שתיה מתוקה! בעד ביטול המס או נגד

לפני שהחכי"ם החרוצים הולכים להוריד את המס. האם הציבור מצדד או מתנגד?

• בעד שיבטלו לגמרי את המס.

• בעד שישאירו את המס במתכונתו.

• בעד שיעשו שינויים לפי סוגי משקאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.

משה 05276

משתמש מקצוען
אחרי כל רשימת המחלות שהמשקאות גורמים לא מבין למי יש עוד צד בעד ביטול המס לצערינו בציבור שלנו אין מודעות לבריאות וכו
זה לא שאין מודעות רק שאצלנו בציבור צריכת שתיה מתוקה
היא בעיקר בשבת ובשמחות והמס הוא סתם הכבדה על הוצאות

ואגב בציבור החילוני אין מודעות איזה נזק נגרם לדור הצעיר שלהם
מישיבה ממושכת מול מסכים אז אולי שיטילו מס על כל שעת גלישה
ועל כל צפיה בסרט וכו

דני אלי

משתמש צעיר
שישאירו את המס על השתייה המתוקה. וגם שימסו את השוקולדים והממתקים והלחם הלבן. ויסבסדו רק דברים בריאים.
זה יחסוך לקופת המדינה מיליארדים הוצאות עקיפות ויחסוך מתושבי המדינה מחלות והוצאות. זה המקום שפוליטיקאי צריך לקחת החלטה נבונה ולא לעשות מה שהעם רוצה. כי האנשים ברובם לא מבינים מה טוב להם.
כמובן!
יש לחנך את הציבור כמו שאתה חושב...
הייתי עובר קודם למדינת הלכה...

המסקנא היא שכל אחד רוצה את המיסים לפי הרגלי הצריכה שלו, מי שממשיך לקנות מתוק לא רוצה את המס, מי שקונה זירו, רוצה מס על סוכר, אבל בלי דיאט, ומי שלא קונה ממילא מתוק, מה אכפת לו שכולם ישלמו (המון העם הנבער).

משה 05276

משתמש מקצוען
כמובן!

המסקנא היא שכל אחד רוצה את המיסים לפי הרגלי הצריכה שלו, מי שממשיך לקנות מתוק לא רוצה את המס, מי שקונה זירו, רוצה מס על סוכר, אבל בלי דיאט, ומי שלא קונה ממילא מתוק, מה אכפת לו שכולם ישלמו (המון העם הנבער).
אני אישית שותה רק מקס ודייאט וכן הילדים
אבל אני בעד ביטול המס

אוהד יהודה

משתמש רשום
ברור שצריך להוריד את המס לגמרי
ולכל אלה שדואגים לבריאות שלי אז קודם כל תודה
אבל אם לכם טעים לחם כוסמין וכל מיני צנוברים
שיהיה לכם לבריאות אבל זה לא אומר שצריך להעניש אותי
כשאני בוחר לאכול לחם לבן כי זה יותר טעים לי ולילדים שלי

כמובן!

נקודת המוצא היא שהמדינה צריכה להרוויח מגביית מיסים. השאלה היא מה למסות האם למסות איפונים לחם לבן שתיה מתוקה וסגריות או למסות אנשים שמרווחים בישרות מעמל כפיהם או דברים טובים אחרים.

משה 05276

משתמש מקצוען
נקודת המוצא היא שהמדינה צריכה להרוויח מגביית מיסים. השאלה היא מה למסות האם למסות איפונים לחם לבן שתיה מתוקה וסגריות או למסות אנשים שמרווחים בישרות מעמל כפיהם או דברים טובים אחרים.
לא הבנתי אני לא משלם מספיק מיסים
אתם צריכים תתטילו מס שנועד לפגוע בבטלנים
שראשם ורובם במכשיריהם

תשיעית

משתמש מקצוען
אם יבטלו את המס על החד הפעמי, שהוא משמעותי יותר לכיס,
אני מוכנה שישאירו את המס על השתייה (ואנחנו כן צורכים שתייה מתוקה בשבת, לצד סודה).

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא רק שלא לבטל את המס, אלא להכפילו.
אבל במקביל, לבטל את המע"מ על לחם מלא, ואפילו לספסד אותו, וכן לבטל את המע"מ על ברי מים.
גם בחד פעמי, מצידי שיכפילו את המס, אבל שיבטלו את המע"מ ומסי קניה על מדיחי כלים.

אה, וגם להכפיל את המס על סגריות.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני חושב שזה שהאשכול נפתח בפורום "בריאות ורפואה" זה כבר נקיטת עמדה ביחס למס על המשקאות הממותקים...

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
גם מי שתומך בהשארת המס או העלאתו אמור לרצות שיבטלו את המס ואחרי תקופה יעשו קמפיין רציני ורק אחר כך יחליטו להחזיר אותו, אחרת אין שום סיכוי לקבל את אמון הציבור.
הציבור לא טיפש ולא תמים, הוא מבין מצוין שהמס לא נועד למחוק או לצמצם את צריכת הסוכר של האזרחים, אלא להרוות את גרונו של ליברמן וחבר מרעיו, כל עוד זה לא ישתנה גם הרגלי הצריכה לא ישתנו ברמה שתשנה בבריאות.

גילוי נאות, אני תומך בביטול המס לגמרי

נערך לאחרונה ב:

גדי שלומוביץ

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכון.
ושימסו גם איפונים. שמשפחה שתחזיק יותר מאיפון 1 לנפש מעל גיל 18 תשלם מס רצחני. האיפונים בציבור החילוני זה נורא לכל ילד איפון.
הציבור החרדי למרבה הצער נדבק בזה גם וגם במוטציה של האיפון שזה המוגנים/מפוקחים ואנשים יכולים לשבת שעות עם הראש תקוע במסך מהההה אתם רואים שם?!

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני מראש לא הייתי מטיל את המס הזה, אני הייתי מסבסד משמעותית מוצרי מזון בריאים
למעשה אחרי שהוטל כבר המס, אני לא מתנגד שישאירו אותו, בסוף שתייה מתוקה זה דבר הרסני ואין שום טוב, גם בשבת אין עניין לאכול דברים המזיקים
בד בבד חייבים לתת חלופות לציבור משפחה חרדית לא יכולה להרשות לעצמה פירות וירקות בשפע, לא יכולה להרשות לעצמה לחם מכוסמין מלא לכל המשפחה, לא סתם במעמד הסוציואקונומי הנמוך אוכלים הרבה ג'אנק, מה לעשות זה הרבה יותר זול מאשר אוכל בריא
אני הייתי מוסיף בסקר אופצייה "בעד לא לבטל את המס ועם ההכנסות (ואף יותר מכך) לסבסד מזון בריא"

M6255

משתמש פעיל
אם נסכם אז נראה שהציבור די חצוי בגישה
לו היו שואלים אותי הייתי ממליץ לנציגים שיתעסקו קודם עם דברים שאין בהם מחלוקת ציבורית ויש המון כאלה

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לו היו שואלים אותי הייתי ממליץ לנציגים שיתעסקו קודם עם דברים שאין בהם מחלוקת ציבורית ויש המון כאלה
זה הסיכום?
בינתיים 87% רוצים שיטפלו בזה. מתוכם הרוב מעוניינים לבטל לגמרי.
לא קוראים לזה "חצוי בגישה."

רעיון טוב

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
המגזר החרדי רואה בזה 'גזירה' מכווננת כלפיו, אומר את האמת, לא כ''כ מרגיש לי ככה. ולכן הנציגים רואים בהורדת המס כנקמה בצורר.

M6255

משתמש פעיל
בינתיים 87% רוצים שיטפלו בזה. מתוכם הרוב מעוניינים לבטל לגמרי.
לא קוראים לזה "חצוי בגישה."
לא הבנתם, ברור שצריך לטפל ולסבסד בכסף הזה מוצרים בריאים ולהוריד את המס על דיאט אבל לא לבטל גמרי, כלומר זה משהו כולם יתמכו בו אלא שיש חצי מהציבור שרוצה גם שיבטלו וע"ז כתבתי שקודם נתעסק עם מלא בעיות שכולם מסכימים שצריכים פתרון

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה