דרוש מידע (▀̿Ĺ̯▀̿ ̿) כל היום עבודה! עבודה! עבודה!

מצב
הנושא נעול.

באתי לחלום

משתמש מקצוען
וואו...
ראשית כל, כל כך מזדהה איתך, את מתארת את החיים בלי להצטעצע במילים... ובטוחה שכל כך הרבה אימהות יכולות להזדהות איתך.
גם אני חייתי כמעט ככה, עד שעשיתי שינוי אמיתי!
והיום ב"ה, אחרי שנחלצתי ממעגל האימה הזה יש לי הרבה יותר פניות למשפחה ולילדים.
השינוי הוא לא רק בשעות העבודה
השינוי הוא תודעתי עמוק מאד!
ראשית, אני חייבת להבין ששום צורת חיים שלי היא לא אילוץ!!!! היא בחירה!!!!!
אני אישה בוחרת! ואם כך נראים חיי זה מתוך בחירה!
תסכימי איתי שכל אישה שלא גומרת את החודש יכולה להגיב בכמה צורות למשל:
אחת, תקרע את עצמה ותוסיף שעות עבודה....
השניה, תבקש מבעלה להוסיף תלמיד ולשבור את הראש איך הוא מביא קצת כסף הביתה במסגרת הלימוד או מחוץ לה.
השלישית, תפחית ברמת ההשתדלות ותעבוד על אמונה וביטחון
הרביעית, תלך ליעוץ עסקי איך להגדיל הכנסות.
החמישית, תחליט שהיא הולכת לייעוץ בניהול תקציב כדי להפחית בהוצאות וממילא להסתדר טוב יותר וכו'....
השישית.תחליט להתחיל להיות נתמכת מאיפשהו.. אולי קופת העיר אולי משהו אחר...
כל אחת מהנ"ל בחרה!!!!
תחושת האילוץ שמה אותי במקום מאד לא פורה, קורבני, ולא יצירתי במחשבה על דרכים חילופיות להתמודד עם החיים...
מכירה מישהי, שלא סיימה את החודש, אבל אמרה לי, 'אין מצב שאני לא מקבלת את הילדים שלי בצהרים, פשוט אין מצב, לא משנה כמה הוצאות יש אני בצהרים בבית'-זה היה הבחירה שלה.

מציעה לך לשאול את עצמך למה בחרת בצורת החיים הזו? ואיזה אלטרנטיבות יש שאולי את מפחדת לנסות אותן?
תנסי לערער בכל הכח על התחושה ש'זה החיים וזהו'- זה לא נכון! תמיד אפשר להיות נחושים ולעשות שינוי! ממש לא חייבים לחיות ככה, למרות שהתרבות שאנחנו חיים בה מעודדת את הטירוף הזה מאד מאד!!!

אנא אל תקחי את דברי כשיפוטיים! אני הייתי שם... הרבה זמן... לא יודעת מה הדרך שאת צריכה לעבור.. אבל מבטיחה לך שזה לא הכרחי לחיות כך!!! [ועצם הזעקה שלך מוכיחה שגם את חושבת כך!!! זה ההתחלה של השינוי!!! את כבר מתחילה אותו!!!]
בינתיים שיהיה לך הרבה כח!
וסיעתא דשמיא למצוא פתרונות למציאות הלא פשוטה הזו...
תודה!!!

באתי לחלום

משתמש מקצוען
בעצם הבעיה הכוללת היום
שאנשים פחות חיים לפי התקציב שלהם, אלא לפי חיי החברה שהם משתייכים אליה.

והגורם לכל זה,
האפשרות לקחת אוברדרפט בכרטיס האשראי בבנק ולהיכנס למינוס.

כיון שאם תשאלו את הוריכם איך חיו פעם, היו ימים קשים מאד
אבל אם לא היה- אז לא היה!!!

היום, אם אין אז לוקחים הלוואה/ מינוס בבנק.

עט להשכיר

משתמש מקצוען
חלילה וחס אף אחד לא רוצה לעשות מאשתו סמרטוט, אבל גם אברך שמכניס 4000, אשתו תיאלץ לצאת לעבוד.

אם תעבוד 5 שעות ותרוויח 6k, יחד עם קצבת הילדים ההכנסה שלהם תהיה סך הכל 10-11k.

כדי לפרנס בית עם 4 ילדים כ"י זה לא מספיק

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
ישכר באהלך גם נותן באיזור 2000 שקל. כמה סניפים יש לו????
לידיעתך בעלי ב"יששכר באהלך" וכבר שנה וחצי לא קיבל מהם שקל אחד
לאחר המיצ'ינג שהיה קיבל 2 משכורות ז"א 4,000 ש"ח (אפילו לא שילמו לו רטרו)
ומאז ועד היום לא קיבל שקל לפני מיספר חודשים ראשהכולל החליט לעזוב אותם ונהיה עצמאי ומשיג תרומות מעצמו
סורוצקין נותן בכל הסניפים שלו לפחות 2100 שקל. כמה סניפים יש לו???????????
חברה שלי שבעלה בסורוצקין אמרה לי שאפילו דתות הם לא מקבלים את המינימום הזה (זה היה לפני שנה אני לא יודעת מה היום )
אז ברשמי הכל דבש 2000 ש"ח במציאות רחוק מיזה לגמרי

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
מה שמאד חשוב - זה להיות מעורים בחיים של הילדים.
לדעת מה עובר עליהם, לשוחח איתם.
שלא תמצאו את עצמיכם אחרי 20 שנה מנסים לפתוח איתם ערוץ פתוח ומגלים שיש להם עם מי לדבר, וזה לא אתם...

לגבי העבודה - אפשר למצוא רעיונות למקורות הכנסה נוספים עם פחות עבודה, או שלא תלויים בעבודה יומיומית (פסיבית? :rolleyes: )
להשקיע קצת כסף, ומי שיכול יותר אז יותר
להיות כמה שפחות תלויים בעבודה הקבועה עד שתרשו לעצמכם להוריד שעות ולא להפגע בשכר.

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י :
לי יש 4 ילדים כ"י,

וכמעט לכל החברים והשכנים שלי יש דירה משלהם אולי 3 אחוז עדין שוכרים אבל מדברים על קניה...

ברור שיש משפחות מאד טובות שאין להם עדין דירה, לכן אמרתי רוב...

אגב, זה לא קשור לספרדים או אשכנזים כי לרוב רוב החברים שלי גם מתוך הספרדים יש דירה משלהם.

לסורוצקין לא קשה להכנס בכלל!! אפילו לא צריך רב קו.... אני צוחק.

שאר המסגרות לא יודע בוודאות בתקופה שאחרי הקורונה.

ברור שיש כוללים שמשלמים רק דתות, השאלה היא למה חייבים להשאר בכאלה כוללים ולעשות מהאשה סמרטוט, אלא אם כן היא גם רוצה את זה, רק חשוב שידעו שיש עוד אופציות.
א. יש לי דירה משלי 1800 ש"ח זה הפרש שכירות שאני צריכה לשלם בין מה שאני מקבלת על הדירה שמשכירה לדירה ששוכרת
ב . בקרוב ה1800 ש"ח שאני משלמת על שכירות יומר למשכנתא וולא אני לא מתכוונת לחלק אותה למספר התשלומים שנוח לי אלה כ15 שנה ולא משנה כמה ייצא לי החזר חודשי עד שאגיע לגיל חיתון ילדים מכירה משפחות שמחתנות ילדים ומשלמות משכנתא בלשון המעטה לא מומלץ .

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
האמת, כשאני קוראת את ההוצאות שלך הן נראות לי נמוכות באופן חריג.

שכירות 1800 - זה נשמע לי ממש נמוך.
בריאות 60 - אין לך ביטוח משלים? (וביטוחים נוספים כמו ביטוח רכוש?)
תחבורה ציבורית 200 - זה מעט לזוג + 4.

ועוד על זו הדרך.

נשגב מבינתי איך ומאיפה אפשר עוד לקצץ.
bfui

נכון מאד
ויש עוד סעיפים שאפילו לא הוספתי כמו:
מנויי טלפון ואינטרנט
מתנות -לגננות לילדים ביום הולדת לגיסה שילדה וכו..
חגים - כגון 4 מינים
גנרטור- עוד כמה מאות בחודש
קוסמטיקה סירוק פאה
ועוד הוצאות רבות ...

רשמתי את ההכנסות וההוצאות רק כדי לסבר את האוזן שטוענת כי אם אני לא ייקנה באיקאה ולא אשפץ את הבית
ואוריד ברמת החיים אז אוכל לעבוד 5 שעות וליגמור חודש
אז זהו ממש ממש זה לא בכיוון, הרמת חיים שלי בסיסית ביותר
ונכון עלי לנסות להגדיל הכנסות ולא להפך להוריד שעות בעבודה

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
בעצם הבעיה הכוללת היום
שאנשים פחות חיים לפי התקציב שלהם, אלא לפי חיי החברה שהם משתייכים אליה.

והגורם לכל זה,
האפשרות לקחת אוברדרפט בכרטיס האשראי בבנק ולהיכנס למינוס.

כיון שאם תשאלו את הוריכם איך חיו פעם, היו ימים קשים מאד
אבל אם לא היה- אז לא היה!!!

היום, אם אין אז לוקחים הלוואה/ מינוס בבנק.
בעצם הבעיה הכוללת היום היא יוקר המחיה

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
גם סורוצקין וגם ישכר באהלך משלמים הכל!!

כבר רשמתי לך שבעלי היה שם עד לפני מיספר חודשים 6 שנים וממש לא קיבלנו הכל בממוצע 3 חודשים בשנה
כך שאין מה להתווכח עם מציאות

שולי איטח

משתמש מקצוען
מזדהה מאוד עם כל מה שרשמתם על התובענות שבעבודה 8-9 שעות
לא תמיד עבודה של מורה/גננת/ ועוד של 6 שעות פחות סוחטת ונותנת יותר כח
רק לעודד שיגיעו זמנים שיהיה קצת יותר קל:)
אמנם יש עוד דברים לטפל כמו הורים מבוגרים\שידוכים\גילאי ההתבגרות\+ 4 ילדים בגילאים שנראה שחלק גדול מדברים פה
אבל או שמתרגלים או שיש עוד כמה ידיים ואפשר להניח את הראש קצת באמצע היום והחיים נהיים קצת אחרים ופתאום יש יותר כח גם לעבודה וגם לשאר ולומדים לשחרר יותר.

סתם הערת אגב לפעמים חסר לאישה ויטמנים/ברזל או סתם אוכל בריא, זה נשמע נדוש אבל כבר נתקלתי בכאילו שההבדל לאחר תזונה בריאה עזר מאוד

רבקה@

משתמש פעיל
נ.ב.
דבר אחד אני לא מבין?! איך את מגיעה ל6500 שקל ב 9 שעות, ואשתי מגיעה ל6700 שקל ב5 שעות????????????

...אני לא יודע איפה אתם קונים בגדים, אצלינו לא הולך 8500 שקל לשנה על ביגוד !!!!!!!!!1 ובניגוד אלייך אנחנו כן עם קבלות.
....במשפחות הטובות אין שכירות יש משכנתא!! לא 'נו' ולא 'נו נו'!
והסיבה פשוטה, כי מקבלים סכומים גדולים מההורים והשווער קונים מיד דירה, ונשאר רק להשלים את החזר המשכנתא, והוא מחושב היטב בהתאם לאפשרויות החודשיות בגמישות יחסית.
אין עוד מה לומר אחרי מלל כל כך מטופש וצר אופקים, חוץ מהייחול הקלאסי- כשתגדל תבין.
מדהים כמה שפיטה, פסקנות, טפשות וראית החיים כברור מאיליו יכולה להתנקז בתגובות.
ברגעים כאלה, למרבה העצב ותעודת העניות, בולט הפער בין אישה העמלה יום יום בעולם העבודה, לאדם שלא מכיר את חוקיו, כללי הביקוש וההיצע ובטוח שהמציאות האבסולוטית והבלעדית- נקבעת על פי "אשתי מגיעה ל 6700 ב5 שעות"
עצוב לראות את הכללים שלך ל"משפחות הטובות", את הקטלוג ואת אפס החשיבה על השונה, הערכת זוגות שנלחמים על המחיה היומיומית ולא לוקחים מהורים מעבר למה שהם יכולים לתת, והוצאו ברגע זה מכלל "המשפחות הטובות" להגדרתך.
אומנם אין כל חידוש בדעה שהצגת ובסיגנונה, אך בכל זאת מאכזב כל פעם מחדש להיתקל חזיתית בחלקים מהציבור שלנו שזוהי ראית החיים שלהם.
מאמינה שגם אני נקטתי עכשיו בצד בוטה, פשוט משהו היה כל כך מאשים והציב את המגיבה היקרה בעמדת התגוננות ונחיתות ללא כל עוול, מה גם שלי אין את הפריוולגיה למעשה האצילי ומתחסד לסיים את הנאום בבריחה מעזרת הנשים בתום מכסת ההטפה. :(

נערך לאחרונה ב:

yaelc

משתמש פעיל
D I G I T A L
אין עוד מה לומר אחרי מלל כל כך מטופש וצר אופקים, חוץ מהייחול הקלאסי- כשתגדל תבין.
מדהים כמה שפיטה, פסקנות, טפשות וראית החיים כברור מאיליו יכולה להתנקז בתגובות.
ברגעים כאלה, למרבה העצב ותעודת העניות, בולט הפער בין אדם שלא מכיר את חוקי עולם העבודה, כללי הביקוש וההיצע ובטוח שהמציאות האבסולוטית והבלעדית- היא "אשתי מגיעה ל 6700 ב5 שעות"
עצוב לראות את הכללים שלך ל"משפחות הטובות", את הקטלוג ואת אפס החשיבה על השונה, הערכת זוגות שנלחמים על המחיה היומיומית ולא לוקחים מהורים מעבר למה שהם יכולים לתת, והוצאו ברגע זה מכלל "המשפחות הטובות" להגדרתך.
אומנם אין כל חידוש בדעה שהצגת ובסיגנונה, אך בכל זאת מאכזב כל פעם מחדש להיתקל חזיתית בחלקים מהציבור שלנו שזוהי ראית החיים שלהם.
מאמינה שגם אני נקטתי עכשיו בצד בוטה, פשוט משהו היה כל כך מאשים והציב את המגיבה היקרה בעמדת התגוננות ונחיתות ללא כל עוול.
חחחח הצחקת אותי
הייתי צריכה אכן להתגונן שיש לי דירה
כי אבוי לו למי שאין לו דירה ומשלם שכירות חודשית
הוא מהמשפחות הפחות טובות ומתנהג בטיפשות רבה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י :
גרטלר נותן באיזור ה 4000 שקל.

היי, בדיוק שאלתי מישהו שם.

מקבלים 3000, ומעל 5 ילדים - 3500.

ויש עוד הרבה טעויות בידע לגבי כוללים אחרים.

חגית קרמר

בניית אתרים פופולריים
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נשים מוסרות את הנפש לצאת לעבודה ולפרנס.
והחלום שלהן זה לחזור הביתה מלאות אנרגיות וכח לילדים.
וזה דבר מדהים שראוי להערכה.

אסור לחפור לאף אחת כמה שעות היא עובדת,
ואיך בעלה והיא מנהלים את התקציב החודשי.

בסה"כ נשים מבקשות להיות מלאכיות יותר.
תמצאו לי בעולם עוד נשים מהזן הזה, שגם יולדות ב"ה את הבית הברוך שהן מגדלות.

נראה לי שאשכול הצדעה לנשים שעובדות 8 או 9 שעות ביום,
ומגדלות בית של תורה,
היה אפקטיבי יותר.

(ואני מעולם לא עבדתי 8-9 שעות מחוץ לבית,
ויש לי התנגדות לחיי בזבזנות מעבר ליכולת,
אבל עדיין, תנו כבוד.)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה