מתכון טעים טעים לסלט קינואה עשיר וטעיםםם באחריות!
להשרות את הקינואה במים (לא חייב ללילה)
למתכון:
1 כוס קינואה לבנה
1 כוס קינואה אדומה (בעיקר ליופי)
קצת שמן ומלח
(הכמות היא גדולה אבל לא רציתי להסתבך עם הכמות של המים)
לטגן את הקינואה קלות בסיר עם שמן ולהוסיף 2 כוסות מים חמים על כל כוס קינואה
(אני שמתי טיפה פחות כשראיתי שהמים כבר מכסים את הקינואה)
מלח
להרכבת הסלט:
קוביות מלפפון
קוביות בצל סגול
לערבב עם הקינואה.
ללמעלה:
כרובית מטוגנת עם שמן זית, מלח ופ.שחור
פרוסות דקות של צנון.
לזלף טחינה ולשים מעל שברי פיסטוק.
לתיבול:
שמן זית
לימון-עושה את כל הטעם.
מלח
התמונה המצורפת היא של מסעדה ששם אכלתי את הסלט ומשם קיבלתי את ההשראה
(במקור יש שם גם עדשים שחורים אבל אני לא ניסיתי...)
בתאבון!!!
כמה מילים מלומדות על קינואה שלא חייבים לקרוא, אבל זה מענין:
הקינואה היא אחד המזונות הבריאים הפופולריים בשנים האחרונות,
היא שייכת למשפחת הדגנים (מבחינה תזונתית, אם כי מבחינה בוטנית היא כלל לא נחשבת לדגן), ומוצאה בדרום אמריקה. הקינואה לא מכילה גלוטן ולכן מתאימה לרגישים ולנמנעים מגלוטן.
היא עשירה מאוד בויטמינים ומינרלים, ובעיקר אבץ, ניאצין, ויטמין E, ברזל, סידן וויטמיני B.
הקינואה היא דגן בעלת תכונה נדירה - היא מכילה חלבון מלא ולכן נהדרת לטבעונים כתחליף לבשר/ ביצים/ דגים. (אם כי היא לא מכילה B12)
הקינואה מרגיעה את מערכת העיכול, ומרבה חלב בנשים מניקות.
הקינואה מתאימה גם לתינוקות מגיל 8-9 חודשים.
כל התכונות הללו עושות אותה לאחד הדגנים הנפלאים והבריאים ביותר בנמצא.
(המידע נלקח מאתר של ענבל נתן בר, נטורופתית)
להשרות את הקינואה במים (לא חייב ללילה)
למתכון:
1 כוס קינואה לבנה
1 כוס קינואה אדומה (בעיקר ליופי)
קצת שמן ומלח
(הכמות היא גדולה אבל לא רציתי להסתבך עם הכמות של המים)
לטגן את הקינואה קלות בסיר עם שמן ולהוסיף 2 כוסות מים חמים על כל כוס קינואה
(אני שמתי טיפה פחות כשראיתי שהמים כבר מכסים את הקינואה)
מלח
להרכבת הסלט:
קוביות מלפפון
קוביות בצל סגול
לערבב עם הקינואה.
ללמעלה:
כרובית מטוגנת עם שמן זית, מלח ופ.שחור
פרוסות דקות של צנון.
לזלף טחינה ולשים מעל שברי פיסטוק.
לתיבול:
שמן זית
לימון-עושה את כל הטעם.
מלח
התמונה המצורפת היא של מסעדה ששם אכלתי את הסלט ומשם קיבלתי את ההשראה
(במקור יש שם גם עדשים שחורים אבל אני לא ניסיתי...)
בתאבון!!!
כמה מילים מלומדות על קינואה שלא חייבים לקרוא, אבל זה מענין:
הקינואה היא אחד המזונות הבריאים הפופולריים בשנים האחרונות,
היא שייכת למשפחת הדגנים (מבחינה תזונתית, אם כי מבחינה בוטנית היא כלל לא נחשבת לדגן), ומוצאה בדרום אמריקה. הקינואה לא מכילה גלוטן ולכן מתאימה לרגישים ולנמנעים מגלוטן.
היא עשירה מאוד בויטמינים ומינרלים, ובעיקר אבץ, ניאצין, ויטמין E, ברזל, סידן וויטמיני B.
הקינואה היא דגן בעלת תכונה נדירה - היא מכילה חלבון מלא ולכן נהדרת לטבעונים כתחליף לבשר/ ביצים/ דגים. (אם כי היא לא מכילה B12)
הקינואה מרגיעה את מערכת העיכול, ומרבה חלב בנשים מניקות.
הקינואה מתאימה גם לתינוקות מגיל 8-9 חודשים.
כל התכונות הללו עושות אותה לאחד הדגנים הנפלאים והבריאים ביותר בנמצא.
(המידע נלקח מאתר של ענבל נתן בר, נטורופתית)