כל הכבוד למי שהשתתף - כבר זכיתם. כי הקושי הגדול ביותר זה לפתוח קובץ חדש ולהתחיל לצייר משהו - ועשיתם את זה בגדול, אז שאפו.
בכל זאת, זאת מסעדה, וכאן נציג את המנות המיוחדות, וגם את מנת הספיישל. ההבחנה שלי התמקדה בביצוע המרקמים, ולפי זה שפטתי. אז באמוס אמיגוס.
(אין שום סדר בהצגת המנות, חוץ משלושת המובילים)
@יוסף יוסף
ארנצ'יני בצק מטוגן במילוי קרם דומדמניות מעודן מתובל בענן מסוכר (סופגניה)
בהחלט אחת המנות הפופולריות בתקופה, שימו לב לשירטוט ולגימור המושלם. אין ספק - מומלץ בלי שום קשר למה שאכלתם לפני או מה שתכננתם לאכול. תמיד כדאי להוסיף גם אותה.
מה שמוביל אותנו למנה הבאה:
@שמואל י
גרנד ארנצ'יני בצק מטוגן
לבעלי לב חזק בלבד - מילוי כבקשתך, אפשר בלי מילוי כלל, עד למלא מלא ומדמם.
(אין המסעדה נושאת באחריות על כל נזק שיגרם עקב צריכה. האחריות על המשתמש בלבד).
@R.E.Y
מבחר פרי יער אחד בלבד!
מנת הגורמה הטבעונית שלנו. ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ללא תוספת בכלל. רק זה. בון אפטיט!
(שאפו על השליטה בעכבר!)
@קצה העיפרון
סירת בננה ספליט לצד כדורי גלידה במבחר טעמים, על מצע קצפת עשירה עם פצפוצי אורז וקקאו, זילופי סירופ שוקולד ומעוטרת בדובדבנים טריים (לפי העונה).
קינוח מושלם ומרהיב. אפשר לחוש את הקצפת וכדורי הגלידה. עבודה מדהימה!
@palm
פסקדו פרסקו - פילה סלמון מעושן על מצע ירק וקטניות עשיר
טקסטורה מדהימה של הדג. אמיתי ממש!
@יוצרתת
(טוב פה באמת אנחנו חייבים התנצלות. זאת לא המנה. חורחה השאיר אתמול את החלון במטבח פתוח ונכנסו כמה עופות. הוא עכשיו עושה סטריליזציה אז המנה שלכם תתעכב עוד קצת. בינתיים אתם יכולים ללטף אותה עד שיהיה מוכן. סליחה על האי נעימות, ותזכרו להמליץ עלינו לחברים שלכם).
אגב זה גוזל של עורב מיינה, אז אל תנסו לאכול אותה זה טריפה. אהה בעצם אתם צמחונים, אז בסדר...
@פרומי ק.
טורטליני רותח ברוטב מחית פירות אדמה מוקרמים, עם בזיליקום ושמיר
כמו שאתם רואים, האתגר האמיתי כאן הוא המרקמים, והמרקם פה שיחק אותה. אי אפשר לאכול בלי מספריים! בראבו!
@הדובדבן
אלדו בלאנקו - כדורי קינוח מושלמים, מפוזרי סוכריות, מזולפי שוקולד, מכופתרים ומעוטרים בדובדבן (לפי העונה).
רואים את הברק על הסירופ המטפטף, את המתכתיות של הכפית - עבודה מצויינת. אהבתי מאוד את הרעיון!
@אין שם פנוי- אילת
פסטלה קרמיסימה - מאפין שוקולד דאבל מוקרם עם סוכריות ודובדבן (לפי העונה!!!)
סגנון מתוק. כמעט וקטורי. בחירת צבעים מעולה וביצוע מרשים!
@DAndna
מלאדו חומוס - קציצות חומוס ועשבי תיבול מטוגנות, בתוספת ירקות טריים, טוגני תפוח אדמה אוסטרלי שוחות ברוטב שומשומין טחונים ותבלין, מוגש בתוך מאפה ביתי מבצק קמח מלא וקמח חסר, לצד עמבה וחילבה.
הרבה חושבים שזה בעצם פלאפל...
מה הם מבינים במסעדנות בכלל הישראלים הברברים האלה...
מנה יפה מאוד, עשירה ומושקעת, מוגשת יפה, פר אקסלנס!
_______________
שלושת הגדולים
-------------------------
@gafriris
חריימה קרפיון פרוס ברוטב אדום
נדהמתי מהפרוסות של הדג, עסיסיות ממש. והעור...
הרוטב מצויין מלא בגוונים עמוקים.. והאדים החמים. עבודה שקלעה בול לאתגר. כל הכבוד.
@רחל זרביב
לה טור דה לה קרפ - ערמת מאפה מחבת עם סירופ קרמל, פירות יער וקצפת עשירה
טוב כאן קרה דבר מוזר. העבודה הזאת פורסמה בערך בשעה 9 בלילה. ביום למחרת הייתי עם הילדים בבית, והכנתי להם את הטור דה לה קרפ. נכון, בלי הפירות, כדי שלא יזרקו עלי אותם, אבל אני בכלל לא יודע להכין את זה, וזה יצא טוב, אז לזה אני קורא השראה (או סתם תאוות אכילה, אבל בינינו - אין הבדל).
בקיצור, הצביעה קנתה אותי. הצבעים כ"כ עשירים ואמיצים, והתוצאה פשוט מדהימה. הבשרניות של הפנקייקים, המבנה של הקצפת, הנזילות של הסירופ. צל"ש.
ומנת הדגל:
@הודיה בושארי - ציירת
קוקטייל מנדרינה דובדבן (ל-פ-י ה-ע-ו-נ-ה!!!)
חוץ מהמרהיבות, יש כאן עבודה רצינית על המרקמים: הזכוכית (בתחתית ולמעלה, וגם בצדדים - לא רואים את עובי הזכוכית, כי ככה זה במציאות כשהכוס מלאה). הקרח למעלה שתורם גם למרקם של המיץ עצמו, עושה לו שמה תזוזות למעלה ולמטה. הפירות, ובמיוחד הקלמנטינה (זה לא תפוז!) - אין מה לדבר. זה פשוט יפהפה. ולבסוף, חדי העין ראו שיש מרקם גם לצלחת ההגשה! כן, זה מנירוסטה.
אז המנה הזאת ענתה על המטרות של האתגר בצורה המירבית, לכן היא מזכה אתכם בלפיד האתגרים. מי יתן ולא תתנו לו לכבות.
כל הכבוד לכל המשתתפים. אישית אני מחזיק מכל אחד/ת כי באמת האתגר האמיתי הוא רק לצייר, לצייר ולצייר.
בהצלחה לכולנו!
בכל זאת, זאת מסעדה, וכאן נציג את המנות המיוחדות, וגם את מנת הספיישל. ההבחנה שלי התמקדה בביצוע המרקמים, ולפי זה שפטתי. אז באמוס אמיגוס.
(אין שום סדר בהצגת המנות, חוץ משלושת המובילים)
@יוסף יוסף
ארנצ'יני בצק מטוגן במילוי קרם דומדמניות מעודן מתובל בענן מסוכר (סופגניה)
בהחלט אחת המנות הפופולריות בתקופה, שימו לב לשירטוט ולגימור המושלם. אין ספק - מומלץ בלי שום קשר למה שאכלתם לפני או מה שתכננתם לאכול. תמיד כדאי להוסיף גם אותה.
מה שמוביל אותנו למנה הבאה:
@שמואל י
גרנד ארנצ'יני בצק מטוגן
לבעלי לב חזק בלבד - מילוי כבקשתך, אפשר בלי מילוי כלל, עד למלא מלא ומדמם.
(אין המסעדה נושאת באחריות על כל נזק שיגרם עקב צריכה. האחריות על המשתמש בלבד).
@R.E.Y
מבחר פרי יער אחד בלבד!
מנת הגורמה הטבעונית שלנו. ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ללא תוספת בכלל. רק זה. בון אפטיט!
(שאפו על השליטה בעכבר!)
@קצה העיפרון
סירת בננה ספליט לצד כדורי גלידה במבחר טעמים, על מצע קצפת עשירה עם פצפוצי אורז וקקאו, זילופי סירופ שוקולד ומעוטרת בדובדבנים טריים (לפי העונה).
קינוח מושלם ומרהיב. אפשר לחוש את הקצפת וכדורי הגלידה. עבודה מדהימה!
@palm
פסקדו פרסקו - פילה סלמון מעושן על מצע ירק וקטניות עשיר
טקסטורה מדהימה של הדג. אמיתי ממש!
@יוצרתת
(טוב פה באמת אנחנו חייבים התנצלות. זאת לא המנה. חורחה השאיר אתמול את החלון במטבח פתוח ונכנסו כמה עופות. הוא עכשיו עושה סטריליזציה אז המנה שלכם תתעכב עוד קצת. בינתיים אתם יכולים ללטף אותה עד שיהיה מוכן. סליחה על האי נעימות, ותזכרו להמליץ עלינו לחברים שלכם).
אגב זה גוזל של עורב מיינה, אז אל תנסו לאכול אותה זה טריפה. אהה בעצם אתם צמחונים, אז בסדר...
@פרומי ק.
טורטליני רותח ברוטב מחית פירות אדמה מוקרמים, עם בזיליקום ושמיר
כמו שאתם רואים, האתגר האמיתי כאן הוא המרקמים, והמרקם פה שיחק אותה. אי אפשר לאכול בלי מספריים! בראבו!
@הדובדבן
אלדו בלאנקו - כדורי קינוח מושלמים, מפוזרי סוכריות, מזולפי שוקולד, מכופתרים ומעוטרים בדובדבן (לפי העונה).
רואים את הברק על הסירופ המטפטף, את המתכתיות של הכפית - עבודה מצויינת. אהבתי מאוד את הרעיון!
@אין שם פנוי- אילת
פסטלה קרמיסימה - מאפין שוקולד דאבל מוקרם עם סוכריות ודובדבן (לפי העונה!!!)
סגנון מתוק. כמעט וקטורי. בחירת צבעים מעולה וביצוע מרשים!
@DAndna
מלאדו חומוס - קציצות חומוס ועשבי תיבול מטוגנות, בתוספת ירקות טריים, טוגני תפוח אדמה אוסטרלי שוחות ברוטב שומשומין טחונים ותבלין, מוגש בתוך מאפה ביתי מבצק קמח מלא וקמח חסר, לצד עמבה וחילבה.
הרבה חושבים שזה בעצם פלאפל...
מה הם מבינים במסעדנות בכלל הישראלים הברברים האלה...
מנה יפה מאוד, עשירה ומושקעת, מוגשת יפה, פר אקסלנס!
_______________
שלושת הגדולים
-------------------------
@gafriris
חריימה קרפיון פרוס ברוטב אדום
נדהמתי מהפרוסות של הדג, עסיסיות ממש. והעור...
הרוטב מצויין מלא בגוונים עמוקים.. והאדים החמים. עבודה שקלעה בול לאתגר. כל הכבוד.
@רחל זרביב
לה טור דה לה קרפ - ערמת מאפה מחבת עם סירופ קרמל, פירות יער וקצפת עשירה
טוב כאן קרה דבר מוזר. העבודה הזאת פורסמה בערך בשעה 9 בלילה. ביום למחרת הייתי עם הילדים בבית, והכנתי להם את הטור דה לה קרפ. נכון, בלי הפירות, כדי שלא יזרקו עלי אותם, אבל אני בכלל לא יודע להכין את זה, וזה יצא טוב, אז לזה אני קורא השראה (או סתם תאוות אכילה, אבל בינינו - אין הבדל).
בקיצור, הצביעה קנתה אותי. הצבעים כ"כ עשירים ואמיצים, והתוצאה פשוט מדהימה. הבשרניות של הפנקייקים, המבנה של הקצפת, הנזילות של הסירופ. צל"ש.
ומנת הדגל:
@הודיה בושארי - ציירת
קוקטייל מנדרינה דובדבן (ל-פ-י ה-ע-ו-נ-ה!!!)
חוץ מהמרהיבות, יש כאן עבודה רצינית על המרקמים: הזכוכית (בתחתית ולמעלה, וגם בצדדים - לא רואים את עובי הזכוכית, כי ככה זה במציאות כשהכוס מלאה). הקרח למעלה שתורם גם למרקם של המיץ עצמו, עושה לו שמה תזוזות למעלה ולמטה. הפירות, ובמיוחד הקלמנטינה (זה לא תפוז!) - אין מה לדבר. זה פשוט יפהפה. ולבסוף, חדי העין ראו שיש מרקם גם לצלחת ההגשה! כן, זה מנירוסטה.
אז המנה הזאת ענתה על המטרות של האתגר בצורה המירבית, לכן היא מזכה אתכם בלפיד האתגרים. מי יתן ולא תתנו לו לכבות.
כל הכבוד לכל המשתתפים. אישית אני מחזיק מכל אחד/ת כי באמת האתגר האמיתי הוא רק לצייר, לצייר ולצייר.
בהצלחה לכולנו!
נערך לאחרונה ב: