טוב,
אין מה לומר, יצאה מעולה +++
עוגה שיכולה להוות קינוח מושלם בחג.
מתכון:
מכינים בלילה לעוגת שוקולד לפי המתכון המצורף, בתוספת 1 אבקת אפיה ולא שוקולד צ'יפס. מתכון שלי מחוברת פסח הראשונה.
מכינים פי 1.5 מהמתכן
אופים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ושוליים גבוהים, כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
אם העוגה קיבלה בטן, לוחצים עליה בעזרת מגבת בעודה חמה ומורידים לה את הבטן לתוך העוגה.
מקררים.
חוצים את העוגה ל-3 חלקים כך שמתקבלים 3 עוגות עגולות נמוכות.
עוגה אחת מפוררים. רצוי את העוגה שהכי פחות יפה, לרוב יהיה החלק העליון של העוגה.
מכינים את תערובת הפונצ'
ממיסים בסיר:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
מעבירים לקערה את העוגה המפוררת ויוצקים מעליה את השוקולד המומס.
מוסיפים 1/2 כוס יין מתוק. האמת שאני שמתי יבש כי לא היה לי מתוק בבית. אבל נראה לי עדיף מתוק.
מערבבים לתערובת רכה ולחה יותר מתערובת כדורי שוקולד. אם התערבות יבשה מדי מוסיפים עוד מעט יין או מים.
מניחים עוגה אחת בתבנית עגולה נוספת.
משטחים מעליה את תערובת הפונצ' ומכסים בעוגה האחרונה שנותרה.
מכינים ציפוי:
שמים בקערה
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות קקאו
2 כפות מים
2 כפות שמן
מערבבים לקרם אחיד שניתן למריחה.
אם הקרם יבש מדי מוסיפים עוד מעט מים.
אפשר לקשט באגוזי פקאן סביב קוטר העוגה.
אפשר גם לזלף פסים בצבע בהיר יותר.
באותה קערה של הזיגוג לאחר שרוקנה ולא נוקתה, מוסיפים עוד מעט מים ואבקת סוכר בכמות שבערבוב תקבל מרקם סמיך מספיק לזילוף.
מעבירים לשקית ומזלפים.
מקפיאים.
פורסים למשולשים לפני ההגשה לאחר הפשרה חלקית.
אין מה לומר, יצאה מעולה +++
עוגה שיכולה להוות קינוח מושלם בחג.
מתכון:
מכינים בלילה לעוגת שוקולד לפי המתכון המצורף, בתוספת 1 אבקת אפיה ולא שוקולד צ'יפס. מתכון שלי מחוברת פסח הראשונה.
מכינים פי 1.5 מהמתכן
אופים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ושוליים גבוהים, כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
אם העוגה קיבלה בטן, לוחצים עליה בעזרת מגבת בעודה חמה ומורידים לה את הבטן לתוך העוגה.
מקררים.
חוצים את העוגה ל-3 חלקים כך שמתקבלים 3 עוגות עגולות נמוכות.
עוגה אחת מפוררים. רצוי את העוגה שהכי פחות יפה, לרוב יהיה החלק העליון של העוגה.
מכינים את תערובת הפונצ'
ממיסים בסיר:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
מעבירים לקערה את העוגה המפוררת ויוצקים מעליה את השוקולד המומס.
מוסיפים 1/2 כוס יין מתוק. האמת שאני שמתי יבש כי לא היה לי מתוק בבית. אבל נראה לי עדיף מתוק.
מערבבים לתערובת רכה ולחה יותר מתערובת כדורי שוקולד. אם התערבות יבשה מדי מוסיפים עוד מעט יין או מים.
מניחים עוגה אחת בתבנית עגולה נוספת.
משטחים מעליה את תערובת הפונצ' ומכסים בעוגה האחרונה שנותרה.
מכינים ציפוי:
שמים בקערה
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות קקאו
2 כפות מים
2 כפות שמן
מערבבים לקרם אחיד שניתן למריחה.
אם הקרם יבש מדי מוסיפים עוד מעט מים.
אפשר לקשט באגוזי פקאן סביב קוטר העוגה.
אפשר גם לזלף פסים בצבע בהיר יותר.
באותה קערה של הזיגוג לאחר שרוקנה ולא נוקתה, מוסיפים עוד מעט מים ואבקת סוכר בכמות שבערבוב תקבל מרקם סמיך מספיק לזילוף.
מעבירים לשקית ומזלפים.
מקפיאים.
פורסים למשולשים לפני ההגשה לאחר הפשרה חלקית.