד מעולה!! קניתי אותו בשוק הבדואי ממש ממש מזמן ב – 12 שקלים!!!! הזוי לא? גם אז זה היה מחיר הזוי אבל ככה הוא עלה.
סיר גריל
3.10.16- עדכון: הסיר הוחלף בחדש ועלה 70 שקלים ביפו (עדיין מאוד זול)
לפני שמתחילים
מצרכים ל- 10-14 פיתות (תלוי בגודל)
- את הפיתות אני אופה בסיר גריל חשמלי שמדמה הכי קרוב לטאבון.
- אין צורך להניח את בסיס הסיר על הגז.
- במידה ואין סיר גריל, אפשר לאפות בתנור. התוצאה תהיה שונה אך עדיין מעולה. מחממים תנור לחום הכי גבוה במשך לפחות חצי שעה – 40 דקות על מצב גריל. מניחים את הפיתות על תבנית אפייה הפוכה מקומחת ואופים בשלבים העליוניים של התנור. לא זזים מעל יד התנור כדי שהפיתות לא יישרפו. כשהן אפויות מצד אחד להפוך לצד שני עד שהן מוכנות.
אופן הכנה
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית/ 50 גרם שמרים טריים
- 1 כף גדושה סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה מלח
- כ – 2.5-3.5 כוסות מים (תלוי בספיגת הקמח, זה יוצא בערך 600 מ"ל)
- מכינים בצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים היטב להבלעת השמרים.
- מוסיפים סוכר ושמן זית ומערבבים.
- מתחילים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר ותוך כדי מתחילים להוסיף את המים בהדרגה.
- כשמתחיל להתהוות בצק מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות רצוף.
- הבצק צריך להיות ממש מעט דביק אבל יחד עם זאת יפה, חלק וגמיש (לא נוזלי).
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת מעט, מכסים בשקית ניילון ושמים במקום חמים להתפחה של שעתיים.
- אחרי שעתיים: פורסים על משטח גדול מפה נקייה ומפזרים קמח בנדיבות.
- מחלקים את הבצק ל -10-14 חלקים (תלוי בגודל שרוצים) ויוצרים כדורים. אני מחלקת לכדורים במשקל 120 גרם. יוצאות פיתות בגודל בינוני. אם רוצים גודל של מאפייה, תשקלו בערך 140-150 גרםכל כדור בצק, כך שייצאו 10 פיתות.
- להניח את הכדורים על המפה המקומחת למנוחה של 10 דקות לפחות במרחקים שיאפשרו את פתיחת הכדור לפיתה. מקמחים מעט את הכדורים.
- אחרי 10 דקות: להתחיל עם הכדור הראשון שהכנו ולשטח אותו עם הידיים לפיתה (אחרי 10 דקות הוא נענה לנו בקלות). עושים כך את כל הכדורים ונותנים להם מנוחה של עוד 10 דקות.
- מדליקים את הסיר גריל/תנור שיתחמם היטב וחוזרים שוב על פעולת השטחת הפיתות – הפעם מרחיבים יותר את גודל הפיתה. אחרי שהיא נחה היא ממש תתרצה ותיפתח לגודל יפה.
- מכינים שתי מגבות גדולות ושקית ניילון של הסופר(כן!)
- בלי לחכות אפילו דקה, מתחילים מהפיתה הראשונה שהכנו. מקמחים מעט את הסיר פעם אחת בלבד! מעבירים את הפיתה לסיר. סוגרים ואופים עד להזהבה. הופכים ואופים שוב עד להזהבה. בזמן שהפיתה נאפית בסיר מכינים את הפיתה הבאה בתור – מניחים על משטח מקומח ומשטחים אותה מעט עם הידיים. הרעיון הוא שהבצק לא יתפח כי אז לא יהיה כיס.
- אזהרה חמורה!! בשום אופן לא זזים מהסיר כשיש בתוכו פיתה. זה קורה די מהר. אמנם לוקח די הרבה זמן לאפות את כל הפיתות אבל תאמינו לי, מניסיון לא כדאי לזוז מהסיר!! אחרת תקבלו גחלפיתה במקום פיתה….
- כל פיתה שנאפתה מעבירים בזהירות למגבת ומכסים במגבת השנייה (רגע………..תכף תבינו למה שקית)……
- משאירים את הפיתה דקה בתוך המגבת ומעבירים לשקית ניילון של הסופר וסוגרים לחלוטין!!! זה מבטיח פיתות רכות רכות בדיוק כמו במאפייה.
Powered by Prin
יש לי מלקחיים שאני משתמשת בהם רק לפיתותאפשר לשאול איך את הופכת את הפיתה בתוך הסיר? הסיר מאוד עמוק וכמובן לוהט...
מישהו יודע?באיזו מאפיה יש פיתות חזקות שלא נפתחות בכדור פלאפל הראשון?
מאיזה מאפיה קונים בחנויות פלאפל??
אנחנו קונים של מרכז הפיתה.באיזו מאפיה יש פיתות חזקות שלא נפתחות בכדור פלאפל הראשון?
מאיזה מאפיה קונים בחנויות פלאפל??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט מ'
צז מָה אָהַבְתִּי תוֹרָתֶךָ כָּל הַיּוֹם הִיא שִׂיחָתִי:צח מֵאֹיְבַי תְּחַכְּמֵנִי מִצְוֹתֶךָ כִּי לְעוֹלָם הִיא לִי:צט מִכָּל מְלַמְּדַי הִשְׂכַּלְתִּי כִּי עֵדְוֹתֶיךָ שִׂיחָה לִֿי:ק מִזְּקֵנִים אֶתְבּוֹנָן כִּי פִקּוּדֶיךָ נָצָרְתִּי:קא מִכָּל אֹרַח רָע כָּלִאתִי רַגְלָי לְמַעַן אֶשְׁמֹר דְּבָרֶךָ:קב מִמִּשְׁפָּטֶיךָ לֹא סָרְתִּי כִּי אַתָּה הוֹרֵתָנִי:קג מַה נִּמְלְצוּ לְחִכִּי אִמְרָתֶךָ מִדְּבַשׁ לְפִי:קד מִפִּקּוּדֶיךָ אֶתְבּוֹנָן עַל כֵּן שָׂנֵאתִי כָּל אֹרַח שָׁקֶר: