דרוש מידע תוכפל מילגת הדתות לאברכים?

מצב
הנושא נעול.

אנושית

משתמש מקצוען
בלת"ק.
אני סקפטית באופן כללי.
דווקא מכל הגופים שמנהלים אותנו ראשי הכוללים ברובם הגונים ועוד רוצים, יחסית, בטובת האברך,
אבל-
למה כל פעם שהממשלה עוינת ויש קיצוץ תקציבי מנהלי הסמינרים, משלמי המשכורות בעמותות, ועוד,
זועקים מרה ומטילים את הנזק הכלכלי על הורי התלמידות\ מורות שכירות\ גננות וכו'-
אבל כמעט אף פעם לא טורחים להוריד כשיש ממשלה נוחה ותקציב גבוה?
לכן,
לצערי לא בטוח שהמאבק של החכ"ים על השוואת שכר מורים בחינוך חרדי למשל, (שזה אינטרס גם כהורים),
יהיה חוקי והגון.
סמוכני על כל משלמי המשכורות שלא ינהגו בשקיפות וביושר גם כאן.
יש מעט צדיקים בסדום, אבל מהיכרות קרובה, רחוק מלהספיק....
לאחר מחשבה נוספת- מסייגת,
לא רוצה לעבור על לשה"ר על ציבור,
וכמובן שיש מנהלים שבוחרים ראוי ואחרת.
לצערי, באופן אישי ושל קרובי, נתקלתי בלא מעט תופעות מצערות כאלו.

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
יש לחלק בין ראש כולל לבין מנהל סמינר\בית ספר.
מנהל, מרוויח את הפערים לכיס הפרטי שלו!!!
ולכן אם עולה הסכום שהמדינה נותנת והוא לוקח את זה לעצמו, הוא פשוט גזלן!!!, אין שום התר בעולם! [כן, גם אם המורה\גננת מסכימה כי אם לא הוא יקח מישהי אחרת].
אבל ראשי כוללים, לא לוקחים את הפער לעצמם, אלא הם משלמים פחות, כלומר, אם יש כולל שנותן רק דתות, ועכשיו הוא ישאיר את הרק דתות על הסכום הקודם, הוא פשוט גזלן!
אבל אם הכולל נותן 2000 ש"ח, והיום זה 600 מדתות, והראש כולל עובד קשה להשיג עוד 1400 לכל אברך, כעת שהדתות עולות, זכותו המלאה של הראש כולל לומר, אני ממשיך לתת 2000 ש"ח 1400 של הדתות ועוד 600 שאני ימשיך להשיג כל חודש.

פטישון

משתמש פעיל
אבל אם הכולל נותן 2000 ש"ח, והיום זה 600 מדתות, והראש כולל עובד קשה להשיג עוד 1400 לכל אברך, כעת שהדתות עולות, זכותו המלאה של הראש כולל לומר, אני ממשיך לתת 2000 ש"ח 1400 של הדתות ועוד 600 שאני ימשיך להשיג כל חודש.
ברור זכותו המלאה,
אבל תהיה תחרות בכוללים וזה יהיה סוג של מסחרה יעברו לכוללים שמקבלים מלגה רגילה +דתות 1400
ראש כולל לא יכול לטרטר אותך על חיסור דקות בשביל 600 שקל,והמשכנתא תפחה לא מעט

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
ברור זכותו המלאה,
אבל תהיה תחרות בכוללים וזה יהיה סוג של מסחרה יעברו לכוללים שמקבלים מלגה רגילה +דתות 1400
ראש כולל לא יכול לטרטר אותך על חיסור דקות בשביל 600 שקל,והמשכנתא תפחה לא מעט
אם אנחנו נמצאים על הסכלא של כמה זכותו של הראש כולל להעיר, וכמה אני ירוויח מהכולל, אתה צודק.
אבל [כמעט] כל מי שנמצא בעולם הכוללים, לא יעבור כולל כי בכולל השני משלמים יותר כסף, אם הוא נהנה בכולל שלו.
[וכמו שהרב שטיימן ענה לאחד ששאל אותו, שהוא עושה שטייגען בכולל אבל בכולל השני משלמים יותר, והוא לא יודע כמה שטייגען הוא יעשה שם, האם לעבור, והוא ענה לו, שפועל בניין מרוויח יותר....]

פטישון

משתמש פעיל
אם אנחנו נמצאים על הסכלא של כמה זכותו של הראש כולל להעיר, וכמה אני ירוויח מהכולל, אתה צודק.
אבל [כמעט] כל מי שנמצא בעולם הכוללים, לא יעבור כולל כי בכולל השני משלמים יותר כסף, אם הוא נהנה בכולל שלו.
[וכמו שהרב שטיימן ענה לאחד ששאל אותו, שהוא עושה שטייגען בכולל אבל בכולל השני משלמים יותר, והוא לא יודע כמה שטייגען הוא יעשה שם, האם לעבור, והוא ענה לו, שפועל בניין מרוויח יותר....]
אז אני בכולל ואני יעדכן אותך שהיום להביא מלגה הביתה זה צורך קיומי זה להחזיר משכנתא ויוקר מחייה,
וכן לא חסר כוללים טובים שמשלמים טוב ובעתיד כנראה ישלמו יותר,ואם אפשר גם וגם אז למה לא?
כמובן דבר ראשון זה כולל טוב שאוכל ללמוד בו כרצוני...

זושא כץ

משתמש מקצוען
חבל לראות כאן את הכעס והמילים המגונות נגד ראשי הכוללים!
ועוד יש שטרחו לכרוך אותם יחד עם כל רשימת הגנבים וכו'.

יש הבדל אחד ברור בין ראשי הכוללים לבין כל מנהלי המוסדות:
כל מנהלי המוסדות לוקחים כסף מהבאים לפתחם
רק ראשי הכוללים משלמים כסף לנמצאים תחתם

זהו.
מכאן יכול להתחיל דיון.

בנוסף, אף אחד לא יכול להכריח מישהו שיתן לו בשולם זוכער שלו קוקה קולה כי "פעם שעברה נתת מקס, ועכשיו המחיר של הקוקוה קולה זה בדיוק כמו המקס של אז...".

בנוסף,
אין ראש כולל אחד שלא משקיע מכוחו, משפחתו, ומחייו למען הכולל והאברכים
כולל חלוקות חגים וגיוס כספים לשוטף.
כל אברך שהוא מוסיף הוא כורה לעצמו עוד בור שהוא צריך לגייס.
רוב רובם של ראשי הכוללים הם אנשים שרוצים ברווחת האברכים, וברור שיהיה להם יותר כסף הם ירצו לתת יותר.
השאלה אם הם צריכים להיקרע כבעבר או פחות. זה ענין שלהם.

לכל אברך יש אפשרות לקחת את ה1400 שח שרשומים על שמו ולעבור לראש כולל אחר...
אף אחד לא צריך להישאר בכולל בכפיה אצל ראש כולל "גנב ומושחת".

נערך לאחרונה ב:

חוטיוטיק

משתמש פעיל
בחודש האחרון של השנה יש עודפי תקציב והסכום קצת יותר גבוה
סוג של דמי חנוכה:sneaky:

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
נ.ב.
מי שנרשם לכולל ואחה"צ עובד בישיבה - יש בעיה עם זה?

אלי @@@

משתמש מקצוען
יש אפשרות לדעת כמה קיבלתי דתות ?
כי לפעמים הראש כולל מוריד או מוסיף בלי הסבר
הייתי שמח לברר ישר במשרד הדתות

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה