קורונה תדפיסו לכל השאננים שעדיין לא הפנימו

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יש לנו ויכוח על המספרים עוד מהעבר

הנה ניתוח של המספרים מכלכליסט:
זה ויכוח על מספרים?
חשבתי שטענת שכל מי שאומר שקשה לו זה בגלל שיש לו סיבות טובות.
אז עדכנתי שיש אנשים שיש להם סיבות טובות לקושי אדיר בבית, והם בכל זאת בעד.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אגב באיטליה, המדינה בעלת אחוז חולי הקורונה הגבוה ביותר,
יש כרגע 0.00052 אחוז חולים

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה ויכוח על מספרים?
חשבתי שטענת שכל מי שאומר שקשה לו זה בגלל שיש לו סיבות טובות.
אז עדכנתי שיש אנשים שיש להם סיבות טובות לקושי אדיר בבית, והם בכל זאת בעד.
אני לא נגד
אני נגד חוסר אמפטיה וזלזול ברגשות של אחרים

א יודעלע

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
קטונתי מלהביע דעה, רק זאת אציין כמי שנמצא במערכת החינוך, א. ברוב המקומות מקפידים על ההנחיות. ב. יש יותר בעיה של חרדות ופאניקה מאשר בעיות של אדישות. ג. חלק מהמתחזקים\אדישים הם חרדתיים שזו דרכם להתמודד. כל מי שמתעסק בחינוך ובעולם הנפש והמצוקות הרגשיות, מבין שההפחדה הינה טעות, יש דרכים חכמות יותר לגרום לאנשים לשמור על הכללים.
לסיום. לטעמי הדרך הכי טובה לאזן בין השתדלות לאמונה היא להתייעץ ב'דעת תורה'.
בשורות טובות ובהצלחה לכולנו באתגר ההורי המיוחד שנפל לפתחינו (אישית כבר חוויתי בכך תוצאה חיובית).

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לכל אלו שחושבים שהם מחוסנים נגד הנגיף כי הם צעירים ובריאים ולכן לא מבינים למה הם צריכים ״לסבול״ בגלל קבוצת מיעוט..(שזה עניין מזעזע בפני עצמו..)
כדאי לכם לדעת שיש המון צעירים שנמצאים במצב קשה (בארץ) ויש גם נפטרים(בעולם)...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לכל אלו שחושבים שהם מחוסנים נגד הנגיף כי הם צעירים ובריאים ולכן לא מבינים למה הם צריכים ״לסבול״ בגלל קבוצת מיעוט..(שזה עניין מזעזע בפני עצמו..)
כדאי לכם לדעת שיש המון צעירים שנמצאים במצב קשה (בארץ) ויש גם נפטרים(בעולם)...
אוי פג להם הביטוח והם לא חידשו?

תילי5565

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אוי פג להם הביטוח והם לא חידשו?
שומעת מהמילים שלך לאורך כל האשכול את הכאב שאת מרגישה מחוסר האיכפתיות של ה״בריאים״ וה״צעירים״ כלפי קבוצה ״זנוחה״ של מסכנים וזקנים..
כל-כך לא מתאים לאנשים משלנו לדבר ככה על המבוגרים מאיתנו, הזקנים.. או אלו ש״לא הצליחו״ בחיים ונמצאים בקבוצת סיכון.. (שיסתדרו ויתמודדו ולא ״יפריעו״ לנו לערוך קניות, לעשות כסף ולנפוש..)

גם אם מדובר באדם אחד מכל המדינה שנמצא בסכנה שווה למען שמירת בריאותו לרסק כביכול את הכלכלה..
״כל המציל נפש אחת מישראל״..

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
דה מרקר:

הדרך היחידה למנוע קטסטרופה": האיש שמייעץ לנתניהו יודע מה לעשות כדי שלא נהיה איטליה וספרד

פרופ' רן בליצר: "ההנחה שלנו היא שמסתובבים כעת באוכלוסייה מספר לא ידוע של אנשים שנדבקו ומדבקים בעת הזו, החשש הוא שמדובר במאות או אלפים" ■ "השנה, סבא וסבתא יעשו לבד את ליל הסדר. זה כואב מאוד, אבל זה לטובתם"

מה גרם למשרד הבריאות לשגר היום בצהריים, בלי כל הודעה מראש או מסיבת עיתונאים חגיגית, את רשימת האיסורים החדשה והמחמירה? לגזירות החדשות אפשר לתת כותרת של שתי מילים: "תישארו בבית". בלי חברים, בלי משפחה מורחבת. להתכנס לגרעין המשפחתי הקטן. למעט מאוד ביציאות, סגירה מוחלטת של חיי הפנאי ושל העסקים הקטנים שעדיין פתוחים. והפסקה של כל הפעילות הרפואית הלא דחופה.

"להסתובב ביומיים האחרונים בחוץ ולראות קבוצות גדולות של אנשים שלא מבינות את גודל האירוע - מה מוטל על הכף ועד כמה הם חורגים מההתנהגות שנדרשת מהם הבהירה לי אישית עד כמה חשוב לצאת בהמלצות חותכות, ברורות וחד משמעיות כדי שהציבור יפנים את המצב האמיתי", אומר פרופ' רן בליצר, ראש מערך החדשנות בשירותי בריאות כללית, וחבר בצוות הטיפול במגפות של משרד הבריאות, שגם משתתף בימים אלה במעגל הדיונים הקרוב של משרד הבריאות וראש הממשלה.

בוא נתחיל בהמלצה שהיא הגזירה הכי קשה של המשפחות עם ילדים קטנים: לא לפגוש חברים בכלל? הילדים יתחרפנו

"בואי נתחיל בהיגיון שמאחורי ההנחיות: ההנחה שלנו היא שמסתובבים כעת באוכלוסייה מספר לא ידוע של אנשים שנדבקו ומדבקים בעת הזו, החשש הוא שמדובר במאות או אלפים. ההבנה היא שזו עלולה להיות סיטואציה שתדרדר אותנו לתרחיש דמוי איטליה וספרד בתוך פרק זמן של שבועות, והדרך היחידה שלנו במידה וזו אכן הסיטואציה להבטיח שלא נגיע לקטסטרופה היא הקטנה למינימום של הקשרים שבין תאים משפחתיים שונים. משום שברגע שאתה מייצר שרשראות - המחלה שלמדנו שהיא מאוד מדבקת עלולה להמשיך ולדבק בשרשראות האלה".

ולכן אסור להיפגש אפילו עם חבר אחד. כי גם אם זה אותו חבר - אז יש לו אחים שנפגשים עם אחרים וכן הלאה

"בדיוק. גם בסיטואציה שבה אנחנו נמצאים אנחנו לא יכולים לעצור הדבקות בתוך התא המשפחתי. הצורך שלנו הוא לנסות לוודא שזה לא מתפשט בין תאים משפחתיים כדי לנסות ולהכיל את האירוע ככל שניתן תחת המגבלות. וכן, זה גוזר בידוד של תאים משפחתיים ושל אנשים חולים בתוך תאים משפחתיים. ואני מודע לכך שזה כואב - גם בתא המשפחתי הפרטי שלי ובכל בית בישראל, אבל זו הדרך היחידה למנוע ברמה גבוהה ככל האפשר של ביטחון הידרדרות לתרחיש שאף אחד לא רוצה לראות".

מה מצפים לראות בשבועות הקרובים?

"השבועות הקרובים הם קריטיים, גם משום שאם מתרחשת הדבקה בלתי נשלטת זו ההזדמנות לעצור אותה וגם כי בשבועיים האלה תהיה ודאות גדולה יותר לגבי המשך התפשטות המחלה, ונראה כמה אנשים נדבקו לפני שבועיים ושלושה והתייצבו כרגע.

"במהלך השבועיים הקרובים נראה את התחלואה הקלה במי שנדבק בשבועיים האחרונים ובמהלך כל החודש הקרוב נראה את כל מי שהגיע לתחלואה קשה ונדבק באותה תקופה. ההשפעות היותר דרמטיות של הצעדים שעושים עכשיו יורגשו בעוד כשלושה שבועות".

מה האופק הרחוק יותר? מעבר לשבועות הקרובים?

"האופק הוא כמה דברים: קודם כל לקבל תמונה יותר ברורה של היקפי התחלואה השקטה שמתרחשת באוכלוסיה, וזו יכולת שלאט לאט בונים אותה - עם בדיקות מדגמיות וגם עם מעקב עמוק אחר תחלואה דמויית שפעת. ואחרי שנקבל את התמונה - בזמן הזה נראה מה קורה בתמונת העולם שסביבנו ונבין, אחרי שיצטבר ניסיון, מה קרה במדינות שונות שהתמודדו באופן שונה עם המגפה. הייתה לנו הערכה שמדינות שלא נקטו בצעדים דרסטיים אחרי שכבר היתה תחלואה כמו ספרד - יחוו חוויה מאד קשה, ולצערי נכון לרגע זה אכן קורה ממשיך לקרות".

יש לנו הפרש זמן מספיק גדול כדי ללמוד מניסיון של מדינות אחרות?

"כן. בזכות הצעדים המאוד מהירים ומקדימים שנקטה הממשלה לאורך האירוע - החל מעצירת הטיסות ודרך הבידוד והחקירה האפידמיולוגית שמעטות המדינות שביצעו אותה בעוצמות האלה - כל זה קנה לנו את הזמן והאפשרות להתבונן על ספרד כעת ולא שספרד תתבונן עלינו".

יש שאלה שמעסיקה רבים - לאור שיעורי התמותה הנמוכים בקרב צעירים והגבוהים בקרב קשישים - למה לא מבודדים רק את המבוגרים ונותנים למשק להמשיך לעבוד?

"יש לכך כמה סיבות: אחת היא משום שלא את כל המבוגרים אפשר לבודד. אין בועות בחברה, זה לא באמת עובד ככה. נכון שאפשר לנסות להכניס את האוכלוסיה המבוגרת לבידוד מגן אבל אם המחלה תשתולל באוכלוסיה הצעירה לא נצליח למנוע את התחלואה באוכלוסיה המבודדת. סיבה שנייה היא שאמנם באוכלוסייה מעל גיל 70 שיעורי התמותה גבוהים משמעותית - אבל גם צעירים וגם צעירים בריאים עלולים לקפח את חייהם, ובאחוזים לא מספיק קטנים.

"וכשמסתכלים על המספרים הגדולים - הצעירים הם הרוב ולכן רוב המקרים הקשים בסופו של יום יהיו צעירים מגיל 70. כי אמנם שיעורי התמותה בהם קטנים יותר אבל האוכלוסיה הזאת יותר גדולה. אני לא מקנא במקבלי ההחלטות שצריכים לעשות חישוב מה הנזק למשק ומצד שני מה יהיה המשמעות של ריסוק המשק בתרחיש איטלקי".

מה שלושת כללי האצבע הכי הכי חשובים?

"הראשון - לשמור על הידיים - לא ללחוץ ידיים ולרחוץ ידיים כל הזמן ולא לגעת בזולת. השני - לשמור על מרחק של 2 מטרים. יצאת להתאוורר? שמור מרחק של 2 מטרים. אתה עובד במפעל חיוני? 2 מטרים. בלי יוצא מהכלל. כלל שלישי - אם אתה חולה או מרגיש לא טוב - מספיק שיש תסמינים נשימתיים או חום מעל 37.5 - תבודד את עצמך מבני המשפחה בידוד מלא עד יומיים מחלוף הסימפטומים".

ומה עם ליל הסדר?

"השנה, לצערי, כל משפחה גרעינית תעשה אותו לבדה וסבא וסבתא יעשו אותו לבד. זה כואב מאוד, אבל זה לטובתם".

פיקאסה

פיץ' אוטומציה ובוטים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
למרות שאחד מסימני בוא הגאולה הוא שצעירים מזלזלים בזקנים - אני עדיין חושבת ומקווה שהם מיעוט במיוחד בחברה שלנו

וכן תינוק בן שנה וחצי נפטר בארה"ב כך שאין לאף אחד ביטוח גם אם הוא צעיר
אוי!!!!
מקור?
מקורונה?

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא בטוח עדיין
לקחו ממנו בדיקה וכשתחזור ידעו אם אכן נפטר מקורונה או לא

שומעת מהמילים שלך לאורך כל האשכול את הכאב שאת מרגישה מחוסר האיכפתיות של ה״בריאים״ וה״צעירים״ כלפי קבוצה ״זנוחה״ של מסכנים וזקנים..
כל-כך לא מתאים לאנשים משלנו לדבר ככה על המבוגרים מאיתנו, הזקנים.. או אלו ש״לא הצליחו״ בחיים ונמצאים בקבוצת סיכון.. (שיסתדרו ויתמודדו ולא ״יפריעו״ לנו לערוך קניות, לעשות כסף ולנפוש..)

גם אם מדובר באדם אחד מכל המדינה שנמצא בסכנה שווה למען שמירת בריאותו לרסק כביכול את הכלכלה..
״כל המציל נפש אחת מישראל״..
:(

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני לא נגד
אני נגד חוסר אמפטיה וזלזול ברגשות של אחרים
כשהאחרים זה הצד שמתאים לך?!

אגב,
https://send.magicode.me/send-file/file/80978f1753c7f720979dc7b8bb67c3aec3aea32a/view

בטח כבר ראית,
תראי שוב
הוא מדבר על בריאים וצעירים במצה קשה. גבר בריא בשנות ה 40 מהקהילה שלהם בניו יורק
אז נניח שיפתחו בית מלון לכל אלו שמקשים על חיי האחרים במדינה וגורמים להם לנזקים קשים [מה לעשות הקב"ה כנראה ייצר אותם על פס ייצור דפוק או שהם הגיע לבית חרושת בדיוק כשנגמרו הכליות או הלבלבים או הריאות הבריאות, או הסרעפות התקינות, או תאי הדם או לא יודעת מה ובכל זאת הרכיבו אותם. במחיר מוזל, סוג ב'] אבל מה עם אלו שבריאים ונושאים את הנגיף ועלולים להדביק גם בריאים שיגיעו למצב קשה [שוב ע"ע אותו יהודי, בריא [מהיצור התקין, ב"ה], צעיר [שנות ה 40] שבכל זאת המצב קשה. מי ערב לך שזה לא יגיע קרוב אליך חלילה?
כן, גם אם כל האלו יהיו בבידוד בבתי מלון או לא יודעת איפה....

מעניין אם כל אלו שחושבים כמוך [ואני מבינה את הקושי שבהשבתת המשק והגנים והכל, ולא מזלזלת בו. מבטיחה. ומי שמכיר אותי יודע שאני דוברת אמת] ידברו כך כשחלילה מישהו בריא במשפחתם יחלה?????
תמהני.

שוב-
הבידוד של קבוצות הסיכון יועיל להם אולי במניעת הידבקות, אבל הוא לא יועיל לבריאים וצעירים שעלולים גם להידבק ולשאת את הנגיף ולהדביק אחרים אף מבלי לדעת שהם נשאים ואש חלילה מישהו בריא כשור וחזק וצעיר יגיע למצב כמו [ע"ע ההסרטה הנ"ל] ומה ייאמר אז? מה תאמר המשפחה הקרובה של אותו אחד.

מאחלת לכולם ביראות איתנה. באמת
אבל ראו מה קורה.
אנשים נוטים לחשוב שלהם זה לא יקרה.
אז כן, גם להם, הבריאים והצעירים זה יכול לקרות.
ומה יועיל הבידוד כהצעתכם לאלו?

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כשהאחרים זה הצד שמתאים לך?!

אגב,
https://send.magicode.me/send-file/file/80978f1753c7f720979dc7b8bb67c3aec3aea32a/view

בטח כבר ראית,
תראי שוב
הוא מדבר על בריאים וצעירים במצה קשה. גבר בריא בשנות ה 40 מהקהילה שלהם בניו יורק
אז נניח שיפתחו בית מלון לכל אלו שמקשים על חיי האחרים במדינה וגורמים להם לנזקים קשים [מה לעשות הקב"ה כנראה ייצר אותם על פס ייצור דפוק או שהם הגיע לבית חרושת בדיוק כשנגמרו הכליות או הלבלבים או הריאות הבריאות, או הסרעפות התקינות, או תאי הדם או לא יודעת מה ובכל זאת הרכיבו אותם. במחיר מוזל, סוג ב'] אבל מה עם אלו שבריאים ונושאים את הנגיף ועלולים להדביק גם בריאים שיגיעו למצב קשה [שוב ע"ע אותו יהודי, בריא [מהיצור התקין, ב"ה], צעיר [שנות ה 40] שבכל זאת המצב קשה. מי ערב לך שזה לא יגיע קרוב אליך חלילה?
כן, גם אם כל האלו יהיו בבידוד בבתי מלון או לא יודעת איפה....

מעניין אם כל אלו שחושבים כמוך [ואני מבינה את הקושי שבהשבתת המשק והגנים והכל, ולא מזלזלת בו. מבטיחה. ומי שמכיר אותי יודע שאני דוברת אמת] ידברו כך כשחלילה מישהו בריא במשפחתם יחלה?????
תמהני.

שוב-
הבידוד של קבוצות הסיכון יועיל להם אולי במניעת הידבקות, אבל הוא לא יועיל לבריאים וצעירים שעלולים גם להידבק ולשאת את הנגיף ולהדביק אחרים אף מבלי לדעת שהם נשאים ואש חלילה מישהו בריא כשור וחזק וצעיר יגיע למצב כמו [ע"ע ההסרטה הנ"ל] ומה ייאמר אז? מה תאמר המשפחה הקרובה של אותו אחד.

מאחלת לכולם ביראות איתנה. באמת
אבל ראו מה קורה.
אנשים נוטים לחשוב שלהם זה לא יקרה.
אז כן, גם להם, הבריאים והצעירים זה יכול לקרות.
ומה יועיל הבידוד כהצעתכם לאלו?
תראי
הדיון הזה הוא תיאורטי בלבד
כי כרגע זה כבר לא אקטואלי לצערי :(

אבל בכ"ז ברצוני להדגיש שא"א ח"ו לא מתיחס לקבוצת הסיכון כקבוצת דפקט, ח"ו!!!
אלא כמו שכל אחד מבין שלפעמים לצורך רפואה, צריך לנסוע לתקופה מסוימת למקום אחר,
ניקח לדוגמא את הסובלים מאטופק שנוסעים לכמה חודשים טובים לשווייץ
זה לא קל, וזה סוג של בידוד מהמשפחה
אבל הם עושים את זה.

הוא הדבר כאן
זה פשוט ענין של הסתכלות

אגב, אני לא חושבת שלהשאר עם ילדים זה סבל.
זה כן קושי, אבל לא סבל.

להשאר עם ילד חינוך מיוחד בבית זה סבל!
ושוב,
אני לא יודעת לעשות השוואות
אבל לא בטוח שזה פחות סבל מבעלי קבוצות סיכון שיתבודדו במלונות
(להערכתי זה יותר)

מכל מקום הדיון הוא תיאורטי בלבד
וכרגע לא אקטואלי
כך שחבל לדוש בזה.

ולגבי הבריאים והצעירים שעלולים לחלות
הם עלולים לחלות גם בסרטן, וגם למות בתאוות דרכים.
לאף אחד אין ביטוח מכלום!
אבל הסיכון שלהם למות מקורונה דומה לסיכון למות מתאונות דרכים.
זה הכל

ושוב, זה לא מתוך זלזול
וח"ו לחשוב על קבוצות הסיכון כדפקטים!
סה"כ אני מדברת על סבא וסבתא שלי
ועל קרובי משפחה מדרגה זו או אחרת
אני הייתי הרבה יותר רגועה אם הם היו סגורים במלון
מאשר המצב כיום בו כולם מגיעים לבקר אותם חופשי חודשי...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תראי
הדיון הזה הוא תיאורטי בלבד
כי כרגע זה כבר לא אקטואלי לצערי :(

אבל בכ"ז ברצוני להדגיש שא"א ח"ו לא מתיחס לקבוצת הסיכון כקבוצת דפקט, ח"ו!!!
אלא כמו שכל אחד מבין שלפעמים לצורך רפואה, צריך לנסוע לתקופה מסוימת למקום אחר,
ניקח לדוגמא את הסובלים מאטופק שנוסעים לכמה חודשים טובים לשווייץ
זה לא קל, וזה סוג של בידוד מהמשפחה
אבל הם עושים את זה.

הוא הדבר כאן
זה פשוט ענין של הסתכלות

אגב, אני לא חושבת שלהשאר עם ילדים זה סבל.
זה כן קושי, אבל לא סבל.

להשאר עם ילד חינוך מיוחד בבית זה סבל!
ושוב,
אני לא יודעת לעשות השוואות
אבל לא בטוח שזה פחות סבל מבעלי קבוצות סיכון שיתבודדו במלונות
(להערכתי זה יותר)

מכל מקום הדיון הוא תיאורטי בלבד
וכרגע לא אקטואלי
כך שחבל לדוש בזה.

ולגבי הבריאים והצעירים שעלולים לחלות
הם עלולים לחלות גם בסרטן, וגם למות בתאוות דרכים.
לאף אחד אין ביטוח מכלום!
אבל הסיכון שלהם למות מקורונה דומה לסיכון למות מתאונות דרכים.
זה הכל

ושוב, זה לא מתוך זלזול
וח"ו לחשוב על קבוצות הסיכון כדפקטים!
סה"כ אני מדברת על סבא וסבתא שלי
ועל קרובי משפחה מדרגה זו או אחרת
אני הייתי הרבה יותר רגועה אם הם היו סגורים במלון
מאשר המצב כיום בו כולם מגיעים לבקר אותם חופשי חודשי...
נשמה-
גם בריאים וצעירים נחלים. גם הם מגיעים למצבים קשים ולמוות.
אולי הם לא בכמות כמו קבוצות הסיכון, אבל זה קיים.
גם אם הסיכון שלהם למות מקורונה הוא כמו מתאונת דרכים- זו השוואה לא רלוונטית.
תאונות קורות. לרוב בלתי נמענות.
מוות מקורונה לעומת זאת, אפשר למנוע בהתנהגות זהירה.

לגבי חינוך מיוחד-
אני מכירה היטב.
אמנם לא במשפחה הקרובה שלי אבל ממשחה קרובה אלי כמו אחים ואחיות. ילדת חינוך מיוחד שמגיעה לכאן המון.
ואת כל הנראה, ועוד שכמותך לא מבינים מהו סבלם של קבוצות הסיכון, לא רק עכשיו. אלא כל החיים. כל רגע.

ושלא תדעי לעולם

ולא, זה לא אישי. באמת.
אבל תבינו שמלכתחילה לא היה רלוונטי להכניס רק קבוצות סיכון להסגר.
יש בריאים חולים. והם יכולים גם להגיע למצבים קשים

גמרתי בזאת.

אלופית

משתמש פעיל
צילום מקצועי
ישיבות וכוללים שיסגרו- יצילו את המצב?????
מה יהיה על עמ"י??
לאן הגענו?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה