דרוש מידע תשכנעו אותי, לצאת לעבוד?

מצב
הנושא נעול.

מרים כהן 123

משתמש צעיר
קשה לי עם המצב הנתון. בעלי אברך, המצב הכלכלי לא מהמשופרים, הכולל שלו הפסיק לשלם ואני עובדת ולומדת וקורעת את עצמי
לאחרונה נראים בו גם ניצני תסכול, אבל הוא בחיים לא יחשוב לעבוד
לעומת זאת, מבחינתי אין כל בעיה. גם באתי ממשפחה שרוב הגברים עובדים.
אני מרגישה רע עם העובדה שאני היא זו שדוחפת אותו לעזוב את הכולל, והוא, אברך חמד, רוצה בסך הכל לשבת ללמוד תורה... לא יותר מזה
תעזרו לי, למה לעודד אותו להישאר בכולל? איך לעשות את זה כשמבחינתי שיצא לעבוד והוא מבחינתו זה לא אופציה? (כמובן שלנושא החברתי יש משקל מאד גבוה על מערך השיקולים. הוא בחיים לא יעשה כזה דבר)

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מעריצה שלך ,זכית!!!
העולם קיים בזכותו!
תתפללי שד' יובילנ אותך תגידי לד' אני רוצה שבעלי ימשיך ללמוד תעזור לי ממש ברחל ביתך ...
תנסי לחפש משהו מהצד תורני שאולי יכניסעוד קצת.

נערך לאחרונה ב:

שביעית

משתמש סופר מקצוען
נושא מורכב. אף אחד לא באמת יכול להגיד לכם מה לעשות והסוגיה הכלכלית באמת לא פשוטה מצד אחד, מצד שני - אין ערך עליון כמו לימוד תורה.

מה שכן כדאי לדעת - לאברכים יש סייעתא דשמייא מיוחדת להם בעניין הכספי, מה שאין לשאר. גם אם זה לא נראה מבחוץ...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
קשה לי עם המצב הנתון. בעלי אברך, המצב הכלכלי לא מהמשופרים, הכולל שלו הפסיק לשלם ואני עובדת ולומדת וקורעת את עצמי
אני מרגישה רע עם העובדה שאני היא זו שדוחפת אותו לעזוב את הכולל, והוא, אברך חמד, רוצה בסך הכל לשבת ללמוד תורה... לא יותר מזה
תעזרו לי, למה לעודד אותו להישאר בכולל? איך לעשות את זה כשמבחינתי שיצא לעבוד והוא מבחינתו זה לא אופציה? (כמובן שלנושא החברתי יש משקל מאד גבוה על מערך השיקולים. הוא בחיים לא יעשה כזה דבר)
לדבר על החלפת כולל אפשרי?
לפעמים להחליף מסגרת, נותן הרבה , גיוון וחידוש.. (ואלי גם תקבלו מילגה על הדרך..)
יתכן אולי גם להחליף מסגרת וסגנון של כולל, לדוג מכולל עיון, לכולל הלכה .. (יש שנותן לה הרבה סיפוק..)

אם את גם לומדת - זה באמת קריעה, ומצד שני זה מצב זמני בהחלט, יתכן מאד שאחרי שתסיימי את הלימודים תרגישי הרבה יותר הקלה....

בכל מקרה זו שאלה מאד מאד עדינה ורגישה, צריך להתייעץ עם רב תלמיד חכם, שמכיר את הנפשות הפועלות... ומצד שני שלא יהיה יוצר מידי מעורב...

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
האמת שקצת קשה לי בגלל שבאופן אישי אני מקנאה בך. באמת ובתמים..
אבל אני אנסה לעשות את ההפרדה ולענות ממה שאני חושבת:
את יכולה לומר לו בצורה מאוד ברורה שאת מרגישה שנכון לשנים הללו זה בלתי אפשרי לך המצב הכלכלי שאת נתונה בו! שילך להתייעץ עם דמות שמקובלת על שניכם. איך הוא כמחוייב לפרנס יכול להביא פרנסה הביתה מבלי לפגוע בעקרונות שלו.
אולי מלמד בחיידר, בערבים לעבוד בישיבה וכד'
רק בבקשה אל תוציאי אותו מהאווירה של הלימוד, גם אם כרגע זה נראה לך שמה שאת הכי רוצה זה כסף ופרנסה ברווח, בסוף את תבכי על זה, כי אנחנו באמת באמת מה שאנו רוצות זה האווירה הרוחנית והתורנית בבית!
באופן אישי אני מוכנה לחתוך את המשכורת שלנו בחצי העיקר שאני אזכה לכך. אבל לי השם ייעד תפקיד אחר בעולם.

מרים כהן 123

משתמש צעיר
לדבר על החלפת כולל אפשרי?
לפעמים להחליף מסגרת, נותן הרבה , גיוון וחידוש.. (ואלי גם תקבלו מילגה על הדרך..)
יתכן אולי גם להחליף מסגרת וסגנון של כולל, לדוג מכולל עיון, לכולל הלכה .. (יש שנותן לה הרבה סיפוק..)

אם את גם לומדת - זה באמת קריעה, ומצד שני זה מצב זמני בהחלט, יתכן מאד שאחרי שתסיימי את הלימודים תרגישי הרבה יותר הקלה....

בכל מקרה זו שאלה מאד מאד עדינה ורגישה, צריך להתייעץ עם רב תלמיד חכם, שמכיר את הנפשות הפועלות... ומצד שני שלא יהיה יוצר מידי מעורב...

שאלת רב
וכן יש עבודות נוסף לכולל לא חייבים לעזוב את הכולל
הוא עובד בערבים בעבודה תורנית
ולגבי כולל- הוא מנסה להחליף, גם כולל אחר שיהיה גם כולל הלכה
אבל כרגע לא יתנו לו מלגה עד שיראו איך הוא באמת
אכן זו נחמתי
שאסיים את הלימןדים והמצב הכלכלי גם הוא ישתפר

ולכל המגיבים-
חיזקתם אותי
הייתי צריכה לראות את המילים החמות.

מרים כהן 123

משתמש צעיר
למה את צריכה את על עצמך ???
אם הוא לא לומד ולא רציני זה יקרה לבד.
ואם הוא אברך חמד כלשונך אז חבל...
זהו שאני פשוט מרגישה רע עם זה שהוא רוצה ואני "לא מפרגנת"
(לא שזה השיח, פשוט זו ההרגשה האישית שלי, אחרי כל הדיבורים המרוממים וההרצאות- כזה מגיע למציאות זה "קצת" מתנפץ)

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
שאסיים את הלימןדים והמצב הכלכלי גם הוא ישתפר
אם את אומרת שזה עובדה ממש זמנית (כמה שנים?)
אז באמת לא חושבת שכדאי להוריד את הסיר מהאש...
אולי תנסי אופציות מימון חיצוניות וזמניות וכשירווח תוכלי להחזיר
מה שבטוח, אני מעריצה שלך! שלא תשכחי שאת זכית!
בלי קשר, אותי היה מרגיע ללכת לדבר עם דמות רוחנית אולי אפילו רק בשביל לקבל ברכה...

מנאלו

משתמש פעיל
וואי, לא קל בכלל...
אך כאחת שבעלה כרגע עזב את הכולל- אל תחשבתי שאח"כ החיים נהיים תותים...
יש קשיים בבעל עובד מכמה בחינות
חשוב לזכור שצריך להתפלל שתהיה ברכה בכסף- ולא רק שיהיה הרבה כסף (לדוג' מכירים את זה שחודש אחד נכנס יותר כסף אך בדיוק באותו חודש- הלך המכונת כביסה\ מישהו היה צריך טיפול שיניים יקר וכו' - צריך ברכה בכסף)
אם בעלך יעזוב את הכולל ויצא לעבוד שלא מרצונו- אז בעל לא מרוצה\מתוסכל זה אחד הקשיים הגדולים שיש!!
בקיצור- ודאי שצריך כאן עיצה מרב שאפשר לדבר איתו.
הרבה כח!

מרים כהן 123

משתמש צעיר
זה לא שאלה לפרוג
לפעמים ביטולה זהו קיומה
ולפעמים צריך למסור את הנפש
שאלה לרב גדול שיכנס לפרטים ויכריע
נכון, וודאי שזו לא שאלה
אבל כן לקבל זוויות נוספות, דעות נוספות, אולי עצות לייעול וגם לקבל קצת כח
שאני ארצה לרצות שהוא ילמד
שנשמח ואני לא ארגיש קדושה מעונה

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ומנין לך לדעת שאם הוא יעבוד יהיה לכם פרנסה בשפע?

מרים כהן 123

משתמש צעיר
ומנין לך לדעת שאם הוא יעבוד יהיה לכם פרנסה בשפע?
ודאי שאין לדעת
ואין כמו בית של תורה וזו ברכה
אבל אני לא רוצה לחיות באכזבה
לא רוצה שבעלי ירגיש שאישתו מאוכזבת ממנו

והשאלות והתגובות שלכם מסדרות לי תראש:)

ברכה וישועה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
היום שמקצוע הסופרות מכניס הרבה כסף אפשר ללמוד לכתוב והכניס משכורת הביתה רק משעות הערב בלבד זוגם בזמן הכתיבה אפשר לשמוע שיעורים וכדומה ולכן אפשר לקחת את זה כאופציה לפחות עד שתגמרי לעבוד
אבל אין ספק שהעיקר זה להגביר את הרצון לתורה על הזכויות העצמות שלומדי התורה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה