תגידו לי אם אני צודקת???הערות, הערות!!!

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זהו כבר פתחתי אשכול בנושא שמטריד אותי מאוד בתקופה האחרונה כאן בפורום :mad:
ואני מתכוונת לההערות והביקורות שכל אחת/אחד שולח כאן באופן גלוי וחופשי...
למה אני מתכוונת?? נגיד שמישהי-הו פתח אשכול בנושא מסוים, ויש תגובות שונות ואחת התגובות לא מוצאת חן בעיני מישהי/הו מהפורום- פשוט אין בעיה, הוא מעיר כאן ומחווה את דעתו וסותר ומוכיח בלי בעיה!!!:(:(
נכון שכל ניק פה הוא אנונימי ולא מוכר... אבל למה לעשות זאת בפומבי???למה לא לשלוח הערה בפרטי- גם לא מעליב וגם הכותב/ת יכול/ה לערוך שוב את ההודעה ולתקן???
הייתי נותנת כאן הרבה קישורים להערות מסוג זה - אם זה לא היה פוגע...:(
אצטט הערות לדוג':
"הי, זה פורום של חרדים..."
"מה עם זכויות יוצרים"
"הי, מה קורה פה? צניעות..."
"זה לא מתאים לאתר שלנו..."
אני לא אומרת שההערות לא מוצדקות!!! אבל אפשר לשלוח באישי ולתת צ'אנס לכותב/ת לערוך שוב את ההודעה ולא להלבין ברבים...:eek:
השתדלתי לשלוח באישי למי שראיתי - אבל אני לא עוקבת אחרי כל האשכולות כאן...
מה אתם חושבים/ות על זה??

מנדי שלום

משתמש פעיל
אני מכיר מה זה פגיעה בניק אנונימי,
קרוב משפחתי היה מדוכא שבוע מכזה דבר,
עד שפתח ניק חדש,
לא יזיק בכלל לשלוח באישי

מלבב

משתמש צעיר
נלענ"ד כי רוב המשתמשים כאן כותבים ספונטני... לא מתוך מחשבה לפגוע חלילה, כלל ועיקר. אך תמיד צריך שיפור, ויש מה לשפר!

עיקר השיפור שצריך כל כותב מקלדת הוא להתבונן תחילה היטב - איך להאיר ולהעיר רק על דרך הכבוד!

.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י מלבב;1524355:
עיקר השיפור שצריך כל כותב מקלדת הוא להתבונן תחילה היטב איך להאיר ולהעיר רק על דרך הכבוד!

.

לפעמים נאמרים פה דברים, שאנשים פנים מול פנים בחיים לא יגידו אחד לשני.
אנחנו שוכחים שמאחורי כל ניק עומד בנאדם. אם רק נדמיין שהוא עומד מולנו ואנחנו אומרים לו את הדברים בפה, זה כבר יצור את הסינון.

KR

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
באופן כללי לא יזיק שכל אחד יחשוב מעט לפני שהוא "משפריץ" הודעה. רק לחשוב.
הערה מעליבה - ודאי ובודאי גרועה. אבל אפילו סתם הודעה שלא עוזרת לאף אחד. או אשכול מיותר שלא עוזר לאף אחד.
כמה דברים מיותרים והשלכותיהם היו נחסכים כאן אם רק היו חושבים קצת לפני ה"שלח תגובה מהירה" אם ההודעה מועילה או לא.
.

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אכן,
באחד הפעמים לא פתחתי את פרוג שבוע שלם, אעפ"י שהייתי צריכה כל מיני דברים,
אבל היה לי כמין חשש שמא עוד פעם יענו לי בסגנון מזעזע...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני גם תוהה, אבל בכיוון ההפוך, למה יש ניקים שמשתמשים בהודעה הפרטית כדי לומר את שלהם שלפעמים גובל בחדירה לפרטיות וחוסר עניניות בתגובות שלהם בכ"א כתוב "ארור מכה רעהו בסתר"

יש איזה ניק אחד, ולא אכפת לי שידע, ששלח לי הודעה לא ענינית בפרטי בלי שום סיבה נראית לעין ומאז השתדל להעיר לי הערות עוקצניות בכל מיני אשכולות שפתחתי, אחרי שפניתי להנהלה, העסק נרגע.

גם בפרטי אין ענין להעיר אם ההערה לא ענינית.

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם לי קרה שהתעצבנתי כאן ושלחתי הודעה לכמה מנהלים כאן וענו לי שהפורום לא לרגישים מידי
מאז אני לוקחת את ההערות בערבון מוגבל יש כאן כל מיני מינים וסוגים של אנשים מכל הארץ והעולם מכל גווני הקשת החרדית והדתית עם מליוני סגנונות
מה שמקובל אצל א' לא מקובל אצל ב' ומה שמקובל אצל ב' לא מקובל אצל ג' וכן על זה הדרך
סתם ככה, במקרה שמוקפץ אשכול ישן בד"כ ע"י משתמש חדש שעוד לא מכיר את כללי הפורום הגעתי למסקנה שאם אעיר גם אני שהאשכול ישן הוא יוקפץ שוב
אז עדיף לשתוק ותוך יום זה כבר יבלע
סבתי ע"ה היתה אומרת לשתוק זה מאכל כשר

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צודקת מאד,
הבעיה היא לא רק הערות כמו "לא מתאים" שזה עוד עדין,
אלא שאנשים ממש "יורדים" פה אחד על השני,
משתמשים בציניות מוגזמת שבהחלט עלולה לפגוע,
ובביטויים מאד לא נעימים כדי לציין את "שאט הנפש" שהם חשים...

כשאני מגיבה אני קוראת פעמיים לפני שאני עושה "שלח תגובה" מסננת שוב ושוב את הדברם, זה לוקח יותר זמן, אבל מומלץ בחום לכל מי שרוצה באמת לעזור ולא לצאת עם "מצוה הבאה בעברה"....

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י לנדא;1525236:
צודקת מאד,
הבעיה היא לא רק הערות כמו "לא מתאים" שזה עוד עדין,
אלא שאנשים ממש "יורדים" פה אחד על השני,
משתמשים בציניות מוגזמת שבהחלט עלולה לפגוע,
ובביטויים מאד לא נעימים כדי לציין את "שאט הנפש" שהם חשים...

כשאני מגיבה אני קוראת פעמיים לפני שאני עושה "שלח תגובה" מסננת שוב ושוב את הדברם, זה לוקח יותר זמן, אבל מומלץ בחום לכל מי שרוצה באמת לעזור ולא לצאת עם "מצוה הבאה בעברה"....

לנדא, התגובות שלך באמת מאוד מיוחדות! ממש אפשר לראות בין השורות איך את יושבת וחושבת על כל מילה.
במיוחד בפורום עיצוב גרפי, את מאירה בכ"כ נעימות לעבודות בוסריות, ומכוונת ממש יפה.

R.S

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פוינט ק גת;1525280:
לנדא, התגובות שלך באמת מאוד מיוחדות! ממש אפשר לראות בין השורות איך את יושבת וחושבת על כל מילה.
במיוחד בפורום עיצוב גרפי, את מאירה בכ"כ נעימות לעבודות בוסריות, ומכוונת ממש יפה.

בדיוק המילים שחשבתי לומר ללנדא!!
אני נהנית מהתגובות שלך, ומהעזרה האמיתית שאת עוזרת לניקים פה.
רואים את ההשקעה.. ותמיד בטוב טעם...

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י נירוש;1524308:
זהו כבר פתחתי אשכול בנושא שמטריד אותי מאוד בתקופה האחרונה כאן בפורום :mad:

נכון שכל ניק פה הוא אנונימי ולא מוכר... אבל למה לעשות זאת בפומבי???למה לא לשלוח הערה בפרטי- גם לא מעליב וגם הכותב/ת יכול/ה לערוך שוב את ההודעה ולתקן???
הייתי נותנת כאן הרבה קישורים להערות מסוג זה - אם זה לא היה פוגע...:(
אצטט הערות לדוג':
"הי, זה פורום של חרדים..."
"מה עם זכויות יוצרים"
"הי, מה קורה פה? צניעות..."
"זה לא מתאים לאתר שלנו..."

מה אתם חושבים/ות על זה??

הבעיה היא עם כאלו שגם אחרי כמה הערות עדיין לא חושבים (אולי הם צודקים בעצם ?:confused:) שהפורום אמור להיות רק לרמה חרדית גבוהה מהסוג שמתגעל מלפתוח אתרים אחרים.
יש כאן בפורום כאלו שלא מכירים מושגים מהעולם החילוני בכלל, ולא מעונינים להכיר אותו.
יש כאן כאלו שלא שומעים רדיו בכלל, לא רדיו חילוני, לא רדיו דתי, לא רדיו באידיש ולא רדיו ספרדי.
יש כאלו שהמילה טעלעוויזיה אצלם זה מילה גסה שלא מעלים אותה על דל שפתותיהם.
כן - זה הפורום החרדי המקצועי היחיד שקיים בעולם הזוהמה של האינטרנט.

וממילא, נבקש מכל מי שמועניין לפתוח אשכול לא מקצועי, שיעשה את מה שביקשה 'לנדא' ויעבור על זה פעמיים ושלש לפני שהוא לוחץ על שלח, ויבדוק אם הוא לא פוגע ברגשות של גולשים. - צניעות, מושגים מהרחוב החילוני ועוד.
(שלא יכנסו, שלא יפתחו, שלא יסתכלו במה שמפריע להם -זה לא תשובה למי שכל החיים שומר על מחשבתו, שומר על העיניים שלו, שומר על הרגש היהודי).

שוב, יתכן והפורום השתנה בזמן האחרון (מה לעשות, ירידת הדורות) ואז באמת הניקים שלא רוצים להכיר את הזבל שמגיע מבחוץ יצטרכו לחפש להם בית מקצועי אחר.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י מיכל123;1525359:
הבעיה היא עם כאלו שגם אחרי כמה הערות עדיין לא חושבים (אולי הם צודקים בעצם ?:confused:) שהפורום אמור להיות רק לרמה חרדית גבוהה מהסוג שמתגעל מלפתוח אתרים אחרים.
יש כאן בפורום כאלו שלא מכירים מושגים מהעולם החילוני בכלל, ולא מעונינים להכיר אותו.
יש כאן כאלו שלא שומעים רדיו בכלל, לא רדיו חילוני, לא רדיו דתי, לא רדיו באידיש ולא רדיו ספרדי.

הענין הוא, כשמעירים בצורה פוגעת, אז הצד השני רק נפגע ולא מקבל את הדברים.
אם רוצים להשמיע דברים כדי שישמעו, צריך להעיר בצורה מכובדת, כדי שהצד השני ירצה גם לשמוע.

ועוד דבר, גם במגזר החרדי יש רמות מסויימות של סגירות ופתיחות.
אז יכול להיות שההוא בדק, והיה לו שיקול דעת מוטעה, והוא כתב משהו/ העיר איזושהי הערה/ שאל שאלה, שלא נראתה למשהו אחר ברמה הרוחנית שלו. מותר לו להעיר אבל בעדינות. זה לא אומר שההוא כבר לא עונה להגדרה חרדי וזה כבר "הי, זה פורום חרדי". במילים אחרות: "מה אתה עושה פה, אתה לא מתאים, כאן זה פורום חרדי".

מקופלת

משתמש מקצוען
במגזר החרדי יש הרבה שמאזינים לרדיו , ולעומת זה, אינטרנט (וגם פרוג) מחוץ לתחום אצלם.
האזנה לרדיו לא מוכיחה על רמה רוחנית נמוכה.

מנדי שלום

משתמש פעיל
ראיתי למשל מקצועיות, עם מושגים מבחוץ
כמו אשכול שהיה לא מזמן בעריכת וידיאו ומצגות,
מישהו הציע שהוא ייצור פתיח של המירוץ למיליון, ויעלה מדריך איך לעשות,
מיד קפצו עליו, הי זה חרדי פה, זה תוכנית חילונית.
א. אם זה פתיח בלבד וזה מקצועי, מה הבעיה שלך?
ב. העובדה שאתה מכיר את המירוץ למיליון, כבר מראה כמה חרדי אתה, (אם אתה יכול להעיר אז כנראה...)

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י מקופלת;1525404:
במגזר החרדי יש הרבה שמאזינים לרדיו , ולעומת זה, אינטרנט (וגם פרוג) מחוץ לתחום אצלם.
האזנה לרדיו לא מוכיחה על רמה רוחנית נמוכה.

לא התכוונתי ששמיעת רדיו זה רמה רוחנית נמוכה, ואני לא הולך לדון מה הרמה של אף אחד.

רק הצעתי את הרעיון שלנדא הביאה, גם לפותחי האשכולות ולא רק למגיבים. פשוט לחשוב אם יש גולשים שאולי יפגעו מזה.

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חבל להכנס כאן לויכוח על מה מותר ומה אסור, ובאמת כל אחד צריך שיהיה לו רגישות להבין מה מתאים להעלות ומה לא, אבל נראה לי שאלו למשל שאינם רגישים לכל מיני תוכניות שונות שאנשים אחרים לא מתקרבים אליהם, גם לא מבינים שיש אנשים שזה מאוד צורם להם, ולא רק צורם, רק משתדלים מאוד לא להגיע לכל הדברים האלה ועכשיו מכניסים להם את זה מהדלת האחורית.
יש גם סתם הגיגים די מטופשים שמביאים 'להנאת' הגולשים, והם מיותרים ואינם מעלים את רמת הפורום בלש' המעטה.
אך כמו שכתבו כאן אין שום הצדקה ליחס והמעליב והמשפטים העוקצניים שנראים כאן הרבה מאוד, והאמת שהיו 2 אשכולות לאחרונה כדוגמת אלו שהבאתי למעלה שעיצבנו אותי והתחלתי לכתוב הערה בצורה עדינה מאוד, אח"כ החלטתי שזה ממילא לא יעזור ומי שהעלה את זה לא רק שיפגע אלא לא יבין בכלל מה הבעיה ולכן מחקתי ולא שלחתי את התגובה.
ומסיבה זו אני גם נמנעת מלהעלות כ"מ עבודות שעשיתי וכד' כי אני יודעת שאני רגישה, אז עדיף לי להמנע ולא להכנס למקומות לא נעימים

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
יש כמה סוגים של הערות:
-יש הערות חדות ועוקצניות (בלי קשר לדת ומצפון) שיש כאלה שמראים כך את חכמתם. סתם בלי מטרה.
-יש הערות מקצועיות אך "בלי כפפות", זה דיון נפרד
-יש הערות על עניינים הקשורים במתאים או לא, אם זה ענייני . לטעמי אין בכך בעיה. להפך שאנשים יחשבו פעמיים לפני שהם מעלים. (אגב לפותחת האשכול, לא כל מה שנראה לך כפגיעה נראה לאחרים כפגיעה, וגם הערה אישית לעיתים פוגעת...). אנחנו/ אחרים. קבוצה כזו או אחרת, זה כבר עוד דיון
אין מה לאמר שעצם הכניסה לפורום, מביאה להחשפות ויש לקחת אותה בחשבון. אין פורום נקי לגמרי. נקודה.

סה"כ ברור שחובה לעדן את סגנון התגובות בפורומנו הנכבד. בהצלחה

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מיכל123;1525359:

וממילא, נבקש מכל מי שמועניין לפתוח אשכול לא מקצועי, שיעשה את מה שביקשה 'לנדא' ויעבור על זה פעמיים ושלש לפני שהוא לוחץ על שלח, ויבדוק אם הוא לא פוגע ברגשות של גולשים. - צניעות, מושגים מהרחוב החילוני ועוד.
(שלא יכנסו, שלא יפתחו, שלא יסתכלו במה שמפריע להם -זה לא תשובה למי שכל החיים שומר על מחשבתו, שומר על העיניים שלו, שומר על הרגש היהודי).

שוב, יתכן והפורום השתנה בזמן האחרון (מה לעשות, ירידת הדורות) ואז באמת הניקים שלא רוצים להכיר את הזבל שמגיע מבחוץ יצטרכו לחפש להם בית מקצועי אחר.

כל זה טוב ויפה ונכון מאד
אבל פותח האשכול התכוון לומר למה עושים זאת על גבי הפורום ולא באישי?
ואם תאמר, גם אלה הכותבים תגובות לא לעניין פותחים נושאים לא קשורים וכו' ג"כ עושים זאת ע"ג הפורום?
אז בעצם לענות להם באותו צורה זה ללכת בדרכם בדיוק...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה