כללי תוכנה חינמית מקבילה לפוטושופ

PerfectDesign

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מישהו יודע אם קיימת?
אם קיימת- מאיפה ניתן להוריד אותה?
לי עצמי יש פוטושופ,
אבל המידע חשוב לי מאד.

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
נכתב ע"י גרף הול;806170:
זאת הגרסה הישנה

קצת סדר
Krita באה להחליף את פיינטר ולא את PS, זה בכל אופן מה שהמפתחים שלה מצהירים, יש לה אומנם הרבה כלים דומים אבל היא בפירוש מיועדת לציור ופחות לגרפיקה. (שימו לב היא לא תומכת בעטים של ג'ניוס)

Gimp היא התוכנה שלדעתי הכי קרובה לPS, יש לה בגרסה החדשה 2.8 המון יכולות חדשות היא כן מיועדת להוות תחליף לPS המצב כרגע בתוכנה הוא שממירים את כל התוכנה לקוד מודרני יותר ונקי יותר ולכן בגרסה העכשווית יש דברים שהייתי שמח לוותר עליהם (למשל כל הדבקה יושבת קודם כל על שכבה צפה אותה צריך לעגן לשכבה הרצויה).
כלי הטקסט שלה קיבל שיפור אבל לדעתי זה לא מספיק.

צבי999

משתמש רשום
גימפ היא אכן תוכנה חזקה ומתקדמת (יחסית לשוק ה"חינמיות") אבל איטית ומסורבלת.

יש גם את גימפשופ שהיא גימפ עם ממשק שאמור לדמות את פוטושופ (לא ניסיתי).

את PIXLR כבר ציינו, ולדעתי טובה ממנה היא http://www.sumopaint.com/app/app.php

אם לא צריך גמישות מירבית ותכונות מתקדמות מאוד הן אופציה מצוינת. אינן דורשות התקנה (תוכנות אונליין מבוססות פלאש. עובדות על כל פלטפורמה ובכל מקום), קלות, מהירות וגם יש להן לא מעט אופציות שאין לגימפ (אפקטים של שכבות, אופציות מילוי מתקדמות ועוד).
(רק הלוואי והייתי יודע מדוע גודל הטקסט מוגבל ל 125!)

בהצלחה.

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
גימפשופ מזמן לא מעודכנת וחבל לנסות אותה, אין לי מושג מתי בדקת אותה לאחרונה אבל לא הייתי מגדיר אותה איטית ומסורבלת, מעבר לזה היא מקבלת מברשות מPS ופותחת קבצי PSD (שכבות התאמה בחוץ) יש לה עוד הרבה יכולות שלא כולם יש למשל לPS אבל כן צריך קצת להתרגל אליה.

צבי999

משתמש רשום
נכתב ע"י trew;806836:
גימפשופ מזמן לא מעודכנת וחבל לנסות אותה, אין לי מושג מתי בדקת אותה לאחרונה אבל לא הייתי מגדיר אותה איטית ומסורבלת, מעבר לזה היא מקבלת מברשות מPS ופותחת קבצי PSD (שכבות התאמה בחוץ) יש לה עוד הרבה יכולות שלא כולם יש למשל לPS אבל כן צריך קצת להתרגל אליה.

את גימפשופ המחשב שלי משום מה לא מוכן להוריד ולפתוח כך שאין לי דרך לבדוק, אבל באתר שלהם מופיע שהגרסה היא 2.8 ועד כמה שאני מבין מדובר על אותה גרסת 2.8 של גימפ, כלומר היא מעודכנת לחלוטין.

את גימפ ניסיתי לאחרונה הרגע...
ובכן, אחרי כמה דקות משחק ראיתי שיש אפשרות לממשק של הכל בחלון אחד, ולא כמו הממשק המעצבן הקודם, מה שמפחית מהסרבול, מודה.

אבל התוכנה איטית ללא ספק. אמנם אין לי מחשב חזק במיוחד (i3, 4GB) אבל בהשוואה לתוכנות אחרות גימפ עולה לאט מאוד ומבצעת פעולות לאט מאוד.

צבי999

משתמש רשום
ויש גם את זאת:
http://www.jpchacha.com/chasysdraw/index.php

לא התעסקתי איתה הרבה, והיא לא ממש אינטואיטיבית (אפילו פחות מגימפ), אבל היא נראית שווה הצצה. היא יודעת לייבא (אם כי לא לשמור) PSD וגם מקבלת פלאגינים של PS, וחוצמיזה - היא מהירה מאוד.

PerfectDesign

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
האם התוכנה החינמית המקבילה לאילוסטרייטור-Inkscape-
נותנת העברת קבצים לאחת התוכניות המקבילות לפוטושופ, שהוצעו פה?

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
כן היא מעבירה SVG לגימפ

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה