תעלומת האחות האבודה...

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
יתכן שזו טעות
אבל- שמעתי על משפחה שלאבא היו ילדים בחו"ל ללא ידיעת הילדים שהוא מגדל

אחרי פטירתו היו בלגנים גדולים

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
אולי כל הטעויות הללו מכוונות. כדי 'להסביר' את חטיפת ילדי התימנים? ;)

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
הטעויות לא היו רק פעם. רציתי להוציא תעודת לידה לבן שלי בשם יואל. הזמנתי דרך האתר (הפרטים מוקלדים) קיבלתי תעודת לידה וספח על שם יובל.

והקטע הכי מצחיק שהגעתי לבצע גרידה במעיני הישועה ושם הגדירו אותי כ"זכר" (ראיתי את זה בדוח הפתלוגי שקבלתי אח"כ) אחרי כשנה שהגעתי לשם לביקורת הריון עודף שאלו אותי למה את רשומה אצלנו במחשבים "זכר" ?

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י אורחת לרגע;n5076899:
הטעויות לא היו רק פעם. רציתי להוציא תעודת לידה לבן שלי בשם יואל. הזמנתי דרך האתר (הפרטים מוקלדים) קיבלתי תעודת לידה וספח על שם יובל.

והקטע הכי מצחיק שהגעתי לבצע גרידה במעיני הישועה ושם הגדירו אותי כ"זכר" (ראיתי את זה בדוח הפתלוגי שקבלתי אח"כ) אחרי כשנה שהגעתי לשם לביקורת הריון עודף שאלו אותי למה את רשומה אצלנו במחשבים "זכר" ?

את יכולה לרשום שיא ג'ינס בעניין הלידה (כזכר) ;)

נתין

משתמש פעיל
עיקם הכתוב כמה אותיות כדי לא להוציא מילה מגונה מפיו...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י שביעית;n5075596:
אז אפשר לתלות הכל בטעויות, והן אכן קיימות. אבל כדאי לבדוק לפני ששוללים הכל בהנף יד מזלזל. כבר היו סיפורים ודברים מעולם ואולי אכן קיימת אחות מבוגרת מאב אחר אי שם בעולם. זה לא כזה הזוי...

ברור שיש דברים שהיו, ומוסתרים כ'טעויות' (כמו פטירת תינוקות, מוצא עדתי, נישואין קודמים של הורים).

אבל בסיפור של פותחת האשכול, מדובר על ממזרות כפשוטה, כאשר לאותה אם - בשנים שהייתה נשואה לאבי המשפחה - נולדה ונרשמה ילדה מאב אחר.
וזה קשה להניח שקרה במציאות. קשה עוד יותר להאמין שהיו רושמים כך את הילדה בגלוי... כך שטעות, לכאורה, היא ההסבר היחיד האפשרי.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
טעויות בהחלט יתכנו
אבל אני גיליתי פעם איזושהי אחות נוספת של מישהו מהמשפחה שלי (זה לא היה באגרון, אלא בתוכנה אחרת שאני בודקת ששואבת נתונים ממשרד הפנים)
אז ראיתי אחות ומס' ת.ז.
שאלתי אותו על כך, והתברר שאביו נישא לאמו בנישואים שניים, והיתה שם בת מהנישואין הראשונים

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;n5077076:
ברור שיש דברים שהיו, ומוסתרים כ'טעויות' (כמו פטירת תינוקות, מוצא עדתי, נישואין קודמים של הורים).

אבל בסיפור של פותחת האשכול, מדובר על ממזרות כפשוטה, כאשר לאותה אם - בשנים שהייתה נשואה לאבי המשפחה - נולדה ונרשמה ילדה מאב אחר.
וזה קשה להניח שקרה במציאות. קשה עוד יותר להאמין שהיו רושמים כך את הילדה בגלוי... כך שטעות, לכאורה, היא ההסבר היחיד האפשרי.

למה ממזרות?
זה שידוע לו שהוא הבכור, לא אומר שאמו לא ילדה שום בת לפניו מאב אחר.

מירי ו

משתמש רשום
מזכיר לי שבילדותי עלו בי מחשבות מפעם לפעם, אולי אני ילדה מאומצת:rolleyes:
אני היחידה שחשבה כך?:(

אסטרונאוטית

משתמש פעיל
אח שלי לא היה רשום בכלל

מה שמוזר זה שהוא קיבל חיסונים וקופת חולים והכול,
וכשהוא היה בן 11 התאשפז ובבית החולים טענו בתוקף שאין מספר זהות כזה בכלל
למזלנו היה לנו מספר דרכון, עד היום לא ברור מה היה (הוא קיבל מספר זהות חדש)

רחשי הלב

משתמש מקצוען
נכתב ע"י rachelgreen;n5077508:
למה ממזרות?
זה שידוע לו שהוא הבכור, לא אומר שאמו לא ילדה שום בת לפניו מאב אחר.

זה כבר מתחיל להיראות כמו 'א אידישע קאפ 2'....

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מירי ו;n5077543:

גם התאומים שלי חושבים כך
ואני מרגיעה אותם שאולי אני משוגעת אבל לא לגמרי.
מילא אחד הייתי מאמצת, אבל שניים??!!

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אחד מאחיה של אשתי כתוב אצל אביו ולא אצל אמו ושנים אצל האם ולא אצל האב (או ההיפך, לא זוכר)

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מירי ו;n5077543:
:D:D:D
את היחידה???
ממש לא....
זאת תופעה נפוצה, מוכרת ומדוברת.
יש לי אחות שכמעט הצליחה לשכנע את כל המשפחה בחששותיה...
היום זו כבר בדיחה משפחתית ;)

DasiB

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בת דודה שלי הייתה רשומה במשרד הפנים כ-זכר
היא לא שמה לב לזה עד שבגיל 17 היא קיבלה צו גיוס
לקח לה הרבה זמן לשכנע אותם שזה טעות ושהיא נקבה.

לארג'ית

משתמש מקצוען
גם אני לפעמים רציתי לטעון שאני מאומצת
אבל אני יותר מדי דומה לאמא שלי
ככה שלא היתה לי אפשרות אפילו קטנה לנסות...:(

רחלי טל

משתמש מקצוען
אגרון היא תוכנה מלאה בטעויות.
יש לי במשרד לקוח ערבי,
באחת ההזדמנויות רציתי להקליד תאריך לידה שלו ולא הצלחתי להשיג אותו. נזכרתי בתוכנת הפלא אגרון ובדקתי.
ושם ,לצד מס' זהות שלו עליתי על התגלית המרעישה- לאמא של "עבדאללה" יש 10 אחים יהודים ברחבי הארץ-מדן ועד באר שבע!
הייתי בטוחה שמדובר בסיפור "אחמד בן שרה" קלאסי,וכבר ראיתי בדמיוני איך אני מפעילה את יד לאחים במבצע חילוץ נועז, ועל הדרך דואגת להחזיר בתשובה את הנשמה האובדת.
אבל כשתחקרתי קצת את ידידנו, הוא התעקש שאמו היא אחות של 12 בדואים שורשיים מרהט.... ולא הבין מה אני רוצה מחייו.
כשהתעקשתי לחפור יותר בתוכנה הסתבר ש-10 האחים האגרוניים, משתייכים בערך ל-10 עדות .....וכך הסתיים הסיפור ההירואי בקול ענות חלושה;)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה