נראה לי שהשליטה על זה הינה בהגדרות הטופסאיך אני מתייחס לאירוע הקשת ENTER בתוך תיבת טקסט (כמדומני שפעם היה לזה אירוע מיוחד). אין לאנטר ערך אסקיי שאני ימצא ב"בעת הקשת מקש"
1. מה זה "אצלי לא עובד"???תעלומה:
העתקתי את הנוסח שאפקטיביות העלה לפרוייקט שלי, ואקסס מסכם לי את כל הנתונים בכל שורה.
הנה מה שאפקטיביות העלה, ועובד מצויין:
SELECT לקוחות.קוד_לקוח,והנה אצלי, שלא עובד:
(select Sum([תשלומים]![סכום]) from [תשלומים] where [תשלומים].[קוד לקוח] = [קוד_לקוח]) AS [סכום תשלומים],
(select Sum([הזמנות].[סכום_הזמנה]) from [הזמנות] where [הזמנות].[קוד לקוח] = [קוד_לקוח]) AS [סכום הזמנות]
FROM לקוחות
GROUP BY לקוחות.קוד_לקוח;
SELECT מוצרים.קוד_מוצר,
(select Sum([אספקה]![מחיר]) from [אספקה] where [אספקה].[קוד_מוצר] = קוד_מוצר) AS [סופק],
(select Sum([מכירות].[מחיר]) from [מכירות] where [מכירות].[קוד_מוצר] = [קוד_מוצר]) AS [נמכר]
FROM מוצרים
GROUP BY מוצרים.קוד_מוצר;
מה שכבודו אומר נכון אבל לא מדוייק, כי נכון שבSQL בשונה מפונקציות דומיין DLOOKUP וכדומה, צריך לקרוא לילד בשמו ואין תחום שהוא ברירת מחדל כביכול. ברם אקסס תמיד צועק בהודעת שגיאה כאשר יש מזהה שיכול להתייחס לשני שדות, שהוא לא יודע לאיזה משני השדות קראת, וכאן הוא הריץ את השאילתה כרגיל ולכן זה לא כל כך מוכר.מוכר
אפשר גם להוסיף את שם הטבלה לפני שם השדה
[טבלה].[שדה]
אין שם אירוע אנטרנראה לי שהשליטה על זה הינה בהגדרות הטופס
למה באמת לא תשתמש עם DSUM?נ.ב. אם בפונקציות D עסקינן פתאום חשבתי למה כל הדרך הנ"ל טובה יותר מלכתוב בשאילתה 2 פונקציות DSUM שהן קצרות יותר ממשפט SQL?
מי אומר שאין?רציתי שכשהמשתמש עושה אנטר בתיבת טקסט מסוימת הטופס יסגר. אירוע אנטר כאמור אין. אז ניסיתי לעשות את זה ב"בעת יציאה" ואז הוא מתחיל לסגור את הטופס (כלומר לא נתתי לו פרמטרים אז הוא שאל אם לשמור) אבל אז נתקע, הנה התמונה:צפה בקובץ המצורף 380158
Private Sub txtBox1_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
If KeyCode = 13 Then
DoCmd.Close acForm, "form1"
End If
End Sub
למה פונקציה פשוטה של DSUM אמורה להיות דרך עקומה?העליתי כאן את השאלה מלכתחילה כי אני לא אוהב ללכת עקום גם אם אגיע לאותו מקום, והיה לי ברור שיש דרך יותר פשוטה. אלא שהפתרון רק הלך והסתבך, ורק אחרי שצייתתי לכל ההוראות כאן, קלטתי שאין סיבה למסיבה ויכולתי באמת לכתוב DSUM במקום לכתוב משפט SQL משני, אלא אם כן יש כאמור יתרון מבחינת ביצועים וכדומה לאופציה הנ"ל.
זה מה שהוא עשה מלכתחילה ויצר לו מכפלה של הסכומים, בגלל שמדובר על סיכום משני טבלאותאולי השיטה הזאת תהיה יותר מהירה
קוד:SELECT לקוחות.קוד_לקוח, Sum([סכום_הזמנה]) AS Expr1, Sum([סכום]) AS Expr2 FROM תשלומים INNER JOIN (הזמנות INNER JOIN לקוחות ON הזמנות.[קוד לקוח] = לקוחות.קוד_לקוח) ON תשלומים.[קוד לקוח] = לקוחות.קוד_לקוח GROUP BY לקוחות.קוד_לקוח;
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: