דרוש מתכון תפריט יוקרתי לבר מצוה שאפשר להקפיא לפחות חודש מראש

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
תפריט לבר מצווה , מציינת רק מה שאפשר להכין מראש
חייבת להוסיף כמה הערות:
-עדיין היה הרבה עבודה סמוך לאירוע, ההרכבה של כל מנה וגם מה שהכנתי טרי,
-עשיתי הכל לבד ללא עזרה, אם זה היה ארוע שלי- לא הייתי מסתדרת, אם יש עוד ידיים- הכל שונה
-שינוע של הכל לוקח הרבה זמן ומחשבה. (וכח נפשי.. שהכל יגיע בשלום..)

מנת פתיחה- סלסלות פילו עם ירקות אנטיפסטי
את הסלסלות פילו אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה (לא חייב הקפאה)
מוגש עם מטבל /קוביות סלמון וכד' ולקישוט נבטי שעועית

ראשונה - דג פורל יש לי מתכון מעולה בהקפאה

עיקרית -צלי בקר ביין, מעולה בהקפאה, אחרי פריסה, ללא הרוטב

תוספות מיוחדות-
גלילות חצילים ממולאים (מוסקה בהגשה אלגנטית) מכינים את המרכיבים בנפרד, מקפיאים ,
ומרכיבים ואופים סופית יום לפני הארוע
טורטיות ממולאות עלי סלק- מכינים את המילוי ומקפיאים, הרכבה ואפיה ביום הארוע

מנה אחרונה- פחזניות במילוי קרם דיפלומט מכינים מקפיאים בנפרד וממלאים בו ביום
וכמובן גלידה, רוטב פרות יער -בהקפאה

בהצלחה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1080.JPG
    4.6 MB · צפיות: 206
  • IMG_6226.JPG
    IMG_6226.JPG
    5.4 MB · צפיות: 196
  • IMG_1112.JPG
    5.8 MB · צפיות: 178
  • IMG_1143.JPG
    4.3 MB · צפיות: 202

פיס

משתמש רשום
תפריט לבר מצווה , מציינת רק מה שאפשר להכין מראש
חייבת להוסיף כמה הערות:
-עדיין היה הרבה עבודה סמוך לאירוע, ההרכבה של כל מנה וגם מה שהכנתי טרי,
-עשיתי הכל לבד ללא עזרה, אם זה היה ארוע שלי- לא הייתי מסתדרת, אם יש עוד ידיים- הכל שונה
-שינוע של הכל לוקח הרבה זמן ומחשבה. (וכח נפשי.. שהכל יגיע בשלום..)

מנת פתיחה- סלסלות פילו עם ירקות אנטיפסטי
את הסלסלות פילו אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה (לא חייב הקפאה)
מוגש עם מטבל /קוביות סלמון וכד' ולקישוט נבטי שעועית

ראשונה - דג פורל יש לי מתכון מעולה בהקפאה

עיקרית -צלי בקר ביין, מעולה בהקפאה, אחרי פריסה, ללא הרוטב

תוספות מיוחדות-
גלילות חצילים ממולאים (מוסקה בהגשה אלגנטית) מכינים את המרכיבים בנפרד, מקפיאים ,
ומרכיבים ואופים סופית יום לפני הארוע
טורטיות ממולאות עלי סלק- מכינים את המילוי ומקפיאים, הרכבה ואפיה ביום הארוע

מנה אחרונה- פחזניות במילוי קרם דיפלומט מכינים מקפיאים בנפרד וממלאים בו ביום
וכמובן גלידה, רוטב פרות יער -בהקפאה

בהצלחה
מדהים!!!! בבקשה בבקשה מתכונים מדויקים, והוראות הכנה והקפאה, תודה רבה!!
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
מתכון לדג פורל: (כמות ל-4 מנות, פילטים גדולים ללא עור)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושים
כף אבקת מרק עוף
קצת מלח גס
צרור פטרוזיליה קצוצה
לערבב , לשפוך על הדגים
לפרוס לימון או שניים לפרוסות דקות להניח על כל דג 3 פרוסות לימון (חופפות)
לאפות בחום 180 15-20 דקות
אחרי קרור ניתן לעטוף היטב ולהקפיא
הפשרה והגשה בטמפרטורת החדר

שאר המתכונים ברובם מוכרים ואפשר למצוא דומים כאן באתר וברשת (לא מעשי בשבילי לכתוב הכל)
ציינתי לעיל איך להכין ולהקפיא, באופן שהשלב הסופי של ההרכבה/אפיה נעשה סמוך לארוע
(אם יש שאלה ספציפית אשמח לענות)
 

פיס

משתמש רשום
מתכון לדג פורל: (כמות ל-4 מנות, פילטים גדולים ללא עור)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום כתושים
כף אבקת מרק עוף
קצת מלח גס
צרור פטרוזיליה קצוצה
לערבב , לשפוך על הדגים
לפרוס לימון או שניים לפרוסות דקות להניח על כל דג 3 פרוסות לימון (חופפות)
לאפות בחום 180 15-20 דקות
אחרי קרור ניתן לעטוף היטב ולהקפיא
הפשרה והגשה בטמפרטורת החדר

שאר המתכונים ברובם מוכרים ואפשר למצוא דומים כאן באתר וברשת (לא מעשי בשבילי לכתוב הכל)
ציינתי לעיל איך להכין ולהקפיא, באופן שהשלב הסופי של ההרכבה/אפיה נעשה סמוך לארוע
(אם יש שאלה ספציפית אשמח לענות)
באופן כללי כשאני מבשלת מראש, עדיף להקפיא כל רכיב בנפרד?
לדוגמא בקר מבושל ביין, להקפיא את הבקר בנפרד והרוטב בנפרד ואח"כ לאחד?
 

פיס

משתמש רשום
תפריט לבר מצווה , מציינת רק מה שאפשר להכין מראש
חייבת להוסיף כמה הערות:
-עדיין היה הרבה עבודה סמוך לאירוע, ההרכבה של כל מנה וגם מה שהכנתי טרי,
-עשיתי הכל לבד ללא עזרה, אם זה היה ארוע שלי- לא הייתי מסתדרת, אם יש עוד ידיים- הכל שונה
-שינוע של הכל לוקח הרבה זמן ומחשבה. (וכח נפשי.. שהכל יגיע בשלום..)

מנת פתיחה- סלסלות פילו עם ירקות אנטיפסטי
את הסלסלות פילו אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה (לא חייב הקפאה)
מוגש עם מטבל /קוביות סלמון וכד' ולקישוט נבטי שעועית

ראשונה - דג פורל יש לי מתכון מעולה בהקפאה

עיקרית -צלי בקר ביין, מעולה בהקפאה, אחרי פריסה, ללא הרוטב

תוספות מיוחדות-
גלילות חצילים ממולאים (מוסקה בהגשה אלגנטית) מכינים את המרכיבים בנפרד, מקפיאים ,
ומרכיבים ואופים סופית יום לפני הארוע
טורטיות ממולאות עלי סלק- מכינים את המילוי ומקפיאים, הרכבה ואפיה ביום הארוע

מנה אחרונה- פחזניות במילוי קרם דיפלומט מכינים מקפיאים בנפרד וממלאים בו ביום
וכמובן גלידה, רוטב פרות יער -בהקפאה

בהצלחה
מה המתכון לקרם דיפלומט? כמה זמן מראש אפשר להקפיא אותו? וכמה זמן מראש אפשר להקפיא את הפחזניות? ומה זה השוקולד מעל הפחזניות? עשית ביום הארוע?
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
מה המתכון לקרם דיפלומט? כמה זמן מראש אפשר להקפיא אותו? וכמה זמן מראש אפשר להקפיא את הפחזניות? ומה זה השוקולד מעל הפחזניות? עשית ביום הארוע?

מתכון לקרם (פטיסייר ,הוספה של שמנת מוקצפת הופכת אותו לדיפלומט ומאפשרת להקפיא את הקרם)
-עם שינויים לפרווה: במקום חלב שמים חלב סויה/שקדים
חמאה- משמיטה לגמרי
שמנת צמחית במקום מתוקה
את הקרם והפחזניות אפשר להקפיא חודש מראש
השוקולד מעל-
200 גר' שוקולד
250 מ"ל שמנת צמחית
לחמם את השמנת לסף רתיחה, לכבות את האש, להוסיף את השוקולד, להמתין מעט ולערבב לאיחוד
הכנתי ביום הארוע, מרחתי עם מברשת, קישטתי עם אגוזי לוז קלויים חצויים אח"כ שמרתי במקרר
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
תפריט לבר מצווה , מציינת רק מה שאפשר להכין מראש
חייבת להוסיף כמה הערות:
-עדיין היה הרבה עבודה סמוך לאירוע, ההרכבה של כל מנה וגם מה שהכנתי טרי,
-עשיתי הכל לבד ללא עזרה, אם זה היה ארוע שלי- לא הייתי מסתדרת, אם יש עוד ידיים- הכל שונה
-שינוע של הכל לוקח הרבה זמן ומחשבה. (וכח נפשי.. שהכל יגיע בשלום..)

מנת פתיחה- סלסלות פילו עם ירקות אנטיפסטי
את הסלסלות פילו אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה (לא חייב הקפאה)
מוגש עם מטבל /קוביות סלמון וכד' ולקישוט נבטי שעועית

ראשונה - דג פורל יש לי מתכון מעולה בהקפאה

עיקרית -צלי בקר ביין, מעולה בהקפאה, אחרי פריסה, ללא הרוטב

תוספות מיוחדות-
גלילות חצילים ממולאים (מוסקה בהגשה אלגנטית) מכינים את המרכיבים בנפרד, מקפיאים ,
ומרכיבים ואופים סופית יום לפני הארוע
טורטיות ממולאות עלי סלק- מכינים את המילוי ומקפיאים, הרכבה ואפיה ביום הארוע

מנה אחרונה- פחזניות במילוי קרם דיפלומט מכינים מקפיאים בנפרד וממלאים בו ביום
וכמובן גלידה, רוטב פרות יער -בהקפאה

בהצלחה
שבוע טוב.
חני,
אפשר לשאול לגבי העריכה דווקא.
אני נהנית לראות עריכה בטעם. מושקעת.
לא נראית פשוטה וזולה,
ובכל זאת,
חד פעמי.

שואלת לגבי המפיונים,
הם מנייר ח"פ או מפיות מבד?


לגבי המגש זכוכית שעליו הנחתם שייקים ושוקולדים - יכולה לפרט מה זה שם?
מבינה שזה לא במקום מנה אחרונה?
על מה הוא מונח?


בעצם כך היה נראה כשהגיעו האורחים? המנת פתיחה הייתה מונחת מצולחתת לפני שהאורחים הגיעו?
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
תודה!
שואלת לגבי המפיונים,
הם מנייר ח"פ או מפיות מבד?
המפיות ח"פ , מעמידים אותם בעדינות בלי קיפול חד, כך מתקבל יותר יפה
לגבי המגש זכוכית שעליו הנחתם שייקים ושוקולדים - יכולה לפרט מה זה שם?
מבינה שזה לא במקום מנה אחרונה?
על מה הוא מונח?
על המגשים-היו שייקים, עוגות שונות, פטיפורים, טארטלטים מסודר לפי גוונים
(בירוק היה-שייק קיוי ,מוס פיסטוק, ועוגות וכו עם שוקולד לבן
באדום-שייק תות ,טורט עם פירות יער ,מוס תותים והעוגות בשוקולד חום/ אגוזים)
קינוח היה- גלידת וניל ומעל רוטב פירות יער
מגשי הזכוכית מונחים על כוסות ח"פ קשיחות נמוכות מהרגיל (נמכר בתור כוסות קינוח לפירות)
בעצם כך היה נראה כשהגיעו האורחים? המנת פתיחה הייתה מונחת מצולחתת לפני שהאורחים הגיעו?
אכן כן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה