sweet-cupcake-with-cranberry-black.jpg


לא חשבתי אף פעם שאתקל בכזו בקשה.

יש לי לקוח ותיק בעל קייטרינג מוצלח ומבוקש,
שקהל היעד שלו הינו בעלי הכנסה ממוצעת ומעלה.
לא אברכי סטנדרטי.

מידי תקופה אני משדרגת את התפריטים, דפי הזמנה וכד'
והעיצוב של הקייטרינג - איך לא - בגווני הזהב, שמנת, שחור.

לפני תקופה ניגש אלי הבעלים ובקש:
תעצבי לי תפריט חדש,
אבל---מוזנח!!
עיצוב פשוט
דוחה
מצידי אפילו בוורד.

אני: ???

הלקוח:
נמאס לי כבר להתמקח על המחיר.
אני רוצה עיצוב הכי מזעזע שיש,
הלקוחות יקבלו את התפריט שלי,
יראו את הרמה,
ויסיקו שמדובר בקייטרינג זול.
זו תהיה ההרגשה שלהם
כשהם יחזיקו את התפריט ביד....
מיד תעבור אליהם התחושה
שזה קייטרינג הכי אבריכי שיש,
ויסגרו איתי על ארועים
בלי לשים לב באמת כמה המתחרים שלי לוקחים.

וואו.
כמעצבת לא נתקלתי אף פעם
בלקוח שרוצה עיצוב מזעזע.

אבל כיועצת לעסקים -
אז כן:
לפעמים בעלי עסקים רוצים לשדר
פשטות, מקום זול ולא יומרני
כזה שמתאים לבני תורה
ע"מ לשבות את הלקוחות שמחפשים
"זול" "אבריכי" "פשוט"

האם זה נכון?
האם מהלך כזה לא יוריד
את ההכנסות של בעל הקייטרינג?


נמשיך בעז"ה במאמר הבא!


ואי אפשר בלי טיפ קטן:
אם לפעמים גם את/ה מזדהים עם בעל העסק....
מותשים מהתמקחות על מחיר...
הפתרון הוא לא עיצוב דוחה,
מודעה מחרידה,
פונט מערכת
ואפקטים של וורד מרוחים בעיתון.

למה לא, אתם שואלים?
כי לקוחות שיגיעו רק בגלל שאתם הכי זולים
הם לא לקוחות אמיתיים.
מחר יגיע המתאבד התורן
ויחתוך את המחיר שאתם נחנקים עליו.

אז מה כן ניתן לעשות?
הרבה.
לעבוד על שיחות מכירה טובות, מוכרות,
לשנות את צורת התמחור,
להציג את המחיר בצורה שגורמת ללקוח
לסגור איתך עסקאות בלי להוציא את הנשמה....

אבל על זה נמשיך בעז"ה במאמר הבא!