חלבי עוגת שכבות גבינה וריבת חלב - שווה ביותר!!

הדס bh

משתמש פעיל
@רוחי בלבוחי
דחוף לי לדעת אם העוגה תצא משובחת יותר אם אשתמש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים, בעלי בקניות... דחוף לי מענה מהיר!
בעיקרון כמה שיותר שומן=יותר טעים :p
במקרה הנ"ל לענ"ד לא נראה לי משמעותי...
(מקווה שזה עדיין רלוונטי...)
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
דחוף לי לדעת אם העוגה תצא משובחת יותר אם אשתמש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים, בעלי בקניות... דחוף לי מענה מהיר!
סורי סורי סורי רק עכשיו הדעתי לפה
אין צורך באחוזי שומן גבוהים.

מה זה תבנית A4?
ח''פ בינונית, הרגילה הקלאסית.

האם העוגה נקראת מתוקה?
לא מידי, עמוסה בגבינה אבל לא מלא מתיקות כזה שמגעיל אחרי כמה פרוסות....
כמה גרם חמאה?
100 גרם
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

saralulu

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי האלופה!!!
חוזרת לעדכן שיצא מאד טעיםםםם
העוגה הראשונה שהתחסלה... :)
בפעם הבאה אני רוצה להכין בתבנית בינונית צרה כדי שהעוגה תצא גבוהה יותר, מה אומרת?
שבוע טוב! אני מחכה מאד למתכון הבא שלך... :)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לכל אלו ששאלו לגבי שמנת וכן לגבי מתיקות העוגה:
הכנתי כבר מספר פעמים את העוגה המעולה הזו ומשנה 2 דברים קטנים שלדעתי משפרים:
1. שמה תמיד שמנת חמוצה במקום ה'לבן'.
2. מחלקת את תערובת הגבינה ל2 לפני הוספת הסוכר, מוסיפה לאחד מהם מחצית הסוכר, ולשני את ריבת החלב ואז טועמת ומוסיפה ממש מעט סוכר, בגלל שריבת החלב מספיק מתוקה, וככה אין עודף מתיקות בעוגה.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לכל אלו ששאלו לגבי שמנת וכן לגבי מתיקות העוגה:
הכנתי כבר מספר פעמים את העוגה המעולה הזו ומשנה 2 דברים קטנים שלדעתי משפרים:
1. שמה תמיד שמנת חמוצה במקום ה'לבן'.
2. מחלקת את תערובת הגבינה ל2 לפני הוספת הסוכר, מוסיפה לאחד מהם מחצית הסוכר, ולשני את ריבת החלב ואז טועמת ומוסיפה ממש מעט סוכר, בגלל שריבת החלב מספיק מתוקה, וככה אין עודף מתיקות בעוגה.
דווקא אבא שלי שלא אוהב עוגות מתוקות העוגה ׳עברה אותו׳.
לדעתי זה תלוי בסוג הריבת חלב.
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
גם אנחנו מכינים כבר בפעם ה... ונהנים כל פעם מחדש.
רק לא מבינה, למה השמנת למעלה נראית בגמר האפיה כמו אחרי רעידת אדמה?
ועוד שאלה, אם רוצים לזלף למעלה ריבת חלב בדוגמה הידועה (עם משיכות קיסם לסירוגין), עדיף לפני האפיה או אחריה? על בלילת הגבינה ולוותר על השמנת או על השמנת? או שזה בכלל לא מתאים ולא יצא יפה?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
רק לא מבינה, למה השמנת למעלה נראית בגמר האפיה כמו אחרי רעידת אדמה?
כי היא נשארה מידי הרבה זמן בתנור, תני לזה 10 דקות ולכבות את התנור.
אם רוצים לזלף למעלה ריבת חלב בדוגמה הידועה (עם משיכות קיסם לסירוגין), עדיף לפני האפיה או אחריה?
אחרי האפיה כשהעוגה חמה.
על בלילת הגבינה ולוותר על השמנת או על השמנת?
על השמנת.
או שזה בכלל לא מתאים ולא יצא יפה?
זה מקסים ויפיפה.

:):):)
 

שקדי

משתמש מקצוען
לכל אלו ששאלו לגבי שמנת וכן לגבי מתיקות העוגה:
הכנתי כבר מספר פעמים את העוגה המעולה הזו ומשנה 2 דברים קטנים שלדעתי משפרים:
1. שמה תמיד שמנת חמוצה במקום ה'לבן'.
2. מחלקת את תערובת הגבינה ל2 לפני הוספת הסוכר, מוסיפה לאחד מהם מחצית הסוכר, ולשני את ריבת החלב ואז טועמת ומוסיפה ממש מעט סוכר, בגלל שריבת החלב מספיק מתוקה, וככה אין עודף מתיקות בעוגה.
רוצה להכין לשבת בפעם הראשונה ומענין אותי מה ההבדל בטעם עם שמנת במקום הלבן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה