התייעצות תומכת לידה תותחית ללידה לאחר ניתוח קיסרי.

ללדת אחרת

משתמש פעיל
לדעתי עדיף אך ורק מיילדת ולא תומכת
כמו שכתבו פה כבר
יש הבדל בין אחת שלמדה שש שנים רפואה לבין אחת שעשתה קורס לדולה
במיוחד במקרה שקיים חשש לסיבוך
"עשתה קורס לדולה"???? באמת. @פרוזן
מי שרוצה להשקיע 6000 שח באמת כדאי שתיקח מיילדת פרטית [אם זה מה שהן לוקחות...]

ללדת אחרת

משתמש פעיל
יתכן שיש צדק בדברייך, אני לא אתווכח
אבל רק נראה לי מן הראוי לציין שאת נגועה בדבר כי את דולה (?)
ושאר התגובות פה היו נטרליות או מנסיון אישי....
זה שאני דולה זה לא סוד זה כתוב בפרופיל שלי.
ודווקא בגלל זה יש לי נסיון קצת יותר עשיר מלרוב הכותבות.
אבל לא נתווכח..

אמיגו

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
"עשתה קורס לדולה"???? באמת.
מי שרוצה להשקיע 6000 שח באמת כדאי שתיקח מיילדת פרטית [אם זה מה שהן לוקחות...]
לא התכונתי לומר שעשית רק קורס לדולה
אין לי מושג מי את ומה למדת
אבל מה שכן זה בטוח שיש הבדל בין מיילדת שלמדה שש שנים לתומכת שרק עשתה קורס להיות דולה
זה מציאות

ד"ר אביה רוזנטל

משתמש מקצוען
אז רק לעשות סדר בדברים... אכן לידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי (אחד ועל אחת כמה וכמה שניים) היא "לידה בסיכון" ובאמת לידה שטומנת בחובה אפשרויות של יותר צורך בהתערבות או חלילה ניתוח חוזר וכו'. דיברו כאן בנשימה אחת על שלושה מקצועות שונים שכל הקשר ביניהם שמדובר בנשים העובדות בחדר לידה אבל חוץ מזה אין קשר...
דולה היא תומכת לידה. אישה שלמדה קורס דולות שאין בארץ פיקוח עליו, על תכניו, על ההכשרה שהוא נותן ובפועל כל אחת יכולה לפתוח בית ספר לדולות ואז לתת תעודות דולות ויש דולות מדהימות ויש... כי אין על זה שום בקרה או פיקוח. ועדיין, גם דולות שלמדו בבתי ספר מושקעים המדהימים לדולות, כשהן עושות את תפקידן נאמנה, תפקידן לתמוך ביולדת. מכיוון שלמצב הנפשי של היולדת יש הרבה השפעה על התקדמות הלידה. דולה טובה, בהחלט יכולה לעזור ללידות להתקדם מעצם תמיכתה ביולדת.
מיילדת - מדובר באחת מוסמכת עם תואר ראשון בסיעוד (3 שנות לימוד) שעברה מבחן ממשלתי של משרד הבריאות וקיבלה רשיון להיות אחות ואז עשתה קורס על בסיסי במיילדות (שנה או שנתיים?) עם שוב, מבחן ממשלתי של משרד הבריאות להיות מיילדת ורק אז התחילה לעבוד במיילדות (ברוב חדרי הלידה גם אז יש תקופת חפיפה מסויימת). מיילדת מטפלת מבחינה סיעודית ביולדת, מסייעת לצוות הרפואי בניהול הלידה ובפועל זו שמקבלת את הלידה (אם הכל בסדר) אז גם זו שתשמור מפני קרעים וכו' וכמובן כמובן שהיא מיומנת בשלל שיטות לקידום הלידה, לפתרון בעיות ומיילדת טובה בהחלט יכולה להפחית סיכון ללידה מכשירנית ולניתוח קיסרי חוזר.
רופאה - למדה 7 שנים רפואה (עם מבחנים בלימודים ואז גם 5 מבחני גמר ממשלתיים של משרד הבריאות), עשתה שנה סטאז' ואז שש שנים התמחות במיילדות וגינקולוגיה שבמהלכן שתי בחינות התמחות שגם הן של המועצה המדעית. לפעמים רופאות עושות גם תת התמחות של עוד שנה שנתיים אחרי ההתמחות... רופאה גם מנהלת את הלידה, גם יכולה לתת מענה לסיבוכים כגון מצוקת עובר, צורך בוואקום וכמובן היא זו שתבצע את הניתוח הדחוף. לרופאה יש את כל הטכניקות שיש למיילדות לקדם את הלידה וגם את אפשרויות פתרון הבעיות אם צריך...
אז את מי לקחת? השאלה מה היולדת צריכה ומה היא יכולה... אם עיקר הצורך שלה הוא תמיכה נפשית וליווי או שבעיקר מה שחשוב לה זה לבחור את מי שינתח אותה או יעשה וואקום אם יש צורך (וגם ינהל את הלידה וימנע ניתוח מיותר)...
יש הבדלים במחירים בין המקצועות כמובן אז כל אחת שתעשה את שיקוליה

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
חנה בורר היא גם מיילדת וגם דולה
לא מכירה אותה ברמה האישית
אבל כן חושבת שבמקרה כזה מומלץ מיילדת פרטית (או רופאה אנושית) ולא דולה, ויש לי כבוד לדולות.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
יתכן שרצוי לקחת מיילדת פרטית, אבל בפועל לא שמעתי ממכרים שעשו את זה.
ודולה ממש לא תומכת רק נפשית.
מכירה אישית גם שלקחו מיילדת פרטית
וגם רופא פרטי

רק דולה מקבלים החזר מסל הלידה
לעומת רופא או מיילדת שאין שום החזר
(רופא לניתוח, כן יש החזרים ממה שידוע לי, ללידה אין)

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מכירה אישית גם שלקחו מיילדת פרטית
וגם רופא פרטי

רק דולה מקבלים החזר מסל הלידה
לעומת רופא או מיילדת שאין שום החזר
(רופא לניתוח, כן יש החזרים ממה שידוע לי, ללידה אין)
בטח שיש כאלו שלוקחות
אבל זה לא הנורמה.
ואם פותחת האשכולות לא רוצה לשלם 6000 אז כנראה היא לא רוצה לשלם על רופא או מילדת פרטיים ג"כ.

מאמימוש

מקסימום כוחות לאמא
מנוי פרימיום
הרופא הפרטי שקרובת משפחתי לקחה
גובה 20K על לידה. (אהה ועשה טובה שלקח את המקרה, כי העדיף שלא לקחת)
(אבל מקצוען בסדר גודל, שהיה צריך לצורך הלידה שלה
וב"ה הלידה נגמרה בלידה ולא בניתוח)
אבל מניחה שמיילדת וודאי אפשר למצוא באזור ה 6K

סנפירית

משתמש פעיל
מניסיון ממליצה מאוד על רופא פרטי,
לד"ר פלוטקין בשערי צדק יש ידי זהב, מומלץ!
אמנם עלות גבוהה כ 15000 אבל שווה כל שקל.
אין החזרים מסל לידה.

בשעה טובה ובידיים מלאות.

אחת--

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני לקחתי בעבר מיילדת פרטית.
במחיר הרבה יותר זול ממה שפותחת האשכול רשמה

מיכל ויס

משתמש סופר מקצוען
מניסיון ממליצה מאוד על רופא פרטי,
לד"ר פלוטקין בשערי צדק יש ידי זהב, מומלץ!
אמנם עלות גבוהה כ 15000 אבל שווה כל שקל.
אין החזרים מסל לידה.

בשעה טובה ובידיים מלאות.
שמעתי בעבר משכנה שאם הולכים אליו דרך עסקן מסוים יש הנחה של כמה אלפים טובים
לא זוכרת כרגע עוד פרטים
אבל היא באמת לקחה אותו לרגילה אחרי קיסרי וילדה רגיל

סנפירית

משתמש פעיל
שמעתי בעבר משכנה שאם הולכים אליו דרך עסקן מסוים יש הנחה של כמה אלפים טובים
לא זוכרת כרגע עוד פרטים
אבל היא באמת לקחה אותו לרגילה אחרי קיסרי וילדה רגיל
לא שמעתי על זה,
ואם יש לך פרטים דרך איזה עסקן יותר מאשמח.

ללדת אחרת

משתמש פעיל
ורק הערה אחרונה לפותחת האשכול
מאחר שלא כתבת אף פרט על הניתוח מתי היה למה היה ואיזו לידה הוא היה ובאיזה שלב שלה - קשה עד בלתי אפשרי לדעת מה סוג העזרה שאת צריכה.
ועדיין אעיר, מנסיוני הרב רוב בתי החולים מתנדבים להגיד לך שהלידה שלך מורכבת ומסוכנת גם כשהם סתם רק רוצים לא לקחת אחריות.
אבל בכל מקרה וזה חשוב, אם את רוצה להימנע מניתוח חוזר - כדאי לך מאד להתכונן ללידה מספיק זמן מראש, יש כמה וכמה דברים שכדאי לעשות. שאלי את הדולה המועדפת עלייך... :)
[אני עונה בטלפון לכל השאלות ללא הזדהות ללא מחויבות וללא תשלום כמובן, ומוכנה לתת את כל הטיפים שיכולים להביא לך תועלת.]

סנפירית

משתמש פעיל
ורק הערה אחרונה לפותחת האשכול
מאחר שלא כתבת אף פרט על הניתוח מתי היה למה היה ואיזו לידה הוא היה ובאיזה שלב שלה - קשה עד בלתי אפשרי לדעת מה סוג העזרה שאת צריכה.
ועדיין אעיר, מנסיוני הרב רוב בתי החולים מתנדבים להגיד לך שהלידה שלך מורכבת ומסוכנת גם כשהם סתם רק רוצים לא לקחת אחריות.
אבל בכל מקרה וזה חשוב, אם את רוצה להימנע מניתוח חוזר - כדאי לך מאד להתכונן ללידה מספיק זמן מראש, יש כמה וכמה דברים שכדאי לעשות. שאלי את הדולה המועדפת עלייך... :)
[אני עונה בטלפון לכל השאלות ללא הזדהות ללא מחויבות וללא תשלום כמובן, ומוכנה לתת את כל הטיפים שיכולים להביא לך תועלת.]
סליחה שאני ככה ישירה.
אבל לא ברור לי למה דולות כ"כ מהר מורידות את הצורך ברופא פרטי, אין חולק שרופא פרטי זה קריטי ממש.
דולות מאוד מאוד מוגבלות ביכולות שלהם ואם העובר לא יורד וממתינים שעתיים, דולה לא באמת יכולה לסייע,
ספינינג בייבי ואיזון וכו מקדם קצת... אבל לא יותר מזה.
צריך את הרופא שיבוא ויוריד את העובר.
הלידה הזו קריטית, כי במידה וגם זו תהיה ניתוח אז אין סיכוי ללידות רגילות בהמשך...
ואגב את לא הראשונה, אלו משפטים ששמעתי מכמה וכמה דולות.

ללדת אחרת

משתמש פעיל
כמו שכתבו פה זה אתר מעורב ולכן היכולת לענות על השאלות מוגבלת מאד.
אינני יודעת וכך כתבתי, למה היה ניתוח ומתי ואיך ומה עכשיו, והנושא הוא לא רק הניתוחים שיהיו או לא יהיו בעתיד.
דולות אחראיות לא "ממהרות להגיד שאין צורך ברופא פרטי", אלא שבניגוד לרופא שהמליץ על לידה פרטית - הוא בצד של הכיס שלו והן בצד של הכיס שלך, ושל הנפש שלך, ומוכנות לתת לך תמונה יותר מרגיעה ופחות יקרה.
אין ספק שללדת עם מיילדת/רופא פרטיים זה תמיד טוב. ואין ספק שלא לכל דבר יש לדולה תשובה ולרופא אולי כן. אגב מה שהמיילדת והרופא צריכים כדי לקדם לידה זה: א. להיות בחדר כל הזמן. ב. לרצות. מה שלא תמיד קורה.
גם רופא אגב לא יכול להוריד את התינוק בכח....
כל לידה והניסים שלה והשליחים שלה....

שאנל

משתמש פעיל
D I G I T A L
כמו שכתבו פה זה אתר מעורב ולכן היכולת לענות על השאלות מוגבלת מאד.
אינני יודעת וכך כתבתי, למה היה ניתוח ומתי ואיך ומה עכשיו, והנושא הוא לא רק הניתוחים שיהיו או לא יהיו בעתיד.
דולות אחראיות לא "ממהרות להגיד שאין צורך ברופא פרטי", אלא שבניגוד לרופא שהמליץ על לידה פרטית - הוא בצד של הכיס שלו והן בצד של הכיס שלך, ושל הנפש שלך, ומוכנות לתת לך תמונה יותר מרגיעה ופחות יקרה.
אין ספק שללדת עם מיילדת/רופא פרטיים זה תמיד טוב. ואין ספק שלא לכל דבר יש לדולה תשובה ולרופא אולי כן. אגב מה שהמיילדת והרופא צריכים כדי לקדם לידה זה: א. להיות בחדר כל הזמן. ב. לרצות. מה שלא תמיד קורה.
גם רופא אגב לא יכול להוריד את התינוק בכח....
כל לידה והניסים שלה והשליחים שלה....
בעיני זה חוסר אחריות לכתוב כאלו דברים בפורום ציבורי
אני לא רוצה לפגוע בעבודה של אף אחת וכן מאמינה במקצוע הדולה
אבל, לקחת סיכון הכי קטן שאישה תקרא את מה שאת כותבת ותיקח דולה ללידה שמצריכה מעבר לזה ותאלץ להכנס לניתוח שאולי היה נמנע או עגמות נפש אחרות.... זה אחריות גדולה שאת לוקחת על עצמך.

כל הדברים שכתבת על רופא (צריך לרצות ולהיות בחדר) זה נכון וזו בדיוק הסיבה שלוקחים פרטי
את מדברת מנקודת מבט על צוות בלידה ציבורית, בפרטי זה עולם אחר ומי שניסתה תוכיח.
דולות מקסימות ויש להן תפקיד מוגדר מאד
סיוע במניעת קיסרי עם סיכונים ללידת חרום זה לא התחום שלהן, נקודה.

נטלי505

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מי לקחה את שרה מנטל? אשמח בפרטי במייל
architectruth7616# gmail.com

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  97  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה