קורונה תדפיסו לכל השאננים שעדיין לא הפנימו

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אפשר שיבואו חברות ויכנסו במשמרות מתחלפות.
הצער של הכלה זה גם דבר חמור

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר שיבואו חברות ויכנסו במשמרות מתחלפות.
לצער כלה זה גם דבר חמור
אבל המשמרות האלה גורמים לכלה להיחשף לכמויות מיותרות של אנשים..
למה לא מובן שעם כל העצב של הכלות, הבריאות קודמת לכל??

אילה אחת

משתמש מקצוען
רק מי שלא מתחתן בימים האלה מגיב בקשיחות... תחשבו כמה התפללתם על יום החופה שלכם שלא ירד גשם/ שלג, שכלום לא יתפשל ושתהיה חתונה שמחה ותרגישו קצת את החתן והכלה המסכנים שנאלצים להתחתן בתנאים כאלה.
לא אמרתי ללכת נגד ההוראות אבל לפחות להתבטא ברגישות ובהבנה

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אבל המשמרות האלה גורמים לכלה להיחשף לכמויות מיותרות של אנשים..
למה לא מובן שעם כל העצב של הכלות, הבריאות קודמת לכל??
אין צורך להחמיר מעבר להנחיות, כשזה גורם לצער גדול מאד לכלה!
נכון לעכשיו הכוללים שאני רואה והמניינים וכו' די מלאים.
הרבעס של הילדים מלמדים קבוצות קבוצות בבתים.
למה דווקא על כלה ביום חופתה צריך פתאום להחמיר יותר??

sheen

משתמש מקצוען
נכון לעכשיו הכוללים שאני רואה והמניינים וכו' די מלאים.
עצוב מאד, וחבל.
זה לא הופך חתונות המוניות לבסדר.
למה דווקא על כלה ביום חופתה צריך פתאום להחמיר יותר??
לא להחמיר יותר. להישמע להנחיות הברורות מאד.
או שאולי התכוונת למה דווקא בחתונות לזלזל פחות??

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לפי ההנחיות זה מותר.
מה שאתם רוצים זה להחמיר יותר.
פניקה מיותרת שמובילה לפגיעה וצער. לא זה מה שיעזור לכם להינצל.

ספרא וסייפא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לפי ההנחיות זה מותר.
כנראה שלא נתקלת בחתונות שלא לפי ההנחיות.
אני נתקלתי ביותר מאחת.
לימוד תורה מגינה על העולם. חייבים לעשות הכל שזה ימשיך - אך לפי ההנחיות.
חתונה ניתן לעשות לפי ההנחיות. השמחה תהיה אולי קצת פחות. בגלל זה לא נפר הנחיות.

sheen

משתמש מקצוען
לפי ההנחיות זה מותר.
אולי ראינו הנחיות שונות?
אני מכירה את ההנחיות של עד 20 איש בחתונות, תוך שמירה על מרחק של שני מטר בין אדם לאדם, ללא מגע פיזי כמו חיבוקים ולחיצות ידיים.
@שמחו כמדומני תיאר כאן חתונה שמתוכננת להתקיים היום, שהוזמנו אליה עשרות משתתפים, ועוד קיבלו הדרכה להגיע בלי טלפונים כדי להתחמק מאיתור.
עדיין אתה חושב שלפי ההנחיות זה מותר?

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אבל ההנחיות מתירות תחלופה של עשר עשר!!
כמו שעושים בבתי הכנסת והמקוואות.
וזה כל מה שהצעתי.
תנו לחברות לשמח את הכלה במשמרות!

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
לא יעזור
אין דרך להביא בצורה בטוחה מספיק
וזה אומר גם לכלוא את כל מי שגר איתם בבית [תוסיפו עוד 30% מהאוכלוסיה] כי אם הם יצאו ויחזרו לבית ואולי יהיו נשאים אז מה?
בקיצור...
לא מעשי.
או שתבודדו את כל קבוצות הסיכון בגטו, כפי שהוצע כבר בכל מיני רגעים של פרגון בפורום הזה.
או שתבודדו את כל המדינה...
וזה כנראה מעשי יותר.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וזה כל מה שהצעתי.
אני רק שאלה:
אם זה חוקי ועפ"י ההנחיות,
למה יש להזהר ולהשאיר את הטלפונים בבית?

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וזה כל מה שהצעתי.
בבתי הכנסת והמקוואות - כל העשרה יוצאים.
בחתונה, החתן והכלה נשארים ונחשפים שוב ושוב ושוב לעוד ועוד אנשים.

ספרא וסייפא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מאז נדברו:

לך עמי בא בחדריך!!! חבי כמעט רגע... יהודים יקרים: השמרו לנפשותיכם... אנא... תקפידו על ההוראות... כן... זה לא סוד שיש לנו טבע מרדני כזה ששובר מוסכמות... בפרט אם ההוראות מגיעות ממשרד הבריאות... אז בכלל יש לנו נטיה טבעית לזלזל ולא לחוש...
אז אנא!!! רצון ה' שניקח את הדברים ברצינות!!!!
כן... כעת סדר היום ולוח הזמנים היהודי משתנה לפי הוראות החירום שמגיעות כעת... כן!!!! כפשוטו!!
אז אני לא צריך להגיד לך מה אומרים במערכת הבריאות... אתה לא צריך אותי בשביל זה... אבל אני כן יכול להגיד לך כמה דברים שהם לא אומרים ואת זה צריך לקחת בחשבון: דבר ראשון: צריך לדעת שחוסר זהירות מצידנו הוא ספק חילול ה'!!! וספק חילול ה' יותר חמור מספק חילול שבת... (כן... חילול שבת מדורג ב"יסורים ממרקים ומיתה מכפרת" ואילו חילול ה' אפילו המיתה רק מיתה ממרקת ולא מכפרת ע' יומא פ"ו.)
ויש פה חשבון אחד ועוד אחד: אם אנחנו החרדים שאורח החיים שלנו מאוד צפוף ומעורבב... אם בדיוק אנחנו לא נקפיד על ההוראות... זה עלול לגרום חלילה שיצטברו אחוזי הדבקה גבוהים אצל החרדים... וזה חילול ה' נוראי שיכול לפרנס את שונאי ה' ושונאי הדת... אז זהו!!! שביום הבחירות כשראינו שאחוזי ההצבעה אצל החרדים היו נמוכים... צעקנו גיוואלד... למה?? כי צריך לעשות קידוש ה'!! נו נו... מי שלא עשה את הקידוש ה' הזה לפחות עבר בשב ואל תעשה... אבל כאן אם יהיו אחוזי הדבקה גבוהים אצל היראים ושלימים זה חילול ה' נורא... ש... שאם קיי"ל שאחד שוגג ואחד מזיד בחילול ה'... אז כאן זה קרוב למזיד... אז אנא!!! קח גם את זה בחשבון... זכור שיש כאן גם ספק חילול ה'...
נקודה נוספת שאולי לא לקחת בחשבון: אם חלילה וחס מחוסר זהירות וציות להוראות יווצר חלילה מצב שיהודי הדביק את חבירו ואותו אחד נפל למשכב... יש כאן מזיק לא בגרמא אלא בגרמי!!!! שים לב: יש גרמא ויש גרמי!!! הנשימה שלך והניצוצות של רוק שניתזין ממך הם "גירי דיליה..." זה חובל בידיים... ואם חלילה וחס יקרה משהו.. אז מי שפשע בשמירה הוא אפילו לא חייב גלות!!!!! כי רק רוצח בשגגה יכול להתכפר בגלות אבל מי שהוא קרוב למזיד לא מתכפר בגלות... האם אתה מעוניין לקחת אחריות על כזה איסור???
שים לב: אני לא מדבר כעת על הבריאות שלך!! אני לא מדבר על ה"נשמרתם מאוד לנפשותיכם" שכתוב בסוף ספר יהושע שמשם למידים להקפיד על הבריאות... את זה כבר משרד הבריאות אומר... אני עכשיו מעמיד אותך מול שיקולים נוספים ש... שאם העסק ח"ו יצא מכלל שליטה אתה בבעיה... ואתה לא תסלח לעצמך... אני עד היום לא מקנא באותם אלו שדחפו בלווייתו של מרן שבט הלוי זיע"א שגררו את הפטירה הטראגית של אותם שני אנשים שנמחצו שם למוות... וצריך לדעת שיש דימיון בין המצב כיום לאז...
אני לא מפחד עליך... לך יש בטחון בה' נניח... לך יש מערכת חיסונית בריאה... ואתם סתם אחד כזה שלא רואה ממטר... אבל הההלו... יש פה עוד אנשים חוץ ממך! יש אנשים שעלולים להינזק ממך קשות... אין לך רשות על פי תורה להיות מזיק שכזה!!!!
לכן אנא יהודי יקר:
תקפיד על כל ההוראות!!!! אל תהיה למדן ואל תהיה אויבער חכם... כי כעת זה רצון ה'!!!! בשעת מגיפה צריך להסתגר... לך עמי בא בחדריך... חבי כמעט רגע עד יעבור זעם... נקודה!!! אין פה מה להבין... ואין פה מה להתחזק!! צריך פשוט להישמע להוראות כי כעת זה רצון ה'!!! אחרי שזה ברור... כעת אפשר להתבונן במה אפשר להתחזק... ומה ה' בא לעורר אותנו... ועל כך בגיליון זה...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עד שיבינו יהיה מאוחר.
את 'פירות' החולה בקריאת זכור אוכלים בטלז סטון עכשיו.
'פירות קריאות המגילה והטישים בפורים מתחילים להתגלגל אתמול-היום,
את תוצאות החתונות ההזויות של השבוע, מתי יתגלה?
כל מילה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה