מידע שימושי תזונה נכונה ובריאה - נושא שנוגע לכולנו!!!

מיכאלה- הום סטיילינג

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שאין פה כמעט אחד בפורום שהיה רוצה להרגיש טוב יותר, חזק יותר, ערני יותר וכו'...
בפרט בתור אישה ואמא ועובדת אנחנו סוחטות את כוחותינו ולא דואגות למלא את המצברים כראוי ובסוף יש לזה מחיר...
אבל -
כשאני מחפשת פתרונות אצל כל מיני תזונאים או מטפלים אלטרנטיביים אני מקבלת תשובות הזויות ויש לאמר שכשהם מסבירים, גם די משכנעות, למה אסור לאכול כל דבר כמעט שאנחנו אוכלים...
זה לא ריאלי וגם לא מה שמופיע במקורות תורניים (כדוגמת הרמב"ם) לגבי תזונה.
אז ניסיתי לעשות שינויים שנראו לי נכונים:
שייק פירות כל בוקר (עם צ'יה, זרעי פשתן וספירולינה)
הגבלת קפה לפעם אחת ביום ובשאר הזמן "צ'יקו" (משקה דגנים)
משתדלת לאכול 2 ביצים ביום עם פריכיות אורז
בגדול לא מצליחה לאכול הרבה יותר מזה. ובגלל שלא ראיתי שיפור משמעותי -
דיברתי בסוף השבוע עם מטפלת בתזונה בשילוב שלושת המימדים, מישהי ידועה ומומלצת,
היא פסלה את כ-ל מה שכתבתי כאן למעלה חוץ מהביצים, הבנתי ממנה שגם אורז וירקות קפואים ועוד כל מיני שאני לא זוכרת לא טוב... וצריך לאכול הרבה בשר ועוף וביצים ודגים
תדברו עם מישהו אחר הוא יביא לכם מחקרים למה בשר מסרטן
שלא לדבר על שיטות השייקים שכ"כ נפוץ והיא טענה שלא טוב לאכול פירות טחונים ועוד כמה טענות

אני לא רוצה שזה יהפוך לפולמוס שכל אחד יצדד מה השיטה הנכונה לדעתו...

אני מציעה שכל אחד יעלה לפה רעיונות מאוזנים לתזונה בריאה ומחזקת שהיא ריאלית ויכולה להחזיק מעמד לאורך זמן

לי לדוגמא אמרו שכדאי לי לאכול חלבונים ושומנים, אבל חוץ מביצים, טונה , אבוקדו ואגוזים אני לא כ"כ יודעת איך ליישם את זה...

תודה ובהצלחה לכולנו...:)

בכיוון הנכון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אני חושב, שעם כל הכבוד לתזונה בריאה, היום כל אחד שחושב שקצת מבין מציע את הקקטוס הסודי שהוא חשף, או את זרעי הצ'ינגלולה ושיקוי פלאים המבוסס על מוח של פרח הדוקי, שרק הוא מוכר וזה מתכון פלאים...

תכל'ס?! מנסיון, נכון שצריך לאכול נכון, אבל מה שנותן הכי כוח ועירנות ויעילות במשך היום זה-
הקפדה על פעילות גופנית יומית (הליכה, ריצה, כושר)
וכמובן, שינה מספקת.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שהרצון הזה לא ראלי, ואולי אפילו מתיש.
אמא ואשה עובדת תרגיש עיפה וסחוטה וזה הכי טבעי בעולם, וזה לא משנה מה היא תאכל (כלומר זה משנה ברמת העקרון והבריאות, אבל ברמת ההרגשה זה מינורי (ואני לא מדברת על מקרי קיצון של נשים שניזונות מקפה ושוקולד בלבד))
כן משנה כמה היא תישן.
וכן משנה אם נקבל את עצמינו כמות שזה או נהיה מתוסכלות במרדף אחר האנרגטיות שנעלמה אי שם כשנולד הילד הראשון.
להשקיע בתזונה בריאה זה מאד טוב, לצפות לתוצאות מרחיקות לכת זה עלול ליאש. ולהשקיע בתזונה הזו את מעט האנרגיה שקיימת זה מאד מעיף.
ומשפט אופטימי לסיום, עם החיים הגוף מסתגל לאורח החיים הכל פעיל הזה וזקוקים לפחות שינה ויש יותר אנרגיות גם אחרי יום עבודה +++. כמובן לא תמיד ולא אצל כולן, מתי שזה בא ברוך הבא. ומתי שאנחנו עיפות נבין שאנחנו פשוט בנות אנוש.

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
להתרגל לארוחות קטנות ולא מכבידות,
להקפיד על כמות מספקת של חלבונים ושומנים וקצת מכל אבות המזון, 60% מהתזונה צריכה להיות מבוססת על ירקות ופירות, ופחמימות כמה שפחות. (גורמות לתחושה כבדה ומעייפת)
גם ירקות שלכאורה ניתן לאכול ללא הגבלה, אם "מתפוצצים" מהם בארוחה אחת זה גורם לכבדות והרגשה רעה.
אני ממש מרגישה על בשרי, בימים שאני ממעיטה בהם בפחמימות מרגישה הרבה יותר אנרגטית וקלילה,
וימים של פחמימות וסוכר, מביאים אותי לעייפות מטורפת.

כמו כן חשוב לדעת שכל אחד צריך להכיר את הגוף שלו ולדעת מה עושה לו טוב וההפך.
אין כללי תזונה אחידים שמתאימים בשלמותם לכלל האוכלוסיה, חוץ מהנחיות כלליות.

משמשים

משתמש פעיל
בגדול לא מצליחה לאכול הרבה יותר מזה
אז ממה את חיה? הדלק של הגוף זה האוכל! וכמו שכתבת צריך באמת להקפיד שיהיה בריא ואיכותי, ובכמות מותאמת !
ופחמימות כמה שפחות
להמעיט אבל לא להחסיר. יש לי חברה שעשתה לקראת אירוע כחודשיים דיאטה ללא פחמימות ,רק חלבונים , פירות וירקות. השפיע לה מאוד על מצב הרוח וגם הרס את חילוף החומרים.

מיכאלה- הום סטיילינג

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
וחוץ מהכל למצוא משהו שנותן לך סיפוק. סיפוק=אנרגיה.
בימים שאני יותר בפרוג כי אין הרבה מה לעשות בעבודה=חזרה הביתה ממוטטת מעייפות :)
ימים בלי נשימה=עיפות הגיונית
מסכימה איתך לגמרי!!! אני באמת חיה פחות או יותר רק על סיפוק, אבל בסוף הגוף תובע את שלו בכל מיני צורות...

מיכאלה- הום סטיילינג

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שהרצון הזה לא ראלי, ואולי אפילו מתיש.
אמא ואשה עובדת תרגיש עיפה וסחוטה וזה הכי טבעי בעולם, וזה לא משנה מה היא תאכל (כלומר זה משנה ברמת העקרון והבריאות, אבל ברמת ההרגשה זה מינורי (ואני לא מדברת על מקרי קיצון של נשים שניזונות מקפה ושוקולד בלבד))
כן משנה כמה היא תישן.
וכן משנה אם נקבל את עצמינו כמות שזה או נהיה מתוסכלות במרדף אחר האנרגטיות שנעלמה אי שם כשנולד הילד הראשון.
להשקיע בתזונה בריאה זה מאד טוב, לצפות לתוצאות מרחיקות לכת זה עלול ליאש. ולהשקיע בתזונה הזו את מעט האנרגיה שקיימת זה מאד מעיף.
ומשפט אופטימי לסיום, עם החיים הגוף מסתגל לאורח החיים הכל פעיל הזה וזקוקים לפחות שינה ויש יותר אנרגיות גם אחרי יום עבודה +++. כמובן לא תמיד ולא אצל כולן, מתי שזה בא ברוך הבא. ומתי שאנחנו עיפות נבין שאנחנו פשוט בנות אנוש.

זה נכון ולא נכון, נכון כי לא נחזור לאנרגית הנעורים... ולא נכון כי אמהות זאת לא מחלה... ואם מרגישים חולים אז משהו דורש שינוי, ברור שאם נעשה את השינוי ממקום לא מתוסכל זה יצליח יותר, אבל בשביל זה אני מרגישה שצריך דרך ברורה.... ובינתיים אין לי אותה וזה מקור התסכול

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נכון ולא נכון, נכון כי לא נחזור לאנרגית הנעורים... ולא נכון כי אמהות זאת לא מחלה... ואם מרגישים חולים אז משהו דורש שינוי, ברור שאם נעשה את השינוי ממקום לא מתוסכל זה יצליח יותר, אבל בשביל זה אני מרגישה שצריך דרך ברורה.... ובינתיים אין לי אותה וזה מקור התסכול
אם להתמוטט על הספה ב7 בערב זה מחלה. אז כן היו תקופות שהרגשתי חולה.
וזה לא קשור לאמהות. זה קשור למס' מועט של שעות שינה ועבודה מסביב לשעון.
בעולם אופטימלי אמהות לא יוצאות לעבודה בשש בבקר, חוזרות לטפל בזאטוטים ודואגות במקביל לאוכל, כביסות ותחזוקת הבית כמעט לבדן.
ובעולם לא אופטימלי שאנחנו חיות בו (גלות..), גם אם נבלע כל יום קופסת ויטמנים כנראה שלא נראה תועלת.
הכלה והבנה(של עצמינו וממילא זה משליך על הסובבים), ספוק, אמונה ושמחה על מה שאנחנו מצליחות לעשות כן ישפרו את ההרגשה הטובה. ובנוסף הזמן עושה את שלו.

בלי קשר אני מאד ממליצה על תזונה נכונה. לא כזו שנרכשת בבתי טבע. אבל כזו שמתבססת על שלוש ארוחות ביום + 2 ארוחות ביניים. וכמובן תכנון של הארוחות האלו ודאגה לאוכל זמין ובריא במזוה ובמקרר. זה חשוב ובריא אין בכלל ספק.

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
איפה אפשר לקרוא עליה ועל השיטה?
לא מכירה חומר כתוב.
זה נשען על הפחתת פחממות, והוספת חלבונים ושומנים בריאים מהחי
הייתי מפרטת עוד, אבל המקלדת שבורה ולוקח המון זמן...
יש קו חינמי של הרצאות 0722460490
אישית לא שילמתי שקל - שיניתי לפי ההרצאות בלבד. אחותי היתה בקורס.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עצות שאולי יעזרו למישהו פה.

1. לאהוב את עצמך איך שאת עכשיו ולא רק כשאהיה רזה...
2. לזכור שלכל גוף יש צרכים אחרים ותגובות אחרות.
3. לאכול בצורה מסודרת ולא תוך כדי.
4. לאכול הרבה ירקות.
5. מ- 18:00עד 06:00 לא לאכול כלום אפשר לשתות.
6. להתחיל את הארוחה עם שתית מיץ מלימון אחד.
7. להקפיד על שתיה.
8. להקפיד על שינה איכותית וכמות טובה. משפיע על כל המערכות בגוף.
9. להתעמל מידי יום. יש את הספר שחיים ולדר הוציא, 10 דק' לבריאות שלך, יש שם תרגילים מעולים, ואפשר לעשות את זה כזמן איכות זוגי/משפחתי.
10. לכתוב כל שבוע את המשקל. (יש כאלה שעוזר להם יותר לכתוב כל יום)
11. לעשות בדיקות דם לראות שהכל תקין ואין חסרים ולהקפיד לעשות בדיקות דם פעם בחצי שנה.
או פעם בחודש אם היה משהו לא תקין ורוצים לעקוב אחרי השתפרות.
12. לא להיכנס למצב מלחמה. לשנות את אורח החיים ולהאמין שההשתדלות בידיים שלנו והתוצאה מידי ה', אנחנו מחויבים לשמור על הבריאות שלנו ולא מחויבים להיות רזים. לכל אדם מבנה גוף משלו וגנים אישיים.
13. בהנאה ובהצלחה!!

* יש את דיאטת 17 הימים, יודעת על שתיים שירדו במשקל בצורה ניכרת מזה, ניתן למצוא על הדיאטה מידע באינטרנט.
* יש את דיאטת ההשוואות. מוכח מחקרית שכל אחד שנכנס לדיאטה הזו יצא קטן יותר בצורה משמעותית. תפריט הדיאטה: לקחת לפחות 4 דמויות שיש להם דברים שלך אין, כל יום לחשוב על כל אחד מהם ולקטר על זה שרק לך אין.

אחות

משתמש מקצוען
ואני מכירה כמה שעשו 17 הימים

זה הולך ככה- עושים דיאטה-יורדים X ק''ג- תקופה קצה- עולים שוב -מתוסכלים- מחליטים לעשות עוד פעם- עושים 17 הימים- ייורדים קצת פחות ממה שירדו פעם קודמת- מתוסכלים -אוכלים- מנסים שוב.......

איזון. איזון . זה הכי חשוב.
חורף בריא.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איזון. איזון . זה הכי חשוב.
חורף בריא.

שכחתי לכתוב שדיאטה היא טובה רק בשביל כניסה לשוונג ולתמריץ?? הכי חשוב אח"כ ותמיד זה לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה