גם על זה אני יכולה לענות שכמו שהמיעוט היהודי בחול חופש גם בלוח הכללי וגם בלוח המותאם. סביר שהמיעוט הערבי פה בארץ חוגג על שתי החתונות (ולא נראה לי שחברות התחבורה כאלו פראיריות, אנחנו לא באמת יודעות אם משלמים להם על ימי החופשה האלה או שזה על חשבון הנהגים כמו למשל שאנחנו לוקחות חופש בתשעה באב ופורים וממנות אותם לעצמינו)אין שום בעיה שיקבלו את של הערבים.
אבל תכלס אין לנו וכוח על מהות הענין, כי גם אני מסכימה שחברות התחבורה אמורות לספק מענה הולם גם בימים אלו.
אם כי, אני על סף השלמה שהענין הזה של השפעת החגים המוסלמים על חיינו ילך ויגבר. כשהיינו קטנים זה לא היה נפוץ וכנראה עם עליה ברמת החיים של הערבים, והעובדה שהם יותר עובדים בחברה הכללית ההשפעה נכרת, ואנחנו יכולים לבכות ולילל אבל נראה שזה כאן בשביל להשאר.
כבר שמענו על מחסרו בעופות בגלל שהעובדים הערבים היו בחופשת חג, כמובן בעיות התחבורה, בבניה אין בכלל מה להשוות את קצב הבניה בימים אלו לאחרים (וזה משפיע בהחלט רק שלא מחשבים את העכוב הזה במשך בניית של דירות) ברח' יפו למשל הם מסתובבים בימים אלו בהמוניהם בגלל החג והרחוב משנה פניו.
אנחנו יכולים להציע פתרונות לא רלונטים (שישלמו פי עשר לנהגים יהודים, עדיין לא מכירה יהודי בסביבה שרץ על זה... או שפנוי פתאם לשלושה ימים באמצע השנה ובעל הכשרה מתאימה) לדעתי ולתחושתי זה לא הולך להשתנות. ולהפך, אנחנו נתרגל להשפעות האלה כי אין לנו ברירה. הברירה של לרמוס זכויות אדם בעיני (וגם בעיני הממשל) לא מתאימה.