חלבי המשך מתכונים קלים

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
חלבי, פרווה- העיקר אכיל ומשביע!
בשרי נשמע לי מפחיד מידי...
תנסי למקד:
פשטידות
בלינצ'ס
לביבות
מוקרמים
לחמים
סלטים



בגדול, ארוחת ערב לעניין היא:
משהו חם (יכול להיות אפילו חביתה עשירה בבצל מטוגן/פטריות/גבינה צהובה/תבלינים.
שקשוקה/לביבות/פשטידה/מוקרם/ בלינצ'ס מרק חלבי ועוד ועוד אין סוף)
סלט מעניין: (חסה/כרוב/נבטים/שרי/צנוניות/קולרבי/מלפפון/גזר/בצל/עשבי תיבול/פיצוחים/בטטות/חצילים/גבינה מלוחה/פטריות טריות ועוד...
ממרח:
(גבינה מתובלת/גבינת שמנת/חציל במיונז/רוטב פיצה/רוטב פסטו/רוטב שום/ממרח/טפנד זיתים/ועוד מליון אפשרויות

וכמובן מוצר לחם, קנוי או אפייה עצמית
 

ששל

משתמש מקצוען
פיתה עם פטריות ושמנת
שמים פיתה על נייר אפיה ברשת התנור
על הפיתה שמים פרוסות גבינה צהובה, פטריות חתוכות לפרוסות, וטבעות בצל.
מעל הכל שופכים שמנת מתוקה/לבישול.
מפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל15 דקות
מעדןןןןןןןן
יצא טעים מאד!
 

ששל

משתמש מקצוען
פיתה עם פטריות ושמנת
שמים פיתה על נייר אפיה ברשת התנור
על הפיתה שמים פרוסות גבינה צהובה, פטריות חתוכות לפרוסות, וטבעות בצל.
מעל הכל שופכים שמנת מתוקה/לבישול.
מפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל15 דקות
מעדןןןןןןןן

יצא טעים מאד!
רק מוסיפה שחתכתי את הפיתות לרוחב והכנתי אותם פתוחות
הגבינצ והשמנת נספגו טוב בפיתה בגלל זה
 

מחר זה מאוחר

משתמש פעיל
הלווווואייייי, זה צימר מהמם שנסענו אליו, במירון, ממליצה מאד!!!
היות ובעלי מקפיד מאד על הכשרים, ואין לנו אפשרות לקנות בכל מקום או לאכול בכל מסעדה, החלטתי להכין הכל מראש ולהתענג על אוכל ביתי.
היה מאתגר, אבל שווווהההה!!!!
מעריכת אתכם מאד!!!
ולפי כל הלייקים
קהילת פרוג מעריכה מאד אנשים שעומדים בעקרונות שלהם!!
 

אאי

משתמש פעיל
רעיון קליל לארוחת ערב מחומרים זמינים יש? לא בצק כי אין זמן להתפחה, רעיון כלשהו?
 

חנה נפתלי

משתמש פעיל
רעיונות מצוינים! כל הכבוד על כל ההשקעה ועל האסטטיקה בהגשה!
כחובבת קלחי תירס תשמחי לשמוע שכבר יש פה ושם קלחים בכשרות מהודרת, אני השגתי ב"אושר עד" במחיר מופקע בגלל ההכשר (זכור לי מחפוד) אבל כל משפחה לפי כשרויותיה ..
 

mentos

משתמש פעיל
וואו
איזה אשכול שווה:)
אני בטוחה שכל אחת אוהבת להשקיע ולהכין דברים שווים אבל לא מסובכים
אם יהיו עוד כמה צדיקות שיפתחו עוד אשכולות בסגנון הזה
אני בטוחה שיהיו הרבה שיודו להן...
 

פרוזן

משתמש מקצוען
בהמשך לאשכול הזה שאהבו פה מאד, מעלה עוד כמה רעיונות חמודים לארוחות קלות וקלילות

חביתת ביסים
משמנים תבנית שקעים או מנגטים (פשלה של זו"צית: שכחתי לשמן את התבנית והייתי צריכה לגרד את החביתות :confused: )
לתבנית השקעים מכניסים את התיבול לחביתה - בצל ירוק, עגבניות, פטריות (מטוגנות או לא), בצל (מטוגן או לא) חצילים, קישואים, מכניסים לתנור לצליה מהירה.
בקערה מערבבים 5-6 ביצים עם מלח, פלפל, ארוגנו, זעתר או כל תיבול אחר.
שופכים את הביצים על הירקות בתבנית ומכניסים לתנור ל10 דקות.
שימו לב: זה מתנפח קצת, אז אל תמלאו עד הסוף.
צפה בקובץ המצורף 1054159

מציצה פה בצלחת גם פשטידת אננסמהממת וקלי קלות להכנה:
רכיבים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
6 ביצים
2/1 כוס שמן
2 סוכר וניל )אפשר יותר(
1 קופסת אננס עם חצי מהנוזלים
ההכנה
מכניסים את כל המוצרים למעבד מזון (אני שמתי בקערה והשתמשתי בבלנדר יד, היה מעולה), יוצקים לתבנית אינגליש קייק או לתבניות אישיות ואופים כ20 דקות.
אפשר להוסיף מעל מלית אוכמניות או תותים, מוסיף הרבה!
צפה בקובץ המצורף 1054168
צפה בקובץ המצורף 1054170

תירס חם (חטיף לאמצע הלילה)
שנינו גדלנו על קלחי תירס חמים מבושלים עם הרבה מלח (מממממ...)
אז תירס על קלחים לא קיים כיום בכשרות מהודרת, אבל ניסיתי לבשל תירס בשקית.
השתמשתי דוקא בתירס קפוא כי הוא פחות מתוק מתירס בשימורים
בישלתי את התירס עם הרבה (!) מלח ופלפל, יצא מוששששששששששש
הריח שהציף את הבית היה שווה הכל.
צפה בקובץ המצורף 1054171
צפה בקובץ המצורף 1054172


טוסט טורטיה
לוקחים טורטיה, ועל כל רבע מניחים משהו אחר.
אני שמה גבינת שמנת, זיתים, בצל, עגבניות, גבינה צהובה ונבטים דקים (מוסיפים מרקם מענין!)
עושים חתך לכיוון האמצע, ומקפלים ל4.
שמים בטוסט לכמה דקות, יוצא מעדן!
אפשר גם לטגן במחבת, לא ניסיתי.
צפה בקובץ המצורף 1054174
צפה בקובץ המצורף 1054173


פיתה פלאפל
אין הרבה מה לפרט, פשוט קוצצים סלט דק דק, אפשר מלפפון חמוץ, שיפקה, סחוג, חרדל, חומוס, טחינה כמובן.
אני הוספתי אנטיפסטי (קוצצים בטטה וחציל לחתיכות קטנות, אופים בתנור עם קצת שמן) מוסיף המון!
קניתי פלאפל קפוא, 5 קות בתנור וזהו.
יעידו הצלחות הריקות...
צפה בקובץ המצורף 1054178
צפה בקובץ המצורף 1054179


לחמניות ביס
קצת יותר עבודה, אבל שווה!
את המתכון קיבלתי מחברה אלופה.

ללחמניות
2 כוסות קמח
1 גבינה 5 אחוז
מאה גרם חמאה רכה (להמיס בסיר )
2 כפות חומץ
חצי כפית מלח
אופציות למילוי (מה שרוצים);
זיתים בלי גרעין
בטטות
בצל מטוגן
פטריות
לציפוי:
ביצה טרופה שומשום/פרג

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והגבינה, מוסיפים את החמאה המומסת, את החומץ והמלח. מערבבים (עם כף) עד לקבלת בצק אחיד ונעים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
אחרי שעה מוציאים, תולשים חתיכת בצק קטנה, משטחים על היד ושמים במרכז את המילוי, ומכדררים לכדור.
מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג ומכניסים לתנור לחצי שעה.

צפה בקובץ המצורף 1054182
צפה בקובץ המצורף 1054183

חביתה מגולגלת
סתם רעיון חמוד לשדרוג החביתה
שמים 2 ביצים טרופות במחבת, נותנים להן טיפה להתקרש, ואז שמים עליהן כל טוב - גבינה צהובה, זיתים, אורגנו, פטריות, בצל ומה שרוצים, מגלגלים לרול בתוך המחבת ומשאירים לעוד חצי דקה.
צפה בקובץ המצורף 1054188

פיתה עם פטריות ושמנת
שמים פיתה על נייר אפיה ברשת התנור
על הפיתה שמים פרוסות גבינה צהובה, פטריות חתוכות לפרוסות, וטבעות בצל.
מעל הכל שופכים שמנת מתוקה/לבישול.
מפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל15 דקות
מעדןןןןןןןן
צפה בקובץ המצורף 1054189

פוקצ'ות קלי קלות!!
רכיבים:
4 כוסות קמח
2 כפיות סוכר
3 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן מעולה
1.5 כפיות מלח
מכניסים את כל החומרים חוץ מהמלח לשקית הקפאה גדולה ומערבבים היטב עם הידיים מבחוץ, אחי שהכל מעורבב ונהיית עיסה דביקה מוסיפים את המלח ומניחים בצד לתפוח בערך חצי שעה
עושים חור בשקית ומזלפים לתבנית את הגודל הרצוי (שימו לב לא לשים צפוף מדי, אבל אם יצא צפוף מדי פשוט שמים רצועות נייר אפיה בין לבין)
מורחים כל פוקאצ'ה בקצת שמן זית
מוסיפים תוספות שאוהבים: פטריות, גמבה, חצילים (אפויים), בצל, פלפל חריף, פלפל שחור, מלח, זעתר או כל דבר אחר.
אופים בחום של 180 מעלות
בתאבון!!!!!

צפה בקובץ המצורף 1054223

אני ישמח לשמוע אם הכנתן משהו...
בהצלחה!
הבצק של ה פוקצ'ות מספיק בשקית הקפאה גם אחרי התפחה ??
 

mentos

משתמש פעיל
יש לי הרבה רעיונות לארוחות ונשנושים קלים וטעימים
אבל אין לי תמונות
השאלה אם זה מעניין אתכם
 

פרוזן

משתמש מקצוען
עשיתי את הפוקצ'ות היום ניסיתי לעשות אותם בצורת סוכה הבצק מאוד דביק היה יותר קשה לעשות איתו צורה אז בסוף עשיתי את זה בצורת ריבועים הראשון יצא קצת יותר מעניין צילמתי חלק לפני אפיה חלק אחרי
חג שמח
 

קבצים מצורפים

  • 20241022_163251.jpg
    20241022_163251.jpg
    KB 887.5 · צפיות: 8
  • 20241022_163315.jpg
    20241022_163315.jpg
    KB 1,003 · צפיות: 8
  • 20241022_162832.jpg
    20241022_162832.jpg
    KB 1,012.7 · צפיות: 7

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה