תסכול על הבוקר

בתישראל

משתמש פעיל
יעל, אני חייבת לשתף אותך שאחרי כל ההצהרות שלי מאתמול, על מה הבנים שלי יסכימו ללבוש ומה לא... אז הבוקר, בני בן ה10, חיפש בארון חולצה דקה וארוכה (ירד גשם בירושלים), ובחר בחולצת טריקו אפורה, בלי צווארון, עם פתח עגול, בלי שום כיס או קישוט...
אמרתי לו שזו חולצת בסיס, שמתאימה מתחת לאפודה, ושכך סתם, זה נראה פיג'מה. אבל הוא אמר שהיא נוחה לו וכך הוא אוהב ולמרות שהצעתי לו חולצה חלופית (עם פסים וצווארון) הוא נישאר איתה.
בהשפעת האשכול, ניסיתי קצת לבדוק אותו, ואמרתי לו 'יצחקו עליך שבאת עם פיג'מה', אז הוא אמר לי שזה נח לו ולא אכפת לו בכלל...

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י צילומנציה;2275661:
מה שמדהים הוא שהרב חיים קנייבסקי נחשב האדמו"ר של הליטאים, ובכל זאת- בענינים מסוימים- איש אינו שומע לו. בחיידר ליטאי - שבעיר ליטאית כל כך- היה צריך להיות מספר גורף של ילדים ארוכי שרוול- כי כך פוסק רב חיים.
אפס. ילדי מודיעין עילית- קצרי שרוול- כולם.
גילוי נאות- הילדים שלי לא לומדים בחיידר ליטאי אלא ירושלמי- ובערך חצי כיתה הולכים עם חולצות ארוכות כבר מגיל 6

ר' חיים הוא ממש לא האדמו"ר של הליטאים אלא של החזונאישניקים. הוא אחד מגדולי ומנהיגי הדור.
שרוול ארוך לילדים זה ממש לא פסק הלכה (גם לא בעיניו), ולכן האמירה שאיש אינו שומע לו אינה נכונה ואינה מתאימה.
(יש גם הרבה ליטאים שלא מתחתנים בגיל 18, משתמשים בחשמל בשבת ועוד הנהגות רבות שאינן עולות בקנה אחד עם הנהגותיו.)

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אגב, בנקסט יש חולצות גבריות צבעוניות נהדרות לבנים.
כחול, משובץ, אפור, ירוק, בדים נעימים וגזרות מקסימות, קלאסי ועדין.
וגם מכנסיים, כחולות,שחורות, אפורות.
אנחנו מלבישים משם קומפלט בנים גדולים סופר- חסידיים.
מה הבעיה?

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י gol;2275703:
אגב, בנקסט יש חולצות גבריות צבעוניות נהדרות לבנים.
כחול, משובץ, אפור, ירוק, בדים נעימים וגזרות מקסימות, קלאסי ועדין.
וגם מכנסיים, כחולות,שחורות, אפורות.
אנחנו מלבישים משם קומפלט בנים גדולים סופר- חסידיים.
מה הבעיה?
מי אמר שיש בעיה?

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כי דברתם פה רק על לידר.
יש אופציות בין זארה ללידר

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י gol;2275900:
כי דברתם פה רק על לידר.
יש אופציות בין זארה ללידר

לא דיברתי על נקסט או זארה או לידר.
זה רק בא לבטא רעיון . לא ייעוץ איפה לערוך קניות
לוותר על סגנון עכשוי קצת יותר מרענן -שאני אוהבת(ושאפשר לקנות אותו בכל מיני מקומות)
ולתת לו ללבוש מיושן בנאלי ומשעמם- שזה מה שהחברים כנראה, לובשים.

אידינע

משתמש מקצוען
בטח יש (לא מכירה זארה, לא יודעת לגבי מחירים): CANDY, או בון בון - זה בכלל לא פסים משעממים של תלבושת אחידה לבנים, אבל מומלץ לחכות לסוף עונה או למכירות חיסול בשביל לחסוך.

עימוד ספרים

משתמש פעיל
נכתב ע"י nc;2275683:
ר' חיים הוא ממש לא האדמו"ר של הליטאים אלא של החזונאישניקים. הוא אחד מגדולי ומנהיגי הדור.
שרוול ארוך לילדים זה ממש לא פסק הלכה (גם לא בעיניו), ולכן האמירה שאיש אינו שומע לו אינה נכונה ואינה מתאימה.
(יש גם הרבה ליטאים שלא מתחתנים בגיל 18, משתמשים בחשמל בשבת ועוד הנהגות רבות שאינן עולות בקנה אחד עם הנהגותיו.)

ר' חיים הוא לא אדמו"ר אך הוא בודאי אחד מגדולי הדור ומחוייבים כולם [לפחות הליטאים] לשמוע להוראותיו, והוראותיו הברורות והחד משמעיות הם שאסור להשתמש בחשמל בשבת ואסור לענוד שעון יד לגברים ועוד ועוד, זה שלא שומעים להוראה אחת לא מתיר לא לשמוע להוראות נוספות.

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י עימוד ספרים;2275990:
והוראותיו הברורות והחד משמעיות הם שאסור לענוד שעון יד לגברים ועוד ועוד,
לא נכון.

וחבל שאת/ה מסיט את האשכול

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בתישראל;2275042:
לגבי ציצית גופיה, הבעייה איתה היא שיש נוהגים לא ללבוש את הציצית ישירות על הגוף אלא על גופיה.

תודה, אני יודעת את זה.
התכוונתי, שאפילו שהחלטנו כן להלביש את זה (מהסיבה שלבישת הציצית בגיל צעיר היא לצורך חינוך בלבד) זה לא משהו שאנשים אחרים רואים או לא רואים.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל א;2275993:
לא נכון.

וחבל שאת/ה מסיט את האשכול

הוא שאל את קרוב משפחתי למה הוא הולך כמו אשה? (הנכד של הגר"ח הסביר שהכוונה לשעון)

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י poto12;2276104:
הוא שאל את קרוב משפחתי למה הוא הולך כמו אשה? (הנכד של הגר"ח הסביר שהכוונה לשעון)
שאל את קרוב משפחתך זה אומר הוציא הוראה לכלל הציבור?
יש מה שהוא אומר למי שבא אליו (ושים לב שזה גם לא נאמר בלשון הוראה. יותר רמז.)
ויש הוראות לציבור-כשיש הוראה לציבור מפרסמים אותה.

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י עימוד ספרים;2275990:
ר' חיים הוא לא אדמו"ר אך הוא בודאי אחד מגדולי הדור ומחוייבים כולם [לפחות הליטאים] לשמוע להוראותיו, והוראותיו הברורות והחד משמעיות הם שאסור להשתמש בחשמל בשבת ואסור לענוד שעון יד לגברים ועוד ועוד, זה שלא שומעים להוראה אחת לא מתיר לא לשמוע להוראות נוספות.

וזה שכתבת כאן כבר כמה וכמה פעמים הודעות נגד כמה גדולי ישראל, זה לא אומר שאנשים מטומטמים ולא קולטים את הכוונות שלך.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל א;2276111:
שאל את קרוב משפחתך זה אומר הוציא הוראה לכלל הציבור?
יש מה שהוא אומר למי שבא אליו (ושים לב שזה גם לא נאמר בלשון הוראה. יותר רמז.)
ויש הוראות לציבור-כשיש הוראה לציבור מפרסמים אותה.

תמיד הנכדים "מזהירים" לפני הכניסה איליו להוריד את השעון
באותו פעם זה התפספס להם
הוא אמר ברמז כנראה בשביל לא לפגו
ואגב אותו קרוב הוא חסיד
אגב אין לי כוונה לפגוע או חלילה לומר מה דעת ר' חיים
אלא פשוט נזכרתי בנושא

עימוד ספרים

משתמש פעיל
נכתב ע"י לבן;2276124:
וזה שכתבת כאן כבר כמה וכמה פעמים הודעות נגד כמה גדולי ישראל, זה לא אומר שאנשים מטומטמים ולא קולטים את הכוונות שלך.

אני מכריז בזה על פרס כספי למי שימצא מודעה אחת (!) שלי שהיא נגד אחד מגדולי ישראל.
לגוף הענין, ר' חיים אומר תמיד בשם החזו"א שאין לגבר ללבוש שעון יד משום 'לא ילבש', הדברים ידועים ואין זה משנה אם זה פורסם או לא. מי שהפסק הזה מקשה עליו את החיים זה כמובן בעיה שלו.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י צילומנציה;2275661:
מה שמדהים הוא שהרב חיים קנייבסקי נחשב האדמו"ר של הליטאים, ובכל זאת- בענינים מסוימים- איש אינו שומע לו. בחיידר ליטאי - שבעיר ליטאית כל כך- היה צריך להיות מספר גורף של ילדים ארוכי שרוול- כי כך פוסק רב חיים.
אפס. ילדי מודיעין עילית- קצרי שרוול- כולם.
גילוי נאות- הילדים שלי לא לומדים בחיידר ליטאי אלא ירושלמי- ובערך חצי כיתה הולכים עם חולצות ארוכות כבר מגיל 6

נכתב ע"י nc;2275683:

א. ר' חיים לא אדמו"ר של הציבור הליטאי, כיון שכל עוד הציבור הליטאי הוא ציבור ליטאי - אין לו אדמו"ר. הוא לא מחייב לא את תלמידי פוניבז' הנשמעים להוראות רבותיהם (שפאותיהם מאחורי אזניהם), ולא את תלמידי תפרח (העונדים שעון לידיהם או שלא). אולי את תלמידי קרית מלך.
ב. הוא גם לא אדמו"ר של החזונאישניקים תלמידי ר' חיים גריינימן זצ"ל. במקרה אני חי ביניהם ויודע שהם מלבישים לילדיהם חולצות קצרות (אם זה לא נוגד את תקנון החיידר).
ג. מצחיק לכתוב "יש גם הרבה ליטאים שלא מתחתנים בגיל 18" כשגיל הנישואין הממוצע בציבור זה הוא 22 ויש ישיבות רבות שלא מאפשרות לבחור לצאת לשידוכים לפני ועד ששי.

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
א. שמעתי סיפור מאב לבן (שאינו ליטאי) שנכנס עם הילד שלו לר' חיים לבקש ברכה לניתוח מסובך מאוד, כתוצאה משיתוק של חלק מהראש, והיה הרבה חששות, הילד נכנס עם שרוולים ארוכים מקופלים, ופאות מאחורי האוזניים, ר' חיים העביר לו את הפאות לקדימה, והוריד לו את השרוולים, וביקש מהאבא שיקפיד מהיום שהשרוולים יהיו למטה ובעז"ה בזכות קבלה זו יהא לבן רפואה שלמה, ב"ה היו ניסים גדולים, שבדיוק רופא מומחה מיוחד היה בתורנות במשמרת הזו (אף שהוא נדיר מאוד) והניתוח עבר בהצלחה, והילד הבריא לגמרי.

ב. עד מתי נראה בילדים שלנו מפעל יח"ץ ופרסום למעמד שלנו, להלביש עליהם את התחפושות כביכול הם בהצגה.

ג. הרמב"ם כותב שהלחץ הציבורי, הכיתתי, וכו', נועד לשמור את החברה בכלל ואת עם ישראל בפרט מסטיות לא רצויות.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
ר' חיים קנייבסקי בהנהגות שלו יש משהו כמו אדמורות.
ליטאים הם שכלתניים יותר וזה ידוע.

וזה נכון שלצערינו אין רב אחד בציבור החרדי הליטאי שהציבור ממושמע לא.
ולא בגלל קוצר המנהיג אלא בעית הדור.
למעט קהילות מסוימות וחסידויות כמובן.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בפוטנציאל;2276172:
ר' חיים קנייבסקי בהנהגות שלו יש משהו כמו אדמורות.
ליטאים הם שכלתניים יותר וזה ידוע.

וזה נכון שלצערינו אין רב אחד בציבור החרדי הליטאי שהציבור ממושמע לא.
ולא בגלל קוצר המנהיג אלא בעית הדור.
למעט קהילות מסוימות וחסידויות כמובן.

זה לא בגלל בעיית הדור
זה פשוט בגלל שהם ליטאים

האם ההבדל בין חסידים לליטאים ידוע?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה