מידע שימושי שערוריה!! משרד הבריאות יחייב את כל האזרחים להתחסן

מצב
הנושא נעול.

יולי בולי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
D I G I T A L
נו באמת אנשים מה ניראה לכם שהם רוצים מוות המוני
פה זה לא צפון קוראיה , כן הם נלחמים בבתי החולים על כל איש ואיש וברחובות הם מחסנים אנשים ומסכנים אותם.
קודם שהחיסון ייצא לפועל, ייקח עוד הרבה זמן עד שיגמר הניסוי ורק אז אולי יתחילו לחסן אנשים
ובאו אתם יודעם כמה אנשים נהרגים מתאונות דרכים בכל יום ויום הסיכוי למות בתאונת דרכים גדול פי 10 למות מהחיסון שעדיין בכלל לא יצא לשאר האוכלוסייה

kadima

משתמש מקצוען
אבל זו השיטה כאן לאחרונה.
לירות חץ, ואז לצייר סביבו מעגלים ומעגלי מעגלים בהסטריה.
מצטרפת לכל מילה.
והכי מצחיק שמדובר באותם אנשים שמטיפים כבר כמה חודשים על כך ש"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"- זה בכלל רפואת הנפש.

ככל שאני מסתכלת סביבי- אני רואה יותר ויותר חרדות ופחדים אצל חסידי ה"אין קורונה"

(ממש רחמנות עליהם, כבר הרבה יותר קל לחבוש מסיכה... ;) )

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
בקיצור

נשאר זמן לא ארוך מאוד שאנו סובלים מהנגיף הזה וכדאי לכל אחד להתחזק מאוד להתפ]לל שמשיח יבוא

מי לא זוכרת את הימים הראשונים באזור פסח שכולנו היינו בטוים שזה בפתח (עד שסבתא שלי אמרה לי קצת בציניות שבברגן בלזן המצב היה הרבה עיותר גרוע ובסוף הוא לא בא)

אומרים שהבריסקער רב אמר שהאסון של קום המדינה הוא (למרות שברור שזה קם ע"י ניסים גלוים להכין מקום לעמ"י להמשיך לשמור תורה ומצוות) שהמצב של עמ"י היה כ"כ ירוד שהיו יכולים לבקש כל דבר מהקב"ה - וזה כל מה שביקשו!!???

ולדעתי החיסון אותו דבר. ברור שכמעט כל בנאדם שפוי יתחסן אבל לא עדיף לנו הפתרון האמיתי!????

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ובכלל האחריות אז תהיה הרבה יותר אישית מספיק שאוכלוסיות בסכון יתחסנו (ולדעתי אלו שנשארים היום בבית יעדיפו להתחסן, הם מאד מחכים לסיים עם הספור הזה) וכבר המצב משתפר פלאים.
בדרך כלל: אוכלוסיות בסיכון לא יכולות להתחסן.
בכל חיסון: מחסנים את האוכלוסיה בגיל צעיר, וזה 'שומר' על החלשים.

חדזי

משתמש מקצוען
ממכון ויצמן:
סתובב סרטון בוואטסאפ בו אדם מפרק גלולה, מוצא בפנים ברקוד וטוען שעם זה רוצים לסמן אותנו ולעקוב אחרינו. ברקוד הוא למעשה קידוד של ספרות ואותיות לקווים שחורים בעובי שונה שאפשר יהיה לסרוק אותם בקלות עם סורק אופטי, ואפשר לראות את זה בשימוש במיוחד בחנויות ומחסנים בשביל לסמן מוצרים. קשה לראות אם המארז פתוח או לא (זה די פשוט לקחת גלולה ופשוט להכניס פנימה את הברקוד), אבל גם אם הברקוד באמת היה שם זו דרך מאוד גרועה לסמן אותנו מכמה סיבות:
1. סביר להניח שהמדבקה הזאת היתה נמעכת ונהרסת במערכת העיכול שלנו
2. גם אם היא היתה שורדת את מערכת העיכול היא היתה יוצאת מהצד השני תוך יום-יומיים
3. נניח והיא היתה בכל זאת נתקעת במעיים שלנו, איך בדיוק מצפים לקרוא את הקוד? זה הרי קוד אופטי וצריך לסרוק אותו. אולי אם נדביק את הקוד על המצח וגם אז יהיה צריך לגשת אלינו ולסרוק את הקוד, והמידע היחיד שיתקבל יהיה של המספר המקודד בברקוד.
4. יש לנו בכיס המכנסיים חיישן הרבה יותר מתוחכם שמשדר בכל רגע נתון את המיקום שלנו, הוא יכול להקליט את השיחות שלנו, יש בו מצלמה שיכולה לצלם אותנו ואת סביבתנו, ולשדר את כל המידע הזה. אצל חלק מאיתנו גם יש גם מכשיר שמודד מדדי גוף ומסוגל לשדר אותם. אלו הם, כמובן הסמרטפון והשעון/צמיד החכמים שלנו.
בקיצור - אין שום סיבה טובה לשים מדבקה כזו בתוך גלולה אלא אם רוצים להפיץ בהלה בוואטסאפ.
ההמלצה - לא להעביר

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מעניין אותי אם מכחישי סימני השאלה הרבים שסביב התנהלות הממשלה ובתי החולים בכל הקשור לקורונה, הם באמת מכחישים,
או שהם מכחישים את הפחד שלהם מלגלות שאכן, לא כל מה שמשרד הבריאות אומר 'בריאות הציבור', הוא אכן 'בריאות הציבור'.
ויש מצב שעבדו עליהם, קצת.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
חוץ מזה ההיגיון אומר כפי שכתבו כבר שאין היגיון לחסן
אף אחד מלבד קבוצות הסיכון.
וכמו שלפני לידה נשים עושות חיסונים שונים כגון שעלת ועוד
ואין צורך לחסן את כלל האוכלוסיה.
א. מאחר ויעילות החיסון היא 90%, לא מספיק לחסן רק את מי שבקבוצת סיכון, כי כ10% מהם לא יתחסנו מהחיסון (שלא לדבר על אלו שבקבוצת סיכון שגורמת לכך שלא יוכלו לקבל את החיסון), וכדי להגן עליהם צריך לסינות עדר (שכן תתקבל אם 90% מהאוכלוסיה תהיה מחוסנת.
ב. הדוגמה של החיסון לפני לידה לא רלוונטית. מחסנים את כלל האוכלוסיה בחיסון לשעלת. המטרה של החיסון לפני לידה היא להעלות בבת אחת את רמת הנוגדנים בדם על מנת שיעברו לעובר ויגנו עליו עד שיגיע לגיל שיוכל להתחסן בעצמו. (כי אחרי החיסון כשעובר זמן רמת הנוגדנים בדם יורדת. יש לגוף חסינות, אבל היא מתבטאת בזה שאם יגיע החידק הגוף יצור כמות גדולה של נוגדנים במהירות)
זאת הסיבה שנותנים את החיסון בכל לפני כל לידה מחדש, ולא מסתמכים על החיסון שנעשה לפני הלידה הקודמת.
ג. כל זה לא אומר שאני בעד לרוץ להתחסן. אני אישית נוטה יותר לראות קודם מהי השפעת החיסון לטווח רחב של אוכלוסיה או לטווח ארוך של זמן. אבל אני יודעת שזו גישה אגואיסטית שמעדיפהאת טובתי האישית (בידיעה שאני בסיכון נמוך) על פני טובת הכלל (שברור לי שטובת הכלל היא חסינות עדר).

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
מעניין אותי אם מכחישי סימני השאלה הרבים שסביב התנהלות הממשלה ובתי החולים בכל הקשור לקורונה, הם באמת מכחישים,
או שהם מכחישים את הפחד שלהם מלגלות שאכן, לא כל מה שמשרד הבריאות אומר 'בריאות הציבור', הוא אכן 'בריאות הציבור'.
הם לא מכחישים שום שאלה. הם גם שואלים בעצמם, מידי פעם.

הם גם לא מכחישים שום שאלה של נהג מונית יודע כל שיש לו המון שאלות על ביבי, על טראמפ, ביידן, הממשלה, היקום, מה שתרצו.

אבל יש להם את הקומונסנס הבסיסי להבין שהתמודדות עם מגפה זה משהו אובר מורכב. שכל הממשלות ברחבי העולם מתמודדים איתו בצליעה, שתי צעדים קדימה שלוש אחורה, ניסוי טעיה ניסוי טעיה.

בטח במדינה קטנה, צפופה עצבנית, שמורכבת מארבעה "שבטים" שכל אחד מתעב את יריביו, מסכים להכיר רק בצרכים שלו, וכל פירור הקלות שנותנים לשני מתפרש אצלו כאפליה או זלזול או כניעה ללחץ פוליטי או השד יודע. והמון מגזרים ובעלי עסקים וחנויות רחוב וחדרי כושר ומסעדות וטייק אווי ומוזיאונים, שכל אחד מהם פותח שבע עיניים על כל הקלה שמשחררים למישהו ומייד צועק: "לי גם!!!"

הם עברו את גיל הישיבה קטנה/תיכון שבו חושבים שאם רק יתנו לנו ליומיים וחצי את מפתחות העולם, נוכל לפתור את כל הבעיות קומפלט. כמה חבל שלא נותנים לנו לנסות.

אה... ועוד משהו קטן. כבני אדם משכילים הם יודעים לשאול שאלות על כולם. גם על שואלי השאלות.

וכשנהג מונית נתקע בפקק שעה וחצי, וחם ועצבני והמהירות היא -0.5 קמ"ש, ואז הוא מתחיל לספר לך שכל הרמזור שעשו כאן זה סתם טיפשי, היה אפשר לשים אותו בצומת הבאה והתחבורה הייתה זורמת, והכל בגלל שאחיין של גיסה של ראש העיר, עובדיה, גר ליד הצומת הבאה, ולא התאים לו רמזור מתחת הבית. לכן הזיזו את הרמזור.

אז יכול להיות. יכול להיות שעובדיה. והגיסה. שמענו דברים כאלו. ראשי העיר הם לא מלאכים ולא תת מלאכים.

אבל יכול להיות, רק יכול להיות, שאין עובדיה, ואין זכריה. ופקק יש כי יש כלי רכב. ומומחי תחבורה ישבו שבעה ימים ולילות על הרמזור הזה ועשו ככל שביכולתם.. ודווקא ניסו לשים אותו בצומת הבאה, וזה רק החריף את הבעיה.

אבל יש פקק. ויש עצבים. ויש סגר. ומסיכה. ופגיעה בפרנסה. וביידישקייט. ולפעמים במקום להגיד חם לי ועצבני לי וסתם לצפוררררררר, הם אוהבים לספר סיפורים "ולשאול שאלות".

וכשבן אדם מרחם על הבן שלו "שתהיה לו חתונה כמו לילדים הקודמים", ועושה לו חתונה המונית עם המון ריקודים וצפיפות וסחבק, ויש לו שתי אלטרנטיבות לספר לעצמו ולסביבה:
או שיש מגפה והיא עוברת בהתקהלויות צפופות והחתונה הזו יכולה להרוג כמה אנשים אבל אני אגואיסט שחושב רק על הילד שלי.
או שאין מגפה ויש שפעת מינוס שהורגת רק את מי שנופל אל הרשעים בבבתי החולים, וגם אם נגזים לחומרא ונאמר שהיה איזה משהו הכל נגמר כבר בחסינות עדר, והכל זה המצאה או טירוף או משהו, וכל ההצקה הזו לחתונות זה סך הכל גזירת היוונים תש"פ, ברוך השם שאנחנו לא נשמעים לה -

לא בטוח, בא נודה ביננו לביננו, שהוא בחר בגירסה השניה בגלל חשיבה שכלית, בירור עובדות, "שאלת שאלות" והסקת מסקנות נבונה. אה?

נערך לאחרונה ב:

sheen

משתמש מקצוען
הם לא מכחישים שום שאלה. הם גם שואלים בעצמם, מידי פעם.

הם גם לא מכחישים שום שאלה של נהג מונית יודע כל שיש לו המון שאלות על ביבי, על טראמפ, ביידן, הממשלה, היקום, מה שתרצו.

אבל יש להם את הקומונסנס הבסיסי להבין שהתמודדות עם מגפה זה משהו אובר מורכב. שכל הממשלות ברחבי העולם מתמודדים איתו בצליעה, שתי צעדים קדימה שלוש אחורה, ניסוי טעיה ניסוי טעיה.

בטח במדינה קטנה, צפופה עצבנית, שמורכבת מארבעה "שבטים" שכל אחד מתעב את יריביו, מסכים להכיר רק בצרכים שלו, וכל פירור הקלות שנותנים לשני מתפרש אצלו כאפליה או זלזול או כניעה ללחץ פוליטי או השד יודע. והמון מגזרים ובעלי עסקים וחנויות רחוב וחדרי כושר ומסעדות וטייק אווי ומוזיאונים, שכל אחד מהם פותח שבע עיניים על כל הקלה שמשחררים למישהו ומייד צועק לי גם!!!

הם עברו את גיל הישיבה קטנה/תיכון שבו חושבים שאם רק יתנו לנו ליומיים וחצי את מפתחות העולם, נוכל לפתור את כל הבעיות קומפלט. כמה חבל שלא נותנים לנו לנסות.

אה... ועוד משהו קטן. כבני אדם משכילים הם יודעים לשאול שאלות על כולם. גם על שואלי השאלות.

וכשנהג מונית נתקע בפקק שעה וחצי, וחם ועצבני והמהירות היא -0.5 קמ"ש, ואז הוא מתחיל לספר לך שכל הרמזור שעשו כאן זה סתם טיפשי, היה אפשר לשים אותו בצומת הבאה והתחבורה הייתה זורמת, והכל בגלל שאחיין של גיסה של ראש העיר, עובדיה, גר ליד הצומת הבאה, ולא התאים לו רמזור מתחת הבית.

אז יכול להיות. יכול להיות שעובדיה. והגיסה. שמענו דברים כאלו. ראשי העיר הם לא מלאכים ולא תת מלאכים.

אבל יכול להיות, רק יכול להיות, שאין עובדיה, ואין זכריה. ופקק יש כי יש כלי רכב. ומומחי תחבורה ישבו שבעה ימים ולילות על הרמזור הזה ועשו ככל שביכולתם.. ודווקא ניסו לשים אותו בצומת הבאה, וזה רק החריף את הבעיה.

אבל יש פקק. ויש עצבים. ויש סגר. ומסיכה. ופגיעה בפרנסה. וביידישקייט. ולפעמים במקום להגיד חם לי ועצבני לי וסתם לצפוררררררר, הם אוהבים לספר סיפורים "ולשאול שאלות".
זה טוב!

לוחם תמורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אם הייתי מנהלת הפרויקט:
הייתי מדליפה מראש שיש רק כמות חיסונים מצומצמת,
דואגת ללחוש על כמה אוזניים שהציבור החרדי יודר מהחיסונים
מחכה שבכל האתרים והפורומים החרדים ייפתחו אשכולות זועמים בנוסח של "למה יגרע?" "הציבור החרדי הוא קרבן תמיד"
ואחרי שהח"כים החרדים היו מכנסים ישיבה ממשלה בהולה,
וחבר כנסת הרב *** היה משווה את מדיניות המדינה לרכבת קסטנר, או לחלוקת הסרטיפיקטים על ידי הציונות בשנות השואה.
היינו מקצים כמות מצומצמת גם לחרדים,
ואחרי שכל הציבור החרדי היה פונה למקורבים לצלחת, היו מצליחים להשיג עם פרוטקציות חיסון אחד למשפחה.
אז הייתי משחררת חיסונים לכל דורש, תוך כדי מריחת כותרות בכל היומונים החרדיים,
בהשתדלות חברי הכנסת החרדים נמנעה המדיניות המפלה בלה בלה בלה....
1605091995470.png

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
משרד הבריאות עשוי להמליץ על חקיקה שתחייב את אזרחי ישראל להתחסן מפני נגיף הקורונה כשהחיסון יהיה זמין לשיווק והפצה בארץ. כך עולה מסיכום ישיבת הצוות לטיפול במגפות של המשרד ופורסם ב'ווינט'

בסיכום הישיבה, שהתקיימה בשבוע שעבר, נכתב: "יש להכין תוכניות תמריצים נוהליים ומשפטיים לציבור שיתחסן ולבחון חובת חיסון בחקיקה". מטרת המהלך היא להתגבר על החשש מפני התחסנות מצד חלקים משמעותיים בציבור. מדובר בחיסון ראשון מסוגו, וייתכן שרבים יעדיפו לא להתחסן או יהססו לעשות זאת עד התבהרות התמונה באשר להשלכות ולתופעות הלוואי.

ועם ההגדרה המבדלת והמאוזנת שבסיום עוד יקראו כאן לקיש מכחיש קורונה

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

לשאול שאלות זה ממש קל. כולנו עושים את זה.

למשל נושא האשכול.
למה משרד הבריאות יכריח את הציבור להתחסן?
תשובה שלי: כי הוא חושב שזה בריאות הציבור. (נו, אני ממשיכה לא לקלוט שעובדים עלי)
מה התשובה שלך?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה