אבא שלי שיחי' לימד אותנו כלל חשוב: אם אתה חותם ערבות על סכום שאתה לא באמת מתכוון לשלם אם ח"ו קורה משהו- אז זה פשוט שקר. תשב עם עצמך ותחשוב איזה סכום אתה באמת מוכן לתת לבנאדם הזה במקרה של הסתבכות כלכלית ח"ו (לדוגמא- אתה חותם לאח שלך. כמה תהיה מוכן לקחת גמחי"ם ולקרוע את עצמך בשבילו?100 אלף? 50 אלף? 30 אלף?) זה הסכום שעליו אתה יכול לחתום עריבות בלי שזה למעשה יהיה שקר.כמו שיש כאלו שמבקשים מהם להיות ערב (נושא סבוך בפני עצמו להשיג ערב)
אז הם עונים קיבלתי הוראה מהרב "לא להיות ערב לאף אחד". "הייתי שמח להיות ערב אבל הרב לא מרשה לי."
כי ניצלו אותם
בשום אופן אל תחתמו ערבות בסכום שתאבדו את בדירה שלכם בגללו. כולם בעלי רצון טוב, אף אחד לא באמת מתכנן להפיל אחרים, אבל לצערנו שמענו על מספיק אנשים שאיבדו הכל בגלל שחתמו על סכומים גדולים מדי. וודאי וודאי שלא למשכן את הדירה בשביל אף אחד! כולל ראש הישיבה שבה הבעל למד/ אחים וכו'. טיפ קטן- אם ההורים הם אלו שנתנו לכם את הדירה, תתייעצו איתם לפני כל משכון של הדירה לכל סיבה שהיא. יש להם ניסיון וראיה רחבה יותר... והם אפילו מוכנים שתגידו ש"ההורים לא מרשים" ותפילו את זה עליהם. יש הורים שאפי' מוסיפים הערת אזהרה למקרים כאלו. ואני ממש ממש מבינה את זה- אחרי שחוויתי מקרוב סיפור של חברה שאיבדה את הדירה.