אדם שיוצא לאור, אמור להתמודד עם הרבה אמונות, התלבטויות, בשבילי זה ככה:נראה שיש לך התחבטויות בנפש ואת מביאה אותן לידי ביטוי בהתיחסות שלך למה שאת יוצרת.
היצירה צריכה לבוא ממקום שלם, וגם אם הוא מגיע ממקום שבור השבר הזה צריך להיות שלם.
וכשאת עדיין בדרך ולא ברור לך היכן את ממוקמת זו התלבטות בנפש, לכן כדאי לך לברר את הדברים
מבחינה ערכית/רעיונית, ולאו דווקא ביחס אליך, ברגע שאת מסתכלת על הדברים מבחוץ, כשאת יכולה להבין את התהליך
המקצועי נטו, הדברים יותר יתבררו לך.
חלק מהדברים שכתבת בעבר הם התחבטיות בנפש שכולם עוברים, וגם מה שכתבת עכשיו, במידה מסוימת ולכן אנשים יכולים להתחבר להתחבטות, אבל כשזה מגיע ממקום שלם של הבנה, לפעמים צריך עוד אדם נבון שיכוון אותך להבנה המדויקת.
לגבי הצלחה, את כבר עושה דברים, והצלחת בהם, הוצאת ספרים, פרסמת, הם נמכרים בחנויות.
מכירה מישהי שמשוויצה מאוד בספרים שלה למרות שאני לא בטוחה מה המדד של המכירות של כולם.
כשאדם מצליח זה נותן שמחה וסיפוק, כשאדם ניכשל, זה גורם לו להפסיק לעבוד, אם אדם ממשיך ונחוש לעבוד סימן שיש בתוכו משהו שמושך אותו להשפיע ולעשות דברים בתחום.
השאלה היא לדעתי מה המוטיבציה? ומה המדד להצלחה? והתשובה לא אמורה להיות אישית.
המוטיבציה יכולה להיות רצון להוכיח משהו, וזה בסדר, והמדד הוא בדרך כלל בספרים מספר עותקים.
1) יש בעולם הרבה אנשים, למה דווקא אני צריכה 'להידחף' שיקראו אותי?
2) כל כבודה בת מלך פנימה, מה לי ולצאת החוצה?
3) יחשבו שאני חכמה (ואני לא).
4) יחשבו שקיבלתי נבואה (לא ולא).
5) זה לא מוסרי להיות 'משהו', כי כולנו שווים, וזה מטופש להיות מותג או דמות (אבל זה העולם, רק אם אתה דמות משמעותית עם ערך, תקבל במה, אנשים שפחות רוצים להפוך למותג נשארים בשוליים).
6) העולם צריך אותי, יש בי משהו יחודי שיכול לשנות את העולם..
7) לא, העולם לא צריך אותי. ממש ממש לא.
8) הדברים שאני כותבת הם לא שלי, הם של בורא עולם ששולח דרכי..
9) אין מצב שאני אקבל במה, אני לא הדמות.
10) אני לא מאמינה במושג 'קהל', כולנו שווים!
11) יש בעולם בעיות רפואיות, עוני וקשיים שונים, זה לא אמור להיות ככה, יש לי אחריות שזה לא יהיה, לתרבות יש כח לשנות את העולם!
12) ממש לא נכון, אין לי אחריות, הכל משמים.
13) אם הכל משמים, אז משמים רוצים שיהיה רע? או שזה לימוד עבורנו שצריך להשתנות? ואם צריך עולם טוב יותר, אני גם צריכה להביא שינוי?
14) ממש ממש לא, זה לא התפקיד שלי! מה פתאום?
15) מה אני בעצם מחפשת? שיקראו אותי? להביא שינוי? איך משנים את העולם?
הכל מבולבל עבורי בקטע של היציאה לאור.
לא נראה לי נכון המקום בו היצירה מחוברת ליוצר, אני מאמינה שצריך להפריד בין היצירה לבין ה'אני'.
אבל זה ממש לא קל...
כן חושבת שלקחתי על עצמי עול שלא הייתי אמורה להיכנס אליו, לא התבקשתי, אני אשמח להשתחרר מהעול הזה:
העול זה החשיבה שאני אחראית על מה שקורה בעולם (כמו כל אחד אחר, אבל אני אחראית על עצמי, כי אין לי יכולת להחליט שהזולת ייקח אחריות)..
בקיצור, בפוסט הזה שהעליתי לפה ובעוד פוסטים אני מנסה לשחרר אחריות.
לומר: אני מבחינתי השקעתי השתדלות, וחושבת שכל אחד צריך להשתדל לעבור מסע של קידום עצמו (כי אי אפשר לשנות כלום אלא אם כן אדם יתחבר לעצמו, לכשרונות שלו ולמטרה שלו בחיים) במטרה לשנות את העולם.
בספרים בסדרת "הצעה לסדר" כתבתי רעיונות, לאחר מחקרים, איך לקדם את העולם, אולי באמת במקום שהם יהיו כתובים בספר, אכתוב אותם במאמר, זה יותר קל.