היום הכנתי לעצמי תבשיל קינואה וירקות.
למה קינואה, זה פחמימה, לא?
כן, היא נחשבת לפחמימה. דומה לדגנים בהרכב שלה אבל יש בה הרבה מאוד סיבים תזונתיים. יש בה חלבון [כוס קינואה מבושלת יש בה חלבון כמו בביצה], מגנזים, סידן, ויטמינים מקבוצת B וברזל. יש בה איזון מעולה בין חומצות אמינו שונות שדרושות לנו לתפעול הגוף בצורה תקינה ובריאה. היא מכילה חומצות אמינו שחסרות בפסטה [בחיטה] ובאורז.
אז אם נבחר בה כתוספת במקום אורז/פסטה נרוויח את הבריאות שיש בה.
ואם נכין אותה עם ירקות, נאכל ממנה פחות בכמות כי המנה תכלול גם ירק.
בקיצור,
גיוון שווה.
הקינואה גם משביעה ונותנת תחושה מלאה ומספקת לפרק זמן ארוך מה שיאפשר לנו להמנע מאכילה עד לארוחה הבאה.
לא סתם היא קיבלה את השמות "אם הדגנים" ו "דגן על"
אז מכל הסיבות האלו הכנתי לעצמי היום תבשיל קינואה וירקות.
היה מעולה
איך מכינים?
מתחילים בירקות
איזה ירקות?
מה שבא לכם
אני שמתי:
בצל קצוץ
גזר קוביות ממש קטנות
סלרי- קוביות
קישוא- קוביות קטנות
פלפל אדום- קוביות קטנות
תירס גמדי- טבעות
שי מורי פטריות שלמים- חצאי פטריות
פטרוזיליה- קצוצה
קינואה:
הכמות היא מה שתבחרו
זה יכול להיות קינואה עם ירקות
ויכול להיות ירקות עם קינואה.
שמים בסיר 1-2 כפות שמן ומאדים את הבצל לשקיפות. מוסיפים את יתר הירקות למעט הפטרוזוליה ומאדים תוך כדי ערבוב במשך כ-3-4 דקות. מוסיפים פטרוזילה בדקה האחרונה של הבישול. חשוב שישאר קראנצ'י
מעבירים את הירקות לקערה
שמים את הקינואה בקערה. מערים עליהם מים קרים. מערבבים ומסננים את המים. שוטפים היטב.
שמים כף שמן בסיר שממנו הוצאו הירקות. מעבירים את הקינואה לסיר ומערבבים תוך כדי אדוי לייבוש חלקי של הקינואה.
מוסיפים:
מלח, פלפל, שום כתוש, מעט אבקת מרק עוף [לא חובה]
מערבבים ומוסיפים מים לכיסוי + 5 ס"מ
מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות תוך כדי רבוב.
אם צריך- מוסיפים עוד מים
מבשלים את הקינואה למצב שהיא עדיין מעט פריכה
מסירים מהאש
מסננים מעודפי מים.
מערבבים עם הירקות.
אפשר להחזיר לאש לחימום תוך כדי ערבוב אם הירקות כבר ממש התקררו
למה קינואה, זה פחמימה, לא?
כן, היא נחשבת לפחמימה. דומה לדגנים בהרכב שלה אבל יש בה הרבה מאוד סיבים תזונתיים. יש בה חלבון [כוס קינואה מבושלת יש בה חלבון כמו בביצה], מגנזים, סידן, ויטמינים מקבוצת B וברזל. יש בה איזון מעולה בין חומצות אמינו שונות שדרושות לנו לתפעול הגוף בצורה תקינה ובריאה. היא מכילה חומצות אמינו שחסרות בפסטה [בחיטה] ובאורז.
אז אם נבחר בה כתוספת במקום אורז/פסטה נרוויח את הבריאות שיש בה.
ואם נכין אותה עם ירקות, נאכל ממנה פחות בכמות כי המנה תכלול גם ירק.
בקיצור,
גיוון שווה.
הקינואה גם משביעה ונותנת תחושה מלאה ומספקת לפרק זמן ארוך מה שיאפשר לנו להמנע מאכילה עד לארוחה הבאה.
לא סתם היא קיבלה את השמות "אם הדגנים" ו "דגן על"
אז מכל הסיבות האלו הכנתי לעצמי היום תבשיל קינואה וירקות.
היה מעולה
איך מכינים?
מתחילים בירקות
איזה ירקות?
מה שבא לכם
אני שמתי:
בצל קצוץ
גזר קוביות ממש קטנות
סלרי- קוביות
קישוא- קוביות קטנות
פלפל אדום- קוביות קטנות
תירס גמדי- טבעות
שי מורי פטריות שלמים- חצאי פטריות
פטרוזיליה- קצוצה
קינואה:
הכמות היא מה שתבחרו
זה יכול להיות קינואה עם ירקות
ויכול להיות ירקות עם קינואה.
שמים בסיר 1-2 כפות שמן ומאדים את הבצל לשקיפות. מוסיפים את יתר הירקות למעט הפטרוזוליה ומאדים תוך כדי ערבוב במשך כ-3-4 דקות. מוסיפים פטרוזילה בדקה האחרונה של הבישול. חשוב שישאר קראנצ'י
מעבירים את הירקות לקערה
שמים את הקינואה בקערה. מערים עליהם מים קרים. מערבבים ומסננים את המים. שוטפים היטב.
שמים כף שמן בסיר שממנו הוצאו הירקות. מעבירים את הקינואה לסיר ומערבבים תוך כדי אדוי לייבוש חלקי של הקינואה.
מוסיפים:
מלח, פלפל, שום כתוש, מעט אבקת מרק עוף [לא חובה]
מערבבים ומוסיפים מים לכיסוי + 5 ס"מ
מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות תוך כדי רבוב.
אם צריך- מוסיפים עוד מים
מבשלים את הקינואה למצב שהיא עדיין מעט פריכה
מסירים מהאש
מסננים מעודפי מים.
מערבבים עם הירקות.
אפשר להחזיר לאש לחימום תוך כדי ערבוב אם הירקות כבר ממש התקררו
נערך לאחרונה ב: