תסכול על הבוקר

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בסה''כ אנחנו צריכים לשמוח שהחברה מושכת לכיוון ה'יכנע' ולא לכיוון השני.
והמקובלויות הללו שומרות על הילדים להשאר בני תורה אמיתיים וצנועים, בתקוה שהמראה החיצוני ישפיע על הפנים...
בחיידר תשב''ר ב''ב למשל יש תקנון ברור עם מה מותר ללכת ועם מה לא.
קפוצ'ון למשל, בל יראה ובל ימצא.

cha

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני חושבת שיש ניואנסים שאנחנו לא מבינות , לדוגמא הלכתי עם הבן לקנות מכנסיים אז הכחול היה צריך להיות מאד כהה חס וחלילה ולא קצת בהיר או רויאל ולאומת זאת לא היה אכפת לו מכנס אפור . מה ההבדל? אלוקים יודע.

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י שמשונית;2274094:
והמקובלויות הללו שומרות על הילדים להשאר בני תורה אמיתיים וצנועים, בתקוה שהמראה החיצוני ישפיע על הפנים...

אני לא לגמרי מסכימה עם זה.
זה מעודד גם שיפוטיות ולעג על כל מי שקצת שונה. (ולמי אין דוד או סבא או שכן כאלו)
אני מקווה שבני יגדל להיות בו תורה מכובד ומכבד שלא עסוק בלדוש במה שהשכנים עושים/לובשים/חושבים

תותח שיווקי

משתמש פעיל
נכתב ע"י שמשונית;2274094:

ברוב החיידרים הגדולים בבני ברק (באר יהושע, קרלין, תורת אמת וכדו') העתיקו פחות או יותר את התקנון, אולי בצורה פחות מחייבת, אבל הילדים בסגנון הזה הם אלו שנותנים את הטון. אפילו בסורוצקין שנפתח יותר 'פתוח' הידקו חזק את החגורה.
וכפי שכתבו פה, עדיף שזה כך ולא הפוך, בשביל ההפוך יהיו עוד הרבה שנים של התמודדויות ותפילות.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י יעל א;2274089:
חחח ואני ישבתי על נקסט וחיפשתי את החולצות הכי חלקות ורגילות. בידור.
בעלי ואני כאן יושבים משתאים על כל הכללים שלא היו ידועים לנו
אני ממש שמחה שפתחתי את האשכול הזה הוא לגמרי מאיר עיניים.

אלו דברים שלומדים עם הזמן.
גם אנחנו למדנו כך.
שקיות של בגדים חדשים כמעט העברתי כי המכנס היה בהיר/צמוד מדי/עם כיסים או כי החולצה היתה צבעונית מדי/צוארון עגול/שרוול קצר מדי [ובשלב כלשהו רק כי היה לה שרוול קצר....]

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חולצה כזו- גם אצל הבן שלי בן 5 לא עברה. (פעם אחת שהוא היה בגיל 3-4, הלבשתי לו חולצה כזו ירוק, עם מכנס משובץ- מנקסט הוא חזר הביתה וסיפר שאמרו לו שהוא לבש גופיה. הסברתי לו את ההבדל, אבל מאז גם אצלי אין כאלה חולצות אפילו לא לגיל הקטן.)
וק"ו שאצל הגדול שלי-בל ימצא.
למשל תעבור אני חושבת החולצה מהעמוד הזה הפסים למעלה- מהשלישיה מעל- החולצה עם הפסים במרכז. (אני רק התלבטתי האם הבסיס נראה ג'ינס)

ומשהו חשוב-
לידר של היום זה ממש לא לידר של פעם!!!
אני עכשיו חוזרת מהחנות והסחורה שם זה לא מה שהיה יש שם סוודרים יפיפים, לא פסים בנאליים. אחת הקונות אמרה שם לבעלת החנות: זה לא לידר!!! אז בעלת החנות אמרה לה? סליחה? זה לידר החדש!!! אני נסעתי וישבתי עם המפעל ובחרתי.... אז תחשבו על קפיצה לשם- נראה לי שוה.

ואין לי קשר איתם.

neom

משתמש מקצוען
ואם כבר הנושא עלה, אז עוד דבר חשוב:
אם את אמא לילדים עם ביטחון עצמי, תני כבוד גם למי שלא בדיוק 'משלנו' או 'כמונו'.
ישנם ילדים מאד רגישים ופגיעים שמילה אחת או עקימת פרצוף של ילד שלך יכולה להרוס להם (ולמשפחתם) את השבוע!
ואם את אמא לילד רגיש ופגיע אל תשלחי אותו בצורה שתמשוך לכיוונו אש, גם (ובעיקר) אם את לא מבינה אותו!!! טיפול בנושא כזה הוא חשוב מאד, אבל לא בצורה שתגרה את חבריו להעניק לו את ה'טיפול'. (יש הורים שאומרים :דווקא! שיתחסן! שיתרגל! וזה נורא!!)

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עזבי אותנו!
אם לא נוח לו מהחברה והוא בוכה
אז זה כנראה לא לעניין באמת
אל תעמידי את הילד שלך בכאלה מצבים

רק תבדקי אם אין בכתה שלו איזה "טרוריסט" שצוחק על כולם או שבאמת זה לא מתאים לסטנדרט

YRN

משתמש מקצוען
אם כבר עולה הנושא... אולי תחכימו אותי עד איזה כיתה בנים לובשים מכנס קצר בקיץ? (ליטאי, מודיעין עילית)
שלא אעשה בושות...

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אצלינו :) עד כיתה א'.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י YRN;2274167:
אם כבר עולה הנושא... אולי תחכימו אותי עד איזה כיתה בנים לובשים מכנס קצר בקיץ? (ליטאי, מודיעין עילית)
שלא אעשה בושות...
עד כיתה ג'
(חיידר שמרני)

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
גם אצלינו בת"ת באלעד, עד סוף ב' מותר. כיתה ג' כבר לא.

משתמש פעיל
הדיון באמת צריך להיות איך הילד יגיע לכתה וירגיש בה נוח ופנוי ללמידה (או ייצא לשחק ולהתאוורר אחה"צ וירגיש חפשי לנצל את הזמן הקצר שיש לו לצורך החשוב הזה)
ילד שמרגיש שהחברים "תוקעים" בו עיניים, עסוק עם זה במקום ללמד כראוי או לשחק להנאתו
היה לי ילד בן 6 שנשאר שבת שלמה בבית כי לא רצה ללכת בחולצה עם שרוול קצר, עד שתפסתי שזו הבעיה, ולמרות שלדעתי אין בגיל הזה שום בעיה ללכת עם שרוול קצר, יישרתי קו איתו, כי הוא לא צריך לסבול בחברה בגלל שאמא שלו חושבת אחרת וזה חשוב לי הרבה יותר מחולצה ממותגת ומצבעים עדכניים.
דרך אגב, אחיו, שצעיר ממנו בשנה, גם בגיל 10 רצה רק שרוול קצר כי סבל מאד מהחום, כך שהתפקיד שלנו לדעתי הוא לזרום איתם ולגרום להם להרגשה הכי טובה שיכולה להיות...
שנזכה לסייעתא דשמיא בכל הפרטים הגדולים והקטנים...

שולמית אור

משתמש מקצוען
לי נראה באופן כללי שאצל בנים העניין רגיש יותר מבנות. (יש לי ארבעה בנים)
העניין של להיות חלק מהחברה ולא להיות יוצא דופן בשום דבר, חשוב להם מאד!
ולפעמים התחושה שצוחקים עליו היא תחושה לא אמיתית, הוא מרגיש שהעניים ננעצות בו ולא תמיד זה נכון, הרגשה פסיכולוגית למי שמרגיש יוצא דופן. וכמובן שיש לכבד את זה, ולהתחשב בו.

אני הפסקתי מזמן להתווכח איתם. רוצה נעליים שחורות?? בטוח בזה?? אין בעיה יהיו שחורות.
רוצה רק מכנסיים כהות? יהיו רק מכנסיים כהות.

אמנם הם לומדים בחיידר נחשב ביותר, אולי הנחשב ביותר בעיר, אבל משום מה אין שם תקנון, ואין יוצאי דופן... מה שאומר שזה בא מהילדים.

לעומת זאת, אצל בנות, אם רוצים לשמור על אחידות יש צורך בתקנון מפורט ומחמיר. כנראה שלבנות יש צורך הפוך בד"כ -להיות ייחודיות. אם ביתי תדע שמישהי מחברותיה רכשה פריט מסוים, היא לא תרכוש אותו, אפילו אם תאהב אותו מאד.

לעומת בני שלפני בר המצווה שלו הלך לקנות נרתיק לתפילין ולא הצליח להחליט על הדוגמא לפני שחזר לכיתה ובדק את כל נרתיקי התפילין הקיימים כדי להיות בטוח שאינו קונה משהו לא מקובל...(ומי שמכירה ההבדלים בין הנרתיקים אפשר לראות כמעט רק בזכוכית מגדלת;)

אני הגעתי למסקנה שכמו שאני רוצה לראותם לבושים יפה ודואגת להם לכל צרכיהם, חלק מהצרכים שלהם הוא להלביש אותם בצורה שתכבד אותם בעני חבריהם (או בעיני עצמם) גם אם זה לא מוצא חן בעיני.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יעל,כנראה הילד שלך חכם ועם אינטלגציה ריגשית ,ולמרות שהוא קטן הוא מבין בדקויות ובקודים של לבוש והוא מרגיש שזה לא הסגנון של רוב הילדים בכיתה ובא לו להיות כמו כולם,מה איכפת לך לקנות לו חולצות כמו של רוב החברים???ואם יום אחד תגלי שהוא קצת יותר חניוק ממך?,ורוצה חולצה יכנע... אל תכריחי אותו ללבוש משו שהוא לא מרגיש עם זה בנח
תני לו לזרום

ליבה ארזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
זה החלטה שלך איך להסתכל על החולצות של לידר.
הכל מתחיל בראש...

bbh200

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
נכתב ע"י אמא של חני;2274224:
זה החלטה שלך איך להסתכל על החולצות של לידר.
הכל מתחיל בראש...

וסתם ככה,
מנסיון של לפחות 4 שנים - חולצות של לידר מחזיקות הרבה יותר מחולצות של נקסט, ונכון שהפסים האלו כבר בגדר הטרדה:D אבל אם תחשבי על זה כסוג של תלבושת אחידה לבנים, נראה לי שזה יהיה יותר קל...

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י YRN;2274167:
שלא אעשה בושות...

אכן מכנס ארוך מקובל מגיל צעיר, אבל חולצות שרוול קצר כמעט עד בר מצוה.

ועכשיו תשמעו מה שמעתי מפיו של הרה"ג ר' חיים קנייבסקי שליט"א- אם לא הייתי שומעת באזני לא הייתי מאמינה-
בעלי נכנס עם ילד חלאקה לקבל ברכה ואחיו גדול (גיל 9) לבש חולצה עם שרוול קצר (מכנס ארוך), הרב שאל למה הוא לובש שרוול קצר? ואמר - לבנים שלומדים כבר חומש כדאי להלביש שרוול ארוך כדי שלא יגעו במקומות המכוסים כי הם לא מקפידים על נטילת ידיים- ואן ילבש ארוך זה מביא הרבה קדושה וטהרה.
הייתי בטוחה שהוא לא שמע טוב- ושאלתי באותו רגע את ביתו הרבנית האם הוא אומר כך לכולם? כי כל ילדי מודיעין עילית הולכים עם חולצה קצרה בגיל 9...
אז היא אמרה-
"הרב אומר כך לכל מי ששואל אותו"

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה