דרוש מתכון מתכון הדגל הקל שלך

Prestigious

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון של תפוחי אדמה מאלפים ב2 דקות!!!
תפוחי אדמה עם הקליפה כמה שרוצים
לשטוף חזק עם סבון, לחצות לצורת סירות.
לסמן עם סכין פסים לא עמוקים לאורך ולרוחב. לפזר מלח
לערבב בקערה מיונז+ א. מרק בצל. למרוח על הת"א.
לשים בצלחת. לכסות בניילון נמצד
להכניס למיקרוגל ל12 דקות בערך.
מוכן!!
בתאבון
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
צ'יפס קפוא מוקרם! (טעיםם, מהיר וקל!)
אופים ציפ'ס קפוא עם שמן וקצת מלח
עד שמתרכך, (כ20 דק')
ואז מערבבים בצלחת עמוקה:
2 שמנת חמוצה+קופסת שימורים פטריות+אבקת מרק פטריות (אפשר גם אבקת שום או טיבול אחר)
שופכים על הצ'יפס, מפזרים גבינה צהובה,
ומכניסים לעוד 10 דק'
(אולי אפשר במקום השמנת חמוצה שמנת מתוקה, לא ניסיתי)
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ועוד משהו, למי שמכירה ומשתמשת בקורקבנים:
לאחר הבישול המסורתי של הקורקבנים, והנקיון... (עדיף הודו כמובן)
מקפיאה בשקיות.
ובשליפה:
מטגנת בצל+פטריות+ מוסיפה חתיכות קטנות של קורקבנים
מים ושקית רוטב פטריות, (זה מה שעושה את העבודה...)
על אש גבוהה 5 דקות ומוכן.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
כוסמת צריכה בישול למיטב ידיעתי.

יצא לי להכין כוסמת במיקרו - צ'יק צ'אק
אגב גם אורז אני מכינה במיקרו
וכשהכנתי תערובת של אורז וכוסמת זה יצא נהדר. כוסמת כשלעצמה לא נחשבת אצלנו מאכל טעים במיוחד, אבל ביחד עם האורז יצא חלום - היא הוסיפה לו רובד של טעם אגוזי משהו.
 

אסתי פעמון

משתמש מקצוען
קרטוצ'קעס
חגיגה לילדים!
שוטפת טוב טוב את התפו"א עם הקליפה, עושה חורים עם מזלג בכל תפו"א ומכניסה לתנור על הרשת.
זהו! אפיה של שעה (אפילו פחות) בחום גבוה.

מגישה לשולחן ושם כל אחד לעצמו חותך את התפו"א לחצי שמים חתיכת חמאה קטנה על כל חצי וקצת מלח- אוכלים עם הקליפה.
לתינוקת אני מרוקנת את התפו"א מהקליפה ויש מריבות בין הילדים מי מקבל את הקליפה.
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש הרבה:
1. שקשוקה טובה.
2. תפו"א מוקרמים
3. עוגת בראוניס
4. שווארמה
5. שניצל

תגידי מה הכיוון ואפרט לכל דבר
 

פוטו טופ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא. זה לקצוץ בצל, לא דק דק
ורק לתת לו אידוי קל.
המחבת עושה את זה לבד, את לא צריכה לעזור לה.
זה לא לערבב או לקצוץ דק דק
(ואני מזדהה איתך בנוגע לקלפי ירקות ושימי בסיר - חצי דקה.
קילוף ירקות זו פעולה שלוקחת את הזמן שלה)


זה כמו ששומעים לפעמים גברים ששואלים : " מה הבעיה לזרוק כמה ירקות לסיר למרק ???"

כאילו הירקות יצאו לבד מהמקרר , התקלפו, התקצצו , וקפצו לסיר , על הדרך טבלו בכמה תבלינים .. וזהו ..

אל דאגה, לא אצלנו ב"ה
 

noae

משתמש מקצוען
ארוחה מזינה ב-10 דקות הכנה ושעתיים בישול הולך?
אנחנו קוראים לזה "פילאף אורז"
מניחים בתבנית:
1 בצל פרוס לפרוסות,
קוביות פלפל או גזר (או גם וגם או כלום או כל ירק אחר שבא לך טוב)
מעל מפזרים 2 כוסות אורז,
מעל הכל מניחים 2-3 כרעיים (עם עור),
מערבבים בקערה 4 כוסות מים רותחים+ 3 כפות שמן+ תבלינים, יוצקים לתבנית.
אופים מכוסה בחום 180 מעלות, לאחר שעה וחצי מסירים את נייר הכסף ונותנים לעוף להזהיב.
יוצא מעדן מטורף!
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אפשר גם משהו לא הכי בריא?
חביתת נקניק סויה (השם יסלח לי שפעם ב.. אני מאכילה את ילדי בג'אנק הזה)
פשוט מטגנים פרוסות נקניק עם ביצה, שמים בפיתה ולאכול...
קבלי שידרוג
מטגנים בצל קצוץ (או שולפים מטוגן מהמקרר) מוסיפים פרוסות נקניקיות ומטגנים מעט
ואז מוסיפים ביצים ומקשקשים.

אפשר גם עם נקניקיות בשריות.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מאמא שלי:

ארוחה בשרית צ'יק צ'ק, תוך 10 דק' מוכן

מרק עגבניות
אורז
שניצלים

מרק עגבניות

4 עגבניות בשלות מאוד חתוכות ל-4
קופסת שימורים רסק עגבניות
4\1 כוס קמח
4\1 כוס שמן
מלח

לטחון הכל בבלנדר יד, להוסיף מים פי 4 מהכמות שבסיר, להרתיח ולהנמיך, לבשל עוד 2\1 שעה

אורז-כולם יודעים איך

שניצלים-כבר פרסמתי בעבר, דווקא מתכון שלי,
חזה חתוך לאצבעות

בתוך שקית הקפאה לערבב-פירורי לחם מוזהבים, מלח, פפריקה מתוקה, שום גבישי, לטבול כל חתיכה, להניח בצפיפות בתבנית, לשפוך מעט שמן מלמעלה
לאפות על 200 מע' כ-10 דק' עד שהשמן מבעבע, להפוך לעוד דקה ולהוציא

מרק ירקות מיניסטרונה מזויף

בצל
לקט ירקות קפוא
שעועית ירוקה קפואה
שעועית צהובה קפואה
שקית פסטה כלשהי
קופסת רסק עגבניות
שעועית לבנה וחומוס קפואים-לבחירה
מלח

למתקדמים-נקניקיות בשריות וכו' פרוסות לעיגולים

הכנה: לאדות מעט את הבצל
להוסיף את הירקות הקפואים, הרסק, מים עד לכיסוי ומלח,
אחרי הרתיחה, להוסיף את הפסטה, לבשל עד התרככות, אם מוסיפים את הנקניקיות לעוד 5 דק' ומגישים
 

*צילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
ממש מהיר- תפו"א בינוניים שטופים- שימי 10 ד' במיקרוגל ואחרי שזה מוכן שמים מלח.
אפשר לגוון בבטטה-ללא המלח
אשכול מעולה! נהניתי מהרעיונות!
 

לילי 1

משתמש מקצוען
ארוחת הערב האהובה ביותר אצלינו היא פיתה מטוגנת:
מחממים מחבת עם מעט שמן
בצלחת מערבבים שמן עם הרבה תבלין שום ומעט מלח
טובלים רבעי פיתה בשמן ומעבירים למחבת.
הטיגון מאוד קצר, על אש גבוהה כל צד חצי דקה.

מעדן יוצא דופן ומהיר מאוד. סופג פחות שמן ממה שזה נשמע...
מעולה לניצול פיתות שהתיישנו.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
מרק שתי דקות:
מרק תירס
מרתיחים סיר עם ליטר מים, שימורים תירס אחד כולל הנוזלים, כף בצל מטוגן מיובש(המצאת המאה) ומל"פ.
מבשלים עשר דקות אחרי ההרתחה.
טוחנים חלקית עם בלנדר מוט.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  9  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה