בבני ברק מצוי ששוליחם ילדים קטנים לבד במקומות אחרים פחותנכון מאוד
רק לא הבנתי מה הקשר לבני ברק
נראה לך בערים אחרות זה לא קורה?
בבני ברק מצוי ששוליחם ילדים קטנים לבד במקומות אחרים פחותנכון מאוד
רק לא הבנתי מה הקשר לבני ברק
נראה לך בערים אחרות זה לא קורה?
שכשעוברים כביש כל הילדים נותנים ידיים - חובה.
וכשהתחלתי להעביר לפני 20-25 שנה זה היה לי ברור שצריך לתת יד לילד.
היום זה לא יראה טוב.
מפחדת לתפוס אותו לעצור אותו שלא יגידו שנגעתי בילד חלילה...
כבר יש. עד גיל שש, ילד צריך להיות בהשגחת מבוגר.צריך לחוקק חוק שאסור לילדים להסתובב ללא השגחה!
צריך גם להקפיד עליו!כבר יש. עד גיל שש, ילד צריך להיות בהשגחת מבוגר.
הלוואי שיקפידו על זה קודם כל...וגם שגיל 6 זה לא מספיק.
אני כשאני מעבירה, אומרת לילד/ה אם את/ה רץ אני לא מעבירה!!!!וכמו הכותרת, ככה אני עונה להם, קודם כל לא! אח"כ בזמן שהילד בהלם...
אני בודק את מצב הכביש, ומכריע אם לחצות או לא!
אולי זה אחד הגורמים שלהם לרוץ מהר...רובם ביישנים והססנים,
בלי סוף.מעניין איפה זה קורה כ"כ הרבה
מנסיון - לא עוזראני פשוט אומרת לילד\ה 'רגע'! בודקת ואז מעבירה אותם..זו אכן תופעה.
איך זה מסתדר עם:אני הייתי מנסח זאת כך:
הוא שואל "אפשר לעבור את הכביש!" ורץ הלאה...
מסכים עם הכל רק נקודה קטנה...
העברתי המון ילדים בחיי. רובם ביישנים והססנים, טבעי ומובן.
אף אחד מהם לא רץ לפני שאישרתי...
מעניין איפה זה קורה כ"כ הרבה.
דיברתי על התגובה של @מים אחרונים. לי, כפי שציינתי, כמעט ולא קרו מקרים כאלו.איך זה מסתדר עם:
זה לא ככה עם הילדים שלי מהעובדה הפשוטה שלשמור על ילד בן 4 שלא ירוץ לכביש זה לא "לשמור בכספת" אלא חובה הורית בסיסית. הוא לא רץ לכביש פתאום בגיל 4, נכון?
הוא רץ לכביש כי זה לגיטימי לחזור לבד מבית הכנסת. ומהגינה. ואמא לא הפכה את העולם על פיו ונעלה את הבית אחרי הפעם הראשונה שזה קרה לאחיו הגדול. ואבא לא רץ בבהלה אחריהם כשברחו מבית הכנסת.
גם את לא תתני לילד בן שנתיים לרוץ קדימה ותבדקי אם הוא עוצר אחרי "פמפום של מסרים". בדיוק כמו שלא תתני לבן 3 לקחת מים חמים לבד מהמיחם כדי שלא יחפש הזדמנות לבשל לבד.
אפשר לשחרר ילד אחרי שמוכח ב100% שהוא לא יסתכן. ילדים שכבר הוכח שמסתכנים, האחריות היא על ההורים לנעול דלתות, לא לשלוח למכולת ולא לבית הכנסת, עד שיגדלו ויוכח מעל כל ספק שהם לא יכנסו לסכנה אם יאפשרו להם ללכת לבד.
יש פה סלחנות לעובדה שפעוטות מסתובבים ברחובות לבד. זה לא נורמלי ולא אחראי (ולצערנו מקובל בחלק מהציבור. ואז כשקורים אסונות תולים את זה בגזירת שמים כי אסור להאשים את ההורים נעבאך)
ואולי צריך לדבר על ההבדל בין חובת חינוך, חובת השתדלות וחובת אחריות הורית. ההורים קודם כל ולפני הכל אחראים בלעדיים ב100% לשלומם וקיומם הפיזי של הילדים. אחר כך כל השאר.
גם אני הייתי מאוד נחרצת בדעה דומה, ואחרי מעט ניסיון עם ילדים קצת יותר אהממ... נמרצים הבנתי שלפעמים כדאי לחשוב על דרכים אחרות כדי להשיג את המטרות שלנו (למשל, שלא יקפוץ לכביש)ילד שרץ לכביש הדבר הבסיסי זה לומר לו שבגלל שהוא רץ לכביש והוא כ"כ יקר ואת רוצה לשמור עליו אז השבוע הוא לא עוזב את היד/עגלה ושבוע הבא נראה אם אפשר לתת לך ללכת לבד.
כל הדרכים להשיג את המטרה כשרות, ובלבד שבזמן שמנסים את הדרך הילד לא נכנס לסיכון חייו.גם אני הייתי מאוד נחרצת בדעה דומה, ואחרי מעט ניסיון עם ילדים קצת יותר אהממ... נמרצים הבנתי שלפעמים כדאי לחשוב על דרכים אחרות כדי להשיג את המטרות שלנו (למשל, שלא יקפוץ לכביש)
וכן, זה לא סותר את זה שעם ילדים אחרים אני עומדת בפתח של הגינה, מושיבה את כולם על העגלה וכו' וכו'
הלוואי, אני לא מאמין שיהיה בחור/מבוגר שיעשה את זה בעצמו.וכל בוקר וצהריים אני רואה עובדים / מתנדבים שעומדים עם תמרורי עצור ומסיעיים לילדים לעבור בביטחה
מזרוחניקים עושים את זה תמיד, גבעת שאול קריית משה והר נוף מפוצצת מהםהלוואי, אני לא מאמין שיהיה בחור/מבוגר שיעשה את זה בעצמו.
זה צריך לבוא כסוג של פרויקט לאנשים מסויימים מאוד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: