ברור שזה זלזולויש לי שאלה,
מותר לעמוד על קברים? זה נראה לי ממש זלזול במת...
גדולי עולם טמונים שם !!
אבל יגדו לנו "עת לעשות לה' הפרו תורתך"...
ברור שזה זלזולויש לי שאלה,
מותר לעמוד על קברים? זה נראה לי ממש זלזול במת...
לענ"ד האיסור הוא לא זילזול בקבור אלא יש איסור הנאה מהקבריםברור שזה זלזול
גדולי עולם טמונים שם !!
אבל יגדו לנו "עת לעשות לה' הפרו תורתך"...
זה נכתב רציני. לא התכוונתי לזלזל ה"יאבל יש איסור הנאה מהקברים?
גם אני תהיתי,גם אם הוא הרב הגאון הגדול המלוב"ן וכו' וכו'
ההלכה היא מעל הכל!!!!! כן! גם מעל הקבלה!!
וההלכה אומרת שאסור לדרוך על קברים!!! (רק בשעת הדחק גדול מאוד) ולא נראה לי שלראות את הקבורה זה שעת הדחק
כדאי לשאול רב ולברר את הנושא לפני שמתגוללים על רב אחר בפומביגם אם הוא הרב הגאון הגדול המלוב"ן וכו' וכו'
וההלכה אומרת שאסור לדרוך על קברים!!!
מתוך דורש ציון
צפה בקובץ המצורף 1089098
נו? הרב מוצפי לא נחשב רב?כדאי לשאול רב ולברר את הנושא לפני שמתגוללים על רב אחר בפומבי
מותר רק לעבור לרגע מעל המציבה במקרה שאין ברירה אחרת (כמו בצפת או בהר הזיתים)גם אני תהיתי,
אז פשוט הלכתי לשאול.
התשובה שקיבלתי היא
שמכיוון שכיום טומנים את הנפטר בעומק האדמה, ויש גובה של 10 (אמות או טפחים.. לא זוכרת בדיוק)
אין איסור.
בוודאי נחשב לרב .נו? הרב מוצפי לא נחשב רב?
השואל תיאר במדויק את מה שהיה שם. ואתה מוזמן לצפות בשידור החוזר ולראות מה בדיוק היהבוודאי נחשב לרב .
אך כיוון שהשואל שאל באופן דיגטלי בלי כל הפרטים שמשנים הרבה מאוד
אתה לא יכול להסתמך ע"ז
ולעניין הנ''ל-גם אם הוא הרב הגאון הגדול המלוב"ן וכו' וכו'
וההלכה אומרת שאסור לדרוך על קברים!!!
מתוך דורש ציון
צפה בקובץ המצורף 1089098
לא מסכימה איתך!יש הבדל בין זה לבין מירון, במירון ושאר הדברים שקרו כמו בהלווית הרב וואזנר זצ"ל היה מדובר במקומות צרים מאד ומעברים צפופים ללא יכולת תזוזה לשום כיוון
כאן כן היה מקום בצדדים היה לאן לזוז
לא אומרת שלא היה סכנה, לא אומרת שכך צריך להתנהג ממש לא!!!!
עוד לא הבנתי מה הוא עשהההוא אם המעיל האדום כתב רשת כאן חדשות
הוא שידר מבית הקברות עומד קרוב מאד לקבר ופתאום התחיל עומס מטורף ואז כמה אנשים לקחו פיקוד והתחילו לעשות סרט נע והוא אחד מין האנשים.עוד לא הבנתי מה הוא עשה
מי שיכול להסביר לי שיפנה שניה
אכן.צריך להודות גם לחסידות ויז׳ניץ! מאות אם לא אלפים ישבו ואכלו שם ארוחת בוקר שכלל בקבוקי שוקו, מעדנים, לחמניות טריות, עוגות, חומוס, מטבוחה וכו׳ וכו׳ ולפי מה ששמעתי היה גם ארוחת צהרים חמה לכל מאן דבעי!
לא מסכימה איתך!
קברים על ימין ועל שמאל, לא נחשב למקומות צרים?
אני רעדתי שאנשים ימחצו בקברים. זה באמת יכל להיות אסון...
עדיין יש אפשרות מאד סבירה שידחקו עד כדי שלא יוכלו לטפס...במקרה סכנה של לחץ כמו במירון
אפשר לקפוץ ולהתרומם מעל הקברים והמצבות
ואפילו הגדר
הם נמוכים מספיק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: