לחם מיוחד. טעים ברמות וקל להכנה (כולל סירטון הכנה)

גיתוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בכל קמח שהוא כולל הלבן הרגיל לא כדאי להיצמד לכמות מדוייקת, כיוון שלכל חברה/ייצור יכולת ספיגה שונה לכן, תמיד כדאי להתחיל עם 2.5-3 כוסות להתחיל ללוש ואז להוסיף לפי הצורך עד לקבלת בצק נח-זה בבצק שמרים רגיל של חלות/עוגות/פיתות/לחמניות וכד'
כאן יש אמנם סוג אחר של בצק והוא אמור לצאת די דביק ואפילו טיפה נשפך, לכן אני מציעה לך לשים את כמות הנוזלים הרשומה בבצק ולשים לב מה התקבל, אם הוא מידי יציב תוסיפי בערך חצי כוס נוזלים.
בכל מקרה, את המתכון הנ"ל כבר הכנתי הרבה, והוא יוצא מעולה ממש גם אם הנוזלים יהיו קצת הרבה או פחות מידי.
בבצקים אחרים חשוב להגיע למרקם רך אבל נח לעיצוב צורות מה שכאן לא.
אל תחששי, הכיני ותהני.
תודה רבה
 

אפור ורוד

משתמש מקצוען
אפשר את המתכון מסודר !!
בעמוד הראשון
 

BKS

משתמש מקצוען
מקפיצה לטובת כולם
עשיתי את זה כבר מס' רב של פעמים ותמיד מצליח!
האם משהי התנסה בהקפאה?
אם כן, באיזה צורה?
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
תודה גדולה.

הכנו את הלחם קל להכנה מוצלח מאוד.
אוורירי בטירוף.
טעיםםםם

שווה לנסות.
 

koket

משתמש רשום
מתכון קל מאוד להכנה. טעים שאי אפשר לעמוד בדרכו.
מביג דאן הידוע. (ד"א: יש לו סירטונים של מתכונים ביוטיוב שהרבה מהם פתוחים בנטפרי)
רך ואוורירי מבפנים. פריך וקריספי מבחוץ.

אפשר לעשות את זה בכל מיני צורות- פוקצה, פיתה. עבה יותר ופחות.
אפשר להכניס בפנים לערבב או לפזר מלמעלה (במקום השום והשמיר) כל מיני ירקות וכו' פלפלים, עגבניות, זיתים, בצל, קישואים, חצילים, בצל מטוגן, בצל ירוק. ועוד רבים וטובים כיד השם הטובה.

בתיאבון.

מרכיבים:
-1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים חמים לחילופין.
-2 ושליש כוסות קמח לבן רגיל
-2 כפיות שמרים יבשים
-1.5-2 כפיות סוכר לבן
-1-2 כפיות מלח
-1 כף שמן זית או שמן צמחי

ללחם עם שום ושמיר: (אפשר לשנות ולגוון כנכתב לעיל)
-7-10 שיני שום. חופן שמיר (לא חייב) שמן זית או שמן רגיל.

המלצה אחרי שהבצק תפח תוסיפו שליש מתערובת השום והשמן לתוך הבצק ותקפלו פעמיים ואז רק תפרסו כמוני ללחם שטוח ושימו את השאר התערובת מעל כמו בסרטון.

אופן ההכנה אפשר לראות בסירטון. המצורף.
באיזה גודל של כוס משתמשים?
 

Weber-design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עשינו אתמול לשבירת צום החמץ
היה נורא קל להכנה
הוספנו שמיר קצוץ ושום כתוש

יצא מ ט ו ר ף !
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
וואי הכנתי את הלחם הזה, מאז אני מכינה אותו פעמיים בשבוע ומכפילה כמויות...
ניסיתי לצלם אבל כל פעם זה נגמר לפני שאני מספיקה לצלם 😊
הצלחתי רק פעם אחת...

(האמת מאד מאד טעים לאפות את זה רק עם מן זית ומלח גס... טעים בטירוף!!)
1724259379692.png
 

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
הבצק מאאאאד דביק...
אני משמנת את הידיים עם הרבה שמן זית, עוד ועוד
אבל לא מוסיפה קמח בשום אופן!!! (זה מוריד מהרכות של הלחם)
אחרי התפחה הבצק מתגלצ' והרבה יותר נעים לעבודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה