רייזי בירנבוים
קופילוביץ לשעבר, מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
•
בהמשך לאשכול הזה שאהבו פה מאד, מעלה עוד כמה רעיונות חמודים לארוחות קלות וקלילות
חביתת ביסים
משמנים תבנית שקעים או מנגטים (פשלה של זו"צית: שכחתי לשמן את התבנית והייתי צריכה לגרד את החביתות )
לתבנית השקעים מכניסים את התיבול לחביתה - בצל ירוק, עגבניות, פטריות (מטוגנות או לא), בצל (מטוגן או לא) חצילים, קישואים, מכניסים לתנור לצליה מהירה.
בקערה מערבבים 5-6 ביצים עם מלח, פלפל, ארוגנו, זעתר או כל תיבול אחר.
שופכים את הביצים על הירקות בתבנית ומכניסים לתנור ל10 דקות.
שימו לב: זה מתנפח קצת, אז אל תמלאו עד הסוף.
מציצה פה בצלחת גם פשטידת אננסמהממת וקלי קלות להכנה:
רכיבים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
6 ביצים
2/1 כוס שמן
2 סוכר וניל )אפשר יותר(
1 קופסת אננס עם חצי מהנוזלים
ההכנה
מכניסים את כל המוצרים למעבד מזון (אני שמתי בקערה והשתמשתי בבלנדר יד, היה מעולה), יוצקים לתבנית אינגליש קייק או לתבניות אישיות ואופים כ20 דקות.
אפשר להוסיף מעל מלית אוכמניות או תותים, מוסיף הרבה!
תירס חם (חטיף לאמצע הלילה)
שנינו גדלנו על קלחי תירס חמים מבושלים עם הרבה מלח (מממממ...)
אז תירס על קלחים לא קיים כיום בכשרות מהודרת, אבל ניסיתי לבשל תירס בשקית.
השתמשתי דוקא בתירס קפוא כי הוא פחות מתוק מתירס בשימורים
בישלתי את התירס עם הרבה (!) מלח ופלפל, יצא מוששששששששששש
הריח שהציף את הבית היה שווה הכל.
טוסט טורטיה
לוקחים טורטיה, ועל כל רבע מניחים משהו אחר.
אני שמה גבינת שמנת, זיתים, בצל, עגבניות, גבינה צהובה ונבטים דקים (מוסיפים מרקם מענין!)
עושים חתך לכיוון האמצע, ומקפלים ל4.
שמים בטוסט לכמה דקות, יוצא מעדן!
אפשר גם לטגן במחבת, לא ניסיתי.
פיתה פלאפל
אין הרבה מה לפרט, פשוט קוצצים סלט דק דק, אפשר מלפפון חמוץ, שיפקה, סחוג, חרדל, חומוס, טחינה כמובן.
אני הוספתי אנטיפסטי (קוצצים בטטה וחציל לחתיכות קטנות, אופים בתנור עם קצת שמן) מוסיף המון!
קניתי פלאפל קפוא, 5 קות בתנור וזהו.
יעידו הצלחות הריקות...
לחמניות ביס
קצת יותר עבודה, אבל שווה!
את המתכון קיבלתי מחברה אלופה.
ללחמניות
2 כוסות קמח
1 גבינה 5 אחוז
מאה גרם חמאה רכה (להמיס בסיר )
2 כפות חומץ
חצי כפית מלח
אופציות למילוי (מה שרוצים);
זיתים בלי גרעין
בטטות
בצל מטוגן
פטריות
לציפוי:
ביצה טרופה שומשום/פרג
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והגבינה, מוסיפים את החמאה המומסת, את החומץ והמלח. מערבבים (עם כף) עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
אחרי שעה מוציאים, תולשים חתיכת בצק קטנה, משטחים על היד ושמים במרכז את המילוי, ומכדררים לכדור.
מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג ומכניסים לתנור לחצי שעה.
חביתה מגולגלת
סתם רעיון חמוד לשדרוג החביתה
שמים 2 ביצים טרופות במחבת, נותנים להן טיפה להתקרש, ואז שמים עליהן כל טוב - גבינה צהובה, זיתים, אורגנו, פטריות, בצל ומה שרוצים, מגלגלים לרול בתוך המחבת ומשאירים לעוד חצי דקה.
פיתה עם פטריות ושמנת
שמים פיתה על נייר אפיה ברשת התנור
על הפיתה שמים פרוסות גבינה צהובה, פטריות חתוכות לפרוסות, וטבעות בצל.
מעל הכל שופכים שמנת מתוקה/לבישול.
מפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל15 דקות
מעדןןןןןןןן
פוקצ'ות קלי קלות!!
רכיבים:
4 כוסות קמח
2 כפיות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן מעולה
1.5 כפיות מלח
מכניסים את כל החומרים חוץ מהמלח לשקית הקפאה גדולה ומערבבים היטב עם הידיים מבחוץ, אחי שהכל מעורבב ונהיית עיסה דביקה מוסיפים את המלח ומניחים בצד לתפוח בערך חצי שעה
עושים חור בשקית ומזלפים לתבנית את הגודל הרצוי (שימו לב לא לשים צפוף מדי, אבל אם יצא צפוף מדי פשוט שמים רצועות נייר אפיה בין לבין)
מורחים כל פוקאצ'ה בקצת שמן זית
מוסיפים תוספות שאוהבים: פטריות, גמבה, חצילים (אפויים), בצל, פלפל חריף, פלפל שחור, מלח, זעתר או כל דבר אחר.
אופים בחום של 180 מעלות
בתאבון!!!!!
אני ישמח לשמוע אם הכנתן משהו...
בהצלחה!
חביתת ביסים
משמנים תבנית שקעים או מנגטים (פשלה של זו"צית: שכחתי לשמן את התבנית והייתי צריכה לגרד את החביתות )
לתבנית השקעים מכניסים את התיבול לחביתה - בצל ירוק, עגבניות, פטריות (מטוגנות או לא), בצל (מטוגן או לא) חצילים, קישואים, מכניסים לתנור לצליה מהירה.
בקערה מערבבים 5-6 ביצים עם מלח, פלפל, ארוגנו, זעתר או כל תיבול אחר.
שופכים את הביצים על הירקות בתבנית ומכניסים לתנור ל10 דקות.
שימו לב: זה מתנפח קצת, אז אל תמלאו עד הסוף.
מציצה פה בצלחת גם פשטידת אננסמהממת וקלי קלות להכנה:
רכיבים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
6 ביצים
2/1 כוס שמן
2 סוכר וניל )אפשר יותר(
1 קופסת אננס עם חצי מהנוזלים
ההכנה
מכניסים את כל המוצרים למעבד מזון (אני שמתי בקערה והשתמשתי בבלנדר יד, היה מעולה), יוצקים לתבנית אינגליש קייק או לתבניות אישיות ואופים כ20 דקות.
אפשר להוסיף מעל מלית אוכמניות או תותים, מוסיף הרבה!
תירס חם (חטיף לאמצע הלילה)
שנינו גדלנו על קלחי תירס חמים מבושלים עם הרבה מלח (מממממ...)
אז תירס על קלחים לא קיים כיום בכשרות מהודרת, אבל ניסיתי לבשל תירס בשקית.
השתמשתי דוקא בתירס קפוא כי הוא פחות מתוק מתירס בשימורים
בישלתי את התירס עם הרבה (!) מלח ופלפל, יצא מוששששששששששש
הריח שהציף את הבית היה שווה הכל.
טוסט טורטיה
לוקחים טורטיה, ועל כל רבע מניחים משהו אחר.
אני שמה גבינת שמנת, זיתים, בצל, עגבניות, גבינה צהובה ונבטים דקים (מוסיפים מרקם מענין!)
עושים חתך לכיוון האמצע, ומקפלים ל4.
שמים בטוסט לכמה דקות, יוצא מעדן!
אפשר גם לטגן במחבת, לא ניסיתי.
פיתה פלאפל
אין הרבה מה לפרט, פשוט קוצצים סלט דק דק, אפשר מלפפון חמוץ, שיפקה, סחוג, חרדל, חומוס, טחינה כמובן.
אני הוספתי אנטיפסטי (קוצצים בטטה וחציל לחתיכות קטנות, אופים בתנור עם קצת שמן) מוסיף המון!
קניתי פלאפל קפוא, 5 קות בתנור וזהו.
יעידו הצלחות הריקות...
לחמניות ביס
קצת יותר עבודה, אבל שווה!
את המתכון קיבלתי מחברה אלופה.
ללחמניות
2 כוסות קמח
1 גבינה 5 אחוז
מאה גרם חמאה רכה (להמיס בסיר )
2 כפות חומץ
חצי כפית מלח
אופציות למילוי (מה שרוצים);
זיתים בלי גרעין
בטטות
בצל מטוגן
פטריות
לציפוי:
ביצה טרופה שומשום/פרג
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והגבינה, מוסיפים את החמאה המומסת, את החומץ והמלח. מערבבים (עם כף) עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
אחרי שעה מוציאים, תולשים חתיכת בצק קטנה, משטחים על היד ושמים במרכז את המילוי, ומכדררים לכדור.
מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג ומכניסים לתנור לחצי שעה.
חביתה מגולגלת
סתם רעיון חמוד לשדרוג החביתה
שמים 2 ביצים טרופות במחבת, נותנים להן טיפה להתקרש, ואז שמים עליהן כל טוב - גבינה צהובה, זיתים, אורגנו, פטריות, בצל ומה שרוצים, מגלגלים לרול בתוך המחבת ומשאירים לעוד חצי דקה.
פיתה עם פטריות ושמנת
שמים פיתה על נייר אפיה ברשת התנור
על הפיתה שמים פרוסות גבינה צהובה, פטריות חתוכות לפרוסות, וטבעות בצל.
מעל הכל שופכים שמנת מתוקה/לבישול.
מפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל15 דקות
מעדןןןןןןןן
פוקצ'ות קלי קלות!!
רכיבים:
4 כוסות קמח
2 כפיות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן מעולה
1.5 כפיות מלח
מכניסים את כל החומרים חוץ מהמלח לשקית הקפאה גדולה ומערבבים היטב עם הידיים מבחוץ, אחי שהכל מעורבב ונהיית עיסה דביקה מוסיפים את המלח ומניחים בצד לתפוח בערך חצי שעה
עושים חור בשקית ומזלפים לתבנית את הגודל הרצוי (שימו לב לא לשים צפוף מדי, אבל אם יצא צפוף מדי פשוט שמים רצועות נייר אפיה בין לבין)
מורחים כל פוקאצ'ה בקצת שמן זית
מוסיפים תוספות שאוהבים: פטריות, גמבה, חצילים (אפויים), בצל, פלפל חריף, פלפל שחור, מלח, זעתר או כל דבר אחר.
אופים בחום של 180 מעלות
בתאבון!!!!!
אני ישמח לשמוע אם הכנתן משהו...
בהצלחה!