דיון תעזרו להכריע את סוף הספר

לאיזה סוף הייתם מתחברים?

• סה"כ מצביעים
    72

יוסף יצחק פ.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
קודם כל, רוב הכסף מגיע לצייר.
איך באמת עובדת חלוקת הכספים ביני, לבין הצייר, לבין ההו"ל? (אם אני סוגר איתם שיכסו את ההוצאות (50-50?), איך זה עובד?)
בשורה חדשה בקומיקס
כלומר? אני חושב שהסיפור שלי די מקורי...

שאלה:
בתור סופרת, זה משתלם להוציא ספר לאור? מצליחים לכסות את ההוצאות ולהרוויח? זה יכול להיות מקצוע או רק תחביב משוגע?
הסתבר לי שלכתוב זה משהו אחד, להוציא את זה לאור זה 'סיפור מההפטרה'..

יונה ספיר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה משתלם להוציא ספר לאור?
בוודאי. כאשר הספר מצליח זו הכנסה לא רעה בכלל.
גם כאשר הוא לא מצליח, כשמדובר בספר רגיל, ברוב מכריע של המקרים מצליחים לכסות את ההדפסה. אלא אם הספר ממש-ממש גרוע ולא מצליחים למכור אפילו 300-400 עותקים. כשזה קורה, זהו דבר שאמור לשלוח את המחבר\ת לבדוק אם תחום הכתיבה הולם את כישוריו...
בקומיקס הסיפור אחר.
קודם כל, החלוקה בין הסופר לצייר היא בערך 30-70 לטובת הצייר, אלא אם זה צייר מתחיל נניח, וסופר ידוע. (שילוב נדיר, כי סופר ידוע לא יקח צייר מתחיל) מקסימום 40-60 לטובת הצייר, ושמעתי גם על 20-80.
כמו שאמרתי כבר, יש בעיה נוספת, כי ההדפסה יקרה (כרומו צבעוני) והוא נמכר יחסית בזול.
והשוק, כאמור, צפוף.
בשורה חדשה כוונתי - שיש בו משהו מעבר לרגיל והשגרתי. יש כמה סדרות קומיקס מצליחות (יחסית, שוב) אבל הן מעטות.
אם לא מדובר בקומיקס, להוציא לאור זה לגמרי לא סיפור מורכב. לא צריך גיוס המונים. בדרך כלל עלות המכירות מכסה את ההדפסה לפני שיוצאים הצ'קים שנתת לבית הדפוס.
אם כי המלצה שלי לא לצאת עם ספר ראשון בלי הוצאה לאור מאחוריכם. אם ההוצאות לאור פסלו את הספר, בדרך כלל יש לזה סיבה. כשהספר טוב - לוקחים אותו.
כמובן שכולם יודעים לספר על רולינג ש12 הוצאות לאור דחו את כתב היד שלה, אבל בואו נניח שאין פעמיים רולינג...

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בוודאי. כאשר הספר מצליח זו הכנסה לא רעה בכלל.
גם כאשר הוא לא מצליח, כשמדובר בספר רגיל, ברוב מכריע של המקרים מצליחים לכסות את ההדפסה. אלא אם הספר ממש-ממש גרוע ולא מצליחים למכור אפילו 300-400 עותקים. כשזה קורה, זהו דבר שאמור לשלוח את המחבר\ת לבדוק אם תחום הכתיבה הולם את כישוריו...
בקומיקס הסיפור אחר.
קודם כל, החלוקה בין הסופר לצייר היא בערך 30-70 לטובת הצייר, אלא אם זה צייר מתחיל נניח, וסופר ידוע. (שילוב נדיר, כי סופר ידוע לא יקח צייר מתחיל) מקסימום 40-60 לטובת הצייר, ושמעתי גם על 20-80.
כמו שאמרתי כבר, יש בעיה נוספת, כי ההדפסה יקרה (כרומו צבעוני) והוא נמכר יחסית בזול.
והשוק, כאמור, צפוף.
בשורה חדשה כוונתי - שיש בו משהו מעבר לרגיל והשגרתי. יש כמה סדרות קומיקס מצליחות (יחסית, שוב) אבל הן מעטות.
אם לא מדובר בקומיקס, להוציא לאור זה לגמרי לא סיפור מורכב. לא צריך גיוס המונים. בדרך כלל עלות המכירות מכסה את ההדפסה לפני שיוצאים הצ'קים שנתת לבית הדפוס.
אם כי המלצה שלי לא לצאת עם ספר ראשון בלי הוצאה לאור מאחוריכם. אם ההוצאות לאור פסלו את הספר, בדרך כלל יש לזה סיבה. כשהספר טוב - לוקחים אותו.
כמובן שכולם יודעים לספר על רולינג ש12 הוצאות לאור דחו את כתב היד שלה, אבל בואו נניח שאין פעמיים רולינג...
יש הו"ל שמכסות חלק מההוצאות? (ומתחלקים בזכויות או משהו כזה?)

יונה ספיר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הוצאות - דפוס?
או עימוד וכדומה?
בגדול רוב ההוצאות עברו לשיטת התשלום אחרי המכירה.
בהיגיון הבריא, שאין שום סיבה שהן ישקיעו את הכספים ויישארו עם סטוקים שלמים של ספרים ללא דורש עד שהם יקרסו בקול מהדהד. כמו שאכן קרה.
הרעיון הוא שאם הסופר לא מאמין ביצירה שלו שתמכור לפחות 600 עותקים - למה שהן יאמינו?
אני אחזור שוב: במקרה שנמכרו 600 ספרים בד"כ ההוצאות מתכסות. אלא אם לקחתם עורך יקר בטירוף או הדפסתם עם הבלטות והטבעות זהב.
בתי הדפוס מוכנים לפריסה מאוד רחבה של תשלומים.

הגיבן (ת)

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
למה שלא נעשה הדפסת קומיקס זולה כמו בארהב ויפן? לא צריך כרומו. לא צריך אלבום צרפתי בגודל A4 וחצי.

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
למה שלא נעשה הדפסת קומיקס זולה כמו בארהב ויפן? לא צריך כרומו. לא צריך אלבום צרפתי בגודל A4 וחצי.
באמת למה לא. אני בעד;)
הבעייה היא, שספרי קומיקס מתבלים מאוד מהר לכן משקיעים בהם ומייקרים אותם. לדעתי, דבר מיותר.
מניסיון, דפי הכרומו כבדים יותר וכל נפילה של הספר או החזקה שלא על שולחן גורמת לדפים להתפרק (כמו חבורת תריג)
ה
לעומת זאת, קומיקס שהודפס בדף רגיל מחזיק יותר (כמו הסידרה פצצה מתקתקת).

ifatrosh

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מעולה. כך יקנו יותר עותקים. דפי עיתון, כריכה רכה. שום ספר ספרייה לא יחזיק מעמד.
מאחר והבלאי גדול כדאי לנסות להבין איך אפשר לסייע לספר להאריך ימים.
ברור שלא התכוונתי לדפי עיתון, אלא לדפים רגילים לא כרומו שמייקר את העלות ונהרס מהר. ונתתי דוגמאות למעלה (מניסיוני, כספרנית).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה