זה בדיוק זה,שמעתי שבמגזין קטיפה השבוע התקיים רב שיח עם נשים שמכירות מקרוב את הנושא
רק שכנראה שם קראו לזה "אנשים בעלי חדות ועומקה"
בלת"קלאחרונה נודע לנו על איבחון לתסמונת HSP
הבנתי שההגדרה קשורה לסגנון של התנהגות רגישות
האם אתם מכירים את הנושא? יודעים במה המדובר?
דרכים לאיבחון או בירור מקצועי
וכמובן דרכי טיפול ועוד
בחיפוש כאן בפורום עדיין לא מצאתי שום דבר
תודה רבה לכולכם
בשורות טובות
נוי, יקרה, אין צורך לחכות ליום שיבוא. כבר היום כולנו מקוטלגים מעקב נעל ועד סרט הכיפה. זה קטלוג אוטומטי, הוא קורה מעצמו. אנחנו מקוטלגים לפי עדות, לפי משפחות, לפי מצב כלכלי, וגם לפי תכונות אופי.בלת"ק
יבוא יום וכל אוכלוסיית העולם תסווג לפי תסמונות.
תהיה תסמונת הרגישות הגבוהה, (HSP)
תהיה תסמונת הרגישות הבינונית(HMP)
ותהיה תסמונת הרגישות הקלה (HLP)
תהיה תסמונת אוהבי החריף, אוהבי החמוץ, ותסמונת אוהבי החמוץ מתוק. (זה אומר ומשליך הרבה מאוד על מערכות יחסים, כי בעל שהוא מהתסמונת החריפה יטיח את הצלחת החמוצה בפניה של אשתו האומאמית)
תהיה תסמונת של בעלי מודעות סביבתית מוגברת (SLM), מול בעלי רחפנות בולטת (KLM)
ולכל מי שלא נמצאה עבורו תסמונת הוא יכנס תחת תסמונת הבלתי מאובחנים, (TBM)שזו בעיה קשה וכמעט בלתי פתירה שתידון אצל מומחים עולמיים.
תסלחו לי על הציניות העליזה שלי.
אבל קראתי בעניין רב חמרים על הנושאים הללו והגעתי למסקנה שזה עניין פשוט של אופי.
להבדיל מלקויות מולדות הדורשות שיפוץ מקצועי ספציפי.
העולם מתחיל להשתגע מרוב מודעות. לא חבל?
מקווה שיבוא יום שנשוב להתנהל באופן טבעי ולא תיקייתי/מדפי/פלסטיקי.
לכל תכונה יש פלוסים ומינוסים.נוי, יקרה, אין צורך לחכות ליום שיבוא. כבר היום כולנו מקוטלגים מעקב נעל ועד סרט הכיפה. זה קטלוג אוטומטי, הוא קורה מעצמו. אנחנו מקוטלגים לפי עדות, לפי משפחות, לפי מצב כלכלי, וגם לפי תכונות אופי.
כתבה כמו זו, לטעמי, לא באה לקטלג, אלא לעשות ריפריימינג, מסגור מחדש: אם עד היום קטלגנו אנשים בעלי אופי רגיש- כביישנים - פחדנים- מסתגרים, נוכל כעת לראות אותם באור נכון יותר: בעלי רגישות גבוהה, ששמים לב לדקויות, וצריכים יותר זמן להסתגלות.
הלוואי שיכולנו בלי קטלוג בכלל, לקבל את (עצמנו ו) את מי שמולנו כאדם שלם, על כל תכונות האופי שבו, אבל אם כבר מתייקים אותנו בקלסרים, לפחות שיהיה לזה שם חיובי או לפחות ניטרלי.
(כמו שכתבתי כבר בתחילת האשכול- אני לגמרי מתנגדת להגדרה של "תסמונת" בהקשר הזה. אני איתך שזו פשוט תכונת אופי. רק שלצערי, אולי בגלל שהיא פחות נפוצה, היא, לעיתים קרובות מדי, נתפסת באופן שלילי )
הודעתי העליזה לא נכתבה מבורות.גברת @נוי
אם העולם אכן יחולק ויקוטלג באופן שכתבת, לבטח את תהי מסווגת כנטולת תסמונות, רגישויות יתר ושאר מרעין בישין.
השיטה שלך שייכת לעבר, בו ילדים בעלי לקויות ובעיות נאלצו להתארך ולהתאים עצמם כמיטת סדום למסגרות ולמורכבויות שלא היה ביכולתם להסתדר בהם, והנזקים הנפשיים, הרוחניים והרגשיים של שיטות אלו הונצחו בילדים אלו לתמיד.
ברוך השם שהביא בדור הכי אחרון ידע ויכולת והבנה ללקויות ולשונויות האלו, שהבטיחו לילדים האלו עתיד הרבה יותר טוב.
ובנימה אישית אוכל לומר שתמיד הרגשתי שונה מהסביבה בתחומים רבים, וכשראיתי לפני כמה שנים כתבה בבית שלנו על אנשים רגישים מאוד הרגשתי, אני חושבת, כמו חילוני שחיפש את עצמו שנים רבות ואז הפציע לו אור היהדות והראה לו את האמת והבהיר לו את הטשטוש ופתר לו כל כך הרבה שאלות.
אז לפני שמזלזלים בתחומים בלתי מוכרים, חשוב קודם להכיר אותם.
אני מכירה את ליבי רוזנטל, שהתראינה בכתבה המדוברת. שמעתי שיחות שלה והייתי אצלה בייעוץ אישי.רציתי לשאול האם מישהי מכירה את הנפשות הפועלות שהשתתפו שם ברב שיח
ולאיזה קהל יעד הם פונות בציבור
(מה שאני מחפשת זה שיטות טיפול ו\או חומרים מקצועיים אבל רק אם הם מתאימים לגמרי לציבור החרדי ליטאי קלאסי. וקהל היעד שצריך את העזרה הוא גיל צעיר של בית ספר יסודי).
האם גם מי שמילאה את השאלון וציינה את כתובת המייל שלה בשורה שם למעלהרוצות להצטרף לרשימת תפוצה?
מלאו את המייל כאן
מיילים
רשימת תפוצה רגישות
docs.google.com
הפוסט הראשון יהיה על פורים והרגישות סביבו לילדים.
מי שעדיין לא מילאה את השאלון
אנחנו צריכות עוד כ50 תגובות יש לנו כבר 100 וזה מקדם אותנו מאוד
שאלון- איך הם רגישים?
שאלון לאימהות המגדלות ילד עם מאפיין של חדות ועומק. נשמח מאד אם תקדישו מזמנכן למילוי השאלון.
docs.google.com
לאהאם גם מי שמילאה את השאלון וציינה את כתובת המייל שלה בשורה שם למעלה
צריכה להצטרף לרשימת התפוצה דרך הקישור החדש למיילים?
יש לי אותה בקובץ וורד אעלה בהמשך בעז"הועוד דבר רציתי לבקש ממך @רות גולדבלט אם יש לך קשר עם כותבת הכתבה בקטיפה (לאה סמילנסקי)
אם תוכלי לבקש ממנה ולהעלות כאן את הכתבה המפורטת שמסבירה את הנושא
בצורה יותר ברורה ולא רק סריקה, אולי בפורמט PDF וכדומה.
תודה רבה מראש
ממש לא!!האם מדובר בתסמונת אספרגר? או במילים אחרות אוטיזם בתפקוד גבוהה?
אשמח אם תוכלי להעלותלא
יש לי אותה בקובץ וורד אעלה בהמשך בעז"ה
ניסיתי להיכנס לאתר שציינת,אני מכירה את ליבי רוזנטל, שהתראינה בכתבה המדוברת. שמעתי שיחות שלה והייתי אצלה בייעוץ אישי.
היא אשה מקסימה ומרתקת, חרדית ליטאית-קלאסית, בדיוק כמו שביקשת.
היא מתמחה מאד בנושא הזה של HSP או כמו שהיא מגדירה זאת ''אנשים בעלי חדות ועומק''.
לפי מה שאני יודעת, היא למדה את הנושא בצורה מעמיקה מכל המקורות המקובלים,
אבל גיבשה שיטה משלה, שמבוססת על דרך התורה וההשקפה הצרופה,
ומיועדת לעזור לבעלות חדות ועומק לפתח את אישיותן ולהתקדם בעבודת ה' בצורה מתאימה לכלים שקיבלו.
הגישה שלה מאד חיובית, חכמה ומיטיבה.
אני לא יודעת האם היא מטפלת גם בילדות צעירות בגילאי היסודי, אני מכירה רק פעילויות שלה שמופנות לנערות ולנשים. (מפגשים, קו טלפוני, שיחות ייעוץ אישי וכו')
אבל יש לה אתר עם הרבה חומר מענין, יכול להיות לך נקודת פתיחה טובה:
מקוה שיעזור לך. בהצלחה רבה!
כנראה קשור למייל שהיא שלחה בתחילת סיוון לרשימת התפוצה שלה:ניסיתי להיכנס לאתר שציינת,
והדפדפן כותב:
שגיאת התחברות למסד הנתונים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: