יש הבדל בין מי שעושה זאת בתשלום וב'פקודה' (ובפעמים אחרות מחמת אותה פקודה הם מפליאים בציבור את ....)
לבין אחרים שעשו דברים נפלאים בהתנדבות ובהקרבה גדולה
אין הבדל בין להיות כפוי טובה כלפי מי שעשה איתך טובה במדים לבין מי שעשה את זה כשלבש אפוד.
כואב לי מאד!! שאני כותבת את הדברים האלו.
אבל האמת שדי התביישתי אתמול!
בתחילה הלוויה התנהלה כסדרה, 99% מהקהל היה ממושמע, גם כשהיה צורך לזוז אחורה להתנהל קצת אחרת מכל מה שרוצים, רובינו שמענו ועשינו. וזה היה פשוט מדהים!!! מי כעמך ישראל.
היה מדהים לראות את השותפות של כולם ברגע שגילו מישהו שקצת מתחיל למעוד מיד כולם נעצרים ומוחאים כפיים לאות סטופ לבאים אחר כך..
אבל מה שקרה אחר כך בבית העלמין כבר היה לגמרי מביש.
מאד חכם לכתוב 'המשטרה נטשה'' ''לא מעניין אותם חיי אדם''
האם זה באמת עניין אתכם?
האם זה באמת עניין את כל אלו שרצו בטירוף לכיון הקבר? ולא ממש עניין אותם שהדרך שהם סללו לעצמם בין החלות היא בעצם דריכה על קברים!!!!
מה זה הצעקות האלו במסע לוויה כואב כ''כ? לרגע חשבתי שאולי יש כאן מגרש כדורגל סמוך..
מה חשבתם כשדחפתם גדרות בכח? כשהראתם לכולם את חכמתם בטיפוס על עצים ואבנים כדי לעבור את החיילים שעמדו שם?
אני מכירה מקרוב יש צבא אחד
(והוא דווקא אדם שומר תורה ומצוות, משלנו לגמרי!!!) מיני אלפים שהיו שם, ואתמול הוא חזר הביתה עם שברים וחבלות וכל זה למה??
למה אנחנו לא יכולים להיות מעט יותר מאופקים ומתורבתים ולהישמע להוראות.
תמיד חייבים לחפש איפה עושים לנו ''בדווקא''?
איפה כבוד התורה נמצא בהתנהלות שכזו?
איפה כבוד שם שמים?
האם לא הגיע הזמן שנראה את ''חוכמתנו הרבה'' בתחומים בהם צריך להראות?
לא סתם כתוב
''ושמרתם ועשיתם כי הוא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים ... ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה ''
איפה נכרת החוכמה של עם ישראל וגדלותו? דווקא איפה שיש משמעת והכנעה למה שאנשים גדולים ומבינים מאתנו אמרו לעשות. גם אם נראה לי שיותר טוב לעשות ככה והם לגמרי עושים בדווקא כדי ש...
זכיתי ב''ה במשפחה נפלאה, רבים מאתנו מתנדבים בהרבה ארגוני חסד, אבל אתמול לצערי לאף אחד לא הייתה תשובה מניחה את הדעת מול הדבר הזה.
וחבל וכואב כ''כ שלוויה שתהנהלה בסדר מופתי כ''כ הייתה צריכה להגמר בכזו התנהלות.
ובאמת תודה רבה לה' שזה לא נגמר באסון.
ואולי קבלה טובה לע''נ מרן זצוק''ל, להשתדל להיות קצת יותר מאופקים, לשמור על כבוד התורה וכבוד שם שמים גם אם זה נראה לנו לגמרי לא הוגן.
והלוואי ולו רק זה יצא מכל זה-היה שווה הכל.
אני יודעת שההודעה הזו תמחק בזמן הקרוב, ובכ'א החלטתי לכתוב קצת כדי להוציא את הכאב וקצת כדי אולי לגרום למישהו לפתוח את העיניים לפחות לפעם הבאה שתהיה בשמחות.