דיון תזונה רבת חלבון בריאה או מיותרת???

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען

להעמיס מזון על מזון​

אכילה גסה על פי הרמב"ם היא מַזֶּקֶת. אין להעמיס מזון על מזון – אלה הם הֶרגלים פסולים!
ועל כך כתוב:

מדרכי הנהגת הבריאוּת, שלא יעמיס מאכל על מאכל, ולא יאכל אלא לאחר הרעב הצודק, ותהיה האסטומכא נקייה (הנהגת הבריאות, השער הראשון, 4).

ועוד מציין הרמב"ם:

אין להעמיס על הקיבה (אסטומכא) מאכל על מאכל. זאת מכיוון שאין מערכת העיכול יכולה לעכּל ביעילוּת את כל המאכלים (המזונות).

וזה לשון הכתוב:

וכבר נשנה הענין הזה בספרים פעמים רבות ועיקר הדברים באיזה דרך שיהיה, שלא יביא מאכל על מאכל ולא יאכל אלא על נִקיון האסטומכא (ספר הקצרת ו, 4).

זאת ועוד:

וכבר צִווּ הרופאים שלא לאכול מטעמים רבים בסעודה אחת, וצִווּ לסעוד מין אחד, ואמרו שהסיבה בזה הִשתנוּת העיכולים. כי מפני שהאסטומכא אחת, אם יהיו כמה טעמים שונים יחדשו הלחות אשר בם בהכרח חוסר בעיכול, או יתרון וטובת העיכול כאחד (ספר הקצרת ה, 4).
.


נזק מאכילת הרבה מזון בריא וטוב. מי שיפעל לפי הכלל הזה האכילה תחזק אותו במקום להחלישו. כשאוכלים כמות גדולה של מזון והרבה סוגי מזון בארוחה אחת יוצרים מין עיסה קשה בקיבה שקשה לה להתעכל וזה מכביד עליה. כמו כן, הרמב"ם טוען שדיאטות המבוססות על אכילת כמויות מעטות גורמות נזק גדול לגוף, כי כשאוכלים מעט מדי העיכול יורד ועימו יורד חום הגוף הטבעי, אך גם אכילה מרובה (אפילו של מזונות בריאים ומזינים) גורמת נזק.

עם זאת, ארוחת הבוקר חשובה מאוד לריכוז ואין לדלג עליה והכוונה היא לא לאכול סעודה שלמה (פת שחרית) מיד על הבוקר אלא להמתין מספר שעות עד חצות היום - סוף זמן תפילת שחרית (לכך הרמב"ם התכוון) ולאכול סעודה זמן מה לפני חצות היום. ומה עד אז? מזון מנקה ומזין - פירות, אגוזים ושקדים. עם זאת מצווה לעיתים לפסוח על ארוחת הבוקר ולא לאכול עד הצהריים על מנת לנקות את הגוף מהיום הקודם.






עדיף לאכול מזון חי ולא מבושל מאחר ואת המזון המבושל אוכלים בקלות רבה יותר וכלל לא לועסים אותו ומזון חי חייבים ללעוס. גם כשאוכלים מזון מבושל המוח מאותת שלא קיבל מספיק ויטמינים ולכן יש צורך במזון נוסף (לא פלא שלאחר ארוחה דשנה אנשים מרגישים ש"בא להם" מתוק, צורך זה יושב לעיתים על חוסר בויטמין C).

הפרזה באכילה נובעת מאי שמירה על צירופי מזון נכונים.







סגולת צירופי המזון

הרמב"ם מדבר על הנהגת הבריאות שלא יכניס מאכל על מאכל (לא לערבב סוגי מזונות בארוחה אחת). מי שרוצה לאכול מספר סוגי מזון בארוחה אחת, יקדים לאכול את המזון הקל לעיכול. למשל, עוף קודם לבשר בקר ופחמימות קודמות לחלבונים. ללעוס הרבה ולא לבלוע מבלי ללעוס.

ד"ר שלטון, אבי גישת ה'היגיינה הטבעית', ביסס את עקרונות צירופי המזון על פי התצפיות שלו בבעלי החיים בטבע. הוא הסתמך על הביוכימיה של הגוף ועל הניסיון שרכש בטיפול באלפי מטופלים - שלא לערבב מזונות עמילניים ומזונות חלבוניים. מזונות עמילניים הם: תפוח אדמה, בטטה, אורז, קינואה ושאר הדגנים. מזונות חלבוניים הם: קטניות לא מונבטות (חומוס, סויה, עדשים, פול, אפונה ושעועית) וחלבון מן החי (דגים, ביצים, חלב, עוף ובשר). יש לציין
שכשהקטניות מונבטות ניתן לשלבם עם העמילנים כי העיכול שונה. מבחינה ביוכימית עמילנים נעכלים ב-PH בסיסי בקיבה והחלבונים נעכלים ב-PH חומצי בקיבה. כשצורכים משתי הקבוצות יחד אף אחת מהן לא מתעכלת טוב.

זה המקורות שבינתיים מצאתי
חשוב לציין שהבעיות שציינתי למעלה לא בא להגיד שרק מערבוב מאכלים ישנן בעיות בריאות
כמובן לא חסר בעיות הנובעות מצריכת סוכר מופרזת שומן רווי חומרים משמרים למיניהם והרשימה ארוכה.........
ואגב מה שהרמבם כותב
כל זמן שאדם מתעמל ויגע הרבה ואינו שבע ומעיו רפין אין חולי בא עליו וכחו מתחזק, ואפילו אוכל מאכלות הרעים.

עוד לא מצאתי אנשים שגם מתעמלים הרבה ואוכלים ואינם שבעים ומעיהן רפין
ואנשים שכן שומרים על הבריאות כמובן גם שומרים ממאכלים רעים

וחזרה -
הסיבה שהקפצתי את האשכול הזה הוא
בגלל שאני עכשוו בתהליך ניקוי רעלים על פי השיטה הזאת
וחיפשתי קצת חומר בנושא
בכל אופן אשמח לתגובות מכאלה ששומרים על ההפרדה הנל
וכמובן מתכונים של עוגות עוגיות ותבשילים בשיטה הנל
תודה מראש!
 

לא מוגדרת

משתמש פעיל

להעמיס מזון על מזון​

אכילה גסה על פי הרמב"ם היא מַזֶּקֶת. אין להעמיס מזון על מזון – אלה הם הֶרגלים פסולים!
ועל כך כתוב:

מדרכי הנהגת הבריאוּת, שלא יעמיס מאכל על מאכל, ולא יאכל אלא לאחר הרעב הצודק, ותהיה האסטומכא נקייה (הנהגת הבריאות, השער הראשון, 4).

ועוד מציין הרמב"ם:

אין להעמיס על הקיבה (אסטומכא) מאכל על מאכל. זאת מכיוון שאין מערכת העיכול יכולה לעכּל ביעילוּת את כל המאכלים (המזונות).

וזה לשון הכתוב:

וכבר נשנה הענין הזה בספרים פעמים רבות ועיקר הדברים באיזה דרך שיהיה, שלא יביא מאכל על מאכל ולא יאכל אלא על נִקיון האסטומכא (ספר הקצרת ו, 4).לא הבנתי האם לאכול ארוחות קטנות נגיד 6 קרקרים וגבינה ופרי ומים בארוחה מה רע?

זאת ועוד:

וכבר צִווּ הרופאים שלא לאכול מטעמים רבים בסעודה אחת, וצִווּ לסעוד מין אחד, ואמרו שהסיבה בזה הִשתנוּת העיכולים. כי מפני שהאסטומכא אחת, אם יהיו כמה טעמים שונים יחדשו הלחות אשר בם בהכרח חוסר בעיכול, או יתרון וטובת העיכול כאחד (ספר הקצרת ה, 4).
.


נזק מאכילת הרבה מזון בריא וטוב. מי שיפעל לפי הכלל הזה האכילה תחזק אותו במקום להחלישו. כשאוכלים כמות גדולה של מזון והרבה סוגי מזון בארוחה אחת יוצרים מין עיסה קשה בקיבה שקשה לה להתעכל וזה מכביד עליה. כמו כן, הרמב"ם טוען שדיאטות המבוססות על אכילת כמויות מעטות גורמות נזק גדול לגוף, כי כשאוכלים מעט מדי העיכול יורד ועימו יורד חום הגוף הטבעי, אך גם אכילה מרובה (אפילו של מזונות בריאים ומזינים) גורמת נזק.

עם זאת, ארוחת הבוקר חשובה מאוד לריכוז ואין לדלג עליה והכוונה היא לא לאכול סעודה שלמה (פת שחרית) מיד על הבוקר אלא להמתין מספר שעות עד חצות היום - סוף זמן תפילת שחרית (לכך הרמב"ם התכוון) ולאכול סעודה זמן מה לפני חצות היום. ומה עד אז? מזון מנקה ומזין - פירות, אגוזים ושקדים. עם זאת מצווה לעיתים לפסוח על ארוחת הבוקר ולא לאכול עד הצהריים על מנת לנקות את הגוף מהיום הקודם.






עדיף לאכול מזון חי ולא מבושל מאחר ואת המזון המבושל אוכלים בקלות רבה יותר וכלל לא לועסים אותו ומזון חי חייבים ללעוס. גם כשאוכלים מזון מבושל המוח מאותת שלא קיבל מספיק ויטמינים ולכן יש צורך במזון נוסף (לא פלא שלאחר ארוחה דשנה אנשים מרגישים ש"בא להם" מתוק, צורך זה יושב לעיתים על חוסר בויטמין C).

הפרזה באכילה נובעת מאי שמירה על צירופי מזון נכונים.







סגולת צירופי המזון

הרמב"ם מדבר על הנהגת הבריאות שלא יכניס מאכל על מאכל (לא לערבב סוגי מזונות בארוחה אחת). מי שרוצה לאכול מספר סוגי מזון בארוחה אחת, יקדים לאכול את המזון הקל לעיכול. למשל, עוף קודם לבשר בקר ופחמימות קודמות לחלבונים. ללעוס הרבה ולא לבלוע מבלי ללעוס.

ד"ר שלטון, אבי גישת ה'היגיינה הטבעית', ביסס את עקרונות צירופי המזון על פי התצפיות שלו בבעלי החיים בטבע. הוא הסתמך על הביוכימיה של הגוף ועל הניסיון שרכש בטיפול באלפי מטופלים - שלא לערבב מזונות עמילניים ומזונות חלבוניים. מזונות עמילניים הם: תפוח אדמה, בטטה, אורז, קינואה ושאר הדגנים. מזונות חלבוניים הם: קטניות לא מונבטות (חומוס, סויה, עדשים, פול, אפונה ושעועית) וחלבון מן החי (דגים, ביצים, חלב, עוף ובשר). יש לציין
שכשהקטניות מונבטות ניתן לשלבם עם העמילנים כי העיכול שונה. מבחינה ביוכימית עמילנים נעכלים ב-PH בסיסי בקיבה והחלבונים נעכלים ב-PH חומצי בקיבה. כשצורכים משתי הקבוצות יחד אף אחת מהן לא מתעכלת טוב.

זה המקורות שבינתיים מצאתי
חשוב לציין שהבעיות שציינתי למעלה לא בא להגיד שרק מערבוב מאכלים ישנן בעיות בריאות
כמובן לא חסר בעיות הנובעות מצריכת סוכר מופרזת שומן רווי חומרים משמרים למיניהם והרשימה ארוכה.........
ואגב מה שהרמבם כותב
כל זמן שאדם מתעמל ויגע הרבה ואינו שבע ומעיו רפין אין חולי בא עליו וכחו מתחזק, ואפילו אוכל מאכלות הרעים.

עוד לא מצאתי אנשים שגם מתעמלים הרבה ואוכלים ואינם שבעים ומעיהן רפין
ואנשים שכן שומרים על הבריאות כמובן גם שומרים ממאכלים רעים

וחזרה -
הסיבה שהקפצתי את האשכול הזה הוא
בגלל שאני עכשוו בתהליך ניקוי רעלים על פי השיטה הזאת
וחיפשתי קצת חומר בנושא
בכל אופן אשמח לתגובות מכאלה ששומרים על ההפרדה הנל
וכמובן מתכונים של עוגות עוגיות ותבשילים בשיטה הנל
תודה מראש!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה