תגידו לי אם אני צודקת???הערות, הערות!!!

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
צודקת לחלוטין.
תמיד עדיף באישי בלשון נעימה, זה גם פחות עלול לפגוע וגם הרבה יותר סיכוי שזה יעזור

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
דייייייייייייי!!!, שוב הניק הזה מטריד, יש לכם עצה לניק שסתם, סתם, אין לו הערה ענינית, אבל מחפש כל הזמן איך למצוא דרך ליצור קשר אתי עם תגובות לא לעניניות, אפילו גובלות בחדירה לפרטיות וחוצפה וכמה שאני מזהירה אותו, לא קורה כלום?
כבר פניתי להנהלת פרוג, היה שקט, הלילה שוב הוא שלח לי...

ניק יקר!
שלא תחשוב שאם יש אופציה של אישי היא אמורה להיות מנוצלת להטרדות ודברים כאלו!!!
אם זה לא מועיל באישי, אאלץ לעשות זאת על במת הפורום!!!

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
שושיה.

בפעם הבאה שהוא מטריד אותך, תכתבי את שמו על גבי הפורום!!!
(תזהירי אותו על זה קודם)

stsh

משתמש פעיל
נכתב ע"י שושיה;1525872:
דייייייייייייי!!!, שוב הניק הזה מטריד, יש לכם עצה לניק שסתם, סתם, אין לו הערה ענינית, אבל מחפש כל הזמן איך למצוא דרך ליצור קשר אתי עם תגובות לא לעניניות, אפילו גובלות בחדירה לפרטיות וחוצפה וכמה שאני מזהירה אותו, לא קורה כלום?
כבר פניתי להנהלת פרוג, היה שקט, הלילה שוב הוא שלח לי...

ניק יקר!
שלא תחשוב שאם יש אופציה של אישי היא אמורה להיות מנוצלת להטרדות ודברים כאלו!!!
אם זה לא מועיל באישי, אאלץ לעשות זאת על במת הפורום!!!

לפעמים כשאין ברירה, מורידים את הכפפות.
תזהירי, ומשלא יקח זאת לתשומת ליבו - תעלי גם תעלי עם שם
אבל אין עונשין....

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הזהרתי כבר שפניתי להנהלה, כי כבר נמאסו עלי השאלות , סליחה על הביטוי המטופשות שלו.
למשל הלילה הוא שאל אותי אם פעם כתבתי שאני הולכת לישון מוקדם, איך זה יכול להיות שב-11 בלילה הוא ראה את התגובות שלי בנתיב?
נכון שזה מאוד מאוד עניני??

אה, זה שאני בכלל לא רשומה לפורום נתיב-זה לא משנה...
וזה שהלכתי אתמול לישון ב-10, גם לא משנה....
זו לא חדירה לפרטיות???

stsh

משתמש פעיל
נכתב ע"י שושיה;1525898:
הזהרתי כבר שפניתי להנהלה, כי כבר נמאסו עלי השאלות , סליחה על הביטוי המטופשות שלו.
למשל הלילה הוא שאל אותי אם פעם כתבתי שאני הולכת לישון מוקדם, איך זה יכול להיות שב-11 בלילה הוא ראה את התגובות שלי בנתיב?

זו לא חדירה לפרטיות???

קוראים לזה: "הטרדה".
אפשר לאכוף זאת גם בצורות פחות נעימות, אך האם הנהלת פרוג אינה יכולה לחסום את אותו משתמש מלהשתתף בפורום?

ניק יקר - אנו נעזור לשושיה שההטרדות יפסקו! אנו לא סלחנים כלפי דברים כאלו.

יום אביב

משתמש מקצוען
בוודאי שתגובות לא ענייניות באישי אינן ראויות, אך על הניקים להיות זהירים בעצמם בכתיבת הודעותיהם, ולהיות בעלי טקט ותבונה ולא לספר על עצמם פרטים שאין בהם צורך, שכן אחר כך מה להם כי ילינו. בעבר כתבה אחת הניקיות, 'איפכא מסתברא' כמדומני, שהכי ראוי לכתוב בצורה עמומה שאינה מפרשת אם זו כותב או כותבת. אמנם דבר זה דורש מיומנות לשונית ולא כל אחד יכול לעמוד בזה, אך אין ספק שהעיקרון ברור: היות שמדובר בפורום מקצועי, אין צורך לחשוף פרטים אישיים שלא לצורך (גם בפורום 'איש את רעהו') וממילא זו תהיה האווירה, ותגובות בלתי ענייניות וחודרות לפרטיות - מעל גבי הפורום ובוודאי באישי - לא יהיה להן מקום.

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י שושיה;1525898:

זו לא חדירה לפרטיות???

"ברוך משנה הבריות..."

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכון, אולי היה רצוי לטשטש מעט את הפרטים.
אבל אי אפשר לתלות את ההאשמה בניק שהטרידו אותו.
גם אם הוא חשף את העובדה שהוא ממגדר מסוים, אין הצדקה לחדור לפרטיות ולהטריד.

stsh

משתמש פעיל
נכתב ע"י e12;1525937:
בוודאי שתגובות לא ענייניות באישי אינן ראויות, אך על הניקים להיות זהירים בעצמם בכתיבת הודעותיהם, ולהיות בעלי טקט ותבונה ולא לספר על עצמם פרטים שאין בהם צורך, שכן אחר כך מה להם כי ילינו. בעבר כתבה אחת הניקיות, 'איפכא מסתברא' כמדומני, שהכי ראוי לכתוב בצורה עמומה שאינה מפרשת אם זו כותב או כותבת. אמנם דבר זה דורש מיומנות לשונית ולא כל אחד יכול לעמוד בזה, אך אין ספק שהעיקרון ברור: היות שמדובר בפורום מקצועי, אין צורך לחשוף פרטים אישיים שלא לצורך (גם בפורום 'איש את רעהו') וממילא זו תהיה האווירה, ותגובות בלתי ענייניות וחודרות לפרטיות - מעל גבי הפורום ובוודאי באישי - לא יהיה להן מקום.

כמובן שחשיפת פרטים אישיים או פעולות כהנה ואחרות, מיותרות בהחלט. מכל צד שהוא.
אך גם בצורה אנונימית קל לזהות בד"כ אם מדובר בכותב/כותבת. (לפי סגנון הכתיבה, סוג השאלות...)
ככלל, ראוי תמיד לקרוא את ההודעה שמכותבת לקהל פעמיים ושלוש, למחוק ולתקן ולפעמים אפי' לא לפרסם. זה קורה לי אין ספור פעמים.
אך במקרה זה חושבני ששושיה כבר הפנימה את המסר, והמטריד עדיין ממשיך, ולכן צריך לעשות לזה סוף.

יום אביב

משתמש מקצוען
ראשית, חדירה לפרטיות והטרדה -פסולה לחלוטין בכל מקרה ומנוגדת לרוח הפורום (פורום חרדי מקצועי וזה לא חרדי ולא מקצועי). נקודה. אבל באופן כללי לא דיברתי רק על חשיפת מגדר- שדי קשה להימנע ממנה, אלא על סגנון הודעות ואשכולות חושפני יתר על מידה. (מה שלא מצדיק הטרדה, כמובן)

אות ומופת

משתמש מקצוען
את יודעת מה אני חושבת?
שהודעה כמו שלך, ואשכול כמו זה - יש רק בפורום חרדי!
אולי תצחקו עליי, אבל דברים קטנים כאלו, או כמו השלט ב"חצי חינם" - "אין להוציא עגלות משטח הסופר, המוציא עגלה [טם-טה-ררם, שימו לב לאיום:] עובר על איסור גזל!" מרגשים אותי ומחזקים את הידיעה שלמרות החילוקים והפילוגים, כולנו בסופו של דבר שייכים לאותה יחידה מובחרת.

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;1525898:

שושיה, יש אנשים שלא גדלו...

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אות ומופת;1525990:
את יודעת מה אני חושבת?
שהודעה כמו שלך, ואשכול כמו זה - יש רק בפורום חרדי!
אולי תצחקו עליי, אבל דברים קטנים כאלו, או כמו השלט ב"חצי חינם" - "אין להוציא עגלות משטח הסופר, המוציא עגלה [טם-טה-ררם, שימו לב לאיום:] עובר על איסור גזל!" מרגשים אותי ומחזקים את הידיעה שלמרות החילוקים והפילוגים, כולנו בסופו של דבר שייכים לאותה יחידה מובחרת.

נכון, בפורומים לא משלנו -אין בעיה להשתלח אחד בשני ולשפוך "פנינים" זה על זה...
בפורום אחר אף אחד לא היה מטריח את עצמו לנסות לפתור את הבעיה כי שם זה לא בעיה - זאת דרך חיים...
לא אצלנו!!!

חזק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
זה רק אני שדרוך כמו קפיץ, מחכה בכליון עיניים
ש'שושיה' תגלה את שם הניק הטרדן
כדי לכסח לו את הצורה?

רגע אולי זה קרוב משפחה שעושה ממך צחוק?
אם הוא יודע יותר מידי פרטים

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא. גם אותי זה מאד מסקרן
אבל לא יודעת אם אכסח לו את הצורה. זה לא הדרך!!!

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י e12;1525937:
בוודאי שתגובות לא ענייניות באישי אינן ראויות, אך על הניקים להיות זהירים בעצמם בכתיבת הודעותיהם, ולהיות בעלי טקט ותבונה ולא לספר על עצמם פרטים שאין בהם צורך, שכן אחר כך מה להם כי ילינו. בעבר כתבה אחת הניקיות, 'איפכא מסתברא' כמדומני, שהכי ראוי לכתוב בצורה עמומה שאינה מפרשת אם זו כותב או כותבת.

העצה שצוינה כאן: לכתוב בצורה שלא יבינו אם זו גבר או אישה לעניות דעתי לא מתאימה לפורום שלנו, היא עלולה לגרות להרבה "פירצות" בתקשורת הצנועה בין גברים ונשים שעד היום נשמרה כל כך יפה וכל כך בכבוד פה בפורום.
(סליחה על הנימה ה"צדקנית" אך מקווה שאני מובנת...)

אני חושבת שזה מאד לא מתאים לפורום שלנו שאשה לא תדע שהיא מגיבה לגבר, או שגבר לא יבין שהוא מגיב לאשה. ולמה?
כי פה באתר גברים עוזרים לנשים בצורה מקצועית (בעיקר בפורומים המקצועיים) ונשים מגיבות לגברים בצורה ענינית לגבי נושאים מקצועיים ועניניים.
ברגע שלא ידעו אם מגיבים לגבר או לאשה זה יכול ליצור בלבול שלא מומלץ כלל...

א. הרבה נושאים שעולים ב"איש את רעהו, קשורים לנשים בדווקא, ואם גבר ירשה לעצמו להגיב בהם "בלי שידעו אם הוא גבר או אשה" ברור שזה יהיה לא לעניין.

ב. כשאני מגיבה לגבר אני מגיבה בצורה עינינית בלבד וכך כנראה נוהגות רב הנשים.
וכך גם נוהגים לגבי ניק שזהותו לא ידועה...
(וכן אני נוהגת, גם מעל גבי הפורום, להשתדל לפנות לגברים בלשון רבים-אבל זו כבר הנהגה אישית...)
לעומת זאת כאשה לאשה את מרשה לעצמך פה ושם לכתוב דברים עם קריצה....

אם ניק יגיב בצורה עמומה ויחשבו בטעות שהוא אישה, זה יכול לגרום לנשים אחרות להגיב תגובות כמו שהן מגיבות בד"כ לנשים, ויהרוס את המרקם העדין של העזרה זה לזה בצורה שמכבדת את כולנו....

מכיון שזהו פורום די סגור שבו שותפים ב"ה הרוב הגדול, יראי ה'
אני חושבת שעד היום עם העובדה שמחוברים בפורום גם גברים וגם נשים,
התקשורת הנכונה נשמרת יפה מאד, והניואנסים הדקים מנחים את רב משתתפי ומשתתפות הפורום.

עיצה כמו זו (להגיב בצורה עמומה) עלולה להרוס את המרקם העדין הזה.

זו דעתי...

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושיה;1525898:

זו לא חדירה לפרטיות???
זה נראה לי בן אדם שחושב בקול
אגלה לך סוד שגם אני חשבתי על זה, אבל בשקט :)
לא ברור לי למה ההנהלה לא מטפלת בו
לצערנו יש אנשים מסכנים ביותר שההנאה שלהם הוא להציק לשני ולגרום לו צער והוא נראה לי אחד שמחכה לך בפינה לעצבן אותך
לכאלה אנשים הפתרון הכי פשוט זה לשתוק!!! כי ככל שאת יותר מתעצבנת הוא יותר נהנה להציק ועוקב אחריך על כל תגובה שכתבת ומתמוגג ונותן לו חשק להציק עוד
ברגע שתשתקי זה ימאס לו ותראי ישועות גם בהטרדות וגם אצלך כי הנעלבים ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים אוהביו כצאת השמש בגבורתו
כמו שכתבתי כאן לפני כשבועיים

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אגב, מה שכתבתי, היה באשכול ההוא שדיבר על ציפורי הלילה למינהם, ששם ציינתי שאצלי זה בדיוק ההפך, שאני תרנגולת...
כל אחד לוקח מכל דבר מה שהוא רוצה.

לי לא היה נראה שהנושא צוין בתור נושא, אלא בדרך אגב בהקשר לנושא, כי ציינתי שם, וזה היה ההדגש שהשעות הפוריות שלי הן לפנות בוקר...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה