דיון תעודת עיתונאי

EPaP

מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
יש כאן למישהו?

כמה זה עוזר לכם?

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לא נראה לי שלמישהו פה יש תעודת עיתונאי. אנחנו אספסוף גאה, עם חמסה ועמבה. ומעמול.
אריה ארליך ביקר כאן יום אחד, נבהל וברח. עד היום לא יודעים למה. יש קונספירציות, אבל על זה נאמר מי שיודע לא אומר, ומי שאומר על אחרים זה הוא בעצמו.
מה שכן, לו התעודה ודאי עזרה לחנות במירון במקום של המיוחסים, לעומת אספסוף כמוני שירד מהמרצדס שלו בכחל, נופף לנהג ונבלע בזרם ההולכים לעוגות.
אבל בשביל פעם בשנה לארגן תעודה?

EPaP

מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
:rolleyes:

ברעיון זה לא מידי מסובך.
תוהה אם חוץ מחניה קרובה יותר במירון (אני לא נוסעת במילא) יש לזה פלוסים נוספים.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
רק יודע שבשביל לקבל תעודת עיתונאי
צריך להוכיח שעובדים בעיתון (מקבלים ממנו תלוש משכורת!) על בסיס קבוע (יומי?) לפחות שנה
ובעיתון הרשום ומוכר בלע"מ

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
ועם תעודה כזאת אפשר להצטלם בין גופות באוקראינה
או לשחות בשיטפונות בנגב שהמשטרה חסמה
אבל לך מותר ליכנס (ו?..)
ולקבל אפודות שכתוב עליהם PRESS ולרוץ בין הכדורים בסודאן
או לחפש שרידי טילים בעזה

אבל זה לא כולל ביטוח חיים

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
צריך להוכיח שעובדים בעיתון (מקבלים ממנו תלוש משכורת!) על בסיס קבוע (יומי?) לפחות שנה
הופה!
גם מי שכותב בלוג חדשות יכול לבקש! או בפרוג באשכול חדשות בטחוניות ;)
והנה לשון לע"מ עצמם בשחור על גבי לבן מרצד:
" ד. מי שעובד באתר אינטרנט ומי שיש לו בלוג יכול אף הוא להגיש בקשה. עליו להוכיח כי עיקר עיסוקו בתקשורת חדשות יחד עם הוכחות על פעילות האתר או הבלוג, כולל האם יש בו חדשות, כמה זמן הוא קיים, מהו שיעור ידיעות המקור, מהו נפח הפרסום באתר ומהו מספר כניסות IP כפי שהן מובאות ע"י ספק האינטרנט".

"כמעט כמו תעודת הדוקטור שתלויה על קיר הסלון אצל כל אמא פולניה, הפכה בשנים האחרונות תעודת העיתונאי למצרך נחשק לא רק בקרב עיתונאים חדשים שמתרגשים מהטייטל החדש שלהם, אלא גם בקרב כותבים פרילנסרים שרוצים את התעודה ולו רק כדי להראות לאמא או מתוך מחשבה שזה אולי יקצר להם את תור ההמתנה בוותיקן.
אלא שבניגוד להילה מסביב לתעודה הנחשקת – לא מסתתר בעצם כלום. תעודת עיתונאי בשנת 2019 אינה אלא דרך המסייעת לעיתונאי (במיוחד בתחומי הסיקור המדיניים, כלכלים, צבאיים) להיכנס לאזורים המוגדרים ממודרים כגון: הכנסת, משרדי ממשלה וכו'.
בעבר לבעלי תעודת העיתונאי ניתנה הטבה לרשות הטבע והגנים, אך זו בוטלה לא מזמן, והטבות זעירות ניתנות בכמה מוזיאונים במקומות שונים בעולם ובכך זה מסתכם. כמובן שאסור בתכלית האיסור ומבחינת אתיקה עיתונאית לעשות כל שימוש לרעה בעזרת התעודה, שימוש לרעה אגב כולל שימוש בפני רשויות לצרכים אישיים, איום על מישהו בעזרת תעודת העיתונאי וכיוצא באלה.
ובכל זאת, אם אתם רוצים שתהיה לכם תעודת עיתונאי סביר להניח שאתם מעוניינים להיות עיתונאים מן המניין שעובדים בקביעות בכלי תקשורת כזה או אחר. זו אגב, הדרך היחידה להשיג היום תעודת עיתונאי כפרילנסר או ככתב שכיר – אך ורק על ידי המלצה ואישור מגוף התקשורת אליו אתם שייכים. במידה ואתם כותבים בכמה גופים, הבקשה צריכה לעבור אישור מדוקדק של לשכת העיתונות הממשלתית. (אתר אייטם)

EPaP

מנהלת בפמ"ג
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
זה תנאי הסף של שכירים, ובעיתון מודפס
יש אופציה גם של עצמאי וכלי תקשורת אחרים, כולל אתר או בלוג.

מֶנַחֵם

קופי כובש, רייטינג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אין כיף יותר גדול מלשלוף תעודת עיתונאי מול שוטר עצבני.

מניסיון... סתם, אין לי תעודת עיתונאי - אבל כעיתונאי מותר לי לשקר, לא?

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
תעודת עיתונאי כנראה אין כאן כרגע (אולי עוד יתנו לזה חגורה מיוחדת )
מה שבטוח, שהחברה כאן אוהבים את השעות הקטנות של הכתיבה...
מחר ערב שבת, גבירוסיי ורבוסיי!! מה השעה הזאת לכם.ן?

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא צריך תלוש, אלא אישור מהמערכת שאתם כותבים חדשות, וצפויים להמשיך בתפקיד בשנתיים הקרובות.

התעודה כמעט לא מועילה באופן רשמי, מלבד כניסה לאזורים סגורים לקהל הרחב כמו כנסת ומשרדי ממשלה.
אבל יש לה הרבה ערך לא רשמי, בעיקר בעולם החילוני.

[אגב, אאל"ט היא מאפשרת כניסה חינם לכל מרכזי המבקרים הממשלתיים, כמו מנהרות הכותל וכדו'.]

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
אפשר פשוט להכריז שאתה עיתונאי עם "תעודות".

היהלומן

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
סתם, אין לי תעודת עיתונאי - אבל כעיתונאי מותר לי לשקר, לא?
מזכיר את המסופר משמו של ר' יענק'לה גלינסקי זצ"ל:
פעם נכנסתי לסטייפלער ושאלתיו אם מותר לי להמציא סיפורים בכדי לחזק אנשים.
הוא ענה לי שמותר, וזה הסיפור הראשון שהמצאתי...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה