מידע שימושי תשובה מחברת 'כפיר' לגבי תפיסת דלתות הרכבת הקלה

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
בעקבות האשכול של @יהודי-פשוט שהועבר לפורום תחבורה ואז ננעל:

שלחתי פניה לכפיר בנוסח הזה:

"לאחרונה הייתי שותפה פעילה בדיון שהתפתח בפורום 'פרוג' החרדי, על אנשים שעוצרים את דלתות הרכבת בכוח בשביל נוסע מאחר/ת, שיספיק להכנס.
עלו שם הרבה שאלות, לגבי הסנכרון של הרכבות, האם עיכוב של הרכבת עלול לגרום לה להתקע ברמזור, ועוד.
אולי יש לכם איזה מהנדס תחבורה או מישהו נחמד אחר שמבין בסנכרון הרכבות, והוא יוכל לענות לנו תשובות מסודרות מטעם הרכבת הקלה, איך בדיוק היא פועלת ומה נגרם מעיכוב של הדלת?

אם כן, אשמח אם תקשרו אותי איתו.
תודה".

היום הגיעה התגובה הרשמית:

מכתב כפיר.jpg

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אין התייחסות בנוגע לסינכרון עם הרמזורים, אלא רק למרווחי זמן בין הרכבות
מעניין...

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא יאומן
אחד עושה משהו חכם ושולח פניה מסודרת
ו...הופה
אפשר למחוק למפרע חצי מהאשכול הקודם!
כל הכבוד!
במלוא הרצינות.
למה חצי? את כולו.
חבל שלא פתחו את האשכול מראש ככה, עם הסיפור והתגובה,
ושכל אחד יבין מה שיבין.

D

Deleted member 107321

אורח
בעקבות האשכול של @יהודי-פשוט שהועבר לפורום תחבורה ואז ננעל:

שלחתי פניה לכפיר בנוסח הזה:

"לאחרונה הייתי שותפה פעילה בדיון שהתפתח בפורום 'פרוג' החרדי, על אנשים שעוצרים את דלתות הרכבת בכוח בשביל נוסע מאחר/ת, שיספיק להכנס.
עלו שם הרבה שאלות, לגבי הסנכרון של הרכבות, האם עיכוב של הרכבת עלול לגרום לה להתקע ברמזור, ועוד.
אולי יש לכם איזה מהנדס תחבורה או מישהו נחמד אחר שמבין בסנכרון הרכבות, והוא יוכל לענות לנו תשובות מסודרות מטעם הרכבת הקלה, איך בדיוק היא פועלת ומה נגרם מעיכוב של הדלת?

אם כן, אשמח אם תקשרו אותי איתו.
תודה".

היום הגיעה התגובה הרשמית:

צפה בקובץ המצורף 1248220
היה צפוי שזו תהיה תגובתם.
הם בוודאי בצד שלא רוצים שיתפסו את הדלתות.
לא צריך למחוק אפילו הודעה אחת מהדיון על תפיסת דלתות.
ימשייך הציבור ויידין בלי הפרעות של פקידים כלשהם.

הגולם החולם

משתמש מקצוען
לעניות דעתי זה סוג של שאלה מכורה קצת...
מה באמת חשבת ש'כפיר' יענו?
מישהו מסכים איתי?
כן, מסכים
אבל
באריכות דבריהם ישנם גם דברים הגיוניים, ואם לא מהם תבוא התשובה, אז ממי?
ממי שתופס את הדלתות באופן קבוע?
הרי גם אז היינו אומרים ובצדק שהתשובה מכרוה
לא?

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
וואהו, חשבתי שהם יגידו:
"למה לא? זה כ"כ נכון לתפוס את הדלתות! זה סוג של התעמלות וחיזוק השרירים, מושלם..."
כל הכבוד לך על היוזמה, אבל היא טיפונת מיותרת, הרי ברור שחברת כפיר תגיד שלא וברור שהיא תגיד שזה מעכב, אלא מה?
עכשיו ברצינות,
מה שכתבתי באשכול ההוא היה דבר פשוט, פותח האשכול הנכבד יכול היה באותה מידה, לפתוח אשכול נקי וחף מתרעומת ועצבים, בנושא חסד על חשבון הזולת.
מה שהוא כתב שם, הרגיש כ"כ מתעצבן על כולם, שזה רק היה מתבקש שיגידו לו הכול אנטי לדבריו, כולל לפרק את דלתות הרכבת ולא להצדיק אותו.

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לדעתי, סעיף 3 הוא הרלוונטי ביותר.
'חל איסור מוחלט לתפיסת הדלת בכח'!
מי שתופס את הדלת עובר על איסור גזל מחברת כפיר, שהיא הבעלים של הרכבת.
משכך, הדיון האם זמן האשה הרצה קודם לזמן נוסעי הרכבת התייתר,
כי הקובע הוא רצון בעלי הרכבת הלא הם חברת כפיר,
והתופס את הדלת בכח עובר על איסור גזל על כל המשתמע מכך, ואם הוא עושה זה במזיד הוא נפסל לעדות.

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
מה שכתבתי באשכול ההוא היה דבר פשוט, פותח האשכול הנכבד יכול היה באותה מידה, לפתוח אשכול נקי וחף מתרעומת ועצבים, בנושא חסד על חשבון הזולת.
מה שהוא כתב שם, הרגיש כ"כ מתעצבן על כולם, שזה רק היה מתבקש שיגידו לו הכול אנטי לדבריו, כולל לפרק את דלתות הרכבת ולא להצדיק אותו.
תסכול היה
עצבים נו נו
ובעצם אתה טוען שאנשים הגיבו לא עיניני?

מרחבית

משתמש מקצוען
נראה לי שמשהו בסיסי היה חסר בדיון הקודם, רק @Ruty Kepler התייחסה אליו, וזה ההיבט היותר רחב וההשפעה הכללית ולא רק הנקודתית. ואולי זו הסיבה שדווקא היא פנתה לחברה לברור הדברים.

לכל דבר יש את הכללים שנקבעו לו. לכל מוסד, לכל בית חולים, לכל בית ספר, לכל חברה ולכל הפעלה של משהו כמו תחבורה, אירועים, וכו'. אפילו לכל בית יש כללים משלו לצורך ניהולו.
אם לא הכללים - היינו חיים בכאוס. כל אחד היה מחליט מה שנראה לו או מה טוב לו באותו רגע.

אני לא מדברת על הלכה. וכל כלל כשלעצמו - אם איננו הלכתי - הוא לא מקודש ולא הלכה למשה מסיני, ובעת הצורך אפשר וצריך לחרוג.
אך ההדגשה שלי היא שבגדול - לכללים יש משקל רציני - אם רוצים חיים מסודרים והגיוניים בכל תחומי החיים.

מה שראיתי באשכול (הקודם), שדנים על שני צדדים כאילו אין צד אחד שהוא הוא הנורמטיבי, כי זה הכללים שנקבעו לדבר, והצד השני הוא חריגה מהכללים.
ליסוע לאחר שהדלת ננעלת - זה הכלל. לפתוח דלת בכוח לאחר נעילתה - היא חריגה מהכללים.

בחיים מתוקנים - אם לא רוצים כאוס - חייבים קודם כל להבין בכל עניין מה שייך לכללים הרגילים, ומה לעומת זה חורג מהכללים.
רק לאחר מכן להתחיל את הדיון, כאשר ברור (לפחות לי) שהכללים הם הקודמים - כל עוד אין סיבה טובה דיה להפר אותם.
עכשיו, נכון שיש לא פעם סיבות טובות מאוד להפר כללים. אבל בדיונים כגון אלה לא מדובר בשני צדדים עם נתוני פתיחה שווים. חשובה המודעות שצד אחד - זה הכלל, והצד השני - זה הפרתו.

כולנו מעוניינים בתחבורה נוחה ומדויקת, שאפשר פחות או יותר לתכנן מראש מתי יוצאים ומתי מגיעים, לעבור בין שניים או שלושה אוטובוסים או רכבות בעת הצורך ללא המתנה רבה, חוץ ממקרים חריגים. וזה קיים בעולם. זה לא היפותטי.
כשכל אחד מחליט באופן נקודתי מצומצם מה כרגע נראה לו לעשות, הכל משתבש.

הנורמות האלה שהכללים לא מעניינים, ולאו דווקא בתחבורה, גורמות לאלפי כאוסים והצקות בכל מקום שזה קיים. גורמות שאין שירות טוב וזמין בהרבה מקומות, לאיחורים והמתנות מיותרות, לחוסר יכולת לתכנן דברים בצורה נורמלית, ולעוד הרבה רעות חולות. בכל מקום שהכללים הם המלצה בלבד וכל אחד עושה מה שבא לו או מה שנראה לו, הדברים משובשים.(נכון שגם קיצוניות הפוכה - גורמת להצקות ושיבושים. אני מדברת על בסיס נורמלי ולא על ראש בקיר).

אני לא נכנסת לדיון הספציפי, כי אין לי הרבה ניסיון ברכבת הקלה, וגם אינני יודעת מה ההלכה במקרים אלו.
אך עצם העובדה שמתנהל דיון ממושך על בסיס כאילו שני הצדדים מתחילים מעמדה שווה, והשאלה היא רק לברר נקודתית מה חסד יותר גדול, מה על חשבון אחרים ומה לא -
ואין (כמעט) כל ההתייחסות לדבר הכולל יותר, שיש כאן מערכת כללים שנקבעו על ידי הממונים, ולא במקרה, אלא כדי לתפעל את הפרויקט על הצד היותר טוב, והשאלה ביסודה היא: האם ומתי לחרוג מהכללים -
זו נראית לי טעות גדולה.
ככה אי אפשר לנהל כלום לא בחיי הפרט ולא בחיי הכלל.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה