קצת מוזר מה שכותבים בקישור כי ממש לקראת יוה''כ עזר מציון פרסמו חוברת ובה חשיפה לתרומות מח עצם וציינו כי רק במקרה והתרומה תריכה להילקח מהגב אז עושים הרדמה כללית אבל ברוב המקרים לא נעה הרדמה כלל ונלקח מהזרוע כמו בדיקת דם מצורף שם ג''כ תמונות אע''כ קצת סותר אחד את השנימצ"ב קישור לאתר עזר מציון עם כל המידע
*לא מנסיון
האתר שלהן לא מעודכןקצת מוזר מה שכותבים בקישור כי ממש לקראת יוה''כ עזר מציון פרסמו חוברת ובה חשיפה לתרומות מח עצם וציינו כי רק במקרה והתרומה תריכה להילקח מהגב אז עושים הרדמה כללית אבל ברוב המקרים לא נעה הרדמה כלל ונלקח מהזרוע כמו בדיקת דם מצורף שם ג''כ תמונות אע''כ קצת סותר אחד את השני
כי יש לי מלא שאלות ולא נעים לי לחפור לנציגה...למה לא להרים טלפון לעזר מציון ולשאול?
בכל מקרה מי שמזדמנת לידו מצווה עצומה כזו של הצלת חיים,
לרוב לא יבהל מקצת חולשה (שאולי תהיה אחרי התרומה)
אם נמצאת מתאימה לתרומה בכל מקרה תקבלי תשובות לכל השאלות לפני התרומהכי יש לי מלא שאלות ולא נעים לי לחפור לנציגה...
התקשרתי אליהם והם שלחו לי ערכת דגימה לביתמשהוא יודע איך אפשר להירשם למאגר של עזר מציון?
שמעתי פעם שהכי קצר זה לפנות אליהם ישירות https://www.ami.org.il/forms/צור-קשר/משהוא יודע איך אפשר להירשם למאגר של עזר מציון?
18מאיזה גיל אפשר לתרום?
כמה זמן זה לוקח?
והאם יש לזה השפעה אחר כך?
וואו אני ממש רוצהתהליך תרומת מח עצם הוא תהליך פשוט ביותר. ליויתי את קרוב משפחתי, שזכה לתרום מח עצם לפני כמה שנים, וזה היה פשוט מאד, ללא כל תופעות לוואי:
שבוע לפני התרומה, התורם מקבל זריקות (כאב של דקירה קלה ולא יותר) להגברת ייצור תאי הגזע (התאים שנצרכים לתרומה) יש תורמים שחשים בשלב זה כאב קל בשרירים.
ביום התרומה, מגיעים ליחידת התרומות בבית החולים, התורם מחובר למכונה, המפרידה את התאים הנצרכים מהדם.
כך שהדם יוצא מיד אחת, עובר דרך המכונה, וחוזר ליד השניה.
חוץ משתי דקירות לפתיחת וריד אין שום כאב.
התהליך אורך כשלש שעות שבמהלכן אפשר לקרוא, לאכול, או לנמנם.
לאחר שלש שעות התורם חוזר לביתו, בזמן שהשקית ובה התאים היקרים מועברת אל החולה שמחכה לה כל כך.
תתכן חולשה ביום התרומה, כמו אחרי תרומת דם.
וזהו.
אין שום השלכה בהמשך. רק ציפיה במשך שנה ליום המרגש שבו נפגשים התורם והנתרם, שבעז"ה הבריא. אין מילים שיכולות לתאר את הרגע הזה.
אשמח לענות על כל שאלה שיש לך.
לא ידוע לי, לדעתי לא.וואו אני ממש רוצה
ההורים שלי קצת חוששים
יש משקל מסויים שצריך?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: