בית חולים תינוק נדקר שוב ושוב... לא. לא פיגוע...

chaia

משתמש מקצוען
זה קורה שלא מוצאים לתינוק וריד, ולכן דוקרים שוב ושוב.
כשהייתי במיון עם תינוק שלא מצאו לו וריד קראו למנהל מחלקת ילדים שימצא לו וריד
אמאלה, אלוקים ישמור.....
לא נשמע נורמלי בכלל...
במיוחד אחרי הסיפור של התינוקת בת ה4 חודשים שנפטרה בגלל זה...

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לא שמעתי על סיפור התינוקת עד כה, ולאור מה שנכתב פה חיפשתי מידע. כולי צמרמורת. מחריד במיוחד.
האם התינוקת נפטרה מהדקירות או מהסיבה שבשלה הגיעה? (הצורך בעירוי והעובדה שלא הצליחו לחבר לה אותו)

נורא ואיום.
תלוי את מי את שואלת.
המשפחה תענה לך א.
בית חולים גורס אפשרות ב.

אני מאד התחברתי למה ש@אלפי תודות כתבה.
באמת צריך לשנות גישה ולהבין שתינוק בוכה כשעושים לו פרוצדורה מכאיבה שווה לפחות לכאב של מבוגר אם לא יותר.
(חוץ מהכאב יש לו פחד קיומי שהוא לא יודע מה קורה איתו ולאן הכאב והתהליך הזה מוביל.)

Chanae

משתמש מקצוען
אוףףףףףף קשה לשמוע את זה.
אני צריכה לעשות לבת שלי ספירת דם של גיל שנה ואני כל הזמן דוחה ודוחה אני לא מסוגלת לקחת אותה.
זה מפחיד אותי
ספירת דם זה באצבע
בקושי כואב,
הילדים שלי בוכים שניה אחת כשדוקרים אותם
ואח"כ מסתכלים מרותקים איך לוקחים להם את הדם

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני צריכה לעשות לבת שלי ספירת דם של גיל שנה ואני כל הזמן דוחה ודוחה אני לא מסוגלת לקחת אותה.
זה מפחיד אותי
במאוחדת הטורים יש אחות מיוחדת לתינוקות וילדים, לא שהתינוק לא בוכה אבל זה נגמר במהירות והיא משתדלת מאוד מאוד שלא להכאיב ולהשיח את דעתו.
ואגב ספירת דם בגיל שנה זה נראה לי עדיין באצבע ולא בזרוע.

נעמה CPA

משתמש מקצוען
היינו עם הבת שלי המון בבית חולים והיה מזעזע, רק שבוע שעבר ניסו להכניס לה 3 פעמים עירוי
(היא הייתה אחרי צום ולכן היה גם יותר קשה)
סיפרתי את זה לאחות בטיפת חלב והיא אמרה שאפשר להתעקש שיביאו רופא פגים, לא ניסיתי...
מה שכן הייתי כמה פעמם אצל רופאים ואחיות בקופת חולים, ותוך כמה שניות! יצא דם בשפע

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
כמו שכתבו זה תלוי הרבה במיומנות של האחות התורנית.. וגם הרבה בתינוק/אדם עצמו.. זה לא מרעות חלילה.
זה מפחיד אותי
לא מזיז להם בכלל..

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
לא שמעתי על סיפור התינוקת עד כה, ולאור מה שנכתב פה חיפשתי מידע. כולי צמרמורת. מחריד במיוחד.
האם התינוקת נפטרה מהדקירות או מהסיבה שבשלה הגיעה? (הצורך בעירוי והעובדה שלא הצליחו לחבר לה אותו)

נורא ואיום.
מקריאת התאור שהתפרסם אז, לא היה נשמע שיש הרבה קשר בין הדקירות לבין הפטירה.
אלא הגישו תביעת רשלנות נגד בית חולים על הטיפול הכושל והפטירה, והוסיפו על הדרך את הזלזול שניכר בבדיקות המרובות.
(אבל שוב, זו התרשמות שלי).

צרן

משתמש צעיר
יצא לנו לאחרונה להגיע לבית חולים מסוים עם תינוק קטן.
כל פרוצדורה שדרשה וריד, לקחה דקות ארוכות וניסיונות כושלים.
בדיקת דם?
אחת מנסה בשני מקומות, ולא מצליחה. אחר ביד השנייה בעוד שני מקומות, ובסוף מצליח... אחרי דקות של מלחמה עם המחט הלוך חזור.
זה נורמלי?
ככה זה בכל בית חולים?
לתינוקים מאודדדדד קשה למצוא ורידים!!!!!
מכירה רופא מרדים ילדים-אלוף ברמות -וגם הוא לפעמים דוקר כמה פעמים
ככה שאחות או כל רופא אחר הגיוני מאוד שידקרו פעמים רבות
וגם את בתי דקרו המון -והתפחלצתי -אבל זה הגיוני

ברקוני

משתמש צעיר
מניסיון,
בבית חולים צריך לדרוש שיביאו אחות מהפגיה.
הם מומחות לזה כי הם מתעסקות עם תינוקות קטנים מאד.
הרופאים והצוות לא אוהב בלשון המעטה את הדרישה הזו... זה גם פוגע להם באגו
אבל אנחנו כהורים חייבים! לעמוד על זכותינו, ואם לא אנחנו נדאג לילד שלנו אז מי ידאג?

e b p

משתמש מקצוען
רוצה לכתוב קצת מהצד השני...
בכל מחלקה יש את הכמה אחיות שאלופות בלמצוא ורידים. כל השאר יודעים יותר/ פחות.
לתינוקות קשה למצוא ורידים נקודה!! יש כאלה שאלופים בזה יותר אבל עדיין זה מסובך.
רופאי פגים באמת יודעים יותר טוב.
אפשר עם האלוטרסאונד- אבל לא על כל דקירה ילכו להביא אותו.
עוד נקודה- צריך להחליף עירוי כל 72 שעות ולא מכניסים לאותו וריד עד שהוא לא מחלים.
תחשבו שכתינוק מאושפז כמה ימים זה הרבה דקירות והרבה ורידים ולכן מנסים למצוא את הוריד שישרוד הכי הרבה זמן בלי להיסתם.
וגם ככה בסוף מחפשים כל מיני ורידים מוזרים העיקר להצליח לקחת.

בקשר לכאב-ידוע שפעם לא חשבו שתינוקות מרגישים כאב או מרגישים פחות וכו' היום הגישה ממש ממש מתאמצת להשתנות ולייחס כמה שיותר לכאב התינוק. ולתת משככי כאבים לפני כל פרוצדורה רפואית(כולל דקירה)
אז העיקר רפואה שלימה והכל הגיוני.

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
פעם שניה תוך שבועיים עם פיצקל'ה בת שלושה חודשים.
חזרתי מהפעם הראשונה טראומתית. אחרי שלושה נסיונות כואבים מאד של מציאת וריד.
מיד אחר כך, נתקלתי בכתבה על התינוקת ההיא, והזדעזעתי עוד יותר.

לפעם האחרונה, הגעתי מוכנה יותר, לעמוד באסרטיביות על כך ששום סטאז'ר לא נוגע בה.
קיבל אותנו הסטאז'ר מהפעם הקודמת. הוא היה די בסדר גם אז, נכנס די מהר לוריד, אולם שניה אחר כך בתזוזה קטנה המחט יצאה, ואז החל 'טיול' פנימי, שעצרתי די מהר.
אבל עכשיו, הודעתי שאני דורשת רופא, ולא רק רופא, אלא כזה המומחה בלקיחת דמים.
לא התווכחו איתי. קראו מיד לרופאה שהיתה במשמרת שידועה ככזו.
התפילות הועילו, והלקיחה הסתכמה בדקירה יחידה.

אם אתם קבועים איתו בבתי חולים, תצטיידו מראש במשחת אמלה לאלחוש מקומי.
מורחים שכבה נדיבה מראש על מקום הדקירה ומצמידים על זה נילון נצמד.
אחרי שעה המקום מאולחש.
זה לא פותר את הכאב אבל מקטין אותו משמעותית.

לא רלוונטי מתחת לגיל חצי שנה. :(

ההסבר הרפואי:
המשחה מכווצת את כלי הדם, ובתינוקות קטנטנים שהורידים שלהם מלכתחילה דקים, היא תקשה עוד יותר על מציאתם בקלות.

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אצלנו בקופ"ח יש אחת שהיא לא הכי מומחית זוכרת אותה מפעמם קודמת שעשתה לי ודקרה כמה פעמים למרות שבד"כ מוצאים לי מהר את הווריד
לצערי הגעתי עם התינוק והתור שלו היה אליה , היא ניסתה לדקור אותו 5 פעמים בכל צד ולא הצליחה - הייתי מלאה בדם..והתינוק צורח.. ולי כואבים כל השרירים כי הוא משתולל וצריך שלא יזוז
רק אח"כ היא אומרת לי טוב אז אני אעביר אותכם למישהו אחר
ובאמת היא העבירה אותי לאח שהצליח מהר ב"ה
מה שהכי עיצבן אותי זה שהיא רואה שהיא לא מצליחה על ההתחלה, אז פשוט תפסיקי ותעבירי מיד לאח אחר
ומה היא אומרת לי? מה את מתרגשת זה כולה בדיקת דם
הייתי כל היום עם בחילות ממה שקרה...
ואני מצטערת מאדדדד שלא עמדתי על שלי ועצרתי אותה על ההתחלה

שרה מביתר

משתמש צעיר
זה מפחיד אותי
לבת שלי ניסו בספירת דם של גיל שנה לעשות בדיקת דם רגילה והיא צרחה נוראות.
ולבסוף עשו לה דרך האצבע שזה הרבה פחות כואב. (לא ידעתי את זה מראש, וחבל).
תסכימי שיעשו לה רק מהאצבע!

גם אני נדקרת מלא פעמים עד שיוצא דם.
לפעמים אני לא מסכימה בשום אופן (כשזה נשמע לי מיותר. למשל- אחרי לידה נאבד להם הבדיקה של הסוג דם שלי. לא עזר שאמרתי את הסוג, וגם מה שכתוב בטפסים, רצו לבדוק שוב.) שיכנעו חזק. בסוף הביאו את ההכי מומחה שהיה, מרוב שהיה בטוח בעצמו אמר לי שאם לא מצליח בפעם הראשונה- נוותר על הבדיקה. הסכמתי, והוא לא הצליח! כל הרופאים שהגיעו איתו היו בשוק... (הם המשיכו לשכנע. כמובן שלא הסכמתי)
כמו"כ פעם אחרת הייתי צריכה 4 מבחנות, ואחרי 3 דקירות הצליחו להוציא דם, אבל אחרי שמילאו 3 מבחנות- פתאום פסק הדם. האחות ניסתה להוזיז את המחט וכו' ולא הלך לה. קראה לעוד אחיות ואמרו שבחיים לא ראו כזה דבר. לא הסכמתי להידקר שוב (בפעם הרביעית) והיא העבירה ממבחנה למבחנה קצת דם...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה