מאפים דגדגו לי האצבעות-------לחם במיניקיטשן---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אז כתבתי שאנסה.
אבל כשכתבתי את זה לא חשבתי שה יהיה כבר כבר

אבל האצבעות דגדגו לי ועד שהבצק עמד ותפח הדגדוג הזה לא נרגע....

אז גם לחם יש.
לא טעמתי.
אבל המרקם מרגיש ממש טוב
והקרום כייפי בתחושה.
IMG_8617_1024x682.jpg


השתמשתי בחצי קמח לבן וחצי קמח מלא 80%.
בבצק הוספתי גרעינים.

2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח מלא 80%
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים
1/2 כוס שמן זית
1.5 כוסות מים
גרעינים

מעבדים לבצק אחיד וחלק [חלק עם גבשושי גרעינים...]. אני עיבדתי ביד.

מרפדים את הפלטה התחתונה בניר אפיה [כאן רצוי ממש כי התהליך מלכלך].

משמנים קלות את ניר האפיה בשמן זית

יוצרים מהבצק כדור ומניחים במרכז הפלטה התחתונה.
עדיין לא מפעילים את המכשיר.

מכסים את כדור הבצק בניילון ומשהים להתפחה עד לכמעט הכפלת הנפח של הבצק.

לאחר ההתפחה. מסירים את הניילון, מפזרים קמח [כדאי מלא], על פני הכדור בחלקו העליון.
בסכין משוננת חורצים חריצים עמוקים לאורך ולרוחב.

סוגרים את המכשיר.
מפעילים על חום בינוני - גבוה.
עוזבים וחוזרים אחרי כ-22-25 דקות.

מורחים מים בנדיבות על חלקו העליון של הלחם. המים ייצרו לכלוך ולכן כדאי ניר אפיה.
המים יתערבבו ויצרו קצת בלאגן עם הקמח שמעל הלחם אבל זה בסדר. נקבל קרום במרקם ממש כייפי.

סוגרים לעוד 5 דקות.
שוב פותחים ומורחים מים וסוגרים לעוד 3 דקות.

זהו.


IMG_8616_1024x682.jpg



IMG_8618_1024x682.jpg
 

מאה100

משתמש מקצוען
אז כתבתי שאנסה.
אבל כשכתבתי את זה לא חשבתי שה יהיה כבר כבר

אבל האצבעות דגדגו לי ועד שהבצק עמד ותפח הדגדוג הזה לא נרגע....

אז גם לחם יש.
לא טעמתי.
אבל המרקם מרגיש ממש טוב
והקרום כייפי בתחושה.
צפה בקובץ המצורף 1649592

השתמשתי בחצי קמח לבן וחצי קמח מלא 80%.
בבצק הוספתי גרעינים.

2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח מלא 80%
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים
1/2 כוס שמן זית
1.5 כוסות מים
גרעינים

מעבדים לבצק אחיד וחלק [חלק עם גבשושי גרעינים...]. אני עיבדתי ביד.

מרפדים את הפלטה התחתונה בניר אפיה [כאן רצוי ממש כי התהליך מלכלך].

משמנים קלות את ניר האפיה בשמן זית

יוצרים מהבצק כדור ומניחים במרכז הפלטה התחתונה.
עדיין לא מפעילים את המכשיר.

מכסים את כדור הבצק בניילון ומשהים להתפחה עד לכמעט הכפלת הנפח של הבצק.

לאחר ההתפחה. מסירים את הניילון, מפזרים קמח [כדאי מלא], על פני הכדור בחלקו העליון.
בסכין משוננת חורצים חריצים עמוקים לאורך ולרוחב.

סוגרים את המכשיר.
מפעילים על חום בינוני - גבוה.
עוזבים וחוזרים אחרי כ-22-25 דקות.

מורחים מים בנדיבות על חלקו העליון של הלחם. המים ייצרו לכלוך ולכן כדאי ניר אפיה.
המים יתערבבו ויצרו קצת בלאגן עם הקמח שמעל הלחם אבל זה בסדר. נקבל קרום במרקם ממש כייפי.

סוגרים לעוד 5 דקות.
שוב פותחים ומורחים מים וסוגרים לעוד 3 דקות.

זהו.


צפה בקובץ המצורף 1649600


צפה בקובץ המצורף 1649599
וואו נראה מגרה!! אלופה וזריזה!
בהתחלה חשבתי שזה פשטידה עם גבינ"צ :)
שוב יש לי את הבעיה של חזקת בשרי, אולי נכין את זה ללימודים עם זיתים לא ילך פה גרעינים.
ממש תודה על אוצר הרעיונות
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו נראה מגרה!! אלופה וזריזה!
בהתחלה חשבתי שזה פשטידה עם גבינ"צ :)
שוב יש לי את הבעיה של חזקת בשרי, אולי נכין את זה ללימודים עם זיתים לא ילך פה גרעינים.
ממש תודה על אוצר הרעיונות
אפשר זיתים, בצל מטוגן [עדיף מיובש], אגוזים או כל תוספת אחרת
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
@ה. בקר תודה, אני גם מהלא מתלהבות מהמיני קיטשן, אבל עשית לי חשק לנסות שוב.
יש לך אולי מתכון ללאפות או לפיתות שמתאים למכשיר?
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
וואו איזה מגרה!
והתמונות בכלל.
מחכה שיהיה כאן את כל המצרכים וגם אורחים בשביל להכין להם הכל:)
 

מאה מם

משתמש פעיל
סליחה על השאלה, אבל מה העניין לעשות לחם במיני קיטשן? זה אפילו לא חוסך זמן אפיה. (לחלות בתנור לוקח 20 דק' אפיה, מאמינה שלחם זה אותו זמן פלוס מינוס)
ומן הסתם הוא יוצא פחות אוורירי ותפוח מלחם שנאפה בתנור רגיל...
שואלת כדי להבין. ואגב יש לי את המיני קיטשן, משתמשת בו בעיקר לירקות אנטי פסטי (חצי מהזמן שלוקח להם בתנור, שווה!) ולפעמים גם לחזה עוף, ציפס וכד'. אבל לא מבינה מה הטעם להשתמש בו לאפיה במקום בתנור🤔
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סליחה על השאלה, אבל מה העניין לעשות לחם במיני קיטשן? זה אפילו לא חוסך זמן אפיה. (לחלות בתנור לוקח 20 דק' אפיה, מאמינה שלחם זה אותו זמן פלוס מינוס)
ומן הסתם הוא יוצא פחות אוורירי ותפוח מלחם שנאפה בתנור רגיל...
שואלת כדי להבין. ואגב יש לי את המיני קיטשן, משתמשת בו בעיקר לירקות אנטי פסטי (חצי מהזמן שלוקח להם בתנור, שווה!) ולפעמים גם לחזה עוף, ציפס וכד'. אבל לא מבינה מה הטעם להשתמש בו לאפיה במקום בתנור🤔
אף אחד לא מכריח אף אחד להכין במיני

הלחם מקבל קראסט שונה מהתנור בגלל החום הצמוד מלמעלה ומלמטה.
בתנור הלחם נאפה יותר מזמן מחלות...כי המרקם שונה. אם זה לא שונה---זה חלה, לא לחם

ולגבי עוגות סתם, הרבה יותר זול להפעיל מיני מאשר תנור.

ביקשו מתכונים שאפשר להכין במיני- קיבלו.
ושוב, אף אחד לא מכריח איש להכין במיני.


כיף להביא לכאן מתכונים.
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוף ,למה בא לי לקבל כזה מוכן?
אין לי עצבים לתהליכים (אולי סתם נראה כתהליכים בשעה כזו?)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה