אוריאל לא מלאך
משתמש רשום
מהמציאות שאני חי בה (בחור ישיבה ליטאית עם למעלה מ-600 בחורים): אין כמעט בחור שנחשב בחור זורם, חברותי ואפי' קלאסי, שנמנע באופן מוחלט. יש הרבה שמסננים לעצמם יותר ופחות אבל עשרות אחוזים, כפשוטו, צפו בסרט לא פעם ולא פעמיים. לכל אחד יש תקופות וכו', אבל הנקודה היא שזה לא בושה. (בנוגע לתיאור שאחרי הסדר עולים ורואים בחדר, זה פשוט נכון, רק שלא סוגרים, אדרבא בחורים מעבירים אחד לשני, ובתוך עמי אנכי יושבת).
הדברים פשוטים אצלי בשיעור בשיחות בין בחורים על שידוכים [וגם מהדיווחים מהזוצים, אני לא רוצה לומר כמה ביקשו ממני בביה"ז האחרון אם יש לי לארגן להם "סרטים, משהו נקי, אתה יודע"].מעשה שהיה!!
שמעתי את הסיפור מכלי ראשון,
על בחור באחד הישיבות הסופר נחשבות!!!
שהלך להתייעץ עם אחד הרמי"ם שהוא כהיום אחד מהמובילים בציבור הליטאי, אם לקחת בחורה צולי"ת או יותר פתוחה, והר"מ ענה לו ששווה לקחת צולי"ת ומקסימום לפתוח לה את המושגים עם הזמן, מאשר לקחת בחורה פתוחה מלכתחילה,
והר"מ ציטט את אד מגדולי הרבנים שלמד איתו בשיעור והיה בטלן גדול (כלשונו), והתחתן עם בחורה צולי"ת שבנתה לו את הבית והיום הוא אחד מהרבנים החשובים.
(נ.ב. שמעתי את הסיפור עם שמות מלאים).
בקיצע'ר: מאוד תלוי בסגנון האישה או הבעל, אבל רוב הפעמים הבעל הוא זה שסוחף ומנווט את הרוח בבית.