ניסיתי המון מתכונים
או שלא יצא מספיק טעים
או שיצא קצת יבש..
וגם רציתי שיהיה כהה כמו של המעדניות
אז השבוע הכנתי ויצא כזה טעיםםםם עסיסי ומתובל טוב!
אני שמחה שאני מגיעה לזה לשתף אתכם
מצרפת לכם גם תמונה ממה שנישאר
אז יאלה למתכון! ממש פשוט וקל, רק נשמע מורכב..
כל 200 גר'+ביצה (M) זה תבנית קוגל אחת
אני מכינה לפי 3 תבניות - 600 גר'
שלב ראשון:
מעמידים 2 סירים:
סיר אחד לבישול האיטרות: 600 גר' אטריות + מים לכיסוי מלא ויותר של האטריות + מלח - לבשל לפי הוראות יצרן.
וסיר שני עם הקרמל: 250 גרם סוכר + 250 מ"ל שמן לערבב יחד - ולבשל על להבה בינונית נמוכה. ולא לגעת!
ולהדליק את התנור על 175 מעלות.
שלב שני:
האטריות מוכנות ומעבירים למסננת ומיד לקערה אטומה ומוסיפים:
3 ביצים (M)
1/2 כוס סוכר
כף מלח לפחות
2 כפיות פלפל שחור (אפשר יותר.. כמה שאתם אוהבים פיקנטי)
שלב שלישי:
את הקרמל שעל האש אסור לעזוב. השגחה כל הזמן אסור לגעת בכלל! ברגע שכל שטח הסיר נהיה כהה יפה עם בעבוע עדין זה מוכן ואז לשפוך בזהירות רבה על האטריות הרותחות (עם הביצים והתבלינים) ולערבב במהירות הכל יחד בעזרת כף גדולה.
אם קצת נקרש חלק מהסוכר - לא קריטי. מערבבים היטב הכל הכל למשך דקה עד שאלה שאולי יתקשו - יתרככו יותר.
לטעום את העיסה (ביצים חיות - אז לא צריך לבלוע) להוסיף מלח/פלפל במידה ונצרך.
שלב רביעי:
לחלק לתבניות (200 גר'=תבנית)
ולהכניס לתנור הרותח כשהן מכוסות בנייר אלומיניום
שלב חמישי:
לאחר שעה וחצי להסיר את הנייר אלומיניום
לקחת כוס מים ולשפוך על התבניות שכל חלק יקבל מים ולהמשיך את האפיה
לאחר חצי שעה לסגור את התנור ולא לגלות שמוכן כדי שלא יגמר עד שבת הכל...
יוצא מאוד טעים כששמים על הפלטה איזה שעתיים ויותר משבח את הטעם מאוד!
(רק לשים לב שלא מתייבש מידיי - תלוי במים ששמנו בתנור)
בתאבון!
ממש אשמח לשמוע איך היה לכם!
או שלא יצא מספיק טעים
או שיצא קצת יבש..
וגם רציתי שיהיה כהה כמו של המעדניות
אז השבוע הכנתי ויצא כזה טעיםםםם עסיסי ומתובל טוב!
אני שמחה שאני מגיעה לזה לשתף אתכם
מצרפת לכם גם תמונה ממה שנישאר
אז יאלה למתכון! ממש פשוט וקל, רק נשמע מורכב..
כל 200 גר'+ביצה (M) זה תבנית קוגל אחת
אני מכינה לפי 3 תבניות - 600 גר'
שלב ראשון:
מעמידים 2 סירים:
סיר אחד לבישול האיטרות: 600 גר' אטריות + מים לכיסוי מלא ויותר של האטריות + מלח - לבשל לפי הוראות יצרן.
וסיר שני עם הקרמל: 250 גרם סוכר + 250 מ"ל שמן לערבב יחד - ולבשל על להבה בינונית נמוכה. ולא לגעת!
ולהדליק את התנור על 175 מעלות.
שלב שני:
האטריות מוכנות ומעבירים למסננת ומיד לקערה אטומה ומוסיפים:
3 ביצים (M)
1/2 כוס סוכר
כף מלח לפחות
2 כפיות פלפל שחור (אפשר יותר.. כמה שאתם אוהבים פיקנטי)
שלב שלישי:
את הקרמל שעל האש אסור לעזוב. השגחה כל הזמן אסור לגעת בכלל! ברגע שכל שטח הסיר נהיה כהה יפה עם בעבוע עדין זה מוכן ואז לשפוך בזהירות רבה על האטריות הרותחות (עם הביצים והתבלינים) ולערבב במהירות הכל יחד בעזרת כף גדולה.
אם קצת נקרש חלק מהסוכר - לא קריטי. מערבבים היטב הכל הכל למשך דקה עד שאלה שאולי יתקשו - יתרככו יותר.
לטעום את העיסה (ביצים חיות - אז לא צריך לבלוע) להוסיף מלח/פלפל במידה ונצרך.
שלב רביעי:
לחלק לתבניות (200 גר'=תבנית)
ולהכניס לתנור הרותח כשהן מכוסות בנייר אלומיניום
שלב חמישי:
לאחר שעה וחצי להסיר את הנייר אלומיניום
לקחת כוס מים ולשפוך על התבניות שכל חלק יקבל מים ולהמשיך את האפיה
לאחר חצי שעה לסגור את התנור ולא לגלות שמוכן כדי שלא יגמר עד שבת הכל...
יוצא מאוד טעים כששמים על הפלטה איזה שעתיים ויותר משבח את הטעם מאוד!
(רק לשים לב שלא מתייבש מידיי - תלוי במים ששמנו בתנור)
בתאבון!
ממש אשמח לשמוע איך היה לכם!