את המסמך המלא. תקבל כיוון לפני שתשלם לצייר.מה בדיוק לשלוח?
את כל הקומיקס (המסמך כהווייתו)
מסמך עם תקציר על העלילה
כמה עמודים ראשונים
?
(צייר מצאתי כבר, ב"ה)
את המסמך המלא. תקבל כיוון לפני שתשלם לצייר.מה בדיוק לשלוח?
את כל הקומיקס (המסמך כהווייתו)
מסמך עם תקציר על העלילה
כמה עמודים ראשונים
?
(צייר מצאתי כבר, ב"ה)
איך באמת עובדת חלוקת הכספים ביני, לבין הצייר, לבין ההו"ל? (אם אני סוגר איתם שיכסו את ההוצאות (50-50?), איך זה עובד?)קודם כל, רוב הכסף מגיע לצייר.
כלומר? אני חושב שהסיפור שלי די מקורי...בשורה חדשה בקומיקס
בוודאי. כאשר הספר מצליח זו הכנסה לא רעה בכלל.זה משתלם להוציא ספר לאור?
יש הו"ל שמכסות חלק מההוצאות? (ומתחלקים בזכויות או משהו כזה?)בוודאי. כאשר הספר מצליח זו הכנסה לא רעה בכלל.
גם כאשר הוא לא מצליח, כשמדובר בספר רגיל, ברוב מכריע של המקרים מצליחים לכסות את ההדפסה. אלא אם הספר ממש-ממש גרוע ולא מצליחים למכור אפילו 300-400 עותקים. כשזה קורה, זהו דבר שאמור לשלוח את המחבר\ת לבדוק אם תחום הכתיבה הולם את כישוריו...
בקומיקס הסיפור אחר.
קודם כל, החלוקה בין הסופר לצייר היא בערך 30-70 לטובת הצייר, אלא אם זה צייר מתחיל נניח, וסופר ידוע. (שילוב נדיר, כי סופר ידוע לא יקח צייר מתחיל) מקסימום 40-60 לטובת הצייר, ושמעתי גם על 20-80.
כמו שאמרתי כבר, יש בעיה נוספת, כי ההדפסה יקרה (כרומו צבעוני) והוא נמכר יחסית בזול.
והשוק, כאמור, צפוף.
בשורה חדשה כוונתי - שיש בו משהו מעבר לרגיל והשגרתי. יש כמה סדרות קומיקס מצליחות (יחסית, שוב) אבל הן מעטות.
אם לא מדובר בקומיקס, להוציא לאור זה לגמרי לא סיפור מורכב. לא צריך גיוס המונים. בדרך כלל עלות המכירות מכסה את ההדפסה לפני שיוצאים הצ'קים שנתת לבית הדפוס.
אם כי המלצה שלי לא לצאת עם ספר ראשון בלי הוצאה לאור מאחוריכם. אם ההוצאות לאור פסלו את הספר, בדרך כלל יש לזה סיבה. כשהספר טוב - לוקחים אותו.
כמובן שכולם יודעים לספר על רולינג ש12 הוצאות לאור דחו את כתב היד שלה, אבל בואו נניח שאין פעמיים רולינג...
באמת למה לא. אני בעדלמה שלא נעשה הדפסת קומיקס זולה כמו בארהב ויפן? לא צריך כרומו. לא צריך אלבום צרפתי בגודל A4 וחצי.
מעולה. כך יקנו יותר עותקים. דפי עיתון, כריכה רכה. שום ספר ספרייה לא יחזיק מעמד.ספרי קומיקס מתבלים מאוד
מאחר והבלאי גדול כדאי לנסות להבין איך אפשר לסייע לספר להאריך ימים.מעולה. כך יקנו יותר עותקים. דפי עיתון, כריכה רכה. שום ספר ספרייה לא יחזיק מעמד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: