מאפים תנו ביס ותבינו.... לחמניות ביס קונפי שום *שום מילה נוספת*

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
IMG_0317.JPG

אין כמו לחמניה חמה בבוקר קררר.....
אז, תנו ביס.
IMG_0311.JPG
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
מתחילים בקילוף, השום כמובן.
כמה שום שתרצו, הקונפי שום שישאר לכם, ישמש להרבה מאד דברים.(אני קילפתי 8 ראשים.)
שמים בסיר קטן שמן זית שיכסה את שיני השום בכחצי ס"מ,
מבשלים על אש הכי קטנה שיש לכם, שימו לב שהשמן לא רותח מדי, השום עלול להישרף!
הבישול כחצי שעה, לקראת סוף הבישול יש להוסיף מלח, ועשבי תיבול לפי הטעם(כמו טימין, רוזמרין, מרווה, וכו'...)

מכינים בצק (רך.... רך...)
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
600 מ"ל מים
6 כפות שמן זית- (רצוי להחליף חלק מהשמן זית בחמאה.)
6 כפות סוכר
2 כפיות מלח
8-10 שיני שום מהקונפי המוכן.

יש ללוש בלישה איטית וארוכה, ולהתפיח.
לאחר ההתפחה, לכדרר כדורים(אם מדי נוזלי, ניתן לשים בתבניות קאפקייקס)
אופים כעשרים דקות בחום של 200.

הכנת הציפוי:
15\20 שיני שום מהקונפי הנ"ל יחד עם השמן.
50\100 גר' חמאה לפי הצורך.
כף דבש
מעט פטרוזיליה\שמיר קצוץ.
זאטס אול!

מוציאים את הלחמניות מהתנור, חורצים חריץ עם סכין חלבית! מצפים ומכניסים למס' דקות נוספות בתנור.

יוצא בערך 25 לחמניות, אל תכינו כמספר בני המשפחה, תכינו לפחות פי שלוש!
:}

סימן היכר לחלבי, כל אחד יעשה כצורתו המוכרת עליו, המראה 'שומי' ושומני.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ממ... מריח נפלא!
 

saralulu

משתמש מקצוען
נראה מעולה!!!!

הם מקלפים אבל משאירים את הראש כך שאין בזה שום בעיה.
חסכון ענק רק הוא קצת פחות חריף קחי בחשבון
ולכן אני ממליצה על שום טרי!
אי אפשר להשוות!!!!
עסיסי ופריך!
זה כמו לקנות תפו״א קלופים או לקלף תפו״א בעצמך, אי אפשר להשוות בתוצאה.
אבל מה שאני יודעת שלא כולם אניני טעם...
זה כמו ההבדל בין כבד טרי לקפוא וכו׳ וכו׳.
 

יונלה

משתמש מקצוען
השום שקונים עכשיו בחנויות אינם טריים,
ולכן אין הבדל גדול בין זמיובש למקולף.
שום טרי יש בתקופת פסח, ואז זה באמת טעם אחר לגמרי.

תודה על השיתוף במתכון
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
תודה. נראה טוב.
טיפ לקילוף שיני שום:
להשרות רבע שעה במים, מתקלף בצ'יק.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
היה מתכון ממש דומה בבתוך שבוע שעבר ויצא לי ממש מוצלחח (פרווה)
קחו בחשבון שילדים פחות מתלהבים על הציפוי השומני הזה..
אני שמתי את כל הקונפי טחון בתוך הבצק 30 שיניים בערך ל2.5 קילו
אם תרצנה אני יכולה לסרוק אותו..
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
היה מתכון ממש דומה בבתוך שבוע שעבר ויצא לי ממש מוצלחח (פרווה)
קחו בחשבון שילדים פחות מתלהבים על הציפוי השומני הזה..
אני שמתי את כל הקונפי טחון בתוך הבצק 30 שיניים בערך ל2.5 קילו
אם תרצנה אני יכולה לסרוק אותו..
אשמח
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
תודה לכולכם.
שום מקולף, אנחנו נוהגים שעדיף שלא.
וכמובן מבחינת טעם, עדיף ביתי.
ניתן לקלף בקלות אם שוברים\מרסקים מעט את השן ע"י סכין רחבה.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
בבקשה
מתכון מעולה
שימי לב שכל השמן בעצם בא עם הקונפי ואין במתכון.
(ואני הוספתי עוד קצת שמן אבל אולי תלוי בסוג הקמח השתמשתי בכוסמין 80)
אני הקפדתי להגיע למרקם בצק שאני מכירה וקצת קצת דביקי)
לחמניות שום קונפי.jpg
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה