זה פשוט הזיה לחתן בבתים!
כשאומרים 'חתונות בבתי החסידים', לא מתכוונים בבתים שלהם, אלא בשטיבלאך. (שטיבל ='בית חסידים').
וחוששתני שצדקו האומרים שצריך מילון פולני עברי כדי להבין את רוח התקנות הנ"ל.
זה פשוט הזיה לחתן בבתים!
אם לא ידעתי מה ההגדרה לשטיבל זה הוכחה שאני לא באה מרקע פולניכשאומרים 'חתונות בבתי החסידים', לא מתכוונים בבתים שלהם, אלא בשטיבלאך. (שטיבל ='בית חסידים').
אכן, וכמו שלא כולם הבינו למה בני דודים בגור לא לובשים בגדי שבת בחתונה, ולא מבינים שבשביל פולני ללכת עם קפוטה באמצע השבוע זה כמו לאדם נורמלי (סליחה, גם הפולנים נורמלים...) ללכת עם מסיכה באמצע הרחוב, אההה, סליחה, היום כולם הולכים כך, נגיד כמו ללכת עם קיטל...כשאומרים 'חתונות בבתי החסידים', לא מתכוונים בבתים שלהם, אלא בשטיבלאך. (שטיבל ='בית חסידים').
כל מטילה זהבאכן, וכמו שלא כולם הבינו למה בני דודים בגור לא לובשים בגדי שבת בחתונה, ולא מבינים שבשביל פולני ללכת עם קפוטה באמצע השבוע זה כמו לאדם נורמלי (סליחה, גם הפולנים נורמלים...) ללכת עם מסיכה באמצע הרחוב, אההה, סליחה, היום כולם הולכים כך, נגיד כמו ללכת עם קיטל...
אצל הפולנים, כשאחד רואה את השני עם קפוטה, מיד עולים לו בראש שאלות, למה הוא הולך עם קפוטה, אה, יש לו חתונה, של מי? אה דוד שלו, רגע, הוא היה מסוכסךעם האבא שלו, לא? ואז הוא פונה לזה שלצידו: משה, תגיד לי מה היתה המריבה בין יענקל לאברהם? הם השלימו? הם לא מדברים? אווההו, אז יהיה שם מעניין בחתונה. אחרי דקה: תראה איזה שטריימל יש לו, תגיד לי, יש לו כסף? זכור לי שהוא הסתבך פעם עם הבנק..... להמשיך????? פשוט חופרים שם בפולניה מידי הרבה, לכן עדיף שם לא להתבלט, ללכת עם זנב שמוט, ולהתחבאות כמה שיותר.....
וסליחה מהפולנים, גם אני פולני.....
חבל שאת כותבת דברים שרובם המוחלט פשוט לא נכון.זה פשוט הזיה לחתן בבתים! למי שרוצה לחסוך יש את מחסני פרידמן וכולי ששם מוגבלים למוזיקה מסויימת ועוד או מקסימום להגיד, אוקיי, אין אולמות אז יש אולמות קטנים לקיבולת של 50 עד 100 איש.
ומי שכותב שזה יילך בגור צודק חלקית כי גור כיום מחולקת לשניים והרבה שם גברים עובדים ואם יש לבנ''א לחץ חברתי בעבודה לעשות בר מצווה מטורפת (וכמובן גם מימון לארוע ולא בטוח שלהוריד דירה) חתונה הוא לא ייעשה בשטיבל. מי כן יעשה? מי שאין לו כסף ומשפחות מאוד רציניות זה ייגרום לפער מטורף בקהילה. תכלס הגוריות חיות ברמה גבוהה ומי שעשה את התקנות מנותק קצת מהמציאות הרווחת בקהילה.
אני לא יודעת מה זה נקרא הרוב. אבל חברתי הגוראית טוענת בתוקף שגור מחולקת כיום לשתיים. הכוונה לחלק השני, לא בדקתי באחוזים.חבל שאת כותבת דברים שרובם המוחלט פשוט לא נכון.
(לא אכנס לפרטים, רק אתן לדוגמא את הבר מצווה- כיום, שמחות הבר מצווה נחגגות בפשטות מוחלטת! באולם של שטיבל, בהשתתפות המשפחה המצומצמת בלבד, ללא הזמנות וכו' מי שעושה בר מצווה מפוארת, הוא השונה!)
אגב,חבל שאת כותבת דברים שרובם המוחלט פשוט לא נכון.
(לא אכנס לפרטים, רק אתן לדוגמא את הבר מצווה- כיום, שמחות הבר מצווה נחגגות בפשטות מוחלטת! באולם של שטיבל, בהשתתפות המשפחה המצומצמת בלבד, ללא הזמנות וכו' מי שעושה בר מצווה מפוארת, הוא השונה!)
רוב הבאים כלל לא באים להשתתף בשמחת חבריהםהתקנות קשות וכואבות בחוסר השתתפות בשמחת הזולת, ללא קשר לחסידות כזו או אחרת
רק כך יגיעו עוד תקופה לאמצע.אבל למה ההתנסחות הזו בתקנות??? תעדנו, תכבדו, תבואו עם בגדי שבת ותראו שאתם באמת באמת משתתפים!
ואני לחלוטין חושבת שהחתונות היום זו הגזמה פרועה, אבל יש דרך אמצע.
זה הרבה יותר כואב, כי זה לא רק לא להבין את הזולתכואב שאנשים לא מבינים את הזולת!!!
תרגיעו עם המשפט הזה שלא הבנתם אותו,ריבונו של עולם, מה השמחה הגדולה לא להגיע בבגדי שבת ולא להזמין מחותנים.
נכון מאודאני חושבת שלפני ה"תקנות" הנצרכות מאוד, צריך להוריד את רף התוכניות בכל הסמינרים החרדים!!
סיכום מתמצת וחזק.לסיכום, כל מי שיתבונן 24 שעות, שיחזור וישתף את מסקנותיו: האם המתכונת של היום קשורה למצווה, או ל"כולם".
הוא אשר כתבתי למעלהכדי שזה יכנס (ולא משנה באיזה חסידות)צריך שחתונות מסוג זה יהיה
חלים על כולם, החל מאלו שנותנים דירות ב"לי משכנתא""וכאלה ש"מקורבים לצלחת" וחוגגים
בגדול כדי שאח"מים ישתתפו (ח"כים) וכו'
לא נכון. גם היום הקצה העשיר של המגזר החרדי עושה חתונות יוקרה פי כמה מכל חתונה ממוצעת.הוא אשר כתבתי למעלה
ברגע שלעשירים מותר לעשות גדול -
כולנו עשירים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: