קוגל אטריות | מדוע הקוגל מתפרק לאחר האפיה?

שלום100

משתמש צעיר
בקוגל האיטריות שאנו מכינים כמידי שבוע,
מדוע הקוגל מתפרק בזמן ההגשה?
מדוע האטריות לא נשארים דבוקים אחד לשני?
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
כשמססנים את האיטריות לאחר הבישול לא לשטוף, השטיפה מורידה את עמילנים המגבשים את הקוגל.
 

מ"ם

משתמש סופר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
בקוגל האיטריות שאנו מכינים כמידי שבוע,
מדוע הקוגל מתפרק בזמן ההגשה?
מדוע האטריות לא נשארים דבוקים אחד לשני?

יותר ביצים, פחות שמן.

וכן, גם מה שנכתב מעליי: לתת לאטריות לספוג את הנוזלים. מעבר לאי-שטיפה, כדאי להשאיר בהשריה קצת זמן אחרי שהתערובת מוכנה ולפני האפייה.

בהצלחה!

(לבריאות מן הסתם פחות קשור...)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לאחר האפיה מומלץ להשהות לכל הפחות שעה להתייצבות!
אם אופים בסיר עדיף קירור מוחלט.
אני אוהבת כמה ש' במקרר ורק אז לפרוס בעזרת חוט, להחזיר לסיר ולחמם.
בהצלחה
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמה ביצים אתם שמים על כל חבילת אטריות?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה ביצים אתם שמים על כל חבילת אטריות?

זה תלוי באופן ההכנה.

אני לא מסננת את האטריות,ז.א. המים מהווים תחליף לחלק מכמות הביצים.

אם מסננים את האטריות נדרשות יותר ביצים
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
צריך לדאוג להכניס את הביצים למסת האטריות כאשר הן בטמפרטורה פושרת או קרה.
אם האטריות חמות מידי, הביצים עוברות תהליך בישול תוך כדי ערבובן עם האטריות הרותחות, וממילא כבר אין מה שיגבש את העיסה בזמן האפיה, וכאילו לא שמנו ביצים.
כדאי, בנוסף, לבדוק את המרשם הבסיסי ולוודא שאין בו טעות, ושיחס החומרים נכון.
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
יש לי מתכון מעולה שלא צריך לבשל בנפרד את האטריות ולהשחים בנפרד את הסוכר
וכמו שחדוי כנרת כתבה צריך לתת לו להתגבש
אני אוהבת לאפות בסיר
הטעם - ליגה!!

להשחים 1/3 כוס שמן ב1/2 כוס סוכר
כשהשמן חום כהה מאד אבל לא שחור שרוף
שופכים פנימה 1 חב אטריות + 6 כוסות מים רותחים + 1/2 כוס סוכר + 2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור
כשמפלס המים יורד עד לגובה האטריות מכבים את הסיר
ולאחר שמתקרר מוסיפים 3 ביצים ומערבבים
מכניסים לסיר משומן ומחומם (מישהי אמרה לי שהיא שמה ניר אפיה גם בסיר. לא ניסיתי אבל על פניו נשמע רעיון טוב)
או לתבניות אנגליש
(לגבי הסיר, אחרי שמתקרר אני הופכת אותו גם לצד השני שיקבל קריספיות מכל הכיוונים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון מעולה שלא צריך לבשל בנפרד את האטריות ולהשחים בנפרד את הסוכר
וכמו שחדוי כנרת כתבה צריך לתת לו להתגבש
אני אוהבת לאפות בסיר
הטעם - ליגה!!

(מישהי אמרה לי שהיא שמה ניר אפיה גם בסיר. לא ניסיתי אבל על פניו נשמע רעיון טוב)
או לתבניות אנגליש
(לגבי הסיר, אחרי שמתקרר אני הופכת אותו גם לצד השני שיקבל קריספיות מכל הכיוונים


אני אכן מרפדת את הסיר בפרגמנט
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם נשאיר את האטריות [שאינם מסוננות] להתקרר, הם יתקשו יחד. ואז כאשר נרצה להכניס את הביצים, נצטרך לפרק בידים את האטריות
הלא כך?

א. לא מפריע להכניס לאחר צינון קל, אע"פ שהאטריות התגבשו.

ב. אישית, מוסיפה את כל הביצים בבת אחת כשהאטריות רותחות,
תוך כדי ערבוב זריז, כך שהאטריות עדיין לא מספיקות להתבשל.
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
אם נשאיר את האטריות [שאינם מסוננות] להתקרר, הם יתקשו יחד. ואז כאשר נרצה להכניס את הביצים, נצטרך לפרק בידים את האטריות
הלא כך?
האטריות לא צריכות ממש להתקרר, חשוב שהן לא תהינה חמות ברמה שתבשלנה את הביצים (שמתבשלות מהר, כידוע) ואגב, גם אני מכינה את הקוגל כבר שנים בסיר אחד ללא שטיפה של האטריות, והתוצאה מעולה ומשובחת!
 

שלום100

משתמש צעיר
כמה ביצים מכניסים על כל שקית אטריות?
וכמה מים מותר להכניס [ללא שטיפה]?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אייך חותכים עם חוט? ואיזה חוט?

הופכים את הסיר עם הקוגל הקר והאפוי בצד אחד בלבד- ע"ג משטח חלק.

א. מחליטים לכמה קומות לחלק.

ב. נועצים קיסם בנקודת התחלה בכל קומה, אחת מעל השניה.

ג. בעזרת חוט מסיבי [כגון: חוט תפירה חזק/חוט דמצא/חוט דייגים חזק]
מקיפים את הקוגל מאחורה כלפי קדימה
ומצליבים את 2 הקצוות קדימה,
כך פורסים כל קומה.

ד. בעזרת סכין פורסים מלמעלה את הקוגל ל-8 מנות משולשות או למס' מ' הרצוי

ה. מחזירים לסיר בצד ההפוך [וכאן נעזרים בקסמים, כדי לדייק במדויק] לאפיית הצד התחתון של הקוגל.

מקווה שהובנתי.
 

שוקולד חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הופכים את הסיר עם הקוגל הקר והאפוי בצד אחד בלבד- ע"ג משטח חלק.

א. מחליטים לכמה קומות לחלק.

ב. נועצים קיסם בנקודת התחלה בכל קומה, אחת מעל השניה.

ג. בעזרת חוט מסיבי [כגון: חוט תפירה חזק/חוט דמצא/חוט דייגים חזק]
מקיפים את הקוגל מאחורה כלפי קדימה
ומצליבים את 2 הקצוות קדימה,
כך פורסים כל קומה.

ד. בעזרת סכין פורסים מלמעלה את הקוגל ל-8 מנות משולשות או למס' מ' הרצוי

ה. מחזירים לסיר בצד ההפוך [וכאן נעזרים בקסמים, כדי לדייק במדויק] לאפיית הצד התחתון של הקוגל.

מקווה שהובנתי.
לא הבנתי מה עושים הקיסמים
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא הבנתי מה עושים הקיסמים

הקיסמים שומרים על המיקום הנכון.
כשאת מחזירה את כל השכבות יחד, אין בעיה
אבל אם את רוצה להעביר כל שכבה/מנה בנפרד, תדעי להניח קיסם ע"ג קיסם.
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חדוי, אני פורסת בצורה שונה - קודם למשולשים
ואז משכיבה כל משולש לצידו ופורסת לפרוסות.
האם השיטה שלך מומלצת יותר?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת לענות באופן מוחלט,

לי אישית נראה שזו דרך קצת יותר ארוכה,

מצד שני אולי, יותר מדויקת במיוחד למתחילות!

כדאי לך לנסות ולהמשיך בדרך שנוחה ועדיפה עלייך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  23  פעמים

לוח מודעות

למעלה