קורונה תדפיסו לכל השאננים שעדיין לא הפנימו

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מבינה, אוהו מבינה, שילדים צריכים מרחבים. אבל תדמיינו שיש מחבלים ברחובות, גם תגידו שמותר קצת לצאת כי א"א להישאר בבית??
ודי כבר עם: זה כמו שפעת והמבוגרים והקבוצות סיכון שישמרו על עצמם!
כי אם נניח יבואו הרבה חולים לבתי חולים אז מי יטפל בילד שנחנק מגולה חלילה? מי יטפל בכל הדברים השגרתיים? וחוץ מזה שגם צעירים שחלו בקורונה לפעמים היו צריכים טיפול עזר כדי להישאר בחיים.
פשוט צריך להפנים שעכשיו זה לא מצב רגיל!

אילה אחת

משתמש מקצוען
מבינה, אוהו מבינה, שילדים צריכים מרחבים. אבל תדמיינו שיש מחבלים ברחובות, גם תגידו שמותר קצת לצאת כי א"א להישאר בבית??
ודי כבר עם: זה כמו שפעת והמבוגרים והקבוצות סיכון שישמרו על עצמם!
כי אם נניח יבואו הרבה חולים לבתי חולים אז מי יטפל בילד שנחנק מגולה חלילה? מי יטפל בכל הדברים השגרתיים? וחוץ מזה שגם צעירים שחלו בקורונה לפעמים היו צריכים טיפול עזר כדי להישאר בחיים.
פשוט צריך להפנים שעכשיו זה לא מצב רגיל!
לא אמרתי שמותר אמרתי שזו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה והוא באמת לא עומד

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
ספרד, כל החנויות והשירותים שאינם לצרכים בסיסיים סגורים. אסור להישאר בחוץ אם זה לא סביר (עבודה, טיפול בקרוב משפחה, הליכה עם הכלב או קניית מוצרים בסיסיים). המשטרה מוודאת שאיש לא נמצא ברחובות להנאתם ובתי החולים קצת קרוסים.
זה המצב בספרד גם היום?

sheen

משתמש מקצוען
אבל הרחקת לכת בזה שאמרת שזה מחיר של חיים. זו שפעת רגילה שהרוב המוחלט לא מתים ממנה וממש לא כמו מגיפה אמיתית.

מישהו פה יכול לבוא לעזור לי להסביר??
אני לא מאמינה שעדיין יש אנשים שחושבים כך. פשוט לא מאמינה
מתחילה קצת להתייאש.

RACHELIZ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לא אמרתי שמותר אמרתי שזו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה והוא באמת לא עומד
אחרי שחלילה ישמעו מספרים... הציבור פתאום יבין ויוכל לעמוד. אז חבל, אפשר להמנע מזה. רק צריך לחדד ולהסביר.
אני מבינה שאנשים פשוט לא קלטו את העניין כי כרגע נשמע שיש קצת חולים...

אילה אחת

משתמש מקצוען
מישהו פה יכול לבוא לעזור לי להסביר??
אני לא מאמינה שעדיין יש אנשים שחושבים כך. פשוט לא מאמינה
מתחילה קצת להתייאש.
לא תוכלי לשנות את דעתי, אני נשמעת לגמרי להוראות של משרד הבריאות אבל מבינה את אלה שלא, זה הכל.

MACHAK

משתמש מקצוען
יש כאן דעות שונות שאמרו ואין לי כח לצטט שיש באנשים שאומרים לשמוע לנחיות משרד הבריאות חסר באמונה, שסתם לחוצים ופחד יותר גרוע.
הרבנים הביעו את דעתם בקול ברור שצריך לשמוע להנחיות משרד הבריאות. ולכל האומרים שאלו ימות המשיח ויהודים לא ימותו את זה אפשר להגיד רק אחרי ולא לפני. כי אם לא תיזהר מי מבטיח לך שלא יהיה מוות? ולמה לא אמרו את זה בפוליו אולי זה היה אז? המדרש לא נאמר כדי שתסתובב בזמן מגיפה ותהיה בטוח שעל זה המדרש דיבר וכלום לא יקרה. מי אמר לך שזה דיבר על היום? מחובתך להיזהר מאד. וכלום בעינך שאנשים יחלו מבוגרים או אנשים בסיכון? אתה מבטיח להם שלא יקרה להם כלום?
לגבי חתונות גם על זה הזהירו גדו"י שישמרו על ההנחיות.
בקיצור מי שמאמין בה' שומר על ההנחיות בצד ושמרתם לנפשותיכם. ומי שמאמין גם אמון על שמירה על חיי אדם ולא מעז לסכן אותם.
ואם מחללים שבת בשביל להציל חיי אדם אני מאמינה שאפשר להתאפק ולא לצאת לצורך לא חיוני כדי להציל חיי אדם.

גיטרה אקוסטית

משתמש מקצוען
אבל אין עניין להכליל ולהכפיש על החתונות שמתנהלות למופת בדיוק כמו ההנחיות ובבטיחות מירבית,
כמו"כ רבים מאד בבתי הכנסיות מקיימים בדקדוק את נהלי הבטיחות הנדרשים,
נכון יש גם כאלו שלצערנו מזלזלים, להסכים איתם זה בלתי אפשרי, וזה גם מכעיס,
אבל להבין אותם זה דבר הנדרש..
ובמקומות שיש ריכוזים חרדיים שהגיע הנגיף ברור שההתנהלות משתנית גם אצל אלו שאינם מקפידים..

חזן הדגול

משתמש פעיל
בתוספתא סוף פרק ב
רבי יוסי אומר מבול של מים אין אבל מבול של דבר לעובדי כוכבים לימות המשיח יש שנא' (זכריה יא) ואקח את מקלי את נועם וגו' מהו אומר ותופר ביום ההוא.

פיקאסה

פיץ' אוטומציה ובוטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כרגע הוא לא עומד.
אבל אם מסתכלים בהיגיון פשוט.
כפי הנראה באיזשהוא שלב המדינה תחמיר את הנהלים. ואת האכיפה...
ויהיה פחד להסתובב ברחובות.
אני מדגישה. זה מה שאני חושבת שיקרה. לא שיש לי מקור. אני פשוט מסתכלת על סין שהצליחה להשתלט. באמצעים אכזריים, אך מוכחים. אני משערת שלא רק אני מסתכלת על סין, אלא ראשי מדינות רבים, כולל ראש המדינה שלנו. מסתכלים ולומדים.
וישראל יודעת להיות מאוד יעילה וחזקה, כמעט דיקטטורית בהפעלת כוח על אזרחים.
כשהארץ תהיה במצב יותר קטאסטרופאלי ,עם אלפי חולים. וקריסה במערכת הבריאות. כשהמדינה תתחיל לספור את המתים ותבין שאין ברירה. וחייבים למנוע בכל מחיר את המגיפה. אז נראה מה זה עוצר אמיתי. עם שוטרים וחיילים ברחובות. (ממש כמו סיפורי הפלמ"ח :cool:)
אני יודעת שיש עכשיו גיוס של אנשי מילואים. (כאלפיים כמדומני) סילחו שאני לא זוכרת באיזה אתר חדשות קראתי את זה. אובר מידע ומקורות...
ואם תרשו לי לנקוט עמדה. אני לגמרי בעד כל האמצעים האלה. למרות שהם נראים אכזריים. הם כורח המציאות.
אבל לדעתי זה יקרה רק כשבאמת יהיה מצב בעייתי. מה אפשר לעשות? רוב בני האדם מתחילים לשנות את השיגרה רק כשמ-כ-ר-י-ח-י-ם אותם. ורוב ראשי המדינות לא ששים להפעיל את האמצעים האלה. אלא רק כשהמציאות תכריח אותם.
מה אתם אומרים?

sheen

משתמש מקצוען
אבל אין עניין להכליל ולהכפיש על החתונות שמתנהלות למופת בדיוק כמו ההנחיות ובבטיחות מירבית,
אף אחד כאן לא הכליל והכפיש, אלא כתב מידיעה ברורה על חתונות שהוא השתתף/לא השתתף בהן.
אין הכללה, יש מציאות. עגומה.

סיפורים

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הפקות ואירועים
קראתי את האשכול ברצף כמעט בלי נשימה.
היו הרבה דיבורים.
הרבה ברבורים.

דבר אחד זעק לשמיים...
ולא, זה לא היה לא הלחץ ולא השאננות.
זה היה נקודת המבט וההסתכלות.

הכל בדרך הטבע.
אני, כיהודיה ב"ה, יודעת שיש טבע בעולם, וזה התנהלות של הקב"ה בעולמו.
ולכן עלינו להשתדל ולהתייחס להנחיות שמסיעות לפי דרך הטבע להתגבר על המחלה.
וגם הרמב"ם בפרשת בא מבהיר שאין טבע בעולם והכל נס. הטבע הוא נס שמסתתר במעטפת כולשהי.
אבל אם זה ההתנהלות של העולם, עלינו להשמע להוראות.

רק מה, הטבע כולל עוד כמה חוקים.
זה שתורה מגינה ומצילה זה נס, אבל גם הוא חלק מהטבע שטבע הבוא יתברך.
ולכן כל ביטול תורה שהוא, לכל גיל שהוא, בדרך הטבע גורר מחלות, תמותה, וכו'.
זה שליהודים יש שמירה מיוחדת זה נס, אבל גם הוא מוטבע בטבע,
ולכן גם אם כולם מתים בדרך הטבע, אם הם יעשו את רצונו יתברך, הם מוגנים בשבעה עננים.

כל רגע של לימוד ותפילה, בדרך הטבע יעזור למגפה לא פחות מרכישה אלף מכונות הנשמה.
ובדרך נס, הלוואי ונזכה, רק זה יעזור!

sheen

משתמש מקצוען
לא תוכלי לשנות את דעתי, אני נשמעת לגמרי להוראות של משרד הבריאות אבל מבינה את אלה שלא, זה הכל.
לא מנסה יותר. על אף שלא חושבת שאת נשמעת לגמרי להוראות, עם כל הדיבורים על כמה חשוב לאפשר עכשיו לילדים מרחבים,
אבל אחרי המשפט הזה:
אבל הרחקת לכת בזה שאמרת שזה מחיר של חיים. זו שפעת רגילה שהרוב המוחלט לא מתים ממנה וממש לא כמו מגיפה אמיתית.
אני מתייאשת לגמרי.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי שחלילה ישמעו מספרים... הציבור פתאום יבין ויוכל לעמוד. אז חבל, אפשר להמנע מזה. רק צריך לחדד ולהסביר.
אני מבינה שאנשים פשוט לא קלטו את העניין כי כרגע נשמע שיש קצת חולים...

תחושת בטן:
עד כה נדבקו בישראל בערך 5000 איש. אולי כפול.
אין שכונה או רחוב בלי נדבק. אם רק אנשים ישמרו על ההנחיות, לא נקום עוד שבוע או עשרה ימים למספרים מטורפים של מתים.

אילה אחת

משתמש מקצוען
לא מנסה יותר. על אף שלא חושבת שאת נשמעת לגמרי להוראות, עם כל הדיבורים על כמה חשוב לאפשר עכשיו לילדים מרחבים,
לא אמרתי שחשוב עכשיו לאפשר מרחבים אמרתי שילד בטבע שלו צריך מרחבים. ולמרות זאת אני יושבת בבית עם 2 הילדים שלי ולא יוצאת לגינה ולא לשום מקום ומשתגעת ביחד איתם.

sheen

משתמש מקצוען
תחושת בטן:
עד כה נדבקו בישראל בערך 5000 איש. אולי כפול.
אין שכונה או רחוב בלי נדבק. אם רק אנשים ישמרו על ההנחיות, לא נקום עוד שבוע או עשרה ימים למספרים מטורפים של מתים.
זה מה שאמר פרופ' גרוטו (המשנה למנכ"ל משרד הבריאות), כי הוא מעריך שיש כרגע עוד מספר אלפים בודדים של חולים, שאנחנו לא יודעים עליהם.
רק אל תכתוב "תחושת בטן", כי זה נותן לגיטימציה לאנשים להעלות לכאן עוד כל מיני תחושות בטן בנוסח "זו רק שפעת רגילה ולא סכנת חיים"

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
וזה מה שאתם עושים כשיש לכם צורך בטיפול שורש?
"אתם" הכוונה ליהודים כשרים שיש להם אמונת חכמים?
או שאולי תשאל את רבי נחמן מברסלב זי"ע שאמר את הדברים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה