מרכז מידע

משתמש פעיל
שכשעוברים כביש כל הילדים נותנים ידיים - חובה.
וכשהתחלתי להעביר לפני 20-25 שנה זה היה לי ברור שצריך לתת יד לילד.

היום זה לא יראה טוב.

מפחדת לתפוס אותו לעצור אותו שלא יגידו שנגעתי בילד חלילה...

עד איפה עובר גבול הטירלול???
גם ילד באמצע הכביש לא תקחו עם היד?
ואולי גם ילד שירוץ למדורה ה"י?
ברור שילד שמבקש לחצות והוא ילד קטן שתו"כ עלול לרוץ וכו' צריך לקבל יד מהמבוגר שמעביר אותו!
כמובן שיש מקרים שונים וכיו"ב ואכמ"ל,
אבל לכתוב ככה באופן גורף? תמהני!

אגב באמת בקבוצות גדולות זה לא פיתרון מעשי,
ולכן כפי שכתב פותח האשכול נצרך משמעת של הילדים!

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מסכים עם כל מילה.
בהתחלה חשבתי לכתוב בלת"ק ולומר את דעתי, אבל אחרי שראיתי תגובה או שנים הבנתי שזה דורש עיון.
אז עכשיו אני יכול להוסיף:
בתור ילד שברח לכביש מדודה שלו כשהיה בגן וכמעט נדרס מחוסר אחריות של הנהגת, אני מבין את גודל הסכנה היטב, ולא רואה צורך להוסיף בעניין אחרי מה שנכתב לעיל בטוב טעם...
אני רק לא מבין עוד משהו, תודה ל@מים אחרונים שהזכיר לי את זה: איך הורים לא יודעים איפה הילדים שלהם מסתובבים??? אני כותב את זה בכאב, לא מקרה אחד ולא שניים, והפגיעות תרתי משמע נוכחות וניכרות בגוף ובנפש!!!
שימו לב איפה הילדים שלכם מסתובבים!!!
צריך לחוקק חוק שאסור לילדים להסתובב ללא השגחה!

חדוה טוקר

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כמה דברים:
  • לקטנטנים אני נותנת יד, בלי זה לא עוברים! אמא שתתלונן שנתתי יד לילד שלה - אני אפתח במקום תלונה במשטרה על הזנחת קטין חסר ישע.... בהצלחה לאותה האמא!
  • לבדוק לפני שמעבירים, לפעמים המאמא/ האחות כמה פסיעות מאחורי ובכלל לא נתנה רשות לעבור את הכביש... הילד "הגדיל ראש" ובקש ממכם להעביר.
  • לשאול אם רוצים לעבור, לא לחכות שהם ישאלו אותכם. אתם יזמתם? יהיו יותר קשובים לכם. וזה גם פותר את עניין הביישנות
  • למי שהתלוננה על אי פחד בשל ילדיה מהכביש. אז תפסיקי לדבר על עונשים, תעברי לסיבה ותוצאה "אסור לעבור מתחת לגיל 9", "למה?", "כי ככה המשטרה החליטה"/"כי העין בגיל הזה לא יודעת לחשב מרחק" (תלוי יכולת שכלית של הילד). ואז להיות "רעים" ולהבהיר: אם האוטו לא יםגע אולי יבוא שוטר ויכעס, ואם ח"ו האוטו פוגע בילד, הוא עלול לעוף באוויר להפוך לנכה/ עיוור/ חרש. מזעזע??? בעיני יותר מזעזע ילד שרץ לכביש מילד מפוחד מכביש. האופציה האחרת היא יותר מזעזעת - לתת לו לרוץ לכביש (כי עונשים לא מעניינים אותו) ואז הוא עלול להפוך לאחד מהנ"ל.
  • בכביש לא מאוד רחב, כשמדובר בחבורה גדולה של בנים מהחידר - אני אומרת "רגע", יורדת לכביש, עוצרת (!!!) באמצע הנתיבים עם יד פתוחה לנתיב הנוסף ומסמנת לילדים לבוא... פשוט חוסמת  פיזית כל אדיוט שרוצה לעקוף במעבר חציה כשאני באמצע להעביר קבוצה.
  • כנהגת - לפני שאני מסמנת לילדת בית ספר לעבור בבקרים הלחוצים, אני פשוט עוברת לאמצע הכביש מצב אלכסון בלתי ניתן לעקיפה מסמנת לילדה לעבור, רואה שהיא עלתה למדרכה הנגדית ורק אז מתיישרת לנתיב וממשיכה לנהוג, לרוב יש לי "מוזיקה" נחמדה של רוצחים הממהרים לעבודתם (זו שבתלוש או זו שבלב). כן, עקוף במעבר חצייה = רוצח/ת.

מגילת אסתר

משתמש צעיר
וכמו הכותרת, ככה אני עונה להם, קודם כל לא! אח"כ בזמן שהילד בהלם... ;)
אני בודק את מצב הכביש, ומכריע אם לחצות או לא!
אני כשאני מעבירה, אומרת לילד/ה אם את/ה רץ אני לא מעבירה!!!!
[כמו שאני לא מעונינת ששלי ירוצו בכביש]

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מסכים עם הכל רק נקודה קטנה...
העברתי המון ילדים בחיי. רובם ביישנים והססנים, טבעי ומובן.
אף אחד מהם לא רץ לפני שאישרתי...
מעניין איפה זה קורה כ"כ הרבה.

מים אחרונים

משתמש מקצוען
רובם ביישנים והססנים,
אולי זה אחד הגורמים שלהם לרוץ מהר...
מעניין איפה זה קורה כ"כ הרבה
בלי סוף.
פשוט מדהים, אתה מסתכל עליו, הוא שואל אותך אפשר לעבור את הכביש? (לפעמים הוא גם מוסיף בבקשה...)
ואז הוא מרגיש שהוא יצא יד"ח! כאילו הוא ברך על אוכל עכשיו... ורץ קדימה.

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אני הייתי מנסח זאת כך:
הוא שואל "אפשר לעבור את הכביש!" ורץ הלאה...

החוט המשולש

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
אני הייתי מנסח זאת כך:
הוא שואל "אפשר לעבור את הכביש!" ורץ הלאה...
איך זה מסתדר עם:
מסכים עם הכל רק נקודה קטנה...
העברתי המון ילדים בחיי. רובם ביישנים והססנים, טבעי ומובן.
אף אחד מהם לא רץ לפני שאישרתי...
מעניין איפה זה קורה כ"כ הרבה.

ניקיית 4167

משתמש צעיר
נושא חשוב ונכון מאוד
אבל עוד דבר ישנם נהגים/ות
שבטוב ליבם (באמת) מסמנים לילד לעבור את הכביד מהרכב
דבר שמאוד מסוכן כי יכולה להגיע מכונית ולעקוף
או מכונית מהצד הנגדי וכו''..
דבר שיכול להיגרם חלילה באסון.

גם על זה יש לשים לב!!!

ניקיית 4167

משתמש צעיר
עוד דבר שאולי כדאי ליזום בערים החרדיות
אני עובדת ברעננה
וכל בוקר וצהריים אני רואה עובדים / מתנדבים שעומדים עם תמרורי עצור ומסיעיים לילדים לעבור בביטחה
(ועוד שם יש הרבה פחות ילדי שמגיעים לבד רובם מגיעים עם ההורים ברכבים ואפילו בכבישים ליד מוסדות הלימודים עומדים המתנדבים שבטוח מצילים חיים וגם גורמים בעקיפין לילדים להכניס למודעת את גודל הזהירות בחציית כביש ולדעת לשים לב לגודל הסיכון וחומרתת המעשה לעבוגר כביש ללא שימת לב / מבוגר וכו'...)
אולי עוד יהיה מישהוא שיקים מיזם כזה בערים החרדיות תבוא עליו הברכה.

English Tech

משתמש פעיל
זה לא ככה עם הילדים שלי מהעובדה הפשוטה שלשמור על ילד בן 4 שלא ירוץ לכביש זה לא "לשמור בכספת" אלא חובה הורית בסיסית. הוא לא רץ לכביש פתאום בגיל 4, נכון?
הוא רץ לכביש כי זה לגיטימי לחזור לבד מבית הכנסת. ומהגינה. ואמא לא הפכה את העולם על פיו ונעלה את הבית אחרי הפעם הראשונה שזה קרה לאחיו הגדול. ואבא לא רץ בבהלה אחריהם כשברחו מבית הכנסת.
גם את לא תתני לילד בן שנתיים לרוץ קדימה ותבדקי אם הוא עוצר אחרי "פמפום של מסרים". בדיוק כמו שלא תתני לבן 3 לקחת מים חמים לבד מהמיחם כדי שלא יחפש הזדמנות לבשל לבד.

אפשר לשחרר ילד אחרי שמוכח ב100% שהוא לא יסתכן. ילדים שכבר הוכח שמסתכנים, האחריות היא על ההורים לנעול דלתות, לא לשלוח למכולת ולא לבית הכנסת, עד שיגדלו ויוכח מעל כל ספק שהם לא יכנסו לסכנה אם יאפשרו להם ללכת לבד.
יש פה סלחנות לעובדה שפעוטות מסתובבים ברחובות לבד. זה לא נורמלי ולא אחראי (ולצערנו מקובל בחלק מהציבור. ואז כשקורים אסונות תולים את זה בגזירת שמים כי אסור להאשים את ההורים נעבאך)

ואולי צריך לדבר על ההבדל בין חובת חינוך, חובת השתדלות וחובת אחריות הורית. ההורים קודם כל ולפני הכל אחראים בלעדיים ב100% לשלומם וקיומם הפיזי של הילדים. אחר כך כל השאר.
ילד שרץ לכביש הדבר הבסיסי זה לומר לו שבגלל שהוא רץ לכביש והוא כ"כ יקר ואת רוצה לשמור עליו אז השבוע הוא לא עוזב את היד/עגלה ושבוע הבא נראה אם אפשר לתת לך ללכת לבד.
גם אני הייתי מאוד נחרצת בדעה דומה, ואחרי מעט ניסיון עם ילדים קצת יותר אהממ... נמרצים הבנתי שלפעמים כדאי לחשוב על דרכים אחרות כדי להשיג את המטרות שלנו (למשל, שלא יקפוץ לכביש)
וכן, זה לא סותר את זה שעם ילדים אחרים אני עומדת בפתח של הגינה, מושיבה את כולם על העגלה וכו' וכו'

ככר השוק

משתמש מקצוען
גם אני הייתי מאוד נחרצת בדעה דומה, ואחרי מעט ניסיון עם ילדים קצת יותר אהממ... נמרצים הבנתי שלפעמים כדאי לחשוב על דרכים אחרות כדי להשיג את המטרות שלנו (למשל, שלא יקפוץ לכביש)
וכן, זה לא סותר את זה שעם ילדים אחרים אני עומדת בפתח של הגינה, מושיבה את כולם על העגלה וכו' וכו'
כל הדרכים להשיג את המטרה כשרות, ובלבד שבזמן שמנסים את הדרך הילד לא נכנס לסיכון חייו.
אם הדרך כוללת לנסות מה קורה כשילד בן 4 רץ ברחוב בחופשיות, אולי הפעם הוא יזכר שבעצם הוא אמור לבקש ממישהו שיעביר אותו- זו דרך לא כשרה ולא לגיטימית. בדרך אל המטרה הילד קודם כל צריך להיות מוגן.

הנ"ל נכתב על בסיס נסיון ארוך שנים עם ילדים על כל רצף האנרגיה והאימפולסיביות הקיימות בשוק. בעיקר בנים.

מים אחרונים

משתמש מקצוען
וכל בוקר וצהריים אני רואה עובדים / מתנדבים שעומדים עם תמרורי עצור ומסיעיים לילדים לעבור בביטחה
הלוואי, אני לא מאמין שיהיה בחור/מבוגר שיעשה את זה בעצמו.
זה צריך לבוא כסוג של פרויקט לאנשים מסויימים מאוד.

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הלוואי, אני לא מאמין שיהיה בחור/מבוגר שיעשה את זה בעצמו.
זה צריך לבוא כסוג של פרויקט לאנשים מסויימים מאוד.
מזרוחניקים עושים את זה תמיד, גבעת שאול קריית משה והר נוף מפוצצת מהם

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה