יש פה קישור לאשכול ישן
יכול להיות לתועלת להרבה
https://www.prog.co.il/threads/שינוי-תזונה-בבית.335290/
יכול להיות לתועלת להרבה
תודה רבה!!יש פה קישור לאשכול ישן
יכול להיות לתועלת להרבה
תודה!
בקר לחמניה קלה/ 2 פרוסות לחם (תלוי אם המטרה לרזות או לאכול מאוזן) עם חלבון: חומוס/ גבינה/ גבינ"צ וירק. לחילופין ברנפלקס/ דגני בקר אחרים (כדאי לבדוק כמות סוכר) עם חלב, למקילות חטיף אנרגיה לצד קפה.אולי שכל אחת תעלה פה תפריט מאוזן לדוגמא של יום אחד?
לא תפריט דיאטטי אלא תפריט בריא ולא מסובך להכנה
רק שימי לב שהתפריט הזה די דיאטטי. אפשר בהחלט להוסיף עוד פרות ועוד שומנים (אבוקדו, טחינה, שקדים, אגוזים) וגם פינוק קטן פה ושם (שוקולד, חבילת במבה ואפילו פרוסת עוגה אם אין מטרה לרזות)בקר לחמניה קלה/ 2 פרוסות לחם (תלוי אם המטרה לרזות או לאכול מאוזן) עם חלבון: חומוס/ גבינה/ גבינ"צ וירק. לחילופין ברנפלקס/ דגני בקר אחרים (כדאי לבדוק כמות סוכר) עם חלב, למקילות חטיף אנרגיה לצד קפה.
ביניים: יוגורט+ פרי
צהריים: עוף+אורז+ שעועית ירוקה. לחילופין מרק ירקות עם קוסקוס וחומוס (מקופסא או קפוא) לחילופין סלט ירקות עשיר +טונה/ ביצה
ביניים: קרקר/פריכיות+ ממרח/ מעדן/ פרי
ערב: לחם, ביצה, סלט. לחילופין לחם ושקשוקה. לחילופין מרק עם תוספת פחממתית כלשהי(אפשר להכין לכמה ימים)
להרבות בפירות וירקות בפרט עלים ירוקים דגנים מלאים וקטניותאני חושבת שאין פה כמעט אחד בפורום שהיה רוצה להרגיש טוב יותר, חזק יותר, ערני יותר וכו'...
בפרט בתור אישה ואמא ועובדת אנחנו סוחטות את כוחותינו ולא דואגות למלא את המצברים כראוי ובסוף יש לזה מחיר...
אבל -
כשאני מחפשת פתרונות אצל כל מיני תזונאים או מטפלים אלטרנטיביים אני מקבלת תשובות הזויות ויש לאמר שכשהם מסבירים, גם די משכנעות, למה אסור לאכול כל דבר כמעט שאנחנו אוכלים...
זה לא ריאלי וגם לא מה שמופיע במקורות תורניים (כדוגמת הרמב"ם) לגבי תזונה.
אז ניסיתי לעשות שינויים שנראו לי נכונים:
שייק פירות כל בוקר (עם צ'יה, זרעי פשתן וספירולינה)
הגבלת קפה לפעם אחת ביום ובשאר הזמן "צ'יקו" (משקה דגנים)
משתדלת לאכול 2 ביצים ביום עם פריכיות אורז
בגדול לא מצליחה לאכול הרבה יותר מזה. ובגלל שלא ראיתי שיפור משמעותי -
דיברתי בסוף השבוע עם מטפלת בתזונה בשילוב שלושת המימדים, מישהי ידועה ומומלצת,
היא פסלה את כ-ל מה שכתבתי כאן למעלה חוץ מהביצים, הבנתי ממנה שגם אורז וירקות קפואים ועוד כל מיני שאני לא זוכרת לא טוב... וצריך לאכול הרבה בשר ועוף וביצים ודגים
תדברו עם מישהו אחר הוא יביא לכם מחקרים למה בשר מסרטן
שלא לדבר על שיטות השייקים שכ"כ נפוץ והיא טענה שלא טוב לאכול פירות טחונים ועוד כמה טענות
אני לא רוצה שזה יהפוך לפולמוס שכל אחד יצדד מה השיטה הנכונה לדעתו...
אני מציעה שכל אחד יעלה לפה רעיונות מאוזנים לתזונה בריאה ומחזקת שהיא ריאלית ויכולה להחזיק מעמד לאורך זמן
לי לדוגמא אמרו שכדאי לי לאכול חלבונים ושומנים, אבל חוץ מביצים, טונה , אבוקדו ואגוזים אני לא כ"כ יודעת איך ליישם את זה...
תודה ובהצלחה לכולנו...
אם את מחפשת משהו להרזייה (לא מנסיון אלא מהמלצות של אחרים) אז ..אני חושבת שאין פה כמעט אחד בפורום שהיה רוצה להרגיש טוב יותר, חזק יותר, ערני יותר וכו'...
בפרט בתור אישה ואמא ועובדת אנחנו סוחטות את כוחותינו ולא דואגות למלא את המצברים כראוי ובסוף יש לזה מחיר...
אבל -
כשאני מחפשת פתרונות אצל כל מיני תזונאים או מטפלים אלטרנטיביים אני מקבלת תשובות הזויות ויש לאמר שכשהם מסבירים, גם די משכנעות, למה אסור לאכול כל דבר כמעט שאנחנו אוכלים...
זה לא ריאלי וגם לא מה שמופיע במקורות תורניים (כדוגמת הרמב"ם) לגבי תזונה.
אז ניסיתי לעשות שינויים שנראו לי נכונים:
שייק פירות כל בוקר (עם צ'יה, זרעי פשתן וספירולינה)
הגבלת קפה לפעם אחת ביום ובשאר הזמן "צ'יקו" (משקה דגנים)
משתדלת לאכול 2 ביצים ביום עם פריכיות אורז
בגדול לא מצליחה לאכול הרבה יותר מזה. ובגלל שלא ראיתי שיפור משמעותי -
דיברתי בסוף השבוע עם מטפלת בתזונה בשילוב שלושת המימדים, מישהי ידועה ומומלצת,
היא פסלה את כ-ל מה שכתבתי כאן למעלה חוץ מהביצים, הבנתי ממנה שגם אורז וירקות קפואים ועוד כל מיני שאני לא זוכרת לא טוב... וצריך לאכול הרבה בשר ועוף וביצים ודגים
תדברו עם מישהו אחר הוא יביא לכם מחקרים למה בשר מסרטן
שלא לדבר על שיטות השייקים שכ"כ נפוץ והיא טענה שלא טוב לאכול פירות טחונים ועוד כמה טענות
אני לא רוצה שזה יהפוך לפולמוס שכל אחד יצדד מה השיטה הנכונה לדעתו...
אני מציעה שכל אחד יעלה לפה רעיונות מאוזנים לתזונה בריאה ומחזקת שהיא ריאלית ויכולה להחזיק מעמד לאורך זמן
לי לדוגמא אמרו שכדאי לי לאכול חלבונים ושומנים, אבל חוץ מביצים, טונה , אבוקדו ואגוזים אני לא כ"כ יודעת איך ליישם את זה...
תודה ובהצלחה לכולנו...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: